Ειδήσεις

0 user comments
FPS
 Η λύση της Valve μπλοκάρει και το OBS.
09 Ιουλίου, 19:23
0 user comments
FPS
Πολλοί παίκτες παραπονιούνται ότι έφαγαν ban άδικα.
09 Ιουλίου, 18:05
0 user comments
FPS
Τα όπλα του θα έχουν τα δικά τους animations και ξεχωριστούς ήχους.
09 Ιουλίου, 17:19
0 user comments
Η αξία της μετοχής της αυξήθηκε περισσότερο από 70%.
09 Ιουλίου, 16:46
0 user comments
Η εμφάνιση της κονσόλας του επηρεάστηκε από ένα φουλάρι.
09 Ιουλίου, 16:01
0 user comments
Η αρχική ιδέα του Fighting προέκυψε κατά τη διάρκεια μίας βαρετής συνάντησης της Capcom.
09 Ιουλίου, 15:11
0 user comments
RPG
Το επερχόμενο RPG θα σας επιτρέπει να εκφράσετε τον εαυτό σας μέσω του χαρακτήρα σας.
09 Ιουλίου, 14:28
0 user comments
Σχολιάζει η παραγωγός της σειράς Lauren S. Hissrich.
09 Ιουλίου, 13:55
0 user comments
Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί αλλά θα είναι μάλλον διαφορετική. [UPDATE]
09 Ιουλίου, 13:29
0 user comments
FPS
Το mode των 200 παικτών αφαιρέθηκε από το Call of Duty: Warzone. [UPDATE]
09 Ιουλίου, 12:56
0 user comments
To sequel του μυθιστορήματος επιστημονικής φαντασίας θα κυκλοφορήσει σε λίγους μήνες.
09 Ιουλίου, 12:29
0 user comments
Η Αμερικάνικη εταιρεία μοίραζε χρηματικά έπαθλα πολλών εκατομμυρίων μαζί με τους ετήσιους μισθούς.
09 Ιουλίου, 11:54
Reviews FAR: Lone Sails
Comments (0)

FAR: Lone Sails Hot

Το ταξίδι ενός ερημίτη προς την σωτηρία.

https://gameworld.gr/media/reviews/photos/thumbnail/320x180s/a0/6e/80/far-lone-sails-box-art-51-1572275175.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Το ταξίδι ενός ερημίτη προς την σωτηρία.

Τα τελευταία χρόνια τα AAA games και οι εταιρίες -τιτάνες- έχουν σχεδόν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των gamers. Με games όπως τα CoD, FIFA και PES να βγαίνουν κάθε χρόνο από τεράστια studio και να “καταβροχθίζουν” το μεγαλύτερο μέρος της gaming πίτας, τα μικρότερα indie studio τα βρίσκουν όλο και πιο σκούρα, παρόλο που, όχι και λίγες φορές, δημιουργούν μικρά διαμαντάκια. Ωστόσο για να τα ανακαλύψεις πρέπει να είσαι επιδέξιος ορύχος, κάτι που απαιτεί χρόνο και ενεργή ενασχόληση με το “άθλημα”, κάτι που η μεγαλύτερη μερίδα των καταναλωτών δεν είναι διαθέσιμη να κάνει.

FAR Lone Sails 1

Δουλειά των reviewers είναι να φέρνουν στο φως τέτοια διαμαντάκια που βρίσκονται κρυμμένα βαθιά στα online store. Ένα από αυτά είναι το FAR: Lone Sails. Το Lone Sails δεν ήρθε από μεγάλο studio, ούτε καν studio βασικά… Η ανάπτυξή του ξεκίνησε το 2015 ως πτυχιακή εργασία του lead designer Don Schmocker όταν φοιτούσε στο Πανεπιστήμιο Καλών Τεχνών της Ζυρίχης. Σιγά σιγά καθώς προχωρούσε η ανάπτυξή του, όλο και περισσότεροι φοιτητές εντάχθηκαν στην ομάδα και δούλεψαν μαζί με τον Schmocker κατά την διάρκεια του μεταπτυχιακού του. Το αποτέλεσμα ήταν να κερδίσει πάνω από 14 βραβεία και άλλες τόσες υποψηφιότητες όπως το Best Visual Award στα Joystick Awards. Εμφανής επιρροή φαίνεται να είχαν τα πολυβραβευμένα Journey και Little Big Planet, καθώς και η ιστορία της ταινίας The Straight Story.

Ανάμεσα στα ερείπια του πολιτισμού
Όλοι μας έχουμε σκεφτεί τι θα γινόταν αν ο κόσμος όπως τον ξέρουμε καταστρέφονταν και έπρεπε να επιβιώσουμε. Το FAR: Lone Sails το κάνει με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Δεν θα δείτε ούτε χαμένα κείμενα να σας εξηγούν τι συμβαίνει και γιατί έφτασε ο κόσμος εδώ που έφτασε, ούτε θα συναντήσετε κάποιον NPC να σας μιλήσει για αυτό το τραγικό συμβάν. Για να ανακαλύψετε την φανταστική ιστορία του FAR: Lone Sails θα χρειαστεί να παρατηρήσετε το περιβάλλον σας, να μελετήσετε τα ερείπια και να ψυχολογήσετε τις πράξεις του πρωταγωνιστή.

Η περιπέτεια ξεκινάει στα μέσα της στεριάς, στο σπίτι σας και από εκεί μπαίνετε στο Okomotive σας και ξεκινάτε το ταξίδι σας προς την σωτηρία. Σκοπός του game είναι να σας κάνει να νιώσετε ότι το Okomotive σας είναι ο καλύτερός σας φίλος. Θα περάσετε από διάφορες περιοχές όπου κατοικούσαν άνθρωποι, θα περάσετε από ερείπια που θα σας αποκαλύψουν στοιχεία για το παρελθόν σας και το πως εξελίχθηκε η ιστορία. Ωστόσο στο ταξίδι σας θα αντιμετωπίσετε και διάφορα απρόοπτα τα οποία θα αλλάξουν τον τρόπο που σκέφτεστε και τα συναισθήματα που νιώθετε.

Pimp my ride
Όπως ανέφερα και παραπάνω, το ταξίδι σας θα το περάσετε μέσα στο Okomotive και θα πρέπει να το προσέχετε γιατί είναι η μόνη σας συντροφιά. Το Okomotive μέσα έχει κάποιους μηχανισμούς οι οποίοι ενεργοποιούνται και απενεργοποιούνται με μπουτόν που εσείς πατάτε. Άλλα μπουτόν ενεργοποιούν την μηχανή, άλλα τα καύσιμα και άλλα τα φρένα. Πάλι καλά όποιος έφτιαξε το Okomotive δημιούργησε μια “παμφάγα” μηχανή, δηλαδή ότι βρίσκετε στον δρόμο σας και μπορείτε να το σηκώσετε, το πετάτε στην μηχανή και μπούμ έχετε καύσιμα. Καθώς προχωράτε στο ταξίδι σας θα ανακαλύψετε κάποιους παλιούς σταθμούς και εκεί θα μπορείτε να αναβαθμίσετε το όχημά σας.

FAR Lone Sails 2

Σε κάθε σημείο θα του προστίθεται και διαφορετικό module το οποίο θα σας βοηθάει στο ταξίδι σας. Ωστόσο, όσα περισσότερα modules, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες βλάβης και εσείς θα πρέπει να επισκευάζετε τις βλάβες στο όχημά σας. Πολλές φορές θα αντιμετωπίσετε εμπόδια στον διάβα σας και θα πρέπει να βγείτε από το Okomotive και να λύσετε κάποιους πάρα πολύ απλούς γρίφους ώστε να σηκώσετε μια πόρτα ή κάτι παρόμοιο και να ξεμπλοκάρετε τον δρόμο.

Το Okomotive ο καλύτερός σας φίλος

Αν και λογικό για το συγκεκριμένο είδος game, το gameplay είναι αρκετά απλό και λόγω της γραμμικής και περιορισμένης φύσης των levels, αν συμβεί κάτι για το οποίο δεν έχει προβλέψει το game θα κολλήσετε και δε θα μπορείτε να κάνετε τίποτα, παρά μόνο load. Πράγμα που σε εμένα έτυχε δύο φορές, που επειδή δεν πήρα ένα μπλόκ για καύσιμο από τον δρόμο, δεν είχα αρκετά καύσιμα για να ανέβω στην ράμπα και να συνεχίσω, άρα εκεί χρειάστηκε load σε προηγούμενο σημείο. Ευτυχώς το game κάνει τακτικά auto-save και δεν θα χρειαστεί να ξεκινήσετε από πολύ πίσω, όμως είναι κάτι που σε “πετάει” από την ιστορία και θες λίγο χρόνο για να βυθιστείς πάλι.

Μια ζωγραφιά
Η πρώτη εντύπωση που μας δίνει το FAR: Lone Sails είναι και αυτή που κρατάμε, όπως και συνήθως σε όλα τα game. Αυτή είναι η πρώτη μας επαφή με το game και τον κόσμο του, η οποία δεν είναι άλλη από τα γραφικά και γενικά το στυλ των γραφικών. Το FAR: Lone Sails έχει υπέροχα ζωγραφιστά γραφικά, με ιδιαίτερη προσοχή στις λεπτομέρειες, καθώς και είναι γεμάτο αντιθέσεις. Ο μαύρος καμβάς φωτίζεται από τον κόκκινο πρωταγωνιστή μας και το πολύχρωμο Okomotive του. Η ανατολή του ηλίου χρωματίζει σιγά σιγά τον πίνακα αυτό, ενώ την νύχτα έχετε μόνο τα άστρα για συντροφιά.

FAR Lone Sails 3

Χάρη στην κάμερα μπορείτε να κάνετε zoom in για να δείτε καλύτερα τον πρωταγωνιστή ή το εσωτερικό του οχήματος, το οποίο είναι εξαιρετικά λεπτομερές, όπως και με το zoom out μπορείτε να απομακρυνθείτε από το όχημα και να παρατηρήσετε – θαυμάσετε το υπέροχο τοπίο. Στον θαυμασμό των τοπίων βοηθάει επίσης το γεγονός ότι η εναλλαγή μεταξύ των διαφορετικών γωνιών θέασης είναι πολύ ομαλή, κάτι που μπορούμε να πούμε και για τα animations.

Οι ήχοι της φύσης
Εδώ είναι που έρχεται το immersion και ολοκληρώνεται. Σε όλη την διάρκεια του ταξιδιού θα είστε εσείς, το όχημά σας και οι ήχοι της φύσης. Θα ακούτε με ευκρίνεια τους ήχους της βροχής, της καταιγίδας, ακόμα και τον ήχο της σιωπής. Οι ήχοι αυτοί είναι πλήρως ρεαλιστικοί και σας βοηθούν να μπείτε στην θέση του μικρού μας ήρωα. Ωστόσο δεν είναι μόνο αυτό. Σε διάφορα σημεία του game θα ακούτε και διάφορα soundtrack με το ένα να είναι καλύτερο από το άλλο.

FAR Lone Sails 4

Πραγματικά από άποψη μουσικής τα soundtracks του FAR: Lone Sails είναι από αυτά που θα μπορείς ακόμα και μετά το τέλος του game να τα βάζεις στο YouTube για να τα απολαύσεις. Η απαλή αυτή μουσική είναι μια ζεστή αγκαλιά στις κρύες νύχτες του ερημίτη, είναι μια ανάμνηση από το σπίτι. Κάτι που εκφράζει τις σκέψεις του πρωταγωνιστή καλύτερα και από ένα κείμενο ή ένα flashback.

Ένα συγκινητικό ταξίδι
Συνολικά το FAR: Lone Sails αποτελεί μια ιδιαίτερη περιπέτεια. Παρόλο που έχει απλούς γρίφους και gameplay, αυτό δεν το εμποδίζει από το να πετύχει τον στόχο του, δηλαδή το να εξιστορήσει μια συγκινητική ιστορία και να σε κάνει να δεθείς με ένα όχημα λες και είναι ο καλύτερός σου φίλος. Σε συνδυασμό με τα λεπτομερή και ζωγραφιστά γραφικά, τα φυσικά ηχητικά και την εξαιρετική μουσική συντελούν ένα game – εμπειρία που όλοι πρέπει να βιώσουν.

FAR Lone Sails 7

Ωστόσο σε 3 ώρες το πολύ η περιπέτεια τελειώνει και δεν μπορείτε να κάνετε κάτι άλλο εκτός του να το ξαναπαίξετε για να παρατηρήσετε καλύτερα το περιβάλλον. Αυτή την στιγμή βρίσκεται στα 15€ στα online stores, αρκετά “τεντωμένο” ποσό για μια τόσο σύντομη ιστορία. Πρόκειται όμως για ένα κρυμμένο διαμαντάκι και θα πρότεινα να το βάλετε στο wishlist σας και να τσιμπήσετε με το πρώτο sale, μιας και πλησιάζουν winter sales. 

Θετικά:
- Πανέμορφα γραφικά και προσεγμένες λεπτομέρειες
- Ρεαλιστικά ηχητικά και εξαιρετική συνοδεία μουσικής
- Συγκινητικό σενάριο που θα σου ριζωθεί στο μυαλό
- Πρωτότυπος τρόπος εξιστόρησης μιας ιστορίας
- Ιδιαίτερα mechanics οδήγησης του Okomotive

Αρνητικά:
- Απλό gameplay
- Γραμμικό και περιορισμένο χωρίς να αφήνει περιθώρια λάθους
- Ακριβό για μια σύντομη ιστορία

Βαθμολογία
Γραφικά: 8
Ήχος: 8
Gameplay: 7
Σενάριο: 8
Αντοχή: 6
Γενικά: 7.5

Ένα μιξ συναισθημάτων συμπιεσμένο σε μια μικρή και συγκινητική post-apocalyptic περιπέτεια.

Σταμάτης Καράμπογας 

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

No News

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Top-game-of-the-month 

 

 

 

Notification