Ειδήσεις

0 user comments
Και όχι αυτόματα όπως σε προηγούμενους τίτλους.
13 Ιουλίου, 15:06
0 user comments
Easter egg με αναφορά στο Assassin's Creed. [UPDATE]
13 Ιουλίου, 14:42
0 user comments
FPS
Ο Anton θα έχει πολύ σημαντικό ρόλο συγκριτικά με προηγούμενους ανταγωνιστές. [UPDATE]
13 Ιουλίου, 14:29
0 user comments
Στο πρώτο επεισόδιο αναλύουμε το The Last of Us.
13 Ιουλίου, 14:20
0 user comments
Επίσης, δεν θα έχει τα κλασικά side quests.
13 Ιουλίου, 13:58
0 user comments
 Ανακοινώθηκε η ημερομηνία κυκλοφορίας. [UPDATE]
13 Ιουλίου, 13:20
0 user comments
RPG
Νέο βίντεο από την παρουσίαση στο Devolver Direct. [UPDATE]
13 Ιουλίου, 13:10
0 user comments
FPS
Θα ονομάζεται Chorizo και θα έχει βοηθητικές ρόδες.
13 Ιουλίου, 12:50
0 user comments
Απομακρυσμένο "emulation" παλαιότερων games.
13 Ιουλίου, 12:30
0 user comments
Θα μπορείτε να κάνετε σχέσεις και one-night-stands. [UPDATE]
13 Ιουλίου, 12:13
0 user comments
FPS
Με αφορμή την χθεσινή αποκάλυψη.
13 Ιουλίου, 11:46
0 user comments
Νέο δωρεάν διάστημα. [UPDATE]
13 Ιουλίου, 10:15
Reviews Flower
Comments (4)

Flower Hot

Η απλότητα στο μεγαλείο της.

https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/32/1d/b5/flower-image-76-1554001896.jpg
  • Review
  • News
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Η απλότητα στο μεγαλείο της.

Μπορεί τα καλά γραφικά και το gameplay, το οποίο σε κάνει να φτάνεις τα όρια των ικανοτήτων σου να τραβούν το ενδιαφέρον των περισσότερων χρηστών, αλλά το Flower καταφέρνει να τραβήξει τα βλέμματα το κάνει με το δικό του ξεχωριστό τρόπο. Έχοντας κερδίσει το βραβείου του καλύτερου Casual παιχνιδιού, καταφέρνει να ξεχωρίσει από το πλήθος των υπολοίπων games. Η εταιρεία πίσω από το Flower είναι η Thatgamecompany η οποία υποβοηθήθηκε από την εκδότρια Sony Computer Entertainment για να φτάσει το διάσημο πλέον Adventure στα χέρια μας. Η χαλαρωτική αύρα του παιχνιδιού ισοδυναμεί με μία βόλτα στο δάσος ενώ παράλληλα δίνει πολλά μηνύματα σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

flower 8

Απλό, λιτό και γοητευτικό
Το gameplay του παιχνιδιού είναι τόσο απλό, που αν χειρίζεστε κάποιο controller δεν θα χρειαστεί να πατήσετε περισσότερα από δύο κουμπιά ή να αλλάξετε τις οπτικές γωνίες με τον δεύτερο αναλογικό μοχλό. Αυτό που κάνετε από την αρχή μέχρι το τέλος του παιχνιδιού είναι να καθοδηγείτε με την δύναμη του αέρα ένα πέταλο λουλουδιού. Με το πάτημα ενός κουμπιού βοηθάτε το πέταλο να κινηθεί πιο γρήγορα αφού ο αέρας δυναμώνει. Συγκεντρώνετε όλο και περισσότερα πέταλα πηγαίνοντας κοντά σε γειτονικά λουλούδια. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε θεωρητικά να δώσετε ζωή σε αποξηραμένα κομμάτια γης που δεν έχουν βλάστηση. Στα επόμενα επίπεδα του παιχνιδιού θα καταφέρετε να δώσετε κίνηση σε ανεμογεννήτριες και να φωτίσετε πόλεις.

Γενικότερα στο παιχνίδι έχετε μία στενή σχέση με το περιβάλλον αφού αλληλεπιδράτε συνεχώς με αυτό. Δεδομένο θα πρέπει να έχετε ότι δεν θα αντιμετωπίσετε δυσκολίες στην πορεία του walkthrough σας. Ο μηχανισμός κατεύθυνσης των ροδοπέταλων είναι απλός και αν ο αέρας είναι δυνατός θα πρέπει να κάνετε λεπτομερείς κινήσεις για να μαζέψετε όσο το δυνατό περισσότερα πέταλα. Αυτή είναι και η μόνη πηγή δράσης του παιχνιδιού, την οποία κυρίως θα συναντήσετε μέσα σε φαράγγια όπου τα ρεύματα του αέρα είναι δυνατά.

Αν έχετε σκοπό να περάσετε ένα χαλαρωτικό δίωρο, τα λουλούδια του Flower είναι η λύση…

Γενικότερα στο παιχνίδι έχετε μία στενή σχέση με το περιβάλλον αφού αλληλεπιδράτε συνεχώς με αυτό. Δεδομένο θα πρέπει να έχετε ότι δεν θα αντιμετωπίσετε δυσκολίες στην πορεία του walkthrough σας. Ο μηχανισμός κατεύθυνσης των ροδοπέταλων είναι απλός και αν ο αέρας είναι δυνατός θα πρέπει να κάνετε λεπτομερείς κινήσεις για να μαζέψετε όσο το δυνατό περισσότερα πέταλα. Αυτή είναι και η μόνη πηγή δράσης του παιχνιδιού, την οποία κυρίως θα συναντήσετε μέσα σε φαράγγια όπου τα ρεύματα του αέρα είναι δυνατά. Το παιχνίδι εξιστορεί την δική του ιστορία χωρίς διαλόγους και της οποίας τα μηνύματα θα λαμβάνετε συνεχώς.

flower 5

Ικανοποιητικά αλλά όχι τέλεια
Το Flower καταφέρνει να εντυπωσιάσει με την έντονη χρωματική παλέτα του η οποία συνδυάζει την ευθεία του ορίζοντα για να κάνει μία μίξη μπλε και πράσινου καθόλη την διάρκεια του παιχνιδιού. Μπορεί να πρόκειται για ένα Casual παιχνίδι αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι θα πρέπει να δείχνει και να φαίνεται ωραίο, πόσο μάλλον όταν δεν έχει διαλόγους και προσπαθεί να σε εντυπωσιάσει μέσο της εικόνας και της μουσικής. Η δουλειά που έχει γίνει στον τομέα των γραφικών είναι εξαιρετική αλλά δυστυχώς δεν δίνεται η αίσθηση της υφής όταν ακουμπάτε πάνω σε χόρτα, η οποία θα απογείωνε το παιχνίδι.

flower 7

Αmbient τόνοι με μικρά σκαμπανευάσματα
Υπεύθυνος για την μουσική επιμέλεια είναι ο πλέον έμπειρος Vincent Diamante, ο οποίος με το Flower συμπλήρωσε την τέταρτη του συμμετοχή στο cast ενός παιχνιδιού. Τόσο η λεπτομέρειες στον ήχο όταν μαζεύετε λουλούδια, όσο και η διαρκής ηρεμία που σας προκαλεί καταφέρνουν να συναρπάσουν το μεγαλύτερο πλήθος αυτών που έπαιξαν το παιχνίδι. Σε κάθε επίπεδο του παιχνιδιού θα ακούσετε διαφορετικά όργανα τα οποία είναι επιλεγμένα προσεκτικά ώστε να εκφράζουν το theme της ιστορίας. Η μουσική είναι ένα από τα δυνατά σημεία του Flower αφού θα καταφέρει να σας εγκλιματίσει και να σας μιλήσει στην θέση ενός αφηγητή.

flower 1

Είναι αυτό που δηλώνει
Για ένα παιχνίδι που διαρκεί μόλις δύο ώρες και που η εμπειρία του είναι συρρικνωμένη στα λίγα επίπεδα του, η τιμή του είναι κάτι περισσότερο από αντιπροσωπευτική. Θα περάσετε καλά με το Flower αν αυτό που χρειάζεστε είναι να ξεφύγετε από την συνεχή δράση που προσφέρει η βιομηχανία του gaming στις μέρες μας. Μία χαλαρωτική εμπειρία που απεικονίζεται στα χρώματα του μικρού αυτού Adventure.

Θετικά:
- Εξαιρετικός Ήχος
- Έντονα χρώματα
- Λέει την δική του ιστορία χωρίς λόγια
- Απλό gameplay

Αρνητικά:
- Μέτρια γραφικά
- Μικρή διάρκεια
- Έλλειψη δράσης έστω και μικρό χρονικό διάστημα

Βαθμολογία
Γραφικά: 7
Ήχος: 8
Gameplay: 8
Αντοχή: 5
Γενικά: 7.8

Ίσως να είναι μία υλοποίηση που δεν απευθύνεται σε όλους, για αυτό θα μείνει αξέχαστη σε λίγους.

Βασίλης Καψάλης

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

No News

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 akiszax (Level 21) 31/03/2019 15:31
Θα ηταν τελειο να ειναι και σε VR.
#2 Blood Prince (Level 28) 01/04/2019 15:11
Μπορεί και να το αγόραζα καθώς το τελευταίο διάστημα με ενδιαφέρουν τα casual παιχνίδια αλλά έχει διάρκεια μόνο δύο ώρες. :(
#3 Astro (Level 19) 01/04/2019 22:31
Ότι πρέπει για ένα χαλαρό απόγευμα.
#4 Mr.Dododi (Level 25) 01/04/2019 22:43
Κάποια στιγμή θα έρθει στα χέρια μου η συλλογή που το περιλαμβάνει και στο PS3.

Top-game-of-the-month 

 

Notification