Ειδήσεις

0 user comments
Εταιρεία ανάπτυξης των δύο τελευταίων Serious Sam.
21 Οκτωβρίου, 19:34
0 user comments
Πρόκειται για παιχνίδι όπου μανατζάρετε μια επαγγελματική ομάδα Esports.
21 Οκτωβρίου, 19:03
1 user comments
Ανακοινώθηκε νέα καθυστέρηση. [UPDATE]
21 Οκτωβρίου, 18:12
0 user comments
Ζητούν αποζημίωση για τα sports games της εταιρείας.
21 Οκτωβρίου, 17:04
0 user comments
Η δοκιμή συμπεριλαμβάνει και το Wastelanders expansion.
21 Οκτωβρίου, 17:00
1 user comments
FPS
Οι παίκτες φοβούνται κατά την διάρκεια του event. [UPDATE]
21 Οκτωβρίου, 15:30
1 user comments
Η 2Κ Games ζήτησε συγγνώμη. [UPDATE]
21 Οκτωβρίου, 14:00
0 user comments
4η κατηγορία Αγγλίας!
21 Οκτωβρίου, 13:58
0 user comments
Νέες παραβιάσεις πνευματικού περιεχομένου. Προειδοποιήσεις για bans.
21 Οκτωβρίου, 12:28
Μόνιμες Στήλες Press Start Press Start: Σε ποιο παιχνίδι έχετε συναντήσει το πιο καθηλωτικό σενάριο;

Press Start: Σε ποιο παιχνίδι έχετε συναντήσει το πιο καθηλωτικό σενάριο;

Monday, 01 Jun 2020  | in Press Start  | Γράφτηκε από τον Βασίλης Κτενίδης  
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/8d/21/ec/the20last20of20us201-43-1590974803.jpg
 

Press Start: Σε ποιο παιχνίδι έχετε συναντήσει το πιο καθηλωτικό σενάριο;

Αυτό που πέραν των συναισθημάτων και εμπειριών, σας άφησε και κάποια ιδέα που σας συντροφεύει μέχρι και σήμερα.

Οι μύθοι και τα παραμύθια, ακολουθούν την ιστορία του ανθρώπου από τις απαρχές του ακόμα. Σύμφωνα με όσα μας διδάσκει η ιστορία και η αρχαιολογία, από την πρώτη κιόλας στιγμή που ο άνθρωπος ήρθε σε επαφή με απεικόνιση συμβόλων, μέχρι και το σήμερα, η εξιστόρηση αποτελεί θεμέλιο της γνώσης, της ψυχαγωγίας και της παράδοσης, σε όλες της κουλτούρες ανά τον κόσμο.

Η αρχαιότητα είναι γεμάτη με αλληγορίες και μύθους, από την αρχαία Ελλάδα και την αρχαία Αίγυπτο, στην Κέλτικη μυθολογία και την Ρωμαϊκή αυτοκρατορία, μέχρι το Βυζάντιο και την αναγέννηση, η παράδοση μας οδηγεί σε μία σειρά από φανταστικά ή μη πλάσματα και ήρωες, σε αλληγορίες και παραβολές και σε ένα σορό σενάρια, τα οποία πέραν της ψυχαγωγικής τους διάστασης, αποτελούν μία σειρά από συμβολικές κατευθύνσεις, στις οποίες μπορεί να βρει κανείς εργαλεία που θα τον βοηθήσουν στο ταξίδι της αυτογνωσίας. Στο σήμερα η εξιστόρηση γίνεται με διάφορους τρόπους, όπως βιβλία και ταινίες, θεατρικές παραστάσεις και τραγούδια αλλά φυσικά και τα video games. Η πολυδιάστατη εξιστόρηση μάλιστα, όπως δείχνει και το εμπόριο, αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα μέσα για την μεταφορά συναισθημάτων και ιδεών στον εικοστό πρώτο αιώνα.

Μπορεί ο Pac-Man και η προσπάθεια του να ξεφύγει από τα φαντάσματα καθώς προσπαθεί να φάει όλες τις τελίτσες, να μην αποτελεί μία φοβερή ιστορία, όμως ακόμα και σε μία τόσο απλοϊκή εξιστόρηση, υπάρχει μία αρχή, μία μέση και ένα τέλος, τα οποία δεν έχουν τοποθετηθεί τυχαία με αυτόν τον τρόπο. Φυσικά όταν μιλάμε για video games και σενάριο στο 2020, δεν μπορώ να σταθώ και πολύ στον Pac-Man, καθώς υπάρχει μία σειρά από κολοσσιαία franchises, τα οποία βασίστηκαν κατά κύριο λόγο στην ιστορία και το σενάριο τους για την επιτυχία τους. Τα Metal Gear Solid, τα Final Fantasy, τα Grand Theft Auto, Silent Hill αλλά και πολλά ακόμα video games, είχαν ως βασικό γνώμονα την εξιστόρηση, πέραν των απολαυστικών mechanics στις αρχές της άνθισης του video gaming. Αν πάμε σε πιο σύγχρονα μπορούν να αναφερθούν τα The Witcher, Red Dead Redemption, The Elder Scrolls, The Last of Us, BioShock, Mass Effect ή τα Assassin’s Creed, που αποτελούν ένα πραγματικά μικρό κομμάτι όσον αφορά την καλή εξιστόρηση και κατά συνέπεια την ποιοτική gaming εμπειρία, σε συνδυασμό φυσικά με πολλούς ακόμα θεμελιώδεις παράγοντες.

Μπορεί το gaming να αποτελεί χάσιμο χρόνου για μερικούς, για κάποιους άλλους όμως αποτελεί πηγή έμπνευσης και δημιουργίας, αλλά και χαλάρωσης, ψυχαγωγίας, εκμάθησης και γενικότερα αυτοβελτίωσης. Εσείς σε ποιο παιχνίδι έχετε συναντήσει το πιο καθηλωτικό σενάριο; Αυτό που πέραν των ευχάριστων συναισθημάτων και εμπειριών, σας άφησε και κάποια σκέψη που σας συντροφεύει μέχρι και σήμερα. Αφήστε ένα σχόλιο παρακάτω για να ανταλλάξουμε ιδέες. Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους.

Διαβάστε τα προηγούμενα άρθρα της στήλης Press Start. Μπορείτε να προτείνετε τα επόμενα θέματα που θα θέλατε να έχει η στήλη στο αντίστοιχο forum topic.

Μόνιμες στήλες της τελευταίας εβδομάδας 

Press Start: Σε ποιo παιχνίδι έχετε επενδύσει τις περισσότερες ώρες;

Το πιο πρόσφατο user Blog

Ο Πόλεμος των Κόσμων γράφει ο Παναγιώτης Τσιάτσος

Το πιο πρόσφατο user Review

The Elder Scrolls V: Skyrim γράφει ο Μάνος Γρυπάρης

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Top-game-of-the-month 

 

 

 

 

Notification