Ειδήσεις

0 user comments
FPS
Σκληρές μάχες με το καλύτερο δυνατό soundtrack.
12 Αυγούστου, 13:41
0 user comments
Μετά το κλείσιμο του Mixer.
12 Αυγούστου, 13:24
0 user comments
Αποκτήστε το με έκπτωση όσο προλαβαίνετε.
12 Αυγούστου, 13:03
0 user comments
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του event. [UPDATE]
12 Αυγούστου, 12:38
0 user comments
FPS
Θα κυκλοφορήσει στην ένατη γενιά και θα διεξαχθεί σε έναν νέο κόσμο. [UPDATE]
12 Αυγούστου, 11:50
0 user comments
Θα υποστηρίζει customization στους παίκτες και στις τακτικές.
12 Αυγούστου, 11:40
3 user comments
Από τους δημιουργούς των EverQuest και PlanetSide 2. [UPDATE]
12 Αυγούστου, 11:20
0 user comments
FPS
Δεν προλαβαίνει το λανσάρισμα του Xbox Series X. [UPDATE]
12 Αυγούστου, 11:11
0 user comments
Θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο. Το Halo Infinite καθυστερεί για το 2021. [UPDATE]
12 Αυγούστου, 10:32
0 user comments
Λείπουν NPCs και ζώα, οι παίκτες δεν μπορούν να πυροβολήσουν και άλλα ευτράπελα.
11 Αυγούστου, 21:55
0 user comments
Τα έσοδα θα πάνε για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
11 Αυγούστου, 20:40
Reviews PlayerUnknown’s Battlegrounds Mobile
Comments (1)

PlayerUnknown’s Battlegrounds Mobile Hot

100 παίκτες στην απόλυτη mobile μάχη επιβίωσης. 

https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/a1/0f/04/pubg-mobile-game-cover-71-1573395843.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

100 παίκτες στην απόλυτη mobile μάχη επιβίωσης. 

Τον Μάρτιο του 2018, η Tencent Games, έφερε στις φορητές συσκευές μας το πασίγνωστο Battle Royale, έχοντας 75.000.000 προέγραφες πριν από την κυκλοφορία του. Καθώς τo Battle Royale, έχει καταφέρει να εδραιωθεί ως είδος στα πολυαγαπημένα του κοινού και η ζήτηση δεν φαίνεται να έχει κορεστεί, το αντίθετο μάλιστα, η μεταφορά του στις φορητές συσκευές ίσως να εγκυμονούσε και κινδύνους λόγο τον λεπτομερειών που θα έπρεπε να ληφθούν υπ’ όψιν από την εταιρία ανάπτυξης για μια ομαλή και ευχάριστη mobile gaming εμπειρία. Κάτι που στην περίπτωση μας μοιάζει να έχει συμβεί, αφού δεν λείπει τίποτα από την φορητή έκδοση του game, ούτε από γραφικά και gameplay, ούτε επίσης από χειρισμό.

Μόνος μου και όλοι σας
Στο PUBG Mobile η σύνταγή του gameplay είναι πανομοιότυπη με αυτή των PC και των κονσολών. Αρχικά πέφτετε από τον ουρανό με αλεξίπτωτο σε ένα σημείο του νησιού που επιλέγετε, χωρίς εξοπλισμό με στόχο να επιβιώσετε ως ο τελευταίος επιζών ανάμεσα σε 99 ακόμη παίκτες, καθώς ο δακτύλιος της ασφαλούς περιοχής στο χάρτη όλο και μικραίνει με την πάροδο του χρόνου.

Μόλις προσγειωθείτε, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να βιαστείτε να βρείτε εξοπλισμό. Ψάξτε στα κοντινότερα κτήρια για όπλα ή αλεξίσφαιρα γιατί αν προλάβουν οι αντίπαλοι να εξοπλιστούν πρώτοι και να σας εντοπίσουν, τότε τα πράγματα θα δυσκολέψουν. Εκτός φυσικά αν έχετε κάποιον να καλύπτει τα νότα σας, αφού έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε τρία modes, Solo, Duo και Squad, όπου παίζεται μόνοι, σε ομάδα δύο ατόμων με ακόμη έναν συμπαίκτη και μέλος πενταμελούς ομάδας αντίστοιχα.


Smooth Criminal
Εφόσον προσγειωθείτε στο σημείο που επιλέξατε, έρχεται η ώρα να ψάξετε μέρος να καλυφθείτε και να εφοδιαστείτε. Θα δείτε λοιπόν στην οθόνη σας διάφορα κουμπιά χειρισμού, ίσως σας φανούν αρκετά στην αρχή, όμως συνηθίζονται εύκολα στην πορεία. Στο κάτω αριστερά σημείο της οθόνης σας βρίσκεται ο μοχλός κίνησης, ενώ από τα δεξιά θα βρείτε τα κουμπιά για να πυροβολήσετε, να γεμίσετε τον γεμιστήρα, να τρέξετε, να σκύψετε, να ξαπλώσετε και να κάνετε άλμα. Κεντρικά στο κάτω μέρος της οθόνης σας θα δείτε την μπάρα ζωής του παίκτη σας όπως και τα διάφορα όπλα ή τον πολεμικό εξοπλισμό που θα βρείτε στο νησί. Επάνω δεξιά τις οθόνης σας, βρίσκετε ο χάρτης ενώ πληροφορίες για τους συμπαίκτες σας ή γενικότερα για την κατάσταση των υπολοίπων παικτών θα την βρείτε πάνω αριστερά.

Ο ανταγωνισμός στην αρχή είναι μικρός, καθώς είναι ολοφάνερο πως στα αρχικά ranks οι αντίπαλες ομάδες αποτελούνται από χαμηλής δυσκολίας bots, κάτι που θα έλεγα ότι βοηθάει να εναρμονιστείτε με τους χειρισμούς καθώς διασκεδάζετε παίζοντας, αφού σε κανέναν δεν αρέσει να μπαίνει σε νέο game και από τα πρώτα κιόλας ranks να πεθαίνει από το πουθενά. Από την άλλη, σίγουρα για κάποιον που θέλει κάτι πιο ανταγωνιστικό, από ένα σημείο κι έπειτα θα προτιμούσε εξ ολοκλήρου πραγματικούς παίκτες, διότι σε μια αναμέτρηση 100 παικτών καταλήγουμε δυστυχώς να έχουμε περίπου 20-40 πραγματικούς, πιθανόν γιατί ο server δεν μπορεί να αντέξει τόσους πολλούς. Ακόμη, σε κάθε match αποκομίζετε πόντους εμπειρίας για να ανεβείτε στην κλίμακα των levels και χρήματα για να ντύσετε τον χαρακτήρα σας όπως θέλετε, συνεπώς από την αρχή είναι σημαντικό να επιβιώσετε όσο το δυνατόν αργότερα από τους υπολοίπους. 

Hackers are not welcome
Το σημαντικότερο είναιότι η Tencent Games κατάφερε να μεταφέρει όλα τα στοιχεία της PC έκδοσης του μέσα στην φορητή, σε σημείο η ταύτιση να είναι τεράστια. Από τα μενού, τα challenges και τα crates στα διάφορα modes όπως τα arcade και το Team Deathmatch, στα εσωτερικά στοιχεία, όπως τα αυτοκίνητα και τα καύσιμα τους, ή ο χειρισμός του παίκτη και το aiming, είναι όλα μια πολύ καλή μεταφορά για μια δυνατή mobile Battle Royale εμπειρία. Το gameplay είναι εντυπωσιακά ομαλό και προσωπικά δεν πρόσεξα τίποτα το ενοχλητικό μέσα σε 80 περίπου matches που έπαιξα.

Η εξοικείωσή σας με τον χειρισμό του παιχνιδιού στα κινητά θα πάρει αρκετές ώρες να την συνηθίσετε. Ειδικότερα, αν δεν έχετε παίξει Battle Royale games, ίσως δυσκολευτείτε λίγο παραπάνω. Το ότι υπάρχουν ξεχωριστά σημεία στην οθόνη, στα δεξιά της, για το duck και το prone σαφώς και απαιτεί μεγαλύτερο χρόνο εξοικείωσης σε σχέση με την χρήση πληκτρολογίου. Συν τις άλλοις, τα αντακλαστικά όλων στον κίνδυνο μοιραία πέφτουν σε σύγκριση με την desktop έκδοση του παιχνιδιού. 

Κάπου εδώ ορισμένοι παίκτες επιλέγουν τον εύκολο δρόμο του hacking. Από την στιγμή που το PUBG Mobile είναι δωρεάν, ανά διαστήματα ίσως συναντήσετε cheaters (κατά βάση hackers μιας και μιλάμε για online παιχνίδι), οι οποίοι χρησιμοποιούν aimbots, wall hacks και διάφορα άλλα τεχνάσματα για να σας κερδίσουν. Παράλληλα, κάποιοι από αυτούς καταφέρνουν με περίτεχνο τρόπο να κρύβουν το username τους ώστε να μην είναι ορατό σε εσάς κι έτσι αν δεν εντοπιστούν από έναν GM που επιβλέπει εκείνη την ώρα το παιχνίδι, τότε θα συνεχίσουν να κάνουν τα δικά τους. Το hacking έχει περιοριστεί τους τελευταίους μήνες σε σχέση με το λανσάρισμα, ωστόσο συνεχίζει να υφίσταται.

Μια πιστή μεταφορά της original έκδοσης στα κινητά…με εξαίρεση τα bots και τον χειρισμό που επηρεάζουν την όλη εμπειρία.

Με παρέα είναι ωραία
Παρόλο που το solo mode έχει την αδρεναλίνη του, το γέλιο και την ψυχαγωγία που μπορεί να προσφέρει το PUBG mobile παίζοντας με την παρέα σας είναι αδιαμφισβήτητα μοναδικά. Η συνεργασία έρχεται πρώτη σε συνδυασμό με τη στρατηγική για να καταφέρετε να επιβιώσετε ομαδικώς, αν κάποιος συμπαίκτης χτυπηθεί θα πρέπει να τρέξετε να φροντίσετε τις πληγές του πριν να είναι πολύ αργά, ενώ αν θελήσετε να μπείτε σε κάποιο όχημα, τότε ο ένας μπορεί να οδηγάει και οι υπόλοιποι να πυροβολούν από τα παράθυρα τυχόν αντιπάλους.

Όσον αφορά στα γραφικά του παιχνιδιού, ανάλογα με το κινητό σας έχετε πέντε επιλογές στις ρυθμίσεις και συγκεκριμένα τις Smooth, Balanced, HD, HDR και Ultra HD. Οι πρώτες τρεις αντικατοπτρίζουν μια minimum ποιότητα, με textures εφάμιλλα αυτών που έχουν τα low specs PC. Από εκεί και πέρα όμως, αν το κινητό σας είναι σύγχρονο και έχει δυνατή CPU και τσιπ γραφικών τότε θα απολαύσετε μια πιο ικανοποιητική ποιότητα, ειδικά στο σχεδιασμό του περιβάλλοντος και των χαρακτήρων, που σας βοηθάει κιόλας να διακρίνετε καλύτερα τι γίνεται γύρω σας στη μάχη.

Γεγονός είναι πάντως ότι οι developers έχουν αναπτύξει ένα αρκετά μεγάλο εύρος που επιτρέπει ακόμα και σε πιο αδύναμα κινητά να τρέχουν το game χωρίς κανένα πρόβλημα. Επίσης, σε θέμα optimization το PUBG Mobile αποδίδει σχετικά ικανοποιητικά, πάντα αν αναλογιστούμε ότι σε αυτό βοηθάει και η παρουσία των bots που δεν δημιουργεί τόσο μεγάλο θέμα με το lag. Βέβαια το lag υφίσταται ανά διαστήματα και γι’ αυτό θα πρέπει συχνά να καθαρίζετε την Cache και το Storage βρίσκοντας το PUBG Mobile από τις εφαρμογές του κινητού σας. Η ιδανική απόδοση του παιχνιδιού πάντως απαιτεί HDR, ξεκλείδωμα του FPS Limit και μείωση των Shadow Quality και Shadow Resolution. Η απενεργοποίηση του anti-aliasing βοηθάει επίσης, αν έχετε πεσμένα frames.

Προσωπικά μου αρέσει να παίζω Battle Royale με ακουστικά, ώστε να έχω καλύτερη αντίληψη του περιβάλλοντος, αφού σε ένα ήσυχο τοπίο θα ακουστεί ξεκάθαρα το βήμα κάποιου που τρέχει, η που πυροβολεί. Στον τομέα αυτό το PUBG Mobile δεν απογοητεύει. Πέραν της γραφικής απεικόνισης, έχει γίνει πολύ καλή δουλειά και στο κομμάτι του ήχου επίσης, μεταφέροντας όλα τα ηχητικά εφέ της κανονικής έκδοσης στο κινητό.


Όποιος θέλει, μπορεί

Η αλήθεια είναι ότι βρέθηκα προ εκπλήξεως μόλις έπαιξα το PUBG mobile, αφού περίμενα ότι για ακόμη μια φορά η μεταφορά ενός video game από το PC ή κάποια κονσόλα στην αγορά των mobile games, θα είναι μια επιχειρηματική κίνηση χωρίς ουσία και προσοχή στην λεπτομέρεια της gaming εμπειρίας. Ευτυχώς η προκατάληψη μου δεν βγήκε αληθινή αφού στην περίπτωση του φημισμένου Battle Royale η δουλειά είναι προσεγμένη. Το PlayerUnknown’s Battlegrounds Mobile αποτελεί μια καλή free-to-play επιλογή αν είστε συχνά εκτός σπιτιού και αναζητάτε ένα Battle Royale για την φορητή σας συσκευή, που θα σας απασχολήσει αρκετές ώρες. Παρά τα όποια προβλήματα, έχει να προσφέρει πολλά τόσο παίζοντας μόνοι, όσο και με παρέα.

Θετικά:
- Είναι δωρεάν
- Αξιόλογη ποιότητα γραφικών για τα δεδομένα ενός online mobile game
- Πιστή αναπαράσταση των ηχητικών εφέ
- Τα περισσότερα χαρακτηριστικά της έκδοσης για PC και στα κινητά
- Άφθονο περιεχόμενο

Αρνητικά:
- Η παρουσία των bots και ορισμένων hackers
- Ανά διαστήματα καταντά μονότονο
- Ο χειρισμός απαιτεί αρκετό χρόνο για να εξοικειωθείτε μαζί του

Βαθμολογία
Γραφικά: 8
Ήχος: 9
Gameplay: 7.5 
Αντοχή: 7.5
Γενικά: 7.7

Μια αξιόλογη μεταφορά η οποία απευθύνεται μόνο σε όσους δεν μπορούν να παίξουν το PUBG...σπίτι τους.

Βασίλης Κτενίδης
  

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

No News

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Ghost-XIII (Level 3) 10/11/2019 17:52
Σίγουρα ενδιαφέρουσα κίνηση από την Tencent Games.
Έχοντας συνηθίσει το PUBG sto PC δοκίμασα μια δυο φορές να παίξω το mobile αλλά πολύ απλά δεν μπόρεσα με τίποτα.
Λιγάκι δύσκολο το shooter με δύο thumbs για μένα τουλάχιστον.
Παρ'όλα αυτά προσεγμένη δουλειά μπορώ να πω με τον ήχο να ξεχωρίζει.

Top-game-of-the-month 

 

 

 

 

Notification