Ειδήσεις

0 user comments
Έρχεται σε PC, κονσόλες Xbox και Switch.
26 Σεπτεμβρίου, 18:20
0 user comments
Σε τρυφερές στιγμές...μπορεί και όχι.
26 Σεπτεμβρίου, 17:01
1 user comments
Θα δουλέψει σε άσυλο άγριων ζώων.
26 Σεπτεμβρίου, 15:40
0 user comments
Μάχες από την Γη ως τον Cybertron.
26 Σεπτεμβρίου, 13:47
1
Hulk τσαντισμένος, Hulk σπάσει κεφάλι και παϊδι. 
26 Σεπτεμβρίου, 12:50
1 user comments
Τρέχει αυτές τις μέρες στο Steam.
26 Σεπτεμβρίου, 12:41
0 user comments
Δωρεάν τα Rocket League, Scrap Garden και Left 4 Dead 2.
26 Σεπτεμβρίου, 12:23
2 user comments
RPG
Ονομασία, περίοδος και περιεχόμενο. [UPDATE]
26 Σεπτεμβρίου, 10:50
0 user comments
Έναντι 192 εκατομμυρίων δολαρίων.
26 Σεπτεμβρίου, 10:32
1 user comments
Ανακοινώθηκε στο Tokyo Game Show.
26 Σεπτεμβρίου, 00:37
1 user comments
Κατεβάστε το μέχρι την Κυριακή και κρατήστε το μόνιμα.
25 Σεπτεμβρίου, 23:43
Reviews WRC 8 FIA World Rally Championship
Comments (2)

WRC 8 FIA World Rally Championship Hot

Αγώνες ταχύτητας στα όρια της τρέλας

https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/3b/3a/d3/wrc-8-fia-world-rally-championship-box-24-1568991416.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Αγώνες ταχύτητας στα όρια της τρέλας

Έχοντας αναλύσει τα περισσότερα racing games, μπορώ να δηλώσω ότι το WRC 8 εάν δεν είναι το δυσκολότερο και ταυτόχρονα το ανταγωνιστικότερο racing, σίγουρα είναι ένα από τα δυο κορυφαία που κυκλοφορούν αυτή την στιγμή στην αγορά. Η συνεργασία των Kylotonn και Bigben Interactive σας προσφέρει απλόχερα το πιο ολοκληρωμένο rally simulator, αφού θα μπόρεσε τα εξερευνήσετε και να έρθετε αντίπαλοι με τον χρόνο σε τέσσερις διαφορετικές χώρες και συνολικά 100 πίστες αγώνων WRC.

Ολοκληρωτικό αγωνιστικό περιεχόμενο
Όταν βρεθείτε στο αρχικό μενού του παιχνιδιού και στην συνεχεία αρχίσετε να ανακαλύπτετε τις επιλογές που θα έχετε στο μέλλον, πολύ σύντομα θα συνειδητοποιήσετε ότι οι developers έχουν φτιάξει έναν πραγματικό παράδεισο για τους fans του WRC. Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι δεν έχετε πολλές περιεχόμενα του παιχνιδιού διαθέσιμα, καθώς θα αναγκαστείτε να τα ξεκλειδώσετε από το Career mode.

Επιπλέον το Weekly challenges και το Esports mode σας παρουσιάζουν ένα άλλο επίπεδο δυνατοτήτων στο gaming. Οι συγκεκριμένες επιλογές θα έλεγα ότι ουσιαστικά μας παρουσιάζουν αρκετά στοιχεία όσον αφορά την κατεύθυνση που θα πάρουν τα games τα επόμενα χρόνια. Με λίγα λόγια μέσω του ξεκάθαρα ανταγωνιστικού περιβάλλοντος που έχει ως βασικό χαρακτηριστικό το WRC, παρουσιάζει στους παίκτες την δυνατότητα να μπουν στην θέση των οδηγών από το σπίτι τους. Αντίπαλος τους δεν είναι κανείς άλλος εκτός από τον ίδιο τους τον εαυτό, ενώ οι επιδώσεις όλων μας συγκρίνονται σε παγκόσμια κλίμακα.
wrc 8 fia world rally championship 1
Επαγγελματική και λεπτομερείς προετοιμασία
Η κατασκευή του παιχνιδιού έχει βασιστεί σε έναν οδηγό που θα σας ξαναγίνει στον κόσμο του WRC World Championship. Είτε ασχολείστε για πρώτη φορά με το συγκεκριμένο αγώνισμα είστε είστε έμπειρος fan του αθλήματος, έχετε να μάθετε ακόμα περισσότερα και το πιο σημαντικό, να διασκεδάσετε με τις νέες γνώσεις σας. Δεν πρόκειται να σας πω ότι θα αρέσει σε όλους όσους το δοκιμάσουν καθώς αποτελεί ένα άκρως ανταγωνιστικό και απαιτητικό racing game. Ακόμα και αν επιλέξετε το easy mode όσον αφορά την οδήγηση αλλά και την δυνατότητα το αμάξι σας να μην δέχεται καμία ζημιά όσα λάθη και να κάνετε, το παιχνίδι δεν πρόκειται να σας εγγυηθεί καμία βελτίωση στους αγώνες.

Το παιχνίδι βασίζεται ξεκάθαρα στο ταλέντο των παικτών, χωρίς όμως να αφήνει απ έξω τους αρχάριους. Αντιθέτως, ανοίγει απλόχερα την αγκαλιά του σε όσους έχω όρεξη για εξάσκηση και δίψα για την νίκη.

Και πώς να μην κολλήσεις
Οι επιλογές είναι πολλές με αποτέλεσμα παντού να υπάρχουν διαφορετικές ανταγωνιστικές προκλήσεις που θα θελήσετε να δοκιμάσετε τον εαυτό σας. Είναι σίγουρο ότι στην αρχή θα βλέπετε τους χρόνους που τερματίζουν μια πίστα οι αντίπαλοι σας και θα απορείτε εάν θα μπορείτε ποτέ να φτάσετε σε αυτό το επίπεδο. Βάζοντας κάτω όλες τις διαθέσιμες επιλογές σας έχουμε δεδομένα ένα πολύ δύσκολο career mode, μια επιλογή για γρήγορο παιχνίδι (quick play), εννοείται ένα training mode, test area, season mode, online, split screen και το Challenges.

Ξεκινώντας με το Career mode θα σας συμβούλευα να κάνετε αρκετή προπόνηση πριν πατήσετε το κουμπί της έναρξης. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να δώσετε ουσιαστικά ένα τεστ ώστε το παιχνίδι να αξιολογήσει τις δυνατότητες σας. Αμέσως μετά θα γίνει μια αυτόματη τοποθέτηση του χαρακτήρα σας στο ανάλογο πρωτάθλημα. Οι επιλογές που μπορείτε να ξεκινήσετε είναι το Junior Championship και το Rookie. Σε οποιοδήποτε πρωτάθλημα και αν καταταγείται, θα πρέπει και να κατακτήσετε την πρώτη θέση ώστε να υπάρξουν προτάσεις από ανωτέρου επιπέδου ομάδες. Όταν κατακτάτε το πρωτάθλημα μιας κατηγορίας προχωράτε στο επόμενο, έχοντας να επιλέξετε την νοοτροπία αλλά και το αμάξι που έχει να σας προσφέρει η ομάδα.

wrc 8 fia world rally championship 3

Rally Mode On
Η καριέρα σας ως οδηγός του παγκοσμίου πρωταθλήματος WRC θα είναι η πιο απαιτητική δουλεία που θα έχετε να αντιμετωπίσετε στο παιχνίδι. Συγκεκριμένα είστε υπεύθυνοι για όλες τις λειτουργίες τις ομάδας, καθώς οι περισσότερες αποφάσεις όσον αφορά την στρατηγική, τα μέλη της ομάδας, ακόμη και τις πληρωμές των των επισκευών και των εργαζομένων της εταιρίας, περνούν από τα χέρια σας. Οι βασικές λειτουργίες που πρέπει να δίνετε την περισσότερη προσοχή κατά την διάρκεια ενός πρωταθλήματος είναι τα εβδομαδιαία challenges που σας αναθέτει η ομάδα, τα κόστη των επισκευών του αυτοκινήτου, ο βασικός προϋπολογισμός, τα μέλη του team που θα συνεργαστείτε σε κάθε διαφορετικό rally event και τέλος τα skill points που θα σας δοθούν.

Μην προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου ότι το έχεις εύκολα.

Κάθε μια από τις παραπάνω κατηγορίες απαιτεί λεπτούς χειρισμούς και αρκετή μελέτη. Μην περιμένετε να σας χαριστεί ούτε ένα μικρό λάθος. Πραγματικά το οτιδήποτε μπορεί να σας στοιχίσει το πρωτάθλημα κάτι που στο τέλος θα σας εκνευρίσει αφού δεν θα μπορείτε να ανεβείτε κατηγορία. Επίσης, ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια του παιχνιδιού είναι η επιλογή των συνεργατών σας. Αυτό που καλείστε να κάνετε είναι το εξής. Έχοντας περιορισμένα χρήματα τα οποία αυξάνονται ανάλογα τις επιτυχίες σας, θα πρέπει να επιλέγετε συνεργάτες στον τομέα των μηχανικών, του ατζέντη, του ιατρικού team, των χρηματιστών, του μετεωρολόγου και τέλος του αναλυτή της απόδοσης και του αυτοκίνητου σας.

wrc 8 fia world rally championship 4

Όλα τα φώτα στον αγώνα
Ο στόχος και η κατεύθυνση του παιχνιδιού είναι ξεκάθαρη και κινείτε προς τα Rally events. Δεν έχει σημασία η εμφάνιση του οδηγού σας ή του αυτοκινήτου σας. Στόχος η καλύτερη δυνατή διαχείριση σε όλους τους τομείς ώστε να αποδοθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα προς το κοινό και προς την ομάδα που θα εκπροσωπείτε. Μια από τις βασικότερες δυσκολίες είναι ότι τα μέλη της ομάδας που επιλέγετε έχουν ένα ποσοστό προσφοράς πέρα από το οποίο δεν μπορούν να σας βοηθήσουν πλέον. Ουσιαστικά μετά θα πρέπει να επιλέξετε νέα μέλη τα οποία θα σας δίνονται εάν έχετε καλή απόδοση στους αγώνες. Το κάθε ένα μέλος μπορεί να αποφέρει μεγάλα προτερήματα στην καριέρα σας. Η αύξηση των χρηματικών επάθλων , η καλύτερη πρόβλεψη του καιρού και η γρηγορότερη και οικονομικότερη επισκευή του οχήματος σας είναι μερικές από τις ανταμοιβές που θα δείτε από το τεχνικό team της ομάδας.

Εν συνεχεία μπορείτε να επιλέξετε που θα εξαργυρώσετε τα skills points που κερδίσετε στα events, ώστε να αναβαθμίσετε τόσο την ομάδα όσο και το αυτοκίνητο σας. Οι τομείς που δράτε στην συγκεκριμένη κατηγορία είναι το team, το crew, το reliability και τέλος το performance. Κάθε μια από τις κατηγορίες αποτελείτε από διάφορες διακλαδώσεις με skills που θα σας βοηθήσουν μελλοντικά. Συνεχίζοντας, πρέπει να κανονίσετε το πρόγραμμα του οδηγού σας μέσα στον μήνα. Οι επιλογές που έχει ένας οδηγός WRC πριν το βασικό event, είναι η προπόνηση, η συμμέτοχη του σε κάποιο δύσκολο challenge ή η προσφορά της συμμετοχής του σε κάποιο ιστορικό επετειακό event.

Γάντια, κράνος, στολή και φύγαμε!
Η συμμέτοχη σας στο οποιοδήποτε event περιλαμβάνει την προετοιμασία του αυτοκινήτου σας στα βασικά τμήματα του. Οι κύριοι τομείς που μπορείτε να επεξεργαστείτε μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια είναι τα suspensions, τo differential, τα φρένα , οι ταχύτητες και η αεροδυναμική του οχήματος. Ένας καμβάς στον οποίο μπορείτε να πειραματίζεστε για ώρες, δοκιμάζοντας κάτι τι που σας έρχεται στο μυαλό.

Από την άλλη μεριά, θα πρέπει να δίνετε πολύ μεγάλη προσοχή στον αγώνα αλλά και τις οδηγίες του συνοδηγού σας. Οποιοδήποτε επίπεδο δυσκολίας και να επιλέξετε, το career mode παραμένει το ίδιο. Οι προσπάθειες που μπορείτε να δοκιμάσετε μια πίστα είναι συνολικά τέσσερις. Από εκεί και πέρα, λυπούμαστε αλλά θα πρέπει να αποχωρίσετε από τον "αγωνιστικό χώρο". Σας προειδοποίησα ότι ούτε ο τερματισμός σε αυτό το παιχνίδι δεν θεωρείτε δεδομένος. Δεν υπάρχει rewind mode ούτε restart μέχρι το άπειρο και ακόμα παρά πέρα. Υπάρχουν βασικοί και σοβαρότατοι κανόνες όπου πρέπει να τηρηθούν, καθώς αγωνίζεστε σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα έστω και από το σπίτι σας, το οποίο όμως είναι ζωντανό και παρακολουθείτε από όλο τον κόσμο. Αυτή είναι και η ψυχολογία που πρέπει να έχετε πριν βγείτε στο χιόνι και την βροχή για να τρέξετε στα όρια!

wrc 8 fia world rally championship 5

Η ταχύτητα ξεπερνά κάθε όριο
Ακραία καιρικά φαινόμενα, ολισθηρό οδόστρωμα και απότομες στροφές, θα σταθούν εμπόδιο προς την νίκη. Είναι γεγονός ότι έχει γίνει πάρα πολύ καλή δουλεία στα γραφικά του αμαξώματος αλλά και της αναπαράστασης ενός αγώνα. Οι λεπτομέρειες είναι εκπληκτικές, αφού θα παρατηρήσετε ότι μέχρι και τον συνοδηγός σας σκύβει ώστε να διαβάσει καλύτερα το τετράδιο με τις οδηγίες όταν βρίσκεστε σε απότομες στροφές. Τα φυσικά φαινόμενα είναι άκρως ρεαλιστικά και επηρεάζουν το αυτοκίνητο σας σε πραγματικό χρόνο. Το dynamic weather λειτουργεί εξαιρετικά στο παιχνίδι , προσφέροντας μοναδικά τόπια και αλλαγές των χρωματισμών. Το μόνο που με στενοχώρησε όσον αφορά τα γραφικά είναι τόσο οι λεπτομέρειες των θεατών όσο και η ρεαλιστικότατα του νερού όταν ξεχειλίζει από τις λακκούβες που πέφτετε μέσα κατά την διάρκεια του αγώνα. Δεν είναι τόσο ρεαλιστικό κατά την, σε αντίθετη με το φαινόμενο της βροχής.

Εκεί όμως που πραγματικά έδωσαν ρέστα οι developers είναι η ρεαλιστικότατα ενός αυτοκινήτου WRC. Να πω για το grip και το πέταγμα που κάνουν τα αυτοκίνητα, να πω για το ποσό δύσκολα τα κρατάς μέσα στην πίστα ή να αναλύσω την αντίδραση του αυτοκινήτου στις στροφές; Ότι και να πει κανείς είναι λίγο. Πρόκειται για ένα 100% simulation game, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα. Αυτό είναι και το στοιχείο που το κάνει τόσο πολύ δύσκολο, γιατί εγώ, εσείς και κάθε παίκτης, δεν είμαστε επαγγελματίες οδηγοί. Αυτό είναι και το βασικό μήνυμα που θέλει να περάσει σε όλους μας το παιχνίδι. Είναι εξωπραγματικό να οδηγείς με 180 χιλιόμετρα την ώρα σε μέσα στο χιόνι και την καταιγίδα, κάνοντας κατάβαση ενός βουνού με στροφές 180 μοιρών σε χωμάτινο και λασπώδες οδόστρωμα. To WRC 8 διαθέτει και dynamic damages ώστε το όχημα σας να παθαίνει όσο το δυνατόν τις ρεαλιστικότερες βλάβες που θα πάθαινε ένα το ρίχνατε εκτός πίστας ή πέφτατε πάνω σε βράχια.
wrc 8 fia world rally championship 6
Στον τερματισμό ανάψτε καπνογόνα
Μέχρι να περάσετε την γραμμή του τερματισμού, μην κάνετε το λάθος να πανηγυρίσετε για την απόδοση σας στον αγώνα. Μια λάθος κίνηση, ένα απότομο φρενάρισμα, μπορεί να σας στοιχίσει όλο τον αγώνα. Εκτός από το career mode υπάρχει μια παρά πολύ ενδιαφέρουσα και σημαντική λεπτομέρεια. Αναφέρομαι φυσικά στο Rally Challenges, το οποίο αποτελείτε από δοκιμασίες που ανανεώνονται ταυτόχρονα με το πραγματικό WRC Championship. Έτσι το συγκεκριμένο mode ανανεώνεται ανάλογα με την εξέλιξη του πρωταθλήματος, δίνοντας ένα επιπλέον κίνητρο στο κοινό να ασχοληθεί με το παιχνίδι αλλά και τους αγώνες στην πραγματική ζωή. Αντιθέτως, το online multiplayer mode δεν ενθουσιάζει καθώς το community προς το παρόν δεν φαίνεται να το προτιμά. Τέλος, θα χαρακτήριζα πολύ θετική την προσθήκη του Split Screen, όπου ουσιαστικά είναι το offline multiplayer. Ίσως ένα από τα αγαπημένα modes που προσφέρει πάντοτε διασκέδαση και γέλιο.

Θετικά:
- Dynamic weather/damage
- Ρεαλιστικός ήχος
- Αρκετές πίστες
- Ρεαλιστικές συνθήκες αγώνα
-Offline multiplayer
Αρνητικά:
- Έλλειψη αυτοκινήτων
-Έλλειψη ιστορίας στο career mode
- Γραφικά θεατών και οδοστρώματος
- Multiplayer community

Βαθμολογία:
Γραφικά: 8
Ήχος: 8.5
Gameplay: 8
Αντοχή: 8
Γενικά: 7.9

Από το "Πω πω μια στροφάρα, έλα Γιώργη!", στην πραγματική ταχύτητα και αδρεναλίνη ενός αγώνα.

Σταύρος Αντωνόπουλος

 

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

No News

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Chris Redfield (Level 11) 26/09/2019 12:46
Αρκετά βελτιωμένο φέτος.Μπαίνει στα υπόψη για αγορά όταν με το καλό μπει σε έκπτωση.Ωραίο review!
#2 antrew (Level 7) 06/10/2019 17:47
Quoting Chris Redfield:
Αρκετά βελτιωμένο φέτος.Μπαίνει στα υπόψη για αγορά όταν με το καλό μπει σε έκπτωση.Ωραίο review!

Εχει πολυ ωραια γραφικα

Top-game-of-the-month 

 

 

 

 

Notification