Best of: Τα 10 πολυαναμενόμενα games του 2024

Hot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Best of: Τα 10 πολυαναμενόμενα games του 2024

Best of: Τα 10 πολυαναμενόμενα games του 2024

Η χρονιά ίσως να είναι πιο φτωχή από ποτέ!

Αν τα τελευταία χρόνια τα περισσότερα games σας φαίνονται...αδιάφορα, τότε το 2024 ίσως απογοητευτείτε ακόμη περισσότερο, καθώς τα Top games της χρονιάς είναι απ' ότι φαίνεται λιγότερα από ποτέ.

Στο νέο μας βίντεο βάλαμε κάτω τα πολυαναμενόμενα games του 2024 και είδαμε ότι δύσκολα θα βρεθεί ένας τίτλος για να μας εντυπωσιάσει στην κλίμακα 9-10.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Άξια αναφοράς (εκτός Top 10)
Suicide Squad: Kill The Justice League
Action-Adventure στο οποίο θα ελέγχετε τους Harley Quinn, Deadshot, Captain Boomerang και King Shark δηλαδή τους κακούς, που θα μάχονται ενάντια στους καλούς, όπως οι Superman, Batman, The Flash και Green Lantern. Θα υποστηρίζει Co-op, αλλά αν παίζετε σόλο θα μπορείτε να αλλάξετε χαρακτήρες μέσα στη μάχη και τους άλλους θα τους ελέγχει το AI.

ARK 2 (4o τρίμηνο 2024)
Συνέχεια του ARK: Survival Evolved. Το sequel έχει διαφημιστεί με τον Βιν Ντίζελ, αλλά από gameplay δεν έχουμε δει κάτι σοβαρό μέχρι τώρα.

The Outlast Trials (5/3/24)
First-Person Survival Horror από την Red Barrels που θα παίζεται single-player αλλά και με Co-op 2-4 παικτών και θα υπάρχουν τέσσερις classes, καθεμία με τα δικά της abilities, ενώ θα υπάρχουν και κυάλια νυχτερινής όρασης.

The Wolf Among Us 2
Από την Telltale Games και την Adhoc Studio. Graphic Adventure που ειναι ουσιαστικά η 2η σεζόν του πρώτου μέρους με παρόμοιο gameplay.

Alone in the Dark (20/3/24)
PC, PS5, Xbox Series X/S
Remaster της αρχικής έκδοσης, που όμως θα είναι πλέον Survival Horror με κάμερα τρίτου προσώπου και στοιχεία Shooter αλλά και melee όπλα.

Skull and Bones
Διεξάγεται στην εποχή των πειρατών και πολλοί από εμάς που είχαμε παίξει το Pirates το βλέπουμε με ενδιαφέρον καθώς μπορεί να είναι μία 3D online εκδοχή του. Θα πρέπει να κάνετε craft νέα πλοία κάθε φορά, να έχετε πολεμοφόδια για τα κανόνια σας, να επισκευάζετε το πλοίο και να προσέχετε το ηθικό του πληρώματός σας γιατί αν δεν τους δώσετε αρκετό χρυσό τότε μπορεί να επαναστατήσουν εναντίον σας. Αν διαλυθεί το πλοίο σας θα μπορείτε να ανακτήσετε μέρος των πραγμάτων σας αλλά θα πρέπει να το κάνετε γρήγορα γιατί μπορεί να σας το κλέψουν άλλοι παίκτες. Θα έχετε επίσης φήμη και θα εκτελείτε contracts που αφορούν κυνήγι θησαυρού, κυνήγι ζώων ή συνεργασία με άλλους παίκτες. Θα κάνετε επίσης craft ore και wood που θα βρίσκετε μέσω blueprints που θα αποκτάτε. Επίσης θα υπάρχουν πλοία μεταφοράς, ταχύτητας ή πολεμικά οπότε το καθένα έχει τα υπέρ και τα κατά του. Και θα αυξάνετε και το armor του πλοίου σας. Υπάρχουν μαχες PvE με εμπορικά και πειρατικά πλοία και μάχες PvP με άλλους παίκτες, ενώ αν προσεγγίσετε αντίπαλο πλοίο για μάχες σώμα με σώμα θα παίρνετε περισσότερο loot απ' ότι αν το καταστρέψετε. Θα μπορείτε επίσης να επιτεθείτε και ενάντια σε πόλεις.

Σημειώσεις για games που δεν έχουν ανακοινωθεί για φέτος:
Το νέο Fable δεν ξέρουμε αν θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2024.
Το Hades 2 είναι Early access και όχι τελική κυκλοφορία. Αναμένεται μέσα στο Β’ τρίμηνο 2024.
Το Grand Theft Auto 6 δεν θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2024.
Επίσης φέτος αναμένουμε το νέο Nintendo Switch και ίσως δούμε εκεί κάποια νέα launch games.


Το Top 10: 
10) Mario vs. Donkey Kong (16/2/24)
Switch
Ένα remake του παιχνιδιού που είχε βγει στο Game Boy Advance. Το οποίο με την σειρά του ήταν μια σύγχρονη έκδοση του αρχικού Donkey Kong που παίζαμε σε Atari, Arcade και υπολογιστές. Ελέγχετε τον Mario και προσπαθείτε να αποφύγετε παγίδες και μέσα από περάσματα να φτάσετε μέχρι τον Donkey Kong

-) Black Myth: Wukong (20/8/24)
PC, PS5, Xbox Series X/S
Ένα Action RPG που αναπτύσσεται από την Κινεζική εταιρεία Game Science. Οπρωταγωνιστής έχει κεφάλι που μοιάζει με αυτό πιθήκου. Οι τετατόμορφοι εχθροί έχουν κάπως τρομακτική όψη, θα υπάρχουν boss fights διαφόρων μεγεθών και το παιχνίδι δείχνει να έχει μια όμορφη ατμόσφαιρα, ενώ στην πορεία θα αποκτάτε νέα αντικείμενα για να αυξήσετε το damage και το armor σας, αλλά και materials.

9) Rise of the Ronin (22/3/24)
PS5
Ένα Action RPG που θα έχει μάχες με σπαθιά, spears και firearms. Αν σας άρεσε το Ghost of Tsushima τότε μπορεί να σας αρέσει και αυτό. Είναι open world, διεξάγεται στον 19ο αιώνα κι έχει μέχρι και boss fights. Τα γραφικά βέβαια δεν δείχνουν να έχουν ποιότητα ανάλογη του 2024. Πάντως θα βγει αποκλειστικά στο PS5.

8) S.T.A.L.K.E.R. 2 (09/2024)
PC, PS5, Xbox Series X/S

FPS με στοιχεία Survival, που θα διεξάγεται για άλλη μια φορά στη The Zone, που παραπέμπει στη ζώνη του Τσερνόμπιλ, εκεί όπου διεξάγονταν μυστηριώδη πειράματα.
Θα ελέγχετε διάφορα όπλα όπως πιστόλια, αυτόματα και άλλα gadgets, ενώ θα αντιμετωπίζετε από εχθρούς μέχρι μεταλλαγμένα πλάσματα. Από τα gameplay videos έχουμε δει ότι τα γραφικά είναι απαρχαιωμένα, τόσο στο περιβάλλον όσο και στο user interface , οπότε ελπίζουμε να δούμε μια σοβαρή διαφορά στην τελική κυκλοφορία. Είναι πάντως προσεγμένα στα cutscenes.

7) Tekken 8
PC, PS5, Xbox Series X/S (26/1/24)

Τo gameplay του βασίζεται σε αυτό του Tekken 7 -δηλαδή στις Rage επιθέσεις- αλλά και στην επιθετικότητα κάθε παίκτη. Το Rage Drive πλέον έχει εξελιχθεί και στη θέση του έχει μπει ένα νέο σύστημα gauge που θα λέγεται "Heat", ενώ όσο πιο επιθετικά παίζετε τόσο θα ανταμείβεστε. Η κατάσταση Heat κάθε χαρακτήρα σας δίνει επιπλέον damage και κινήσεις. Το σύστημα Screw damage έχει αντικατασταθεί με ένα νέο σύστημα με combos με το οποίο χτυπάτε τον αντίπαλό σας ενώ βρίσκεται στο έδαφος. Επίσης, θα υπάρχουν περισσότερα cinematics . Τα γραφικά είναι πλέον για 1η φορά στη σειρά σε Unreal Engine 5

6) Dragon's Dogma 2 (22/3/24)
PC, PS5, Xbox Series X/S

Θα διεξάγεται σε open world κόσμο 4 φορές μεγαλύτερο από του πρώτου μέρους και θα έχει δύο βασίλια τα οποία έχουν διαμάχη μεταξύ τους. Θα υπάρχει fast travel και θα αναλαμβάνετε quests για να εξοντώσετε τέρατα, ενώ θα δημιουργείτε τον δικό σας χαρακτήρα επιλέγοντας από εμφάνιση μέχρι και race. Θα υπάρχουν διάφορα classes, που ονομάζονται vocations και χωρίζονται στις κατηγορίες Basic, Advanced και Hybrid.

5) Senua's Saga: Hellblade II (21/5/24)
PC, Xbox Series X/S

Action-Adventure με κάμερα τρίτου προσώπου, συνέχεια του πρώτου μέρους που αναπτύσσεται ξανά από την Ninja Theory. Θα έχει αναβάθμιση στα γραφικά, γρίφους, runes, εξέταση της ψυχολογικής κατάστασης της Senua και το σύστημα μάχης θα είναι dynamic και πιο ρεαλιστικό. Για τους μαζόχες θα υπάρχει και Hardcore mode με permadeath.

4) Final Fantasy VII Rebirth (29/2/24)
PS5

Θα είναι open world με real-time σύστημα μάχης. Εδώ ο Cloud Strife και η παρέα του θα πολεμούν τους εχθρούς και θα μπορούν να συλλέγουν materials που μέσω item transmuter θα κανετε craft νεα αντικείμενα, όπως όπλα, armor και accessories. Οσο κανετε crafting τοσο θα αυξάνετε το skill σας και θα φτιαχνετε ολοενα και καλυτερα αντικειμενα. Στη μαχη υπαρχουν τα Active και Classic battle modes. Επίσης θα υπάρχουν και synergy attacks με συνεργασία των χαρακτήρων σας. Οι 9 διαθέσιμοι χαρακτήρες θα είναι οι Cloud ,Aerith ,Barret ,Tifa ,Yuffie ,Red XIII ,Cait Sith ,Sephiroth και Zack.

3) Avowed (3o με 4ο τρίμηνο 2024)
PC, Xbox Series X/S

Το Action RPG Avowed αναπτύσσεται από την Obsidian, που μας έχει χαρίσει τα Pillars of Eternity, Pentiment και άλλων. Το Avowed διεξάγεται στον κόσμο Eora, γνωστός από το Pillars of Eternity, έχει κάμερα πρώτου προσώπου και μαγεία, melee όπλα και firearms. Θα υπάρχει ποικιλία από spells, όπως π.χ. φωτιάς ή πάγου και θα μπορείτε να φτιάξετε combos χρησιμοποιώντας spells και όπλα μαζί. Θα έχετε two-handed όπλα ή συνδυασμό one handed και ασπίδα. Υπάρχει μια πληθώρα από skill trees και δυνατότητα upgrade σε όπλα. Δυστυχώς το παιχνίδι δεν θα είναι πλήρως open world, αλλά τουλάχιστον θα έχει μεγάλες περιοχές για εξερεύνηση. Επίσης θα μπορείτε να μιλήσετε με NPCs και να φτιάξετε τριμελές party με 1-2 NPCs μιας και το παιχνίδι είναι single-player.

-) Star Wars Outlaws (2024)
PC, PS5, Xbox Series X/S
2024

Action-Adventure με open world περιβάλλον, μάχες με οχήματα, διαστημικές μάχες με γνωστά διαστημόπλοια της σειράς και μεγάλη γκάμα διαλόγων με τους NPCs. Κατά τους διαλόγους σας με άλλους χαρακτήρες, θα υπάρχει η δυνατότητα επιλογών για το τι θα κάνετε, ενώ θα κερδίζετε και credits. Αν κάνετε κακές πράξεις τότε θα είστε καταζητούμενοι.

θα έχετε την δυνατότητα να εξολοθρεύστε εχθρούς με stealth, θα μπορείτε να αιωρηθείτε με σκοινιά, θα έχετε ένα pet μαζί σας να σας ακολουθά, που θα λέγεται Nix και είναι εξωγήινος. Ο Nix θα μπορεί να απασχολήσει εχθρούς, να τους αποσπάσει την προσοχή και να αλληλεπιδράσει με αντικείμενα. Θα μπορεί να κλέψει πράγματα από το περιβάλλον (σ.σ. ακόμα και όπλα) και να σας τα φέρει.

Το gameplay, όταν θα οδηγάτε θα έχει και τον χαρακτήρα Combat Racing, αφού θα μπορείτε ενώ είστε πάνω σε ένα όχημα, να γυρίσετε σε bullet time και να πυροβολήσετε εχθρούς. Επίσης υπάρχει motion capturing από ηθοποιούς (όπως η Humberly Gonzalez ως Kay Vess και ο Dee Bradley Baker ως Nix)

1) Indiana Jones and the Great Circle (2024)
PC, Xbox Series X/S

Από την MachineGames υπό την επίβλεψη της Bethesda, αφού παραγωγός είναι ο Todd Howard, των Elder Scrolls και Fallout. Ο Indiana Jones έχει δημιουργηθεί στα πρότυπα του Harrison Ford και το motion capturing και τα γραφικά έχουν καλή ποιότητα, παρότι είδαμε κάποια θέματα στο lipsync. Το soundtrack του Indiana Jones έχει ξεχωρίσει από το gameplay trailer, υπάρχει χρήση μαστιγίου και όπλων αλλά ακόμη δεν έχουμε αρκετά στοιχεία από το gameplay για να κανουμε μια εκτίμηση.
Θα λύνετε γρίφους ενώ θα υπάρχει χρήση μαστιγίου, αλλά και γροθιές. Το σενάριο θα διεξάγεται σε διάφορες γνωστές πόλεις του κόσμου.

Συνοψίζοντας
Σίγουρα μέσα στη χρονιά ενδέχεται να υπάρξουν κάποιες ανακοινώσεις-έκπληξη της τελευταίας στιγμής, ωστόσο μέσες άκρες απ' ότι φαίνεται θα μείνουμε χωρίς triple-A games που θα αφήσουν εποχή. Δεν υπάρχει κάποιο νέο GTA, Elder Scrolls και αρκετά ακόμη games, ενώ το FIFA (πλέον FC) και το Call of Duty, τα δύο παραδοσιακά "σιγουράκια" με τις υψηλές πωλήσεις, μας απογοήτευσαν πέρυσι και σίγουρα δεν θα έχουν το ίδιο ενδιαφέρον. Ελπίζουμε λοιπόν απλά το 2024 να βελτιωθεί τους επόμενους μήνες ή έστω απλά να είναι μια κακή παρένθεση (δίσεκτο γαρ) και να ακολουθήσουν πολύ πιο ένδοξες χρονιές.

Δείτε τα χειρότερα games του 2023 και συζητήστε για την στήλη Best of στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 landogar (Level 13) 28/01/2024 19:23
Το 2023 είχε το Baldur's Gate 3 και μετά το χάος.
Το 2024 έχει σκέτο χάος. :lol:
Notification