Press Start: Ποιο είναι το πιο τρομακτικό Horror game που έχετε παίξει ποτέ;

Hot
Press Start: Ποιο είναι το πιο τρομακτικό Horror game που έχετε παίξει ποτέ;

Press Start: Ποιο είναι το πιο τρομακτικό Horror game που έχετε παίξει ποτέ;

Όταν η αγωνία χτυπάει κόκκινο.

Η ποικιλία στα είδη των games είναι μεγάλη και τα συναισθήματα που μας προκαλεί το καθένα είναι ξεχωριστά. Η διαφορά μπορεί να είναι τεράστια καθώς μερικά games τα παίζουμε για να χαλαρώσουμε, άλλα για να σκεφτούμε, άλλα για να ευχαριστηθούμε δράση, άλλα για να γελάσουμε ενώ υπάρχουν και αυτά που μπορούν να ανεβάσουν τους χτύπους της καρδιάς λόγω του σασπένς. Τα Horror games αποτελούν αγαπημένο είδος για μεγάλο μέρος των gamers, καθώς το στοιχείο του τρόμου και της έκπληξης μπορούν να προσφέρουν μοναδική εμπειρία για μικρούς και μεγάλους και αυτό ισχύει είτε παίζετε μόνοι σας, είτε με παρέα.

Υπάρχουν πολλά παραδείγματα ποιοτικών Horror games αν και το κατά πόσο είναι τρομακτικά είναι κάτι το υποκειμενικό. Παραδείγματα αποτελούν τα Resident Evil, Until Dawn, Alan Wake, Silent Hill, FEAR, Bioshock και ακόμα περισσότερα τα οποία δεν αναφέρθηκαν μπορούν να σας τρομάξουν με περίτεχνους τρόπους. Ένα από τα καλύτερα Horror games θεωρείται επίσης το P.T. του μάστερ του είδους Hideo Kojima, αν και αποτελεί απλώς ένα demo το οποίο δεν κυκλοφόρησε ολόκληρο λόγω διάφορων συνθηκών. Ο Kojima έχει δηλώσει προσφάτως ότι ετοιμάζει το τρομακτικότερο video game όλων των εποχών μελετώντας τις τρομακτικότερες ταινίες που έχουν κυκλοφορήσει, κάτι το οποίο έχει κινήσει το ενδιαφέρον του κοινού και αυτό είναι λογικό. Πολύ ενδιαφέρον έχουν επίσης οι πληροφορίες που θέλουν το επερχόμενο Evil Inside να αναπτύσσεται στα πρότυπα του P.T. αν και όπως είναι γνωστός στους λάτρεις του είδους τα clones ή κλώνοι του P.T. έχουν κατακλύσει την gaming βιομηχανία, χωρίς να καταφέρνουν να φτάσουν τα standards του. Μεγάλο ενδιαφέρον έχει επίσης ότι αρκετός κόσμος πιστεύει πως το επερχόμενο Abandoned είναι το επόμενο Silent Hill, παρακάτω θα βρείτε το link του άρθρου που επιμελήθηκε ο συντάκτης του GameWorld.gr Ερμής Λύρας, στο οποίο αναλύει το θέμα λεπτομερώς.

Στην φουτουριστική σειρά του Netflix εν ονόματι Black Mirror και συγκεκριμένα στο επεισόδιο Playtest, ένας νεαρός ταξιδιώτης αποφασίζει να επισκεφτεί μία εταιρεία ανάπτυξης η οποία αναπτύσσει ένα Horror game εισάγοντας νέες τεχνολογίες που χρησιμοποιούν τους φόβους του παίκτη για να δημιουργήσουν την απόλυτη Horror εμπειρία, προσαρμόζοντας το gameplay στις φοβίες του καθενός. Αν η τεχνολογία φτάσει μελλοντικά σε αυτά τα επίπεδα δεν είναι απίθανο να δούμε παρόμοια Horror games να κυκλοφορούν στην αγορά (στα δεδομένα της πραγματικότητας πάντα) καθώς μέχρι και το P.T. λέγεται ότι θα σας τρόμαζε ακόμα και όταν κλείνατε το παιχνίδι όπως με το να σβήνει τα φώτα στο σπίτι σας ή με άλλες πρωτοποριακές τεχνικές. Προσωπικά δεν είμαι λάτρης των Horror games, όμως ως παιδί θυμάμαι χαρακτηριστικά να παίζω το Silent Hill στο PS1, μία όντως τρομακτική εμπειρία για την εποχή της. Εσείς έχετε τρομάξει πολύ με κάποιο Horror game και αν ναι με ποιο; Αφήστε ένα σχόλιο παρακάτω για να κουβεντιάσουμε.

Διαβάστε τα προηγούμενα άρθρα της στήλης Press Start. Μπορείτε να προτείνετε τα επόμενα θέματα που θα θέλατε να έχει η στήλη στο αντίστοιχο forum topic.

Μόνιμες στήλες της τελευταίας εβδομάδας
Press Start: Ποιο video game πιστεύετε ότι θα παίζατε ακόμα και στα βαθιά γεράματα;
Αρκετός κόσμος πιστεύει ότι το Abandoned είναι το επόμενο Silent Hill

Το πιο πρόσφατο user Blog
In a galaxy far, far away… από τον Professor_Severus_Snape

Το πιο πρόσφατο user Review
Resident Evil Village από τον Μητσακούλης Απόστολος

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification