Ειδήσεις

0 user comments
Έρχεται σε PC, κονσόλες Xbox και Switch.
26 Σεπτεμβρίου, 18:20
0 user comments
Σε τρυφερές στιγμές...μπορεί και όχι.
26 Σεπτεμβρίου, 17:01
1 user comments
Θα δουλέψει σε άσυλο άγριων ζώων.
26 Σεπτεμβρίου, 15:40
0 user comments
Μάχες από την Γη ως τον Cybertron.
26 Σεπτεμβρίου, 13:47
1
Hulk τσαντισμένος, Hulk σπάσει κεφάλι και παϊδι. 
26 Σεπτεμβρίου, 12:50
1 user comments
Τρέχει αυτές τις μέρες στο Steam.
26 Σεπτεμβρίου, 12:41
0 user comments
Δωρεάν τα Rocket League, Scrap Garden και Left 4 Dead 2.
26 Σεπτεμβρίου, 12:23
2 user comments
RPG
Ονομασία, περίοδος και περιεχόμενο. [UPDATE]
26 Σεπτεμβρίου, 10:50
0 user comments
Έναντι 192 εκατομμυρίων δολαρίων.
26 Σεπτεμβρίου, 10:32
1 user comments
Ανακοινώθηκε στο Tokyo Game Show.
26 Σεπτεμβρίου, 00:37
1 user comments
Κατεβάστε το μέχρι την Κυριακή και κρατήστε το μόνιμα.
25 Σεπτεμβρίου, 23:43
Reviews Code Vein
Comments (3)

Code Vein Hot

Το Dark Souls συναντά τα anime.

https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/a6/1f/5d/Code-Vein-box-16-1571282190.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Το Dark Souls συναντά τα anime.

To Soulslike Action RPG της Ιαπωνικής εταιρίας ανάπτυξης Bandai Namco πέρασε από χίλια κύματα με τις καθυστερήσεις κυκλοφορίας του, κάνοντας τους fans να περιμένουν πάνω από έναν χρόνο, κρατώντας ψηλά τις προσδοκίες των φίλων των anime για ένα game που ταιριάζει στην αισθητική τους, προσφέροντας παράλληλα πρόκληση ανάλογη της σειράς Dark Souls.

Βαμπιρο-σαπουνόπερα
Μια καταστροφή χτυπά τον κόσμο στο κοντινό μέλλον και οι άνθρωποι μετέτρεψαν τους νεκρούς τους σε βιολογικά όπλα με το όνομα "Revenants", απέθαντα πλάσματα τα οποία τρέφονται με αίμα σαν βαμπίρ. Ωστόσο, ο πληθυσμός τoυς μεγάλωσε πολύ περισσότερο από αυτόν των ανθρώπων, με αποτέλεσμα το αίμα να βρίσκεται σε έλλειψη και αρκετοί να μετατρέπονται σε τέρατα ("The Lost") λόγω της πείνας τους. Η κυβέρνηση έκανε ένα πείραμα με σκοπό την σταθεροποίηση των Reventants αλλά πήγε πολύ στραβά, με αποτέλεσμα να εξαπλωθεί μια ομίχλη που χειροτερεύει την δίψα για αίμα ("Miasma") και τα φυτά Bloodspring που παράγουν καρπούς-υποκατάστατα αίματος άρχισαν να ξεραίνονται.

Code Vein 1

Ο χαρακτήρας σας ξυπνά ως Revenant στην πόλη Vein έχοντας χάσει την μνήμη του, αλλά έχει την ιδιότητα να αναζωογονεί τα Bloodsprings με το αίμα του, ενώ το Miasma υποχωρεί τριγύρω του. Στην πορεία θα στρατολογηθείτε από μια ομάδα revenants η οποία αποσκοπεί στο να ζουν οι revenants και οι άνθρωποι σε αρμονία. Στην προσπάθειά σας αυτή θα πολεμήσετε τους Lost, καθώς επίσης θα ανακαλύψετε κυβερνητικά μυστικά, σκοτεινά πειράματα και άγνωστες πτυχές της ιστορίας.

Σε γενικές γραμμές το σενάριο μπορεί να χαρακτηριστεί "τυπικό ενός anime" με μπόλικα κλισέ, μέτριους διαλόγους, άκυρα στοιχεία και αρκετά σημεία που το κάνουν να θυμίζει "cheesy" σαπουνόπερα. Αυτό το τελευταίο στοιχείο ενισχύεται με τα Blood Echoes, ταξίδια που κάνει ο χαρακτήρας σας στις αναμνήσεις των διαφόρων NPCs όπου βλέπετε στιγμιότυπα του παρελθόντος τους περπατώντας αργά και ακούγοντας μια τετριμμένη μελαγχολική μελωδία πιάνου. Η εξέλιξη της υπόθεσης αποκαλύπτεται κυρίως μέσω cutscenes, σε πολλά από τα οποία θα νιώσετε "κομπάρσοι" κι ας είστε οι υποτιθέμενοι πρωταγωνιστές, αλλά και οι NPCs δεν καταφέρνουν να μείνουν αξιομνημόνευτοι, καθώς είναι στερεοτυπικοί και δισδιάστατοι.

Θανάσιμες μάχες
Η διαδικασία δημιουργίας χαρακτήρα είναι λεπτομερέστατη, με πάρα πολλές επιλογές όσον αφορά την εμφάνισή σας. Ωστόσο, όλες οι επιλογές συγκαταλέγονται στις "τυπικές anime" εμφανίσεις, με κάποιες από αυτές να είναι άκρως γελοίες σε σχέση με την ατμόσφαιρα που θέλει να περάσει η Bandai Namco όπως αυτάκια γάτας, αστεία καπελάκια, καρδούλες κλπ. Αντιθέτως, δεν υπάρχουν καθόλου επιλογές για γένια, οπότε στην ουσία το μόνο που κάνει να ξεχωρίζει το βιολογικό σας φύλο είναι η παρουσία ή η έλλειψη στήθους.

Ο κάθε Revenant έχει ένα έμφυτο "Class" (Blood Code) το οποίο είναι αποτυπωμένο στο αίμα του. Ο χαρακτήρας σας έχει την μοναδική ιδιότητα να ανήκει σε έναν ειδικό τύπο ο οποίος μπορεί να αφομοιώνει τα codes άλλων ως δικά του. Ξεκινάτε με τρία codes (Fighter, Ranger και Caster) και στην πορεία αποκτάτε αρκετά επιπλέον από NPCs και εχθρούς. Κάθε code έχει το δικό του σετ από skills και καλύπτουν μια ευρεία γκάμα από στιλ μάχης για να επιλέξετε αυτό που σας είναι πιο άνετο. Ωστόσο, λίγο επιπλέον customization και custom codes δεν θα έβλαπταν, καθώς κάποια skills διαφορετικών codes θα ταίριαζαν καλά μεταξύ τους, ενώ αρκετά άλλα είναι παντελώς άχρηστα. Κάθε skill απαιτεί να ξοδέψετε Ichor (Mana) το οποίο μαζεύετε από τους εχθρούς σας. Πέρα από τα skills, έχετε ένα action bar όπου περιορισμένο αριθμό φορών που μπορείτε να ενεργοποιήσετε regeneration και να πάρετε πίσω Health, καθώς.

Code Vein 2

Τα XP (Haze) που μαζεύετε χρησιμεύουν ως currency το οποίο ξοδεύετε και για να ανεβείτε levels, αλλά και να αγοράσετε ή να αναβαθμίσετε τον εξοπλισμό σας. Τα όπλα σας χωρίζονται σε πέντε τύπους (One-Handed Swords, Two-Handed Swords, Spears-Halberds-Polearms, Two-Handed  Hammers και Bayonet Rifles), από τους οποίους ο καθένας έχει διαφορετική αναλογία ταχύτητας και damage και μπορείτε να έχετε δύο από αυτά πάνω σας ανά πάσα στιγμή. Ο υπέρογκος σχεδιασμός τους κάνει λίγο δύσκολο το να υπολογίσετε την σωστή απόσταση για να χτυπήσετε τους εχθρούς σας, οι οποίοι επίσης επωφελούνται από το ίδιο πράγμα, χτυπώντας σας από πιο μακριά από όσο πιστεύετε ότι μπορούν. Πέρα από τα όπλα σας, ο εξοπλισμός σας αποτελείται και από τα Blood Veils, κάπες/μπέρτες/πανωφόρια που σας δίνουν κάποια passive bonuses σε διάφορα stats.

Γρήγορη δράση για γερά αντανακλαστικά.

Το leveling είναι σχετικά εύκολη υπόθεση, καθώς τα stats ανεβαίνουν αυτόματα και δεν έχετε κανέναν έλεγχο πάνω στην κατανομή τους, πέρα από το Blood Code και το BLood Veil που έχετε επιλέξει. Aν κολλήσετε κάπου, μπορείτε να γυρίσετε σε προηγούμενες περιοχές και να πολεμήσετε τέρατα μέχρι να μαζέψετε αρκετό haze μέχρι να φτάσετε στο level που επιθυμείτε. Το κακό με αυτό είναι το ότι οι περισσότερες μάχες είναι αρκετά βαρετές και όχι ιδιαίτερα δύσκολες, με την Namco να παίζει το "φτηνό" χαρτί της ξαφνικής επίθεσης ή των μεγάλων αριθμών εχθρών όταν θέλει να σας ζορίσει. Αντιθέτως, τα bosses θα σας δυσκολέψουν αρκετά, με μερικά από αυτά να απαιτούν πολύ συγκεκριμένες τακτικές και σε γενικές γραμμές θα πρέπει να είστε συγκεντρωμένοι προκειμένου να τα νικήσετε. Ευτυχώς, ο χειρισμός είναι απόλυτα ανταποκρίσιμος και δεν θα σας δυσκολέψει.

Code Vein 3

Προκειμένου να αποκτήσετε πρόσβαση σε κάθε περιοχή θα πρέπει να ανακαλύψετε το αντίστοιχο φυτό "Mistle". Αλληλεπιδρώντας με αυτό θα μπορείτε να κάνετε level up, να μάθετε νέα skills (ή να αναβαθμίσετε υπάρχοντα), να τηλεμεταφερθείτε σε άλλες περιοχές, να χαρτογραφήσετε την περιοχή που βρίσκεστε ή/και να κάνετε Save και να βγείτε στο Main Menu, ενώ σας γεμίζει το Health και το regeneration αλλά ταυτόχρονα κάνει και respawn όλους τους εχθρούς που έχετε σκοτώσει. Επίσης λειτουργεί σαν checkpoint και αν πεθάνετε, ξαναρχίζετε από το πιο κοντινό Mistle. Ο θάνατος συνοδεύεται με απώλεια όλου του haze που έχετε συγκεντρώσει και θα πρέπει να το πάρετε πίσω από το σημείο που πεθάνατε, όμως αν ξαναπεθάνετε, χάνεται για πάντα.

Πάντα βέβαια έχετε την επιλογή να πάτε για ένα μπάνιο στην βάση σας και να πάρετε πίσω τα μισά, αν πεθάνατε σε κάποιο σημείο που η συγκομιδή του είναι δύσκολη. Στην βάση επίσης θα βρείτε τους NPCs που σας συντροφεύουν στις περιπέτειές σας για κουβεντούλα, καθώς και vendors για να αγοράσετε ή να αναβαθμίσετε αντικείμενα. Επίσης, μπορείτε να χαρίσετε στους NPCs κάποια σπάνια items που βρίσκετε στον κόσμο και να λάβετε trade points με τα οποία μπορείτε να πάρετε από τον εκάστοτε χαρακτήρα αντικείμενα που μόνο αυτός διαθέτει. Το Code Vein έχει μια περιορισμένη δυνατότητα Co-op δύο ατόμων, όμως θα πρέπει να λάβετε υπόψη ότι μόνο το campaign του host είναι αυτό που προχωράει. Πάντως, αυτό που δεν λείπει από το παιχνίδι είναι η διάρκεια, καθώς αυτή κυμαίνεται στις 45-50+ ώρες, αλλά δυστυχώς αφού το τερματίσετε κατά πάσα πιθανότητα δεν θα το ξαναπαίξετε εύκολα.

Code Vein 4

Αυξητικές στήθους και τεράστια σπαθιά
Η anime αισθητική επικρατεί στο Code Vein, με τους χαρακτήρες και τους εχθρούς να είναι λεπτομερώς σχεδιασμένοι σύμφωνα με όλα τα κλισέ των Ιαπωνικών κινουμένων σχεδίων, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να μοιάζουν πολύ μεταξύ τους (ειδικά όταν φοράνε μάσκες αερίων) και φυσικά, τα γυναικεία στήθη να είναι δυσανάλογα μεγάλα. Τα όπλα είναι επίσης γιγάντια, οι λεπτεπίλεπτοι χαρακτήρες δεν θα μπορούσαν σε καμία περίπτωση να σηκώσουν, πόσο μάλιστα να τα χειριστούν. Οι developers επίσης φαίνεται να έχουν δώσει περισσότερη βάση στην εμφάνιση των μοντέλων παρά στην φυσική τους, καθώς παρατηρούνται συχνά φαινόμενα όπως μαλλιά να μπαινοβγαίνουν στα ρούχα και τον εξοπλισμό σας, τα όπλα να περνάνε μέσα σε βράχους κλπ.

Σε αντίθεση με τον σχεδιασμό των χαρακτήρων και των αντικειμένων, τα περιβάλλοντα διαθέτουν αρκετά low-res textures, ενώ τα τοπία δεν είναι και ο,τι πιο εντυπωσιακό μπορεί να φανταστεί κανείς και η ποικιλία τους είναι σχετικά μικρή. Επιπλέον, ο φωτισμός μερικές φορές δημιουργεί αλλόκοτα περιγράμματα σε διάφορα στοιχεία του περιβάλλοντος. Τα animations είναι ομαλότατα και δεν υπήρξαν σημαντικά σκαμπανεβάσματα στο framerate ακόμα και στις πιο γρήγορες μάχες.

code vein 5

Κραυγές φρίκης
Η μεταγλώττιση των anime από τα Ιαπωνικά στα Αγγλικά πολλές φορές έχει ως αποτέλεσμα να μην ταιριάζουν οι φωνές του voice acting με την εμφάνιση των χαρακτήρων και το Code Vein αποτελεί παράδειγμα μιας τέτοιας περίπτωσης. Θηλυπρεπείς άνδρες έχουν βαριές χροιές, ενώ έφηβα κορίτσια έχουν φωνή τριαντάρας. Τα εφέ είναι ικανοποιητικά (ειδικά των τεράτων), ενώ η μουσική επένδυση αν και άρτια από πλευράς παραγωγής και ενορχήστρωσης, αποτελείται από κοινότυπες μελωδίες οι οποίες ξεχνιούνται εύκολα.

Δεν καταφέρνει να εντυπωσιάσει
Βάζοντάς τα όλα κάτω, το τελικό συμπέρασμα είναι ότι το Code Vein αποτελεί περισσότερο fan service στους φανατικούς των anime, προσπαθώντας να αντιγράψει τα Dark Souls. Δυστυχώς το τελικό αποτέλεσμα είναι "ένα ακόμα" Action RPG με όλα τα στερεότυπα που συνοδεύουν τέτοιες κυκλοφορίες από την Ιαπωνία. Αν και ο τεχνικός του τομέας ανταποκρίνεται κατά κόρον στις προσδοκίες ενός "μεγάλου" game, δεν καταφέρνει να εντυπωσιάσει σε καμία του πτυχή. Αν είστε φίλοι των anime ή σας αρέσει η ιδέα ενός game με μια βεβιασμένη αίσθηση πρόκλησης, τότε ίσως να αξίζει να το παίξετε, καθώς η μεγάλη του διάρκεια θα σας απασχολήσει για πολλές ώρες.

Θετικά:
- Εκτενές character creation
- Ανταποκρίσιμος χειρισμός
- Ποικιλία σε bosses
- Μεγάλη διάρκεια

Αρνητικά:
- Κλισέ διάλογοι
- Προβλέψιμο σενάριο
- Αταίριαστο voice acting
- Βαρετές μάχες
- Κοινότυπη μουσική
- Μικροπροβλήματα στην φυσική των μοντέλων
- Βαρετές τοποθεσίες

Βαθμολογία
Γραφικά: 7.5
Ήχος: 7
Σενάριο 7
Gameplay: 7
Αντοχή: 7.5
Γενικά: 7.2

Συστήνεται για τους φανατικούς των anime, αλλά δεν θα τραβήξει τους υπόλοιπους.

Γιώργος Τζίτζιφας

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

Code Vein

[Αρχική δημοσίευση: 13/4/17] Η Bandai Namco ανακοίνωσε ένα νέο project με το hashtag #PrepareToDine.

Δείτε το teaser trailer:<...
Posted (08 Jul 2019)

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 landogar (Level 13) 17/10/2019 13:37
Ωραίος Γιώργο μπράβο για το review.Έχω παίξει πάνω από 18 ώρες μέχρι τώρα και ανυπομονώ να το τερματίσω.Δεν είναι Dark Souls αλλά για μένα που είμαι φανατικός της σειράς αξίζει.Οκ με εξαίρεση το αδιάφορο σενάριο για το οποίο συμφωνώ απόλυτα. :-)
#2 Shikabane_Hime7 (Level 29) 17/10/2019 17:01
Τρομερό παιχνίδι με ένα από τα καλύτερα character creation και απίστευτο class system. Η μουσική αν και καλή μπορούσε και καλύτερη, Σε δυο θέματα διαφωνώ κάθετα: Στο θέμα των τοποθεσιών, καθόλου βαρετές, ίσα ίσα. Αυτό βέβαια είναι και θέμα γούστου. Επίσης το voice acting, τουλάχιστον στα Ιαπωνικά είναι υψηλού επιπέδου με top class και γνωστούς από anime actors. Για το σενάριο δεν ξέρω σίγουρα ακόμα αλλά μέχρι στιγμής έχει μυστήριο. Για μένα αξίζει τα λεφτά του.
#3 Sephiroth (Level 18) 17/10/2019 21:00
Dark Souls & Anime = Success

Σε όσους αρέσουν τα Souls, συστήνω και το Salt and Sanctuary που είναι το Dark Souls σε 2D έκδοση

Top-game-of-the-month 

 

 

 

 

Notification