Press Start: Ποιο είναι το πιο ενοχλητικό bug που έχετε συναντήσει;

Hot
Press Start: Ποιο είναι το πιο ενοχλητικό bug που έχετε συναντήσει;

Press Start: Ποιο είναι το πιο ενοχλητικό bug που έχετε συναντήσει;

Από μικρά προβλήματα στην απεικόνιση, μέχρι crashαρίσματα.

Η ανάπτυξη των video games είναι μία διαδικασία που απαιτεί ακρίβεια και συνέπεια, διότι ακόμα και η παραμικρή απροσεξία μπορεί να αλλοιώσει την εμπειρία των παικτών. Οι κακογραμμένοι κώδικες, το κακό optimization και διάφοροι άλλοι παράγοντες μπορεί να προκαλέσουν από μικρά και ασήμαντα έως μεγάλα και ενοχλητικά προβλήματα σε ένα video game, τα οποία ονομάζονται bugs.

Τα bugs είναι σχεδόν αναπόφευκτα κατά την ανάπτυξη ενός video game, καθώς τα AAA projects απαιτούν την συνεργασία πολυμελών ομάδων και πολλές φορές η επικοινωνία συναντά εμπόδια που με την σειρά τους προκαλούν bugs. Χαρακτηριστικό παράδειγμα απογοητευτικού game κατά την εκκίνησή του, είναι το Cyberpunk 2077, του οποίου τα προβλήματα ποικίλλουν από glitches στην απεικόνιση, μέχρι και crashαρίσματα, κάτι το οποίο ενόχλησε σημαντικά πολλούς από τους παίκτες που είχαν κάνει pre-order. Φυσικά αν όχι όλοι, τα περισσότερα μεγάλα games στο σήμερα εμφανίζουν προβλήματα, τα οποία τις πιο πολλές φορές επιδιορθώνονται με updates στην συνέχεια.

Μπορεί τα bugs να είναι κάτι λογικό και η ύπαρξή τους για κάποιους να είναι δικαιολογημένη, όμως όταν κάποιος δίνει τα χρήματα του ώστε να αγοράσει ένα παιχνίδι, περιμένει και μία ποιοτική gaming εμπειρία. Προσωπικά θεωρώ ότι τα bugs θα πρέπει να περιορίζονται στο ελάχιστο πριν από την κυκλοφορία των games, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να καθυστερήσουν περισσότερο, κάτι το οποίο συζητήσαμε και σε προηγούμενο Press Start.

Από το PS1 και έπειτα έχω πέσει πάνω σε διάφορα θέματα κατά καιρούς, αλλά ένα από τα ενοχλητικότερα bugs που έχω συναντήσει ήταν φέτος στο FIFA 21. Όταν κάποια στιγμή έγινε φάουλ στον τερματοφύλακά μου, το 3D μοντέλο του τερματοφύλακα κόλλησε πίσω από τα διαφημιστικά πάνελ και έμεινε επ' αόριστον σε λούπα να προσπαθεί να σουτάρει την μπάλα, χωρίς να μπορεί να την φτάσει. Το πρόβλημα ήταν ότι ενώ η διάρκεια του αγώνα είχε τελειώσει, το match δεν έληξε και συνέχισε μέχρι το 130:00 όταν και το έκλεισα, χάνοντας ένα match στο οποίο κέρδιζα. Το συγκεκριμένο bug εμφανίστηκε και άλλες φορές, μέχρι που η EA το εντόπισε και το διόρθωσε με ένα patch. Εσείς ποιο είναι το πιο ενοχλητικό bug που έχετε συναντήσει;

Διαβάστε τα προηγούμενα άρθρα της στήλης Press Start. Μπορείτε να προτείνετε τα επόμενα θέματα που θα θέλατε να έχει η στήλη στο αντίστοιχο forum topic.

Μόνιμες στήλες της τελευταίας εβδομάδας
Press Start: Ποια retro κονσόλα είναι η αγαπημένη σας;
Ισχύει ο ισχυρισμός της EA: "Μπορείτε να αποκτήσετε όλες τις κάρτες στο FIFA χωρίς να ξοδέψετε χρήματα";
Top 10: Οι πιο badass ήρωες των video games

Το πιο πρόσφατο user Blog
Ο θαμπός καθρέφτης από τον Professor_Severus_Snape

Το πιο πρόσφατο user Review
Marvel's Spider-Man: Miles Morales από τον Xintzi

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Frazzle (Level 18) 29/03/2021 13:16
Τα bugs που μπλοκάρουν το progress είναι αυτά που με ενοχλούν περισσότερο. Στο AC Odyssey μου είχε τύχει πρόσφατα οπού το NPC δεν μπορούσε να μετακινηθεί και δεν σε άφηνε να συνεχίσεις το main quest.
#2 Professor_Severus_Snape (Level 27) 31/03/2021 12:38
Όντως, τα game breaking bugs είναι τα χειρότερα. Ένα τέτοιο αντιμετώπισα πρόσφατα παίζοντας το Escape from Monkey Island. Πέραν αυτού, ωστόσο, κάθε glitch ή bug που προκύπτει σε ένα παιχνίδι, μετριάζει αυτομάτως την εμπειρία, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό.
Notification