Ειδήσεις

0 user comments
RPG
Αφηγείται την ιστορία του τεράστιου hype και τις συνέπειες που είχε η κυκλοφορία του.
20 Ιανουαρίου, 15:53
0 user comments
RPG
Αν υπάρξει θα είναι αρκετά διαφορετικό.
20 Ιανουαρίου, 14:35
0 user comments
Μαζί με νέο τρέιλερ.
20 Ιανουαρίου, 12:44
0 user comments
Όσοι έκαναν pre-order PS5 τον Σεπτέμβριο ακόμα περιμένουν.
20 Ιανουαρίου, 12:05
0 user comments
Κερδίζει Steam key προσφορά του Gamivo.
20 Ιανουαρίου, 06:02
0 user comments
Η κίνηση οχημάτων και ανθρώπων θα είναι πιο ρεαλιστική.
20 Ιανουαρίου, 01:30
1 user comments
FPS
Μέσα στο 2021 για την κονσόλα της Nintendo. [UPDATE]
20 Ιανουαρίου, 00:35
0 user comments
Ο coach της United το προτιμάει από το FIFA!
20 Ιανουαρίου, 00:22
0 user comments
Από τους δημιουργούς του Auto Chess mod.
19 Ιανουαρίου, 23:43
1 user comments
Ομάδα από scalpers έχει αγοράσει 2.000 PS5. [UPDATE]
19 Ιανουαρίου, 20:40
Reviews Sackboy: A Big Adventure
Comments (1)

Sackboy: A Big Adventure Hot

Η επιστροφή μίας ακόμα μασκότ του PlayStation

https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/9c/8a/c4/sackboy-a-big-adventure-cover-63-1606647945.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Η επιστροφή μίας ακόμα μασκότ του PlayStation

Τo Platform είναι από τις πιο γνωστές κατηγορίες του gaming. Βασιλιάς του είδους βέβαια είναι εδώ και τρεις δεκαετίες ο Mario, όμως έχουν γίνει αρκετές επιτυχημένες προσπάθειες και από την Sony με σειρές όπως τα Jack and Daxter και Ratchet and Clank. Το 2007 η Media Molecule έκανε και αυτή την προσπάθειά της, κυκλοφορώντας το LittleBigPlanet στο PS3. Η επιτυχία του ήταν αρκετή και ο Sackboy έγινε και αυτός μία από της μασκότ του PlayStation. Έτσι τα επόμενα χρόνια κυκλοφόρησαν sequels αλλά και spin-offs σε άλλες κονσόλες.

Μετά την κυκλοφορία του LittleBigPlanet 2 η Media Molecule αποφάσισε να απομακρυνθεί από την σειρά ώστε να ασχοληθεί με διαφορετικά projects, όπως το Tearaway και το αρκετά πρόσφατο Dreams. Έτσι το LittleBigPlanet 3 του 2014 αναπτύχθηκε από την αγγλική εταιρεία Sumo Digital, η οποία αρκετά χρόνια μετά ανέπτυξε επίσης το επόμενο μέρος της σειράς, Sackboy: A Big Adventure.
 
sackboy a big adventure 1
 
Ο πιο συμπαθητικός ήρωας
Η ιστορία ξεκινάει στον Τεχνόκοσμο, όπου ο κακός Vex έχει απαγάγει όλους τους αγαπημένους του Sackboy και απειλεί να καταστρέψει όλο το μέρος. Έτσι ο Sackboy πρέπει να σώσει την πατρίδα του και τους κατοίκους της και να αποδείξει ότι είναι άξιος για Πλεκτοιππότης. Στην πορεία θα έχει την καθοδήγηση της Scarlet ενώ σε αρκετές πίστες θα συναντήσει τον εξερευνητή Gerald, ο οποίος προσφέρει βοήθεια σε ορισμένα σημεία. Το σενάριο και οι ανατροπές του είναι σίγουρα κάτι που έχουμε ξαναδεί αμέτρητες φορές στο παρελθόν σε games, σειρές και ταινίες και θα μπορούσε να είναι λίγο πιο δημιουργικό, όμως εξυπηρετεί τον σκοπό του και σίγουρα μας κάνει να θέλουμε να βοηθήσουμε τον αξιαγάπητο Sackboy στο να ολοκληρώσει το ταξίδι του με επιτυχία. 
 
Το χιούμορ και οι ιδιαίτεροι χαρακτήρες βοηθούν στο να μην μας περάσει αδιάφορη. Το σενάριο είναι σίγουρα πιο γραμμικό από τα προηγούμενα LittleBigPlanet, όμως πάντα υπάρχει η ελευθερία να ταξιδέψουμε σε οποιοδήποτε κόσμο και να παίξουμε οποία πίστα θέλουμε. Βεβαίως πρόκειται για ένα τίτλο, τον οποίο δεν θα τον προτιμήσει κάποιος για την ιστορία του.
 
 
Ένα πολύ γεμάτο Platform
Στο gameplay βρίσκεται και όλη η ουσία του Sackboy: A Big Adventure. Στο ταξίδι του Sackboy θα περάσετε από πέντε κόσμους, ενώ μετά την ολοκλήρωση την ιστορίας ξεκλειδώνεται και ένας έκτος. Κάθε κόσμος έχει 10-13 πίστες ενώ υπάρχουν κάποιες προαιρετικές, οι οποίες είναι κρυφές. Συνολικά χρειαστήκαμε γύρω στις 12 ώρες για ολοκληρώσουμε την ιστορία ενώ αφήσαμε αρκετές προαιρετικές δραστηριότητες Σε κάθε πίστα τα βασικά Collectables που πρέπει να μαζέψετε είναι οι Ονειρόσφαιρες. Με την ολοκλήρωση κάθε πίστας σε οποιοδήποτε σκορ, ξεκλειδώνεται αυτόματα η επόμενη, όμως για την τελευταία του κάθε κόσμου, όπου υπάρχει και boss fight, θα πρέπει να έχετε μαζέψει, από όλες τις προηγούμενες, έναν αριθμό Ονειρόσφαιρων και πάνω. Αυτό που ίσως λείψει από βετεράνους της σειράς είναι η δυνατότητα κατασκευής πιστών, η οποία δεν επιστρέφει από τους προηγούμενους τίτλους.
 
Το Sackboy: A Big Adventure είναι ο πρώτος τίτλος της σειράς ο οποίος είναι 3D Platformer, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους που ήταν 2.5D. Ο Sackboy κινείται προς όλες τις κατευθύνσεις και η κάμερα, παρόλο που δεν μπορούμε να την χειριστούμε, ακολουθεί τον χαρακτήρα και πολλές φορές αλλάζει οπτικές γωνίες, ανάλογα με την κάθε πίστα. Σε αυτό υπάρχει ένα μειονέκτημα, καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις η οπτική γωνία από την οποία βλέπετε την πίστα δεν σας βοηθάει να υπολογίσετε την ευθεία που βρίσκεται κάποια πλατφόρμα με αποτέλεσμα να πέσετε.
 sackboy a big adventure 2
 
Οι πίστες έχουν μεγάλη ποικιλία στις δοκιμασίες τους και όσο προχωράτε η δυσκολία αυξάνεται, πράγμα πολύ θετικό, διότι οι πρώτες μας φάνηκαν αρκετά εύκολες. Εκτός από το κλασσικό platforming, θα χρειαστεί να περπατήσετε σε τοίχους, να αποφύγετε ακτίνες λέιζερ ή αξεπέραστα εμπόδια που πηγαινοέρχονται και για αρκετά άλματα πρέπει να έχετε τέλειο timing. Παρόλο που υπάρχουν αρκετές πίστες, κάθε μία είναι διαφορετική από την άλλη και έτσι πάντα είχαμε την περιέργεια να δούμε σκέφτηκαν οι developers για την επόμενη. Αποκορύφωμα είναι αναμφίβολα τα Music levels, στα οποία κάθε πλατφόρμα, εχθρός και ντεκόρ της πίστας κινούνται και χορεύουν σύμφωνα με τον ρυθμό κάποιου τραγουδιού. Σε κάθε κόσμο υπάρχουν επίσης συγκεκριμένες πίστες τις οποίες μπορείτε να τις παίξετε μόνο με παρέα, με τουλάχιστον ένα ακόμα άτομο. Η online λειτουργία δεν είναι διαθέσιμη με την κυκλοφορία του Sackboy: A Big Adventure, αλλά θα κυκλοφορήσει προς το τέλος του 2020 μέσω patch.
 
Γροθιές και gadgets
Οι εχθροί είναι οι αναμενόμενοι σε έναν τίτλο τέτοιου είδους. Οι πιο αδύναμοι μπορούν να σας κάνουν ζημιά μόνο αν σας χτυπήσουν από κοντά, ενώ άλλοι μπορούν και από απόσταση πετώντας σας βελάκια. Οι πιο επικίνδυνοι έρχονται με φόρα επάνω σας η στροβιλίζονται γύρω από τον εαυτό τους με σκοπό να σας χτυπήσουν. Οι περισσότεροι χρειάζονται το πολύ δύο χτυπήματα για να νικηθούν, όμως το ίδιο ισχύει και για εσάς. Τα boss fights είναι επίσης αρκετά δημιουργικά και σίγουρα από τα καλύτερα σημεία του game, με εξαίρεση ένα το οποίο επαναλαμβάνεται αρκετά. Ο Sackboy, αν δεν έχει διαθέσιμο κάποιο gadget, μπορεί να χρησιμοποιήσει τις γροθιές του ή να κάνει κάποιο άλμα και πέσει επάνω σε κάποιο εχθρό. Μετά από δύο χτυπήματα είτε από εχθρό, είτε από επιφάνεια που δεν πρέπει να ακουμπήσετε, χάνετε μία ζωή από τις τέσσερις που έχετε και όταν χαθούν όλες χωρίς να τις έχετε αναπληρώσει, θα πρέπει να επαναλάβετε την πίστα.
 sackboy a big adventure 3
 
Σε αρκετές πίστες ο Sackboy αποκτάει διάφορα gadgets τα οποία σας βοηθούν να περάσετε κάποια συγκεκριμένα σημεία ή να αντιμετωπίσετε ευκολότερα τους εχθρούς. Το Grappling hook επιστρέφει και ο τρόπος χρήσης του μας θυμίζει αρκετά τον Spider-Man, ενώ ένας έλικας ο οποίος λειτουργεί ως boomerang, μας επιτρέπει να νικάμε όλους τους εχθρούς χωρίς να τους πλησιάσουμε. Ίσως το πιο δυνατό είναι μία διαστημική στολή η οποία μας επιτρέπει να μείνουμε στον αέρα για αρκετά δευτερόλεπτα αλλά και να ρίχνουμε σφαίρες από λέιζερ.
 
Οι επιλογές στα cosmetics είναι δεκάδες όπως και στα προηγούμενα games της σειράς. Οι πολλές διαθέσιμες στολές και εκφράσεις βρίσκονται για αγορά στο κατάστημα του Zom-Zom ή είναι σκορπισμένες σε κομμάτια σε όλες τις πίστες. Κάθε κομμάτι στολής μπορεί να συνδυαστεί με κάποιας άλλης δηλαδή αν θέλετε, μπορείτε για παράδειγμα, να φορέσετε στον Sackboy το καπέλο μίας στολής μαζί με εντελώς διαφορετικό μπλουζάκι και να τον φέρετε ακριβώς στα γούστα σας. Οι εμφανίσεις από άλλους διάσημους χαρακτήρες του PlayStation για τις οποίες είναι αρκετά γνωστή η σειρά LittleBigPlanet, είναι διαθέσιμες στην Ultimate Edition του Sackboy: A Big Adventure, και περιλαμβάνονται στολές από τους Deacon St John του Days Gone, Sam Porter Bridges από το Death Stranding και Connor από το Detroit: Become Human.
 
sackboy a big adventure 4
 
Ένας πολύ όμορφος, χειροποίητος κόσμος
Τα γραφικά του Sackboy: A Big Adventure είναι σίγουρα τα καλύτερα της σειράς και από τα πιο όμορφα που έχουμε δει στο είδος. Η μηχανή γραφικών που χρησιμοποιήθηκε στα προηγούμενα games της σειράς ήταν ήδη ξεπερασμένη το 2014, οπότε η Sumo Digital επέλεξε την Unreal Engine 4 και το αποτέλεσμα είναι παραπάνω από ικανοποιητικό. Κάθε επιφάνεια δίνει την αίσθηση ότι είναι χειροποίητη, ενώ είναι ξεκάθαρο το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένη, όπως ξύλο ή ύφασμα. Αναλόγως τον κόσμο που βρίσκεστε, κάθε πίστα έχει την δική της αισθητική και ποτέ δεν νιώθουμε ότι κάποια μας θυμίζει έντονα μία προηγούμενη. Το ίδιο ισχύει και για τον σχεδιασμό των χαρακτήρων που έχει όλη την απαραίτητη λεπτομέρεια. 
 
Ο φωτισμός είναι επίσης πολύ καλός και δίνει σε όλο το game μία μεγάλη ζωντάνια ειδικά στις ηλιόλουστες πίστες. Το εντυπωσιακό είναι ότι αρκετές φορές στο παιχνίδι γίνονται πολλά πράγματα ταυτόχρονα, όπως το να σας επιτίθενται εχθροί, ενώ η πίστα κουνιέται και αλλάζει μορφή συνεχώς, όμως δεν παρατηρήσαμε ούτε μία φορά πτώση στα frames. Το Sackboy: A Big Adventure χρησιμοποιεί τις δυνατότητες του Dualsense, αλλά σε πολύ μικρότερο βαθμό από το Astro’s Playroom. Στο PS4 το game παίζει εξίσου καλά και δεν θα απογοητεύσει όποιον το προτίμησε στην παλαιότερη κονσόλα.
 
 
Ενώ παίζαμε χορεύαμε
Το soundtrack του Sackboy: A Big Adventure είναι εξαιρετικό. Κάθε πίστα έχει το δικό της κομμάτι, το οποίο της ταιριάζει απόλυτα. Η λίστα από τραγούδια περιλαμβάνει και original, αλλά και πραγματικά τα οποίο είναι από indie ή και αρκετά γνωστούς καλλιτέχνες. Στα Music levels, κάποια είναι τόσο γνωστά που μας έκαναν να αναρωτηθούμε πιο ήταν το κόστος για τα δικαιώματα στους developers. Τα ηχητικά εφέ είναι επίσης αρκετά πειστικά και διασκεδαστικά.
 
Οι ηθοποιοί, κυρίως ο κακός Vex, η μέντορας τους Sackboy, Scarlet και ο μαγαζάτορας Zom-Zom κάνουν καλά την δουλειά τους και δείχνουν να διασκεδάζουν με τους ρόλους τους. Αξιοσημείωτο είναι ότι το Sackboy: A Big Adventure περιλαμβάνει επίσης πλήρη μεταγλώττιση, όχι μόνο στα menus και σε υπότιτλους, αλλά και φωνητική, οπού έχει γίνει αξιόλογη προσπάθεια από τους Έλληνες ηθοποιούς.
 sackboy a big adventure 5
 
Η επιστροφή της αγαπημένης σειράς είναι παραπάνω από ικανοποιητική
Το Sackboy: A Big Adventure είναι ένα Platform, το οποίο αν και δανείζεται αρκετά στοιχεία από άλλους γνωστούς τίτλους του είδους πάει την σειρά LittleBigPlanet ένα βήμα μπροστά και μας αφήνει αισιόδοξους για το μέλλον της. Η μετάβαση σε 3D περιβάλλοντα έχει μόνο θετικά αποτελέσματα και εκμεταλλεύτηκε αρκετές ευκαιρίες που έχανε η σειρά με τα 2.5D. Ο Sackboy μας θύμισε γιατί είναι από τους πιο αγαπητούς χαρακτήρες των exclusives της Sony και θα περιμένουμε να βιώσουμε και την επόμενη περιπέτειά του. Το συγκεκριμένο Platform το προτείνουμε σε όλους τους fans της σειράς LittleBigPlanet και τους είδους γενικότερα, ενώ μπορεί να προσφέρει αρκετές ώρες διασκέδασης σε όλες τις ηλικίες.
 
Θετικά:
- Όμορφα γραφικά και περιβάλλοντα
- Διασκεδαστικό gameplay
- Μεγάλη ποικιλία στις πίστες
- Πολλές επιλογές στην εμφάνιση του χαρακτήρα
- Ικανοποιητική διάρκεια
- Η υποστήριξη της ελληνικής γλώσσας
 
Αρνητικά:
- Η ιστορία θα μπορούσε να είναι λίγο πιο δημιουργική
- Η κάμερα δεν βρίσκεται πάντα στην καλύτερη θέση
- Η υπερβολική επανάληψη ενός boss fight
 
Βαθμολογία:
Γραφικά: 7.5
Ήχος: 8
Gameplay: 8
Σενάριο: 7
Αντοχή: 7
Γενικά: 7.6
 
Ένα Platform το οποίο θα διασκεδάσει όλους τους fans του είδους.
 
Ερμής Δερβίσης

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

No News

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 30/11/2020 16:11
Ένα υπέροχο platform σε τρείς διαστάσεις. Το περίμενα εδώ και πολύ καιρό για να το δοκιμάσω. Μπράβο στον Ερμή για το review.

Top-game-of-the-month 

 

 

 

 

Notification