Featured
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης (Manos)
Experience: 118453 (12599 points to next level)

 
600
6 hours 12 minutes ago
Valorant accounts πωλούνται για 150 δολάρια 6 hours 16 minutes ago

Η Riot Games απειλεί με bans.

Το Valorant βρίσκεται σε closed beta και ορισμένοι έχοντας αποκτήσει πρόσβαση, πουλάνε accounts για 150 δολάρια το καθένα.

Από την άλλη, η Riot Games ανακοίνωσε ότι τα accounts αυτά, τα οποία συνήθως πωλούνται στο eBay, μπορεί να γίνουν ban. Επίσης, ορισμένοι κάτοχοι πολλών Twitch καναλιών στέλνουν emails για το κάθε κανάλι τους ώστε να αποκτήσουν επιπλέον accounts κι αυτό είναι κάτι που επίσης κοιτάει η Riot Games.

Το Valorant έχει 1,5 με 1,7 εκατομμύρια viewers στο Twitch και γενικά δείχνει να κάνει ικανοποιητική εκκίνηση, τουλάχιστον στη beta.

Δείτε τα gameplay videos του Valorant και συζητήστε για αυτό στο παρακάτω forum topic.

6 hours 50 minutes ago
Steam: Οι πωλήσεις αυξάνονται αλλά τα 2/3 των games αδικούνται 6 hours 50 minutes ago

Το Top 35% των games ευνοούνται.

Η Valve ανακοίνωσε ότι λόγω του κορωνοϊού COVID-19, οι πωλήσεις των games στο Steam έχουν αυξηθεί κατά πολύ.

Για παράδειγμα, τα indie games που βγάζουν 10.000 δολάρια μέσα στις πρώτες δύο εβδομάδες είναι περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά. Παρότι ο αριθμός των games έχει αυξηθεί, ο μέσος όρος κερδών των developers ήταν τριπλάσιος για το 2019 σε σχέση με το 2013.

steam games graph1

Ο μέσος developer το 2019 έβγαλε 24% περισσότερα χρήματα τις πρώτες δύο εβδομάδες από τον μέσο developer του 2018. Ωστόσο, πέρα από το 35% των games, το υπόλοιπο 65% των games που κυκλοφόρησε έβγαλε λιγότερα χρήματα, κάτι που απ' ότι φαίνεται ευνοεί το 1/3 των games αλλά αδικεί τα υπόλοιπα.

Πάντως, το site Steam Spy, ισχυρίζεται ότι η πλειοψηφία των games στο Steam δεν βγάζουν ούτε 5.000 δολάρια μέσα στις πρώτες δύο εβδομάδες κυκλοφορίας τους.

steam games graph1

Δείτε τι δήλωση έκανε ο Gabe Newell για τον ανταγωνισμό του Steam από το Epic Games Store και συζητήστε για την πλατφόρμα της Valve στο σχετικό forum topic

Ανταλλάξτε Steam IDs με τα υπόλοιπα μέλη του GameWorld κάνοντας κλικ εδώ.

8 hours 56 minutes ago
10 hours 14 minutes ago
yesterday
yesterday
yesterday
User interface update στο Xbox One yesterday

Σημαντικές αλλαγές στα μενού και στην απόδοση.

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει update στο user interface του Xbox One.

Με την νέα αναβάθμιση, έγινε update το κεντρικό μενού, τα options και η γενικότερη απόδοση του λειτουργικού συστήματος. Το νέο αυτό user interface είναι διαθέσιμο στο Xbox Inside.

Το μενού Guide θα εμφανίζεται στην οθόνη σας όποτε πατάτε το κουμπί Xbox στο χειριστήριο. Θα πλοηγείστε σε διάφορα μενού και θα κάνετε επεξεργασία τα settings σας χωρίς να βγαίνετε από ένα παιχνίδι. Το μενού έχει επίσης πολλαπλά tabs. Η σειρά των tabs μπορεί να γίνει customize από το tab Profile and system, το οποίο βρίσκεται πλέον κάτω από την φωτογραφία προφίλ σας. Τα Parties, messages και invites έχουν συμπτυχθεί σε ένα tab, ενώ μπορείτε να μιλήσετε με άλλους παίκτες και να μπουν σε online games χωρίς να χρειάζεται να μεταφερθούν από το ένα tab στο άλλο.

Παράλληλα, η Microsoft πρόσθεσε το κουμπί Surprise Me πισω στο library Games and Apps. Θα σας σερβίρει κάθε φορά από ένα παιχνίδι που δεν έχετε παίξει.

Όλα τα παραπάνω updates θα υλοποιηθούν live μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Δείτε τι δήλωσε η Microsoft για τα επόμενα gaming events. Συζητήστε για το Xbox Series X στο παρακάτω forum topic.

2 days ago
2 days ago
World of Warcraft: Shadowlands alpha 2 days ago

Ξεκινάει αυτή την εβδομάδα.

Η Blizzard ανακοίνωσε ότι αυτή την εβδομάδα ξεκινάει η alpha έκδοση του World of Warcraft: Shadowlands.

Το νέο expansion της ομώνυμης σειράς MMORPG (σ.σ. το όγδοο στη σειρά). Η ανακοίνωση έγινε από την game director του παιχνιδιού, Ion Hazzikostas. Στην alpha, οι τυχεροί παίκτες που θα συμμετάσχουν, θα παίξουν στη νέα ζώνη Bastion. Μέσα στον Απρίλιο θα προστεθεί μία ακόμη ζώνη και το Torghast, που αποτελεί την νέα εμπειρία του gameplay για τα dungeons.

Στο expansion θα προστεθούν ακόμη customization για μια νέα class, νέο Spellbook, ενώ και οι 12 classes θα έχουν νέα spells. Ακόμη, τα quests έχουν ακόμη πιο εύκολο pathfinding και σαφή μηνύματα. Μέχρι την beta θα γίνουν αρκετές προσθήκες και στον τομέα του PvP.

Διαβάστε περισσότερα για το World of Warcraft: Shadowlands και συζητήστε για αυτό στο παρακάτω forum topic.

Μάνος Γρυπάρης δημιούργησε ένα νέο θέμα ' Η Λάμψη (τηλεοπτική σειρά)' στο φόρουμ. 2 days ago

Με αφορμή το βίντεο του Luben που σατίρισε την Λάμψη με τον Κορωνοϊό, θυμήθηκα το εξής απίστευτο. Η Λάμψη ξεκίνησε στις 16 Σεπτεμβρίου 1991 και το τελευταίο της επεισόδιο ήταν στις 29 Ιουλίου 2005, ημέρα όπου ξεκινούσε το GameWorld.gr! Η Λάμψη ήταν η μακροβιότερη τηλεοπτική σειρά στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης. Για 14 ολόκληρα χρόνια προβαλλόταν από τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 τις καθημερινές.

www.youtube.com/watch?v=kYMAH119Hfo

Η Λάμψη αριθμεί 3.457 επεισόδια. Ξεκίνησε στις 16 Σεπτεμβρίου 1991 και ολοκληρώθηκε στις 29 Ιουλίου 2005. Συνολικά γράφτηκαν 150.000 σελίδες διαλόγων για 190 ιστορίες, συμμετείχαν 1.500 ηθοποιοί, ενώ εργάστηκαν 7 σκηνοθέτες και αμέτρητοι τεχνικοί.

Το σενάριο έγραψε ο Νίκος Φώσκολος, ο οποίος επίσης εργάστηκε αποκλειστικά ως σκηνοθέτης τουλάχιστον για τα πρώτα 30 επεισόδια. Ο ίδιος βρέθηκε για πρώτη φορά στις εγκαταστάσεις του νεοσύστατου τότε ΑΝΤ1 το 1990, όπου και έγινε μια πρώτη συζήτηση για τη σειρά και τη προετοιμασία της. Οι ιθύνοντες του καναλιού επέμεναν στην πρώτη τους σκέψη για μια εβδομαδιαία σειρά. Εκείνος όμως είχε τις αντιρρήσεις του, επιθυμώντας μια καθημερινή, και τελικά κέρδισε. Η προετοιμασία της σειράς διήρκησε σχεδόν έναν ολόκληρο χρόνο.

Δείτε το 1ο επεισόδιο:

www.youtube.com/watch?v=7rAim1R9XEU

Ένα πρώτο επεισόδιο προβλήθηκε μία ημέρα νωρίτερα από την προκαθορισμένη πρεμιέρα, την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 1991. Πρόκειται για ένα πιλοτικό επεισόδιο της σειράς, που περιλαμβάνει σκηνές από τα πρώτα 4 επεισόδιά της και είχε ως στόχο να γνωρίσει στο ευρύ κοινό αυτή τη νέα τηλεοπτική πρόταση του σταθμού. Η ανταπόκριση των τηλεθεατών ήταν εξαιρετικά μεγάλη, καθώς ήδη από το πρώτο επεισόδιο είχε τηλεθέαση που έφτασε το 62%.

Ο αρχικός προγραμματισμός ήταν για μία σεζόν και 250 επεισόδια, αλλά πριν τη λήξη της 1ης σεζόν ανακοινώθηκε ότι λόγω της τεράστιας επιτυχίας της θα συνεχιζόταν και 2η σεζόν και θα ολοκληρωνόταν στα 500 επεισόδια. Τελικώς αποφασίστηκε να διατηρηθεί μόνιμα για όσο θα υπήρχε σταθερά υψηλό ενδιαφέρον εκ μέρους του κοινού, με αποτέλεσμα να φτάσει σε διάρκεια τις 14 σεζόν και τα 3.457 επεισόδια, αριθμός - ρεκόρ. Το τελευταίο επεισόδιο της θρυλικής Λάμψης, που προβλήθηκε στις 29 Ιουλίου 2005, σημείωσε τηλεθέαση 41,4%.

Ανάμεσα στους βασικούς χαρακτήρες της σειράς κυριαρχούν: η εισαγγελέας εφετών Βίρνα Λιώσση Δράκου, η οποία αγωνίζεται να διατηρήσει ακέραια τα ιδανικά και τις αξίες της μέσα σε ένα κόσμο παράλογο και άδικο, ο σύζυγός της και ιδρυτής μιας εκ των μεγαλύτερων πολυεθνικών παγκοσμίως, Γιάγκος Δράκος, της Giant, που ενώ αγωνίζεται καθημερινά επιζητώντας να κατακτήσει μια θέση στην κορυφή του κόσμου παραδίδει αργά μα με σταθερό τρόπο την ψυχή του ίδιου και της οικογένειάς του στην κόλαση, ο ψυχίατρος και με ανθρωπιστικά αισθήματα γιος του, Αλέξης Δράκος, ερωτεύμενος με τη Βίρνα, παλεύει να βοηθήσει μια διανοητικά ασταθή νεαρή κοπέλα, τη Σελήνη, που κατοικεί και αυτή στην έπαυλη των Δράκων, ο επαναστατικής φύσης αδερφός του Τίμος, η ευαίσθητη καλλιτέχνης Τατιάνα και η φιλόδοξη ελαφρών ηθών γραμματέας και ερωμένη του Γιάγκου, Σάντρα. Η σειρά έχει προβληθεί μεταγλωττισμένη και στο εξωτερικό.

Δείτε το εκπληκτικό Flashback αφιέρωμα του ΑΝΤ1:

www.youtube.com/watch?v=_EXogfAZowk

Το σχόλιό μου:
ΠΟΣΟ CULT πια? Πως κατάφερε και έπαιξε έτσι με το μυαλό μας το Luben με τέτοιο cross-over? Και ξαφνικά αρχίσαμε να ψάχνουμε στο YouTube επεισόδια της Λάμψης, ειδικά όσοι δεν την είχαμε δει ποτέ. Με λίγο παραπάνω ψάξιμο βέβαια ανακαλύπτεις ότι αυτή η ελληνική "διασταύρωση" Δυναστείας με Τόλμη και Γοητεία πρέπει να ήταν πολύ μπροστά για την εποχή της στα πρώτα επεισόδια που τα σκηνοθετούσε ο Φώσκολος και μετά παίζει να έγινε "σούπα" γιατί ούτε ο Φώσκολος υπήρχε, ούτε πολλές σειρές που να κάνουν νούμερα. Από το 1ο επεισόδιο κέρατο, φόνος, τσαμπουκάδες...62% τηλεθέαση...μόνο Φόσκωλος ρε γατάκια! Ο ANT1 οφείλει να ξεσκονίσει τις κασέτες του και να ανεβάσει όλες τις σειρές του στο YouTube. Βγάζουμε 2 καραντίνες άνετα.

Διαβάστε περισσότερα...

2 days ago
Notification