MSI RX 460 2GB - Review

Hot
Γιώργος
MSI RX 460 2GB - Review

MSI RX 460 2GB - Review

Ενισχύστε οικονομικά το σύστημα σας. 

Καθώς η ανάγκη για πιο ισχυρές κάρτες γραφικών και παράλληλα πιο φιλικές στην τσέπη του καταναλωτή μεγαλώνει, η AMD προωθεί την σχετικά νέα σειρά καρτών υπό την αρχιτεκτονική που ακούει στο Polaris.

Στα χέρια μας έχουμε μία από τις υλοποιήσεις της MSI και μάλιστα από τις μικρότερες της αγοράς. Η MSI RX 460 2GB, βρίσκεται υπό την αιγίδα του μικρότερου πυρήνα Polaris 11. Η RX 460 2GB είναι ικανή να ανταπεξέλθει ικανοποιητικά σε αναλύσεις μέχρι και 1080P, με τις ρυθμίσεις των γραφικών ωστόσο να χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα και δοκιμή. Τα 2048 MB VRAM GDDR5 μπορεί να δημιουργούν ορισμένα ερωτηματικά, για το πόσο των 110 ευρώ όμως και με απόδοση αντίστοιχη σχεδόν με αυτή της NVIDIA GTX 1050, δεν μπορούμε να παραπονεθούμε αρκετά.

Εξωτερικά η μικρή κάρτα δεν θυμίζει σε κάποια από τις μεγαλύτερες MSI που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής. Εφοδιάζεται με έναν ανεμιστήρα των 90mm καθώς και με ένα μικρό heatsink. Εδώ να αναφέρουμε πως το σύστημα ψύξης δεν απενεργοποιεί τον ανεμιστήρα και τον διατηρεί περίπου 30% όταν η GPU βρίσκεται σε κατάσταση αδράνειας. Ένα μαύρο πλαστικό με έντονες λευκές γραμμές αποτελεί το κάλυμμα της κάρτας φτάνοντας το μήκος των 172 χιλιοστών. Για το αν ο μονός ανεμιστήρας αποδίδει, θα το δούμε παρακάτω.

rx460front

Το backplate απουσιάζει, κάτι ιδιαίτερα λογικό αφού η προσθήκη του τελευταίου θα ανέβασε το τελικό κόστος. Φυσικά, το μέγεθος και το βάρος της RX 460 ανέρχεται 340g δίνοντας έτσι έναν λόγο παραπάνω για την απουσία μεταλλικού backplate. Η MSI όμως φρόντισε για ένα ολόμαυρο PCB, ανεβάζοντας κάπως τα επίπεδα οπτικής ικανοποίησης.

Περνώντας στα νούμερα, η κάρτα χρονίζεται στα 1210 MHz με ταχύτητα μνήμης 7000 MHz. Οι μνήμες έχουν χωρητικότητα 2GB (2048MB) GDDR5 με δίαυλο 128-bit. Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως η RX 460 υποστηρίζει DirectX 12, ανεβάζοντας κάπως την απόδοση αλλά και δίνοντας ένα μικρό προβάδισμα έναντι της GTX 1050. Παράλληλα έχει PDP 75W, δεν διαθέτει εξωτερική τροφοδοσία και θα αρκεστεί μονάχα με την παροχή ρεύματος της μητρικής. Η MSI διασχίζοντας την λωρίδα ασφαλείας προτείνει την χρήση τροφοδοτικού τουλάχιστον 400W, ωστόσο οι απαιτήσεις της μικρής κάρτας είναι πολύ λιγότερες.

Το IO της GPU δεν αφήνει στόματα ανοιχτά αλλά αποτελείται από τα βασικά με μία θύρα HDMI 2.0, μία θύρα Display Port 1.4 καθώς και μία θύρα DVI.

rx460 IO

Δεν είναι μυστικό πως με την παρούσα κάρτα, η AMD στοχεύει χρήστες με χαμηλότερες απαιτήσεις που επιθυμούν ένα ικανοποιητικό framerate σε υψηλές αναλύσεις χωρίς να ξοδέψουν πολλά χρήματα.

Αφήνουμε πίσω μας τα νούμερα και περνάμε κατευθείαν στην απόδοση και στις θερμοκρασίες που καταγράφθηκαν κατά την δοκιμή.

Σύστημα δόκιμης:
Intel i7 3770 3.4 GHz
16GB Corsair Vengeance 1600 MHz
Asus Z77
Samsung SSD 850 EVO 240GB
Thermaltake 630 Smart SE

rx460 benchmarks

Όπως αποδείχθηκε, η μικρή κάρτα της AMD αποδίδει ικανοποιητικό framerate ακόμη και σε τίτλους οι οποίοι δεν χαρακτηρίζονται optimized. Επίσης, η χρήση του DX 12 όπου είναι διαθέσιμο μπορεί να ανεβάσει την απόδοση της μικρής RX460 καθώς επωφελείται σημαντικά από αυτό.

Οι θερμοκρασίες λόγου του χαμηλού TDP δεν ξεπέρασαν τους 72 βαθμούς κελσίου σε πλήρη χρήση με την θερμοκρασία δωματίου να βρίσκεται περίπου στους 20 βαθμούς. Η θερμοκρασία αδράνειας κυμάνθηκε περίπου 34 βαθμούς κελσίου. Τα νούμερα είναι ικανοποιητικά αν σκεφτεί κανείς πως το σύστημα ψύξης αποτελείται από μόνο έναν ανεμιστήρα.

Αν είστε σε περίοδο αναβάθμισης και σκέφτεστε την αγορά μίας νέας GPU χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα, βάλτε την RX 460 στην λίστα επιλόγων σας. Η απόδοση, το μικρό μέγεθος και το χαμηλό κόστος της, την καθιστούν ιδιαίτερα ανταγωνιστική σε χαμηλότερα budget συστήματα.

Δείτε τα προηγούμενα άρθρα της στήλης tech. Για αναβαθμίσεις ή αγορά νέου PC, συζητήστε μαζί μας στο αντίστοιχο forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification