Press Start: Ποιο video game πιστεύετε ότι θα παίζατε ακόμα και στα βαθιά γεράματα;

Hot
Press Start: Ποιο video game πιστεύετε ότι θα παίζατε ακόμα και στα βαθιά γεράματα;

Press Start: Ποιο video game πιστεύετε ότι θα παίζατε ακόμα και στα βαθιά γεράματα;

Το gaming δεν έχει ηλικία.

Τα video games αποτελούν ψυχαγωγική απασχόληση για μικρούς και μεγάλους ανεξαρτήτως ηλικίας στο σήμερα. Μία νέα έρευνα έδειξε ότι οι gamers μεγάλης ηλικίας αυξάνονται συνεχώς, κάτι που είναι λογικό καθώς πολύς κόσμος ψάχνει κάποια διαδραστική ενασχόληση για να περνάει τον χρόνο του ευχάριστα και οι παλαιότερες γενιές που γνώρισαν τα games στις αρχές τους και παρότι μεγαλώνουν συνεχίζουν να έχουν επαφή με το gaming. Όσοι έχουμε μεγαλώσει παίζοντας μπορούμε να καταλάβουμε ότι δεν είναι περίεργο ένας 50ρης π.χ. να παίζει games στο σήμερα ενώ δεν είναι λίγες οι ειδήσεις που βλέπουμε για παππούδες και γιαγιάδες στο εξωτερικό ή και όχι οι οποίοι περνούν τον χρόνο τους παίζοντας κάποιο από τα αγαπημένα τους video games.

Η πρόσβαση σε video games έχει γίνει ευκολότερη από ποτέ, καθώς ο οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει μία εξερεύνηση στο app store του κινητού του και να βρει κάτι που να τον ενδιαφέρει, ενώ τα περισσότερα σπίτια του δυτικού πολιτισμού έχουν τουλάχιστον ένα PC ή κάποια κονσόλα. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και κάποιος που ενδεχομένως να μην είχε σχέση με το gaming μπορεί να ξεκινήσει να παίζει κάτι πολύ ευκολότερα απ' ότι σε παλαιότερες γενιές. Για παράδειγμα κάποιος που μεγάλωσε παίζοντας Super Mario και νοσταλγεί εκείνες τις εποχές, δεν χρειάζεται να βρει το Attari, κάποιο arcade ή κάποια άλλη κονσόλα της Nintendo για να παίξει, αλλά μπορεί πολύ εύκολα πλέον να κατεβάσει στο κινητό του κάτι παρεμφερές ή ακόμα και κάποιον emulator και να παίξει ανενόχλητος στο σπίτι του.

Φυσικά η κάθε γενιά μεγάλωσε με πολύ διαφορετικά standards τόσο στην ποιότητα αλλά και στο περιεχόμενο των games. Για παράδειγμα οι περισσότεροι millennials θα έχουν χαμηλότερα standards και προσδοκίες απ' ότι τα παιδιά της γενιάς Z οι οποίοι μεγάλωσαν με πολύ πιο ευδιάκριτα γραφικά και πολυπλοκότερα controlls. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι κάποια γενιά αγαπάει περισσότερο το gaming από κάποια άλλη, όμως σίγουρα οι απαντήσεις στο παρόν Press Start θα ποικίλλουν. Για εμένα τα games όπως το Metal Slug, το Crash Bandicoot, τα πρώτα FIFA και Pro Evolution, το Counter Strike και φυσικά αρκετά ακόμα games αποτελούν τίτλους που θα έπαιζα ανεξαρτήτως ηλικίας. Μπορώ να φανταστώ εύκολα τον εαυτό μου να πιάνω χειριστήριο ενός PS2 στα βαθιά γεράματα και να πλαγιοκοπώ με τον Ronaldinho στο PES 6 ντριπλάροντας και σκοράροντας με ευχαρίστηση ή να κάνω ένα run το Metal Slug ή κάποια κασέτα Pokemon παρέα με τα εγγόνια μου αν και το πιθανότερο είναι ότι μέχρι τότε θα είναι τόσο αναχρονιστικά που δεν θα ξέρουν καν πως να χρησιμοποιούν ένα controller του σήμερα. Εσείς ποιο video game πιστεύετε ότι θα παίζατε ακόμα και στα βαθιά σας γεράματα; Αφήστε ένα σχόλιο παρακάτω για να κουβεντιάσουμε. Καλή εβδομάδα σε όλους.

Διαβάστε τα προηγούμενα άρθρα της στήλης Press Start. Μπορείτε να προτείνετε τα επόμενα θέματα που θα θέλατε να έχει η στήλη στο αντίστοιχο forum topic.

Μόνιμες στήλες της τελευταίας εβδομάδας
Users 18: E3 2021
Αρκετός κόσμος πιστεύει ότι το Abandoned είναι το επόμενο Silent Hill
Η χειρότερη E3 όλων των εποχών
Press Start: Τι σας άρεσε περισσότερο στην E3 2021;

Το πιο πρόσφατο user Blog
Το Όνομα του Χάρου από τον Professor_Severus_Snape

Το πιο πρόσφατο user Review
Resident Evil Village από τον Μητσακούλης Απόστολος

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Blood Prince (Level 30) 21/06/2021 14:08
Skyrim,Assassin 's Creed,Witcher 3

Για τα Soulsborne δεν ξέρω κατά πόσο θα έχω την αντοχή.
Notification