Press Start: Θα θέλατε να εισαχθούν τα video games ως μάθημα στο σχολείο;

Hot
Press Start: Θα θέλατε να εισαχθούν τα video games ως μάθημα στο σχολείο;

Press Start: Θα θέλατε να εισαχθούν τα video games ως μάθημα στο σχολείο;

Όταν η ψυχαγωγία συναντάει την εκπαίδευση.

Η αναπτυσσόμενη βιομηχανία των video games εισέρχεται ολοένα και σε περισσότερους τομείς της ζωής μας και η εκπαίδευση αποτελεί πλέον έναν από αυτούς. Εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού χρησιμοποιούν τα video games για εκπαιδευτικούς σκοπούς και η απήχηση από μαθητές και σπουδαστές είναι αξιοθαύμαστη. Ένα σχολείο στην πολιτεία Κονέκτικατ των Η.Π.Α. χρησιμοποιεί το Fortnite βάζοντας στους μαθητές διάφορα challenges μέσω των οποίων τα παιδιά συλλέγουν πόντους για να ξεκλειδώσουν cosmetics και άλλα προνόμια στο game, ενώ παράλληλα μαθαίνουν μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας. Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης και η χρήση των Red Dead Redemption από καθηγητή του πανεπιστημίου του Τενεσί στις Η.Π.Α για το μάθημα της ιστορίας. Ο Tore Olson χρησιμοποιεί τα δύο games της Rockstar για να διδάξει την χρονική περίοδο 1899-1911 στους φοιτητές του πανεπιστημίου συνδυάζοντας την αγάπη του για τα games και την ιστορία.

Η εισαγωγή των video games στα σχολεία και τα πανεπιστήμια ενδεχομένως να μπορούσε να εφαρμοστεί με ποικίλους τρόπους. Για παράδειγμα στις μικρές ηλικίες η χρήση των games για την εκμάθηση μαθηματικών και γραμματικής, γεωγραφίας, ιστορίας ακόμα και οδικής συμπεριφοράς ίσως να ήταν κάτι το εφικτό ενώ θα μπορούσαν να εισαχθούν και μαθήματα σχετικά με τον προγραμματισμό αλλά και τον σχεδιασμό των video games, τα οποία συνδυάζουν τόσο τα εικαστικά αλλά και διάφορες άλλες γνώσεις. Όσο για τα πανεπιστήμια η εισαγωγή των games σε προηγμένα επίπεδα θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε φοιτητές πληροφορικής, αρχαιολογίας, γεωπονίας ακόμα και ιατρικής για την εκμάθηση ή ακόμα και προσομοίωση διάφορων δραστηριοτήτων. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια πρόταση για το εν λόγω θέμα στα ελληνικά σχολεία και πανεπιστήμια, όμως με την πάροδο του χρόνου και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων και των αρμόδιων αρχών δεν αποκλείεται στο μέλλον να γίνει και πραγματικότητα.

Η επαυξημένη πραγματικότητα (AR) και η εικονική πραγματικότητα (VR) μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε πολλές εκπαιδευτικές δραστηριότητες, κάτι το οποίο θα ωφελούσε τους μαθητές, αλλά ενδεχομένως να έκανε το έργο των εκπαιδευτικών ακόμα ευκολότερο. Προσωπικά θα ήθελα να δω τα video games να χρησιμοποιούνται από την εκπαιδευτική κοινότητα με τον έναν ή τον άλλο τρόπο καθώς θεωρώ ότι τα οφέλη θα ήταν περισσότερα από τα πιθανά αρνητικά από την εισαγωγή τους. Εσείς θα θέλατε να δείτε τα video games ως μάθημα στο σχολείο ή το πανεπιστήμιο; Αφήστε ένα σχόλιο παρακάτω για να συζητήσουμε. Καλή εβδομάδα σε όλους.

Διαβάστε τα προηγούμενα άρθρα της στήλης Press Start. Μπορείτε να προτείνετε τα επόμενα θέματα που θα θέλατε να έχει η στήλη στο αντίστοιχο forum topic.

Μόνιμες στήλες της τελευταίας εβδομάδας
Press Start: Ποιο video game σας έχει χαρίσει τις εντονότερες στιγμές αδρεναλίνης;

Τα πιο πρόσφατα user Blogs
Το τελευταίο simulation Need for Speed από τον Professor_Severus_Snape

Το πιο πρόσφατο user Review
Resident Evil Village από τον Μητσακούλης Απόστολος

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Kadaz (Level 22) 18/07/2021 16:14
Αμε, ειδικα στα πανεπιστημια αλλα πολυ αμφιβάλω ότι θα μπορέσει να γίνει αυτό στη χώρα μας αυτόν τον καιρό.
Notification