Ειδήσεις

0 user comments
Τα έσοδα θα πάνε για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
11 Αυγούστου, 20:40
0 user comments
Gameplay από το Ιαπωνικό Adventure/Strategy της Atlus. [UPDATE]
11 Αυγούστου, 18:42
0 user comments
Θα καθυστερήσει για μία εβδομάδα. [UPDATE]
11 Αυγούστου, 14:31
0 user comments
Ακόμη μεγαλύτερα για το τελευταίο τρίμηνο. [UPDATE]
11 Αυγούστου, 13:25
0 user comments
Θα μείνει σε καραντίνα για δύο εβδομάδες.
11 Αυγούστου, 13:15
0 user comments
Θα μπορείτε ωστόσο να μεταφέρετε την πρόοδό σας στην ένατη γενιά.
11 Αυγούστου, 12:40
0 user comments
Βοηθούν ακόμα και τους εχθρούς τους.
11 Αυγούστου, 11:53
0 user comments
RPG
Νέα καθυστέρηση. [UPDATE]
11 Αυγούστου, 11:20
0 user comments
Αποκαλύφθηκαν μέσω των trophies.
11 Αυγούστου, 11:17
Reviews Last Day of June
Comments (0)

Last Day of June Hot

Summertime Sadness

https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/5b/ac/52/last20day20of20june20box20art-6-1561889485.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Summertime Sadness

Συνήθως όταν ένα game “μεταφέρεται” από κάπου, αυτό θα είναι είτε από ταινίες είτε από κάποια σειρά. Ποτέ δεν έχουμε ακούσει να “μεταφέρεται” ένα μουσικό βίντεο κλιπ σε παιχνίδι. Έτσι λοιπόν η Ovosonico όχι απλά άντλησε έμπνευση από το βίντεο κλιπ ενός τραγουδιού του Steven Wilson, το Drive Home συγκεκριμένα, αλλά το μετέφερε σχεδόν αυτούσιο σε βιντεοπαιχνίδι. Όσοι γνωρίζετε τον Steven Wilson, και ακόμα περισσότερο όσοι έχετε δει και ακούσει το Drive Home, σίγουρα θα ενθουσιαστήκατε με τα νέα αυτά. Είναι σαν η μητέρα σας να έφτιαξε το αγαπημένο σας φαγητό και μόλις το τελειώσατε μπαμ, σας βγάζει και το αγαπημένο σας γλυκό.

Last Day of June 2

Αβέβαιοι για το αποτέλεσμα μετά το γεύμα, ξέρουμε ότι οι προθέσεις της μητέρα σας ήταν αγνές. Έτσι και της Ovosonico, αφού ήθελε να δημιουργήσει μια πρωτόγνωρη εμπειρία, που θα περάσει ένα βαθύτερο μήνυμα για την αγάπη και την απώλεια, μέσω μιας φαινομενικά απλής περιπέτειας. Έχοντας αναπτύξει στο παρελθόν παιχνίδια όπως το Murasaki Baby, ένα Side-Scrolling Puzzle, ξέρουμε ότι στον τομέα των γρίφων δεν θα μας απογοητεύσει. Αυτό που μένει είναι να δούμε είναι αν θα καταφέρει να μεταφέρει το μήνυμα από τον καλλιτέχνη αναλλοίωτο στις οθόνες μας.

Drive Home
Όσοι δεν γνωρίζετε την ιστορία του μουσικού βίντεο κλιπ (σας συνιστώ να το δείτε άμεσα), πρόκειται για ένα ζευγάρι, τον Carl και την June, όπου γυρνώντας από μια βόλτα με το αυτοκίνητό τους το βράδυ, λόγω κάποιων απρόσεκτων χειρισμών το αυτοκίνητο εκτροχιάζεται με αποτέλεσμα η June να μας χαιρετίσει και ο Carl να επιζήσει, αναγκασμένος να χρησιμοποιεί για την υπόλοιπή ζωή του αναπηρικό καροτσάκι για τις μετακινήσεις του. Αργότερα μας δείχνει επίσης την άρνηση του Carl για το συμβάν αυτό και το πως προσπαθεί να το αλλάξει. Βέβαια στο παιχνίδι δεν γινόταν να αφήσουν το βίντεο κλιπ εντελώς αυτούσιο, αφού τότε το αποτέλεσμα θα ήταν ένα παιχνίδι πέντε λεπτών. Έτσι στο παιχνίδι έχουμε πάλι τους Carl και June όπου γυρνάνε από μια βόλτα και ξαφνικά τους πιάνει μια καταιγίδα στον δρόμο και πετάγεται ένα παιδάκι μπροστά τους να πιάσει την μπάλα του, με γρήγορους χειρισμούς ο Carl στρίβει το αυτοκίνητο και το αποτέλεσμα γνωστό.

Χρόνια αργότερα ο Carl μόνος πλέον στο σπίτι προσπαθεί να ξεχάσει το παρελθόν και να συγχωρήσει τον εαυτό του, όμως λόγω συγκυριών πηγαίνει στο δωμάτιο του σπιτιού όπου υπήρχε το πορτραίτο της June και εκεί αρχίζει το παραλήρημα. Το πορτραίτο αρχίζει να φωτίζει και μπορεί να πάει στο παρελθόν να σώσει την June, τέλεια, μόνο που δεν ελέγχετε τον Carl κάθε φορά αλλά τους υπόλοιπους τέσσερις χαρακτήρες που θα δείτε στην αρχή. Δηλαδή την πρώτη φορά θα ελέγχετε το παιδί και θα πρέπει να μην σας πέσει η μπάλα στον δρόμο, άλλα όσοι έχετε δει το “Βλέπω τον Θάνατό σου” ξέρετε τι θα γίνει. Κάθε φορά είστε αναγκασμένοι να βλέπετε την τραγωδία μπροστά στα μάτια σας να εκτυλίσσετε για διαφορετικό λόγο και κάθε φορά ο Carl θα προσπαθεί να γυρνάει πίσω να αλλάξει κάτι διαφορετικό. Η ιστορία είναι συγκινητική από την αρχή μέχρι το τέλος, ενώ παράλληλα σας κάνει να σκεφτείτε όλα τα πιθανά ενδεχόμενα ως προς την σύγκλιση της.

First Regret
Προφανώς καταλαβαίνετε ότι ένα τέτοιο παιχνίδι δεν θα έχει και τόσο “πολύπλοκα” mechanics ή puzzles, καθώς ο κύριος του στόχος είναι να μεταδώσει ένα μήνυμα. Έτσι λοιπόν από την αρχή του παιχνιδιού δεν μπορείτε να κάνετε και πολλά. Μπορείτε να εξερευνήσετε και να αλληλοεπιδράσετε με αντικείμενα πατώντας το “action key”. Αφού γυρίσετε σπίτι λοιπόν και μπείτε στο δωμάτιο με τους πίνακες τότε ουσιαστικά “ξεκινάει” το παιχνίδι. Σε κάθε “πίστα” θα ανοίγει και μια διαφορετική πόρτα που θα σας δίνει πρόσβαση σε κάποια μέρη του χωριού, όπου θα μπορείτε να εξερευνήσετε με σκοπό να βρείτε το συγκεκριμένο πορτραίτο απαραίτητο για να προχωρήσετε στις αναμνήσεις σας. Κατά την διάρκεια της “βόλτας” σας στο χωριό επίσης μπορείτε να δείτε τις αναμνήσεις σας πριν το ατύχημα ως φαντάσματα, ώστε να αποκτήσετε μια πιο πλήρη εικόνα για την ζωή σας πριν το μοιραίο συμβάν. Αφού βρείτε λοιπόν το κατάλληλο πορτραίτο, γυρνάτε στο δωμάτιο με τους πίνακες και το καρφώνετε πάνω σε ένα καμβά και τότε αλληλεπιδράτε μαζί του και ουσιαστικά “γυρνάτε” στο παρελθόν. Όσο βρίσκεστε εκεί θα πρέπει κάθε φορά να επιλύσετε κάποια μικρά puzzle που θα επηρεάζουν το αποτέλεσμα της κύριας ιστορίας, δηλαδή τον θάνατο της June.

Last Day of June 8

Σημειώστε ότι όταν γυρνάτε στις αναμνήσεις σας και ελέγχετε τους διάφορους χαρακτήρες, τους ελέγχετε περίπου στην ίδια χρονική περίοδο. Δηλαδή αν επιλύσετε έναν γρίφο με ένα χαρακτήρα και βρείτε το ending που ευνοεί την June, αυτό δεν σημαίνει ότι κερδίσατε, αφού μπορεί να κάνατε κάτι που να επηρεάζει κάποιον άλλο χαρακτήρα για εκείνη την χρονική περίοδο. Όπως καταλαβαίνετε θα χρειαστεί να κάνετε αρκετά πέρα δώθε μεταξύ των πορτραίτων και των διαφορετικών χαρακτήρων και μερικές φορές εσκεμμένα να διαλέγετε το “άσχημο” ending προκειμένου να ελευθερωθεί ένα item ώστε να το χρησιμοποιήσει κάποιος άλλος χαρακτήρας. Για κακό του παιχνιδιού όμως δεν υπάρχει κάποιο κουμπί που μπορείς να κάνεις skip cutscenes, άρα είσαι αναγκασμένος κάθε φορά να βλέπεις τα αργά cutscenes. Υπάρχουν κάποια skip που κάνει μόνο του το παιχνίδι όταν κάνει εναλλαγές μεταξύ πινάκων, αλλά τι συμβαίνει όταν τύχει κάποιο bug – που συγκεκριμένα εμένα μου έτυχαν δυο-τρία.

Πρόκειται ξεκάθαρα για μια αφηγηματική εμπειρία, καθώς όλα δρουν συμπληρωματικά στην ιστορία

Δε γίνεται να είσαι δίπλα σε δυο αντικείμενα με τα οποία μπορείς να αλληλεπιδράσεις, να μην σου λέει για ποιο αντικείμενο είναι το συγκεκριμένο action, και να κάνει το πιο κουλό από τα δύο. Δηλαδή κάθεσαι δίπλα από ένα βάζο και μια πόρτα και δεν χτυπάς το βάζο αλλά τηλεμεταφέρεσαι μέσα από τον τοίχο και πας να ανοίξεις την πόρτα, που δεν μπορείς και στην τελική, έτσι μένεις κλεισμένος εκεί μέχρι να αποδεχτείς να πατήσεις ALT+F4, αφού δεν υπάρχει και κάποιος τρόπος για restart. Εκνευριστικό το λιγότερο όταν συμβαίνει και σε αναγκάζει να το κλείσεις και μετά δεν έχει να κάνεις και skip cutscenes.

Last Day of June 3

Pariah
Το στυλ του Last Day of June είναι ιδιαίτερο, λίγο φρικιαστικό, αλλά ιδιαίτερο. Τα υπέροχα τοπία και οι λεπτομέρειες ναι μεν το κάνουν αισθητικά πιο όμορφο, αλλά δεν προσθέτουν κάτι το τρομερό στο όλο παιχνίδι, αφού ξεκάθαρα θα μπορούσε να αντικατασταθεί από ένα παρόμοιο visual novel, μιας και εστιάζει πλήρως στον αφηγηματικό τομέα. Δεν υπάρχει λόγος για ένα τέτοιο παιχνίδι να είναι τόσο “βαρύ” στα PC, συν ότι οι μόνες ρυθμίσεις που είχε ήταν για την ανάλυση και το vsync. Και εκτός του περιβάλλοντος, το character design ήταν αρκετά απλοϊκό. Τα πρόσωπα δεν είχα μάτια και στόμα επομένως ούτε και πολλές λεπτομέρειες, άρα το γιατί χρειάζεται μια R9 270x στα minimum παραμένει άγνωστο.

The Raven That Refused to Sing
Όσοι ξέρετε τα έργα του Steven Wilson, σίγουρα ξέρετε τι να περιμένετε. Τίποτα λιγότερο από την καλύτερη μουσική που θα μπορούσατε να έχετε για την κάθε στιγμή. Καταφέρνει να συμπτύξει όλα τα συναισθήματα που υπάρχουν εκείνη σε εκείνη την στιγμή και σαν μια γροθιά έρχεται και σας σπάει τα δόντια. Απλά υπέροχη. Τώρα όσο αφορά τις ερμηνείες των χαρακτήρων, τις όποιες υπήρχαν καθώς οι χαρακτήρες δεν μίλαγαν απλά έβγαζαν θορύβους, ήταν αρκετά ικανοποιητικές. Παρά το γεγονός ότι δεν άρθρωσαν λέξη, κατάφεραν να μεταδώσουν όλα τα συναισθήματα της κάθε σκηνής, συναισθήματα λύπης, εκνευρισμού και αγάπης. Μας απέδειξαν ότι τα πολλά λόγια είναι φτώχια, δίνοντας μας ένα πλούσιο αποτέλεσμα χωρίς να λένε τίποτα.

Last Day of June 7

Nowhere Now
Το Last Day of June είναι μια υπέροχη ιστορία που θα συγκινήσει τους πάντες. Συνδυάζει ένα όμορφο σενάριο με απίστευτη μουσική και το αποτέλεσμα αναμενόμενο. Ωστόσο δεν γίνεται να αγνοήσουμε τα όποια bugs υπήρχαν και την απουσία ενός skip button, που αφαίρεσαν από την όλη εμπειρία. Συνολικά το παιχνίδι θα σας πάρει γύρω στις 3 ώρες να το τερματίσετε αν παίζετε μόνο την κύρια ιστορία, ενώ αν θέλετε να μαζέψετε και τα collectibles για να έχετε μια πιο πλήρη εικόνα των backstories όλων των χαρακτήρων θα χρειαστείτε κάπου στις 5-6 ώρες. Μετά τον τερματισμό δεν μπορείτε να κάνετε και πολλά εκτός του να το απεγκαταστήσετε και να το ξαναπαίξετε όταν το θυμηθείτε, αλλά αυτή την περίοδο δεν έχετε κάτι να χάσετε αφού διατίθεται δωρεάν μέσω του Epic Store. Οπότε αν το αντέχει το PC σας, σφίχτε τα δόντια σας και κατεβάστε το Epic Games Store και προσθέστε το στην βιβλιοθήκη σας. Δεν θα το μετανιώσετε.

Θετικά:

- Συγκινητική ιστορία
- Όμορφα γραφικά
- Steven Wilson -> Υπέροχη μουσική
- Έντονες ερμηνείες

 

Αρνητικά:

- Μερικά bugs
- Unskippable cutscenes
- “Βαρύ” χωρίς λόγο

Βαθμολογία

Γραφικά: 7

Ήχος: 9

Gameplay: 8

Σενάριο: 8.5

Αντοχή: 5

Γενικά: 7.8

Μια συγκινητική ιστορία με θέμα την αγάπη και την απώλεια. Εσείς μέχρι που θα φτάνατε για να σώσετε αυτούς που αγαπάτε ?


Σταμάτης Καράμπογας 

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

Last Day of June

[Αρχική δημοσίευση: 31/5/17] Η εταιρεία ανάπτυξης Ovosonico συνεργάστηκε με την 505 Games προκειμένου να υλοπ...
Posted (01 Jul 2017)

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Top-game-of-the-month 

 

 

 

 

Notification