Ειδήσεις

0 user comments
Ο τζίρος τους ήταν όσος της μουσικής και των βίντεο μαζί.
03 Μαρτίου, 22:59
2 user comments
Οι ενάγοντες ισχυρίζονταν ότι το dynamic difficulty ωθεί στην αγορά loot boxes. [UPDATE]
03 Μαρτίου, 22:15
1 user comments
Η Frogwares έκανε DMCA takedown στον εαυτό της για να το αφαιρέσει από το Steam. [UPDATE]
03 Μαρτίου, 21:19
3 user comments
Μέσα στον πρώτο μήνα της κυκλοφορίας του. [UPDATE]
03 Μαρτίου, 20:46
2 user comments
Τρία ακόμη games στην λίστα. [UPDATE]
03 Μαρτίου, 20:34
0 user comments
Πρώην σύμβουλο της κυβέρνησης του George W. Bush σε θέματα αντιτρομοκρατίας.
03 Μαρτίου, 20:13
2 user comments
RPG
H Blizzard προειδοποιεί για απάτες. [UPDATE]
03 Μαρτίου, 19:28
1 user comments
Θα συμμετάσχουν ο Hugh Grant και η Sophia Lillis. [UPDATE]
03 Μαρτίου, 19:09
1 user comments
Gameplay videos διαρρέουν στο internet.[UPDATE]
03 Μαρτίου, 17:51
1 user comments
Οι πιο σημαντικές πληροφορίες για τον κορυφαίο YouTuber στον κόσμο.
03 Μαρτίου, 16:37
Μόνιμες Στήλες Press Start Press Start: Πιστεύετε ότι το scalping πρέπει να ποινικοποιηθεί;

Press Start: Πιστεύετε ότι το scalping πρέπει να ποινικοποιηθεί;

Sunday, 14 Feb 2021  | in Press Start  | Γράφτηκε από τον Βασίλης Κτενίδης   | (4 σχόλια)
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/d1/87/df/scalping-36-1613331220.jpg
 

Press Start: Πιστεύετε ότι το scalping πρέπει να ποινικοποιηθεί;

Η κερδοσκοπία χτυπάει την βιομηχανία του gaming για ακόμα μία φορά.

Ο όρος "scalping" αναφέρεται σε μία εμπορική στρατηγική, σύμφωνα με την οποία οι "scalpers" βγάζουν κέρδος απ' τις μικρές διακυμάνσεις των τιμών. Το πιο πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα "scalping" έχει γίνει παγκοσμίως γνωστό, καθώς πρόκειται για την αγορά των κονσολών νέας γενιάς στην τιμή που ορίζουν οι κατασκευάστριες εταιρείες και έπειτα η μεταπώλησή τους σε μεγαλύτερες τιμές στο internet, λόγω της "έλλειψης" αποθεμάτων.

Παρά το ότι τα PS5 και Xbox Series X/S έχουν κυκλοφορήσει από τον προηγούμενο Νοέμβριο στην αγορά, οι παίκτες ανά τον κόσμο δυσκολεύονται να αποκτήσουν μία κονσόλα νέας γενιάς και ο λόγος είναι ο περιορισμένος αριθμός αποθεμάτων. Οι Sony και Microsoft είχαν δηλώσει από τα πρώτα κιόλας sold-out ότι ζητούν συγνώμη από τους καταναλωτές για την μη επαρκή διαθεσιμότητα, όμως έριξαν την ευθύνη στην περιορισμένη παραγωγή λόγω του κορωνοϊού. Αυτό σαφώς αποτελεί την μία όψη του νομίσματος. Ένας ακόμα βασικός παράγοντας για την δυσκολία αγοράς μίας κονσόλας νέας γενιάς στο σήμερα, αποτελεί και το "scalping". Αρκετές ομάδες κερδοσκόπων εξασφάλισαν και συνεχίζουν να εξασφαλίζουν την αγορά μεγάλων αριθμών κονσολών, είτε για να τις διανέμουν στους συνδρομητές τους, είτε για να τις μεταπωλήσουν τις σε υψηλότερες τιμές στο internet.

Κάποια ηλεκτρονικά καταστήματα προσπάθησαν να περιορίσουν το φαινόμενο του scalping, θέτοντας ως όριο την πώληση μίας κονσόλας νέας γενιάς ανά διεύθυνση, κάτι το οποίο τελικά κατάφεραν να παρακάμψουν οι "scalpers" και τα bots τους. Η τακτική του scalping είχε εφαρμοστεί παλαιοτέρα και σε άλλα αγαθά, όπως για παράδειγμα στα ταξιδιωτικά εισιτήρια, με αποτέλεσμα την ποινικοποίηση του scalping σε κάποια κράτη. Πλέον διάφορες χώρες εξετάζουν το ενδεχόμενο ποινικοποίησης του scalping και σε τεχνολογικά προϊόντα και ειδικότερα σε κονσόλες και gaming hardware. Ακόμα ένα προϊόν που βρίσκεται στο στόχαστρο των scalpers αυτή τη περίοδο, είναι και οι κάρτες γραφικών τελευταίας γενιάς καθώς οι ελλείψεις των αποθεμάτων συνεχίζονται. Οι τιμές των καρτών γραφικών έχουν εκτοξευθεί επίσης λόγω της τεράστιας ζήτησης και το scalping έχει συμβάλει και σε αυτόν τον τομέα.

Στη Μ. Βρετανία έχει ήδη κατατεθεί ένα νομοσχέδιο για την ποινικοποίηση του scalping στην χώρα, καθώς το φαινόμενο έχει πλέον πέσει στην αντίληψη των κρατικών αρχών. Εσείς πιστεύετε ότι πρέπει να ποινικοποιηθεί το scalping ή όχι; Αφήστε ένα σχόλιο παρακάτω για να κουβεντιάσουμε. Καλή εβδομάδα σε όλους.

 

Διαβάστε τα προηγούμενα άρθρα της στήλης Press Start. Μπορείτε να προτείνετε τα επόμενα θέματα που θα θέλατε να έχει η στήλη στο αντίστοιχο forum topic.

Μόνιμες στήλες της τελευταίας εβδομάδας

Press Start: Ποια εταιρεία ανάπτυξης πιστεύετε ότι σέβεται περισσότερο τους gamers;

Το πιο πρόσφατο user Blog

Κριτική για το μυθιστόρημα Νεκρωταφείο Ζώων από τον Blood Prince

Το πιο πρόσφατο user Review

Assassin's Creed: Unity από τον Γιάννη Τσιλιμπώκο

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 BigGreekGamer (Level 30) 14/02/2021 21:45
Δεν βλέπω τον λόγο να ποινικοποιηθεί. Από την στιγμή που το ίδιο το κατάστημα σου επιτρέπει να αγοράσεις οποιοδήποτε το προϊόν σε όσα τεμάχια θες. Επίσης εγώ το θεωρώ επένδυση και ο κόσμος επιλέγει το αν θα αγοράσει οτιδήποτε από τέτοιο άτομο. Αν ο άλλος σου πουλάει το PS5 για παράδειγμα στα 1000 ευρώ, ποιος θα έχει το πρόβλημα?
#2 Cefirul (Level 28) 14/02/2021 22:22
Quoting BigGreekGamer:
Δεν βλέπω τον λόγο να ποινικοποιηθεί. Από την στιγμή που το ίδιο το κατάστημα σου επιτρέπει να αγοράσεις οποιοδήποτε το προϊόν σε όσα τεμάχια θες. Επίσης εγώ το θεωρώ επένδυση και ο κόσμος επιλέγει το αν θα αγοράσει οτιδήποτε από τέτοιο άτομο. Αν ο άλλος σου πουλάει το PS5 για παράδειγμα στα 1000 ευρώ, ποιος θα έχει το πρόβλημα?


Ισχύει ότι δεν θα ήταν εφικτό το scalping εάν ο κόσμος απλά δεν αγόραζε στις υψηλότερες τιμές.
#3 DimutriKs (Level 16) 14/02/2021 23:16
Εφόσον κάποιος που για παράδειγμα πουλάει ένα ps5 στα 1000€ και κόβει κανονικά απόδειξη και δίνει το ανάλογο ποσό στην εφορία τότε δεν υπάρχει κάτι που να μπορεί να ποινικοποιηθεί. Ωστόσο στις περισσότερες περιπτώσεις έχουμε να κάνουμε καθαρά με μαύρο χρήμα. Κάτι το οποίο ήδη είναι παράνομο. Και στο οποίο ήδη οι περισσότερες χώρες κάνουν τα στραβά μάτια καθώς θα έπρεπε να κυνηγάνε site και επιχειρήσεις που μετακινούν μεταχειρισμένα προϊόντα και δεν θα μπορούσαμε εμείς να πουλάμε μεταχειρισμένα. Όταν υπάρχει κόσμος που δίνει 1000€ για να πάρει ένα κινητό για 1 με 2 χρόνια τότε προφανώς θα υπάρξει και κόσμος που θα δώσει τόσα χρήματα για να πάρει μια κονσόλα που θα τον βγάλει για 5+ χρόνια. Το μεγαλύτερο φταίξιμο είναι ξεκάθαρα των εταιριών που κάνουν launch τα προϊόντα τους με πενιχρή παραγωγή δυσανάλογη της τεράστιας ζήτησης που υπάρχει. Αν δεν μπορείς να καλύψεις επαρκώς την αγορά γιατί το κάνεις το launch? Κάτσε κάνα χρόνο ακόμα μέχρι να μπορείς να εξασφαλίσεις μεγάλο αριθμό για να καλύψεις την ζήτηση.
#4 ashbringer (Level 25) 03/03/2021 18:30
Δεν υπάρχει λόγος να ποινικοποιηθεί. Μπορεί ο κόσμος να αγοράζει απλά μόνο απο τα καταστήματα και να αγνοεί site και πωλητές που προσπαθούν να κερδίσουν πουλώντας ακριβότερα.

Top-game-of-the-month 

 
 

 

 

Notification