Press Start: Πιστεύετε ότι η Sony θα πρέπει να κάνει επιθετικές εξαγορές μεγάλων publishers, όπως κάνει η Microsoft;

Hot
Press Start: Πιστεύετε ότι η Sony θα πρέπει να κάνει επιθετικές εξαγορές μεγάλων publishers, όπως κάνει η Microsoft;

Press Start: Πιστεύετε ότι η Sony θα πρέπει να κάνει επιθετικές εξαγορές μεγάλων publishers, όπως κάνει η Microsoft;

Η Ιαπωνική εταιρεία ανάπτυξης πρέπει να αναθεωρήσει την στρατηγική της.

Η επιθετική πολιτική της Microsoft επηρεάζει δραστικά την gaming αγορά μετά τις πρόσφατες εξελίξεις.

Στις 18 Ιανουαρίου η Microsoft έκανε την έκπληξη εξαγοράζοντας την Activision-Blizzard έναντι του αστρονομικού ποσού ρεκόρ των 68,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η κίνηση αυτή επηρέασε την παγκόσμια gaming αγορά καθώς ισχυροποιείται η θέση της Microsoft ενώ αποδυναμώνεται αυτή των ανταγωνιστικών εταιρειών. Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, David Malpass πήρε θέση για το ζήτημα, και έθεσε στις δηλώσεις του το ερώτημα "είναι αυτή η καλύτερη κατανομή κεφαλαίου;" αναφέροντας επίσης πως εντυπωσιάστηκε από το μέγεθος της εξαγοράς. Η μεγάλη αυτή επένδυση της Microsoft είχε ως αποτέλεσμα την μείωση της χρηματιστηριακής αξίας της Sony κατά 20 δις δολάρια κάτι το οποίο σχολίασε και ο gaming αναλυτής Piers Harding-Rolls της Ampere Analysis δηλώνοντας πως ακόμα και αν κυκλοφορήσουν τα games της Activision-Blizzard στο PlayStation, η συμπερίληψη τους στο Xbox Game Pass θα υπονομεύσει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της Ιαπωνικής εταιρείας ανάπτυξης. Ο Piers Harding-Rolls πρόσθεσε: "Αυτή η συμφωνία, η κλίμακά της και οι ευρύτερες προεκτάσεις του κλάδου, σημαίνει ότι οι πιθανότητες για άλλη μια μεγάλη εξαγορά έχουν αυξηθεί σε κάποιο βαθμό. Άλλοι publishers και ανταγωνιστές θα είναι απασχολημένοι με την αξιολόγηση του τι σημαίνει αυτό για τις στρατηγικές τους".

Το τεράστιο αντίκτυπο που είχε η κίνηση της Microsoft στην gaming βιομηχανία ενδέχεται να προβληματίσει τους ανταγωνιστές της, οι οποίοι με την σειρά τους καλούνται να βρουν τρόπο να συμβαδίσουν. Η Sony είναι γνωστό πως μέχρι σήμερα βασίζεται στην οργανική ανάπτυξη των developers της, δίνοντας χώρο, χρόνο και εφόδια σε μικρές ομάδες ανάπτυξης να εξελιχτούν και να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους, κάτι το οποίο της απέφερε μεγάλα κέρδη στο παρελθόν. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν οι Naughty Dog, Sucker Punch, Guerrilla Games και SIE Santa Monica Studios οι οποίες όπως είχε δηλώσει και ο διευθύνων σύμβουλος της Sony, Jim Ryan, μετά την εξαγορά της Bethesda από την Microsoft, έχουν εξελιχθεί οργανικά καθώς η μακροχρόνια οργανική ανάπτυξη είναι μέρος της πολιτικής της Ιαπωνικής εταιρείας. Το ερώτημα είναι εάν η προσέγγιση της Sony θα έπρεπε να αλλάξει μετά τις πρόσφατες εξελίξεις ή αν πρέπει να παραμείνει πιστή σε αυτό που κάνει εδώ και χρόνια, το οποίο λειτούργησε προς όφελός της μέχρι και σήμερα.

Προσωπικά πιστεύω ότι οι έξυπνες εξαγορές της Sony, όπως αυτή της Insomniac Studios έναντι των 229 εκατομμυρίων δολαρίων, μπορεί να την έφεραν σε ανταγωνιστικό σημείο στην gaming αγορά μέχρι τώρα, όμως η δυναμική της Microsoft είναι πλέον τεράστια και το πλεονέκτημα της εμφανέστατο. Θεωρώ ότι θα χρειαστεί μια σειρά στρατηγικών κινήσεων ώστε να καταφέρει η Sony να συνεχίσει να ανταγωνίζεται την Microsoft, χωρίς όμως να παρεκκλίνει σημαντικά από την πολιτική της μακροχρόνιας οργανικής ανάπτυξης στην οποία έχει επενδύσει τόσα χρόνια. Εσείς πιστεύετε ότι η Sony θα πρέπει να κάνει επιθετικές εξαγορές μεγάλων publishers, όπως κάνει η Microsoft; Αφήστε ένα σχόλιο παρακάτω για να συζητήσουμε. Καλή εβδομάδα σε όλους.

Διαβάστε τα προηγούμενα άρθρα της στήλης Press Start. Μπορείτε να προτείνετε τα επόμενα θέματα που θα θέλατε να έχει η στήλη στο αντίστοιχο forum topic.

 

Μόνιμες στήλες της τελευταίας εβδομάδας
Press Start: H εξαγορά της Activision από την Microsoft θα επηρεάσει τις πωλήσεις του Xbox Series X;

To πιο πρόσφατo user Blog
The Journey Down: Η AfroReggae noir περιπέτεια από τον Professor_Severus_Snape

Το πιο πρόσφατο user Review
Diablo II: Resurrected από τον Μητσακούλης Απόστολος

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification