Press Start: Σας έχουν hackάρει ποτέ τον λογαριασμό σε κάποιο video game;

Hot
Βασίλης Κτενίδης
Press Start: Σας έχουν hackάρει ποτέ τον λογαριασμό σε κάποιο video game;

Press Start: Σας έχουν hackάρει ποτέ τον λογαριασμό σε κάποιο video game;

Η ασφάλεια αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα.

Η ασφάλεια των λογαριασμών στα games είναι ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα εδώ και αρκετά χρόνια. Οι εταιρείες ανάπτυξης προσπαθούν με διάφορους τρόπους να εξασφαλίσουν την αξιοπιστία και την ασφάλεια στους παίκτες τους, προσφέροντας εναλλακτικούς τρόπους να κλειδώνουν τους λογαριασμούς τους, όμως η παραβίαση και η κλοπή παραμένουν δύο σοβαρές ανησυχίες. Παλαιότερα οι παραβιάσεις ήταν συχνότερες και οι εταιρείες ανάπτυξης αδυνατούσαν να εντοπίσουν εύκολα την αυθεντικότητα των αναφορών, καθώς πολλοί παίκτες προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν τις διαδικασίες ανάκτησης προς όφελός τους. Στο σήμερα οι περισσότερες εταιρείες μπορούν να εντοπίσουν τις ασυνήθιστες δραστηριότητες, όπως για παράδειγμα την ξαφνική διαγραφή χαρακτήρων και αντικειμένων όπως και την απρόοπτη αλλαγή στοιχείων σε κάποιον λογαριασμό. Οι επιτήδειοι τις περισσότερες φορές αποσκοπούν στο να αποκτήσουν πρόσβαση σε λογαριασμούς που έχουν μεγάλη αξία, είτε λόγω του αριθμού των games που έχουν αγοραστεί (σε περιπτώσεις Steam, Epic Games κλπ), είτε στην αξία των χαρακτήρων και των αντικειμένων που συμπεριλαμβάνονται μέσα σε αυτούς.

Σύμφωνα με αναφορά του Data Viper μέχρι το 2020 έχουν καταγραφεί περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια κλεμμένοι gaming λογαριασμοί προς πώληση στο dark web. Το Data Viper αναφέρει ότι μερικές χιλιάδες κλεμμένοι λογαριασμοί Fortnite μπορεί να κοστίζουν από 10.000 έως 40.000 δολάρια με το συνολικό ετήσιο κέρδος από τους κλεμμένους λογαριασμούς να εκτιμάται πως φτάνει σε μερικά εκατομμύρια δολάρια. Οι κλεμμένοι λογαριασμοί πωλούνται ανά χιλιάδες και αφού φιλτραριστούν ώστε να βρεθούν οι πιο κερδοφόροι μεταπωλούνται δύο και τρεις φορές μεγιστοποιώντας ακόμα περισσότερο το κέρδος hackers. Ο CEO της Night Lion Security, Vinny Troia, αναφέρει ότι παρόμοιες πρακτικές χρησιμοποιούνται και για λογαριασμούς τραπεζών, κρυπτονομισμάτων και λογαριασμούς από Netflix, Spotify, Disney+ και άλλες πλατφόρμες ψυχαγωγίας.

Το συναίσθημα του να προσπαθείς να μπεις στον λογαριασμό σου και να μην μπορείς επειδή ο κωδικός έχει αλλάξει μετά από παραβίαση ή ακόμα και το να καταφέρνεις να εισέρθεις και να βρίσκεις τους χαρακτήρες και την πρόοδό σου στο μηδέν είναι ένα από τα χειρότερα που μπορεί να βιώσει ένας gamer. Οι ατελείωτες ώρες που επενδύουν οι παίκτες ώστε να καταφέρουν να φτάσουν στα επίπεδα που θέλουν κοστίζουν και για τους περισσότερους δεν μεταφράζεται σε χρήματα. Προσωπικά θυμάμαι στις εποχές όπου το Lineage 2 ήταν στην επιφάνεια των MMORPG είχα καταφέρει μετά από πολλές ώρες grind να αποκτήσω κάποια πολύ σπάνια αντικείμενα. Μία μέρα αφού μπήκα στο account με χαρά για να παίξω βρήκα τους χαρακτήρες μου γυμνούς και όλα μου τα αντικείμενα να λείπουν, κάτι που μου πήρε όλη την όρεξη να συνεχίσω να παίζω καθώς δεν κατάφερα να επαναφέρω τα αντικείμενα ποτέ. Εσάς σας έχουν hackάρει τον λογαριασμό σε κάποιο game ποτέ; Καλή εβδομάδα σε όλους.

Διαβάστε τα προηγούμενα άρθρα της στήλης Press Start. Μπορείτε να προτείνετε τα επόμενα θέματα που θα θέλατε να έχει η στήλη στο αντίστοιχο forum topic.

 

Μόνιμες στήλες της τελευταίας εβδομάδας
Press Start: Ποιο game δεν σας άρεσε αρχικά ενώ αργότερα το λατρέψατε;
Mad Clip και Μίκης Θεοδωράκης - 8-bit demake
Top 10: Τα καλύτερα Action games όλων των εποχών

To πιο πρόσφατo user Blogs
Τα τέρατα του Hollywood από τον Professor_Severus_Snape

Το πιο πρόσφατο user Review
Dead by Daylight από τον Aνέστης Αδαμίδης

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Kadaz (Level 20) 06/09/2021 18:35
Μου είχαν κλέψει το email απο το οποίο έπαιζα Lineage 2 και Aion. Ευτήχως αντέδρασα γρήγορα και δν έχασα κάτι. Πολλά τέτοια θέματα με την ncsoft είχαμε.
Notification