Σταύρος Αντωνόπουλος

Σταύρος Αντωνόπουλος (ProfGameboy)
Experience: 1387 (193 points to next level)

 
600
yesterday
Laser League yesterday

To άθλημα του μέλλοντος.

Ίσως να μην αποτελέσει το βασικό άθλημα που όλοι θα παρακολουθούμε στα γήπεδα και τις τηλεοράσεις μας, όμως σίγουρα με την εξέλιξη της τεχνολογίας μπορεί να δημιουργηθεί ένα πολύ διασκεδαστικό και συναρπαστικό παιχνίδι. Κάπου εδώ έρχονται οι developers της εταιρίας αναπτυξης Roll7 να πραγματοποιήσουν μια τέτοια ιδέα, ενώ η 505 Games μας την σερβίρει στο πιάτο μας. Στις 10/5/18 κυκλοφόρισε σε PC καθώς και σε PlayStation 4 και Xbox One. Μια λυτή, χωρίς παρά πολλές λεπτομέρειες εμπειρία, που σε μεταφέρει στο μέλλον στο άψε σβήσε. Ομολογώ ότι δεν περίμενα παρά πολλα από ένα Sports Game του μέλλοντος αλλά τελικά το περιβάλλον και η ατμόσφαιρα του Laser League έκαναν τις απαιτήσεις μου να αυξηθούν περισσότερο, για κάτι ακομα καλύτερο στο κοντινό μέλλον.

Η τεχνολογία προχωρά με απίστευτες ταχύτητες και ο άνθρωπος μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτυώσεις έχει πρόσβαση σε κάθε λεπτομέρεια που μπορεί να απασχολήσει την κοινή γνώμη. Οι αθλητές πια είναι ένα μέσω που επηρεάζουν αλόγιστες μάζες ανθρώπων με ένα και μόνο ποστάρισμα. Ένα γκολ, ένα καλάθι, μια νίκη ή ένα πρωτάθλημα, έχουν αποκτήσει τελείως διαφορετική υπόσταση σε σχέση με το παρελθόν. Ο κόσμος είναι δεδομένο ότι θα θελήσει σύντομα να στρέψει το ενδιαφέρον του σε κάτι πρωτοποριακό και απροσδόκητο για την εποχή.
laser league 1
Η εμφάνιση μετράει
Κακά τα ψέματα, σήμερα η κοινωνία μας δίνει σημασία στην εμφάνιση όσο ποτέ άλλοτε, τόσο στην σωματική όσο και στον τομέα της ένδυσης και του διαφορετικού που θα προκαλέσει αντιδράσεις. Το Laser League είναι κτισμένο σε μια τέτοια κουλτούρα, καθώς η εμφανίσεις των ομάδων είναι εκκεντρικές πανοπλίες χωρίς κανένα απολύτως νόημα. Προκαλούν εντύπωση αλλά στο παιχνίδι ίσως και να μην έχουν καμιά απολύτως επιρροή. Αυτά που επηρεάζουν την έκβαση είναι τα χαρακτηριστικά που φερουν οι στολές αλλά και τα abilities που θα προσφέρουν. Το Laser League είναι ένα άθλημα στο οποιο δυο ομάδες οι οποίες αποτελούνται από δυο έως και τέσσερεις παίκτες η κάθε μια ανταγωνίζονται μέσα σε ένα πλέγμα από τείχους λέιζερ.

Ο αγωνιστικός χωρίς δεν είναι και ο πιο ευρύχωρος, με σκοπό να δυσκολεύει τους παίκτες να ξεφύγουν από τον πυρήνα της δράσης του αγώνα. Το παιχνίδι εξελίσσεται ως εξής. Από την αρχή του αγώνα αλλά και κατά την διάρκεια του, στην αρένα τοποθετούνται αυτόματα σε τυχαία σημεία, κάποιοι στύλοι, τους οποίος όταν ένας παίκτης τους αγγίξει, ένα τοίχος λέιζερ με το χρώμα της ομάδας του εκτοξεύεται προς κάποιες κατευθύνσεις. Οι κατευθύνσεις αυτές αποτελούν κομμάτι ενός πάζλ που δημιουργεί ένα μοτίβο από σχήματα, το οποίο μπορείτε εσείς να επιλέξετε στην αρχή του παιχνιδιού. Κάθε πίστα έχει μερικά διαφορετικά διαθέσιμα μοτίβα, όπου τα laser walls θα ακολουθούν. Το 'κακό' της υπόθεσης είναι ότι τα laser walls στριφογυρίζουν και μετακινούνται με σκοπό να πέσουν πάνω σας. Εάν laser walls με το χρώμα της αντίθετης ομάδας σας αγγίξουν, ουσιαστικά πεθαίνετε. Όμως η δυνατότητα να σας κάνουν revive οι συμπαίκτες σας είναι διαθέσιμη άπειρες φορές μέσα στην μάχη.
laser league 5

Mixer εποχών
Το συγκεκριμένο παιχνίδι έχει βασιστεί σε ένα μελλοντικό άθλημα που όντως μπορεί να αποτελεί ενδιαφέρον του κόσμου. Το περιβάλλον και ο εξοπλισμός που αποτελείται από ιπτάμενα ηλεκτρικά φορτία, ασπίδες και λεπίδες από λέιζερ σε ταξιδεύουν στο μέλλον, όμως το παράδοξο είναι ότι η γενικότερη ατμόσφαιρα σε γέρνει πίσω στα 80’s. Τα χρώματα που χρησιμοποιούνται σε στολές και abilities, έχουν αποχρώσεις από παλαιότερες δεκαετίες, με μια πιο techno και electronic κουλτούρα. Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα να διαλέγετε ένα πρόσωπα τα οποία ουσιαστικά αντιπροσωπεύουν τον παίκτη σας σαν προσωπικότητα, όμως ακομα και αυτό θυμίζει παλιότερα games, που τα πρόσωπα δεν έπαιζαν κανέναν απολύτως ρόλο.

Τα στάδια που πραγματοποιούνται οι αγώνες αλλάζουν την εμφάνιση τους ανάλογα με την περιοχή που θα γίνετε ο αγώνας. Οι πίστες που έχετε να επιλέξετε αναφέρονται κυρίως στην περιοχή που βρίσκονται, ενώ οι ομάδες που παίζουν αντίπαλες σε κάθε περιοχή, είναι προκαθορισμένες. Στην συνεχεία επιλέγετε τα μοτίβα που θα σχηματίζουν τα laser walls και τέλος γίνετε η επιλογή των παικτών.
laser league 3
Shock και δέος
H προετοιμασία των παικτών της αρένας γίνετε ως εξής. Κάθε παίκτης έχει την δυνατότητα να επεξεργαστεί το Loadout,το Class και το Modifier. Εάν παίζετε με AI αντιπάλους ή με τους φίλους σας, οι επιλογές σε όλες τις κατηγορίες γίνονται από εσάς. Ωστόσο σε online mode έχετε την δυνατότητα να επεξεργαστείτε μόνο τον δικό σας παίκτη. Συγκεκριμένα, αναλύοντας τις επιλογές μας στο game, έχουμε το Loadout, με το οποίο ο χαρακτήρας εμφανίζεται έτσι όπως τον έχετε επεξεργαστεί από το Customise setting, ενώ η δεύτερη επιλογή είναι να κάνετε απευθείας customize ώστε να αλλάξετε οποιοιδήποτε λεπτομέρεια. Εν συνεχεία, το Class σας παραθέτει τις διαθέσιμες επιλογές των ultimate moves που θα έχει ο χαρακτήρας στον αγώνα. Τα classes αποτελούν μια special move του παίκτη σας, την οποία μπορεί να πραγματοποιεί μόνο όταν η μπάρα κάτω από τον χαρακτήρα είναι πλήρως φορτισμένη. Η μπάρα των classes φορτώνει ανά λίγα δευτερόλεπτα κατά την διάρκεια του αγώνα και σας επιτρέπει να εκτοξεύεται τις δυνάμεις σας ώστε να αλλάξετε την έκβαση του παιχνιδιού. Η χρήση τους πρέπει να γίνετε συνετά και με απολυτή ευστοχία. Ωστόσο κάποια classes είναι για επιθετικές διαθέσεις, όπως το Shock που χτυπά με ηλεκτρικό ρεύμα τον αντίπαλο και τον παραλύει, ενώ άλλες είναι πιο αμυντρικογενείς και στρατηγικές όπως το Thief που ουσιαστικά αλλαζει το χρώμα των αντιπάλων λέιζερ, στο χρώμα της δική σας ομάδας.

http://www.youtube.com/watch?v=B7dM_FKq0jU

Πριν πατήσετε το Ready Up, θα πρέπει να κάνετε την επιλογή σας και στην τελευταία κατηγορία που μπορείτε να επεξεργαστείτε τον χαρακτήρα σας. Τα Modifiers ουσιαστικά είναι abilities που δίνουν σε κάθε χαρακτήρα κάποια πλεονεκτήματα σε συγκεκριμένες συνθήκες του αγώνα. Ωστόσο κατά την επιλογή των Classes, το παιχνίδι κάνει και την αυτόματη αντιστοίχηση με το καταλληλότερο ability που πρέπει να φέρει ο χαρακτήρας σας, όμως εσείς έχετε την δυνατότητα να το αλλάξετε. Τα Modifier μπορεί να σας προσφέρουν speed boost, longer ability duration και πολλές άλλες δυνατότητες, ανάλογα με τις προσωπικές σας προτιμήσεις.

Recharge στο ηθικό
Ένας αγώνας Laser League αποτελείτε από τρία σετ στο κάθε ένα από τα οποία νικήτρια ανακηρύσσετε η ομάδα που θα φτάσει πρώτη τις τρεις νίκες. Η ομάδα που είναι η ηττημένη του κάθε σετ, έχει την δυνατότητα να αλλάξει τόσο τα classes των παικτών τις, όσο και τα abilities, ώστε να σχεδιαστεί μια νέα τακτική της ομάδας για την ανατροπή του αγώνα. Κάθε σετ δεν έχει χρονικό όριο και τελειώνει αποκλειστικά και μόνο όταν υπάρχει νικητής μέσα στην αρένα.

Αντικειμενικά κάτι πολύ κουραστικό για τους αθλητές εάν ήταν πραγματικότητα. Επιπροσθέτως, τα λεγόμενα power-ups, πέφτουν μέσα στην αρένα και αλλάζουν εντελώς τα δεδομένα, παρά πολλές φορές μέσα στο σετ. Reverse, power, stun και πολλα άλλα θα σας αλλάξουν κυριολεκτικά τα φώτα κατά την διάρκεια του αγώνα. Πολύ σημαντικό είναι ότι τα τείχη τις αρένας δεν αποτελούν εμπόδιο των παικτών, καθώς οι χαρακτήρες μπορούν να παίρνουν από την μια πλευρά στην άλλη, μέσα από αυτούς.
laser league 2
Εποχές Tron
Σε γενικές γραμμές θα έλεγα ότι το Laser League ξεπέρασε τις προσδοκίες μου για ένα game που δίνονταν free μέσω του ps plus και μάλιστα σαν δεύτερος τίτλος. Είναι διασκεδαστικό, έχει αγωνιά και κρατά το ενδιαφέρουν των παικτών μέχρι το τέλος του αγώνα. Ωστόσο και μου με στενοχώρησε ήταν το ασθενές online community, το οποίο θα έπρεπε να είναι το βασικό εργαλείο του παιχνιδιού. Όμως μπορείτε να παίξετε τόσο online όσο και offline αρκετούς φίλους σας. Η γενικότερη ατμόσφαιρα θυμίζει λίγο ταινία Tron, με μια εξελιγμένο ανθρώπινο είδος, που έχει αφήσει τις σημερινές συνήθειες στο παρελθόν. Εν κατακλείδι μπορώ να πω ότι πρόκειται για ένα διασκεδαστικό παιχνίδι με ωραία ατμόσφαιρα και καλή μουσική επένδυση.
laser league 4
Ποιος Messi και ποιος Lebron; Laser και μουσική 80’s μέχρι να σβήσει ο ήλιος.

Θετικά:
- Σωστά δομημένη ατμόσφαιρα
- Εθιστική μουσική επένδυση
- Διαφορετικά classes, power-ups και modifiers
- Παρά πολλές επιλογές στο customization όλων των κατηγοριών
Αρνητικά:
- Μηδενική πλοκή και ιστορία
-Μέγεθος χαρακτήρων
- Δεν υπάρχει επιλογή ομάδων
- Όχι τόσο λεπτομερή γραφικά

Βαθμολογία:
Γραφικά: 6.5
Ήχος: 7
Gameplay: 7.5
Αντοχή: 7
Γενικά: 7.3

Σταύρος Αντωνόπουλος replied to the topic 'Laser League' in the forum. yesterday

Μια πολύ ωραία εμπειρία, με retro αλλά και next generetion στοιχεία. Πρόκειται για ένα game που θα διασκεδάσετε αρκετά, είτε με τους φίλους σας, είτε online. Σαφώς μπορούσε να είναι πολύ καλύτερο σε γραφικά και κάποιες αλλές λεπτομέριες, ωστόσο δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Απολαυστικό, απλό και χωρίς πολλά πολλά.

Read More...

Σταύρος Αντωνόπουλος created a new topic ' Laser League' in the forum. yesterday

Ίσως να μην αποτελέσει το βασικό άθλημα που όλοι θα παρακολουθούμε στα γήπεδα και τις τηλεοράσεις μας, όμως σίγουρα με την εξέλιξη της τεχνολογίας μπορεί να δημιουργηθεί ένα πολύ διασκεδαστικό και συναρπαστικό παιχνίδι. Κάπου εδώ έρχονται οι developers της εταιρίας αναπτυξης Roll7 να πραγματοποιήσουν μια τέτοια ιδέα, ενώ η 505 Games μας την σερβίρει στο πιάτο μας. Στις 10/5/18 κυκλοφόρισε σε PC καθώς και σε PlayStation 4 και Xbox One.

Μια λυτή, χωρίς παρά πολλές λεπτομέρειες εμπειρία, που σε μεταφέρει στο μέλλον στο άψε σβήσε. Ομολογώ ότι δεν περίμενα παρά πολλα από ένα Sports Game του μέλλοντος αλλά τελικά το περιβάλλον και η ατμόσφαιρα του Laser League έκαναν τις απαιτήσεις μου να αυξηθούν περισσότερο, για κάτι ακομα καλύτερο στο κοντινό μέλλον.

Read More...

3 days ago
H Oculus θέλει να διαπραγματευτεί με την Sony για exclusives 3 days ago

Σκοπός η ανταλλαγή PSVR games.

Όσο πρωτοφανής και να φαίνεται μια τέτοια ανταλλαγή παιχνιδιών μεταξύ της Oculus και της Sony για το PSVR, ο επικεφαλής της Oculus, Jason Rubin, δήλωσε πως θα του ήταν πολύ ευχάριστο να ανταλλάξει exclusive τίτλους με ια εταιρία σαν την Sony.

O πρώην επικεφαλής της Naughty Dog δήλωσε μέσω του Kotaku ότι: Έχουν πολύ καλά projects τα όποια έχουν χρηματοδοτήσει, όπως το ίδιο κάνουμε και εμείς". H συγκεκριμένη δήλωση προφανώς παραπέμπει και στο κύριο νόημα των δηλώσεων του Jason Rubin, υπονοώντας ότι εάν οι άνθρωποι του PlayStation έδιναν έναν τίτλο όπως το Blood & Truth στο Oculus Rift, τότε αντίστοιχα και η Oculus θα έδινε έναν τίτλο σαν το Lone Echo, στο PSVR. Ωστόσο ο μόνος συνδετικός κρίκος των δυο εταιριών αυτή την στιγμή, είναι η χρήση της εικονικής πραγματικότητας με πολύ αξιόλογο τρόπο.

Η Sony έχει δώσει την έγκριση της για την μεταφορά πρωτοκλασάτων τίτλων του PSVR σε PC, μέσω του software, Quantic Dream. Παρ’ όλα αυτά, τίτλοι όπως το Astro Bot Rescue Mission, είναι αποκλειστικά συνδεδεμένο με την χρήση του DualShock 4, πράγμα που καθιστά πολύ δύσκολη την μεταφορά του σε PC.

Διαβάστε το αναλυτικό μας review για το Oculus Rift και συζητήστε για στο σχετικό forum topic.

Διαβάστε το review για το PSVR και συζητήστε για αυτό στο σχέτικο forum topic.

3 days ago
H EA κοινοποίησε την πτώση των μετοχών της μετά την απώλεια της Γιουβέντους. 3 days ago

Η απόκτηση των δικαιωμάτων της Juve από την Konami πόνεσε αρκετά το FIFA.

O Ιαπωνικός κολοσσός που κυκλοφορεί και το eFootball 2019 PES 2020, απέκτησε αποκλειστικά τα δικαιώματα της 'Γηραιάς Κυρίας' και έδωσε ένα δυνατό χτύπημα στα οικονομικά της EA και του FIFA 20.

Συγκεκριμένα η EA είναι υποχρεωμένη να κυκλοφορήσει με διαφορικό όνομα την πρωταθλήτρια Ιταλίας, για το νέο FIFA 20. Ωστόσο η συγκεκριμένη εξαγορά δεν εμποδίζει την εταιρία να χρησιμοποιήσει τα ονόματα και τα ακριβη πρόσωπα των παικτών. Παρ’ όλο που το FIFA κατέχει τα περισσότερα δικαιώματα των ομάδων σε όλο τον κόσμο, μετά από την συγκεκριμένη απώλεια δέχτηκε μεγάλο οικονομικό πλήγμα.

http://www.youtube.com/watch?v=DVbt92wviFc

Συγκεκριμένα το CNBC, αναφέρει πως η πτώση των μετοχών της EA, έπεσε κατά 3,28% και πιο συγκεκριμένα την Τρίτη υπολογιζόταν στα 92,22 δολάρια ανά μετοχή, ενώ κατέληξε στα 89,11 δολάρια ανά μετοχή. Η συγκεκριμένη πτώση αφορά και τις συνολικές μετοχές της εταιρίας, πράγμα που τις κάνει λιγότερο επιθυμητές προς τους αγοραστές. Ωστόσο η συγκεκριμένη πτώση δεν είναι και τόσο μεγάλη όσο παρουσιάζεται από τα μέσα, καθώς την περασμένη εβδομάδα, μετά την ανακοίνωση της Season 2 του Apex Legends, οι μετοχές της εταιρίας βιώσαν πτώση της τάξεως του 5%.

Αυτή την στιγμή οι μετοχές υπολογίζεται ότι έχουν λάβει ήδη μια μικρή ανάκαμψη από τα 89,70 δολάρια που ήταν πριν λίγη ώρα.

Διαβάστε περισσότερα για το eFootball PES 2020 και την αλλαγή ονόματος του PES 2020 . Συζητήστε για αυτό στο αντίστοιχο forum topic.

3 days ago
Η Southwest Airlines έδωσε σε όλους τους επιβάτες δωρεάν Nintendo Switch και Super Mario Maker 2 3 days ago

Σε συνεργασία με την Nintendo.

Στα πλαίσια της διαφημιστικής καμπάνιας για την φετινή Comic Con, η Nintendo χάρισε σε όλους τους επιβάτες με προορισμό το Σαν Ντιέγκο, ένα Nintendo Switch και το Super Mario Maker 2.

Σε μια συνεργασία της Southwest Airlines με την Nintendo, οι επιβάτες που του αεροπλάνου, με κατεύθυνση από το Ντάλας του Τέξας προς το Σαν Ντιέγκο, έλαβαν ως δώρο μια κονσόλα Switch και την νέα κυκλοφορία της Nintendo. Κάποιοι από τους επιβάτες μοιράστηκαν την χαρά τους με τα δώρα της Nintendo για την πτήση τους μέσω του Twitter, ενώ επισήμαναν ότι η απονομή των δώρων είχε ήδη υπονοηθεί από την επιβίβαση στο αεροπλάνο. Η διαδικασία έγινε ως εξής. Μόλις επιβιβάστηκαν όλοι οι επιβάτες, τότε οι αεροσυνοδοί της εταιρίας τους μοίρασαν ένα κουπόνι που έγραφε ότι μπορούν να το εξαργυρώσουν στο τέλος της πτήσης, με αντάλλαγμα μια κονσόλα Nintendo Switch, αλλά και το νέο Super Mario Maker 2.

Έτσι στο τέλος της πτήσης, οι υπάλληλοι της εταιρίας περίμεναν τους επιβάτες να τους καταθέσουν τα κουπόνια ώστε α λάβουν το δώρο τους. Αδιαμφισβήτητα, πρόκειται για μια πολύ δυνατή κίνηση της Nintendo, την όποια έχει επαναλάβει και στο παρελθόν με την ιδία εταιρία και το Nintendo 3DS, ώστε να διαφημίσει την παρουσία της, στην φετινή Comic Con.

Διαβάστε επίσης και για την πρώτη Cyprus ComicCon που πραγματοποιήθηκε λίγους μήνες νωρίτερα.

3 days ago
H Microsoft επευφημεί 'lifehack' για το Xbox Game Ultimate 3 days ago

Στόχος της, να σώσει την υπηρεσία.

Πριν από λίγο καιρό, κάποιοι Xbox fans ανακάλυψαν έναν τρόπο ώστε να εκμεταλλεύονται ακομα περισσότερο τις προσφορές του Xbox Game Pass Ultimate, ώστε να εξοικονομούν πολύ περισσότερα χρήματα.

Έτσι βρήκαν έναν τρόπο να εκμεταλλευτούν μια επίσημη προσφορά της εταιρίας για την επιπλέον εκμετάλλευση του νέου Xbox Game Pass Ultimate. H Microsoft αντί να περάσει στην αντεπίθεση, εν τέλει επευφημεί την συγκεκριμένη ιδέα που κυκλοφόρησε σε στο community του Xbox, θέλοντας να σώσει την υπηρεσία της. Έτσι μέσω του επίσημου blog της εταιρίας, η Microsoft υπογράμμισε τα βάμματα που απαιτούνται ώστε να επιτύχετε τον συγκεκριμένο 'lifehack' στην υπηρεσία της.

Εν ολίγης το Xbox Game Pass Ultimate, ανακοινώθηκε πριν από την E3 2019 και αποτελεί έναν συνδυασμό του Xbox Pass με το Xbox Live Gold, παρέχοντας στους ενδιαφερόμενους μια φθηνότερη επιλογή εάν ήταν εγγεγραμμένοι και στις δυο υπηρεσίες. Στην συνεχεία η Microsoft ανακοίνωσε ότι η υπηρεσία θα κοστίζει μια λίρα αντί 10,99 τις πρώτες μέρες τις κυκλοφορίας της υπηρεσίας, ώστε να αποκτήσει αρκετά μέλη. Κάπου εδώ ερχεται και το παράδοξο του συστήματος, όπου και ανακάλυψαν οι χρηστές. Εάν είστε κάτοχος σε μια από τις δυο υπηρεσίες, είτε στο Game Pass είτε στο Live, η ανανέωση σας στο πρόγραμμα του Ultimate θα κοστίζει και πάλι μια λίρα. Με αυτό τον τρόπο, οι μήνες που έχουν περισσέψει το παρόν πρόγραμμα που έχετε συνδρομή, μετατρέπονται αυτόματα σε Ultimate και παραμένουν στις ίδιες αρχικές τιμές μέχρι το τέλος του προγράμματος. Δεδομένου λοιπόν ότι το Xbox Game Pass κοστίζει 6,99 λίρες και το Live Gold 7,99, παρατηρείτε μια αξιόλογη εξοικονόμηση χρημάτων.

http://www.youtube.com/watch?v=k9rEwf7oXm8

Οπότε μόλις οι χρηστές ανακάλυψαν την συγκεκριμένη τρύπα του συστήματος, έσπευσαν να ανανεώσουν το Game Pass ή το Live Gold τους, μέχρι το μέγιστο όριο των 36 μηνών και στην συνέχεια να αγοράσουν την υπηρεσία του Ultimate για μια και μόνο λίρα. Αυτή η κίνηση μπορούσε να εξοικονομεί περίπου μέχρι και 250 λίρες από τον κάθε χρηστή. Ωστόσο η Microsoft, αντί να προσπαθήσει να σταματήσει την συγκεκριμένη κίνηση, έδωσε στην δημοσιότητα όπως προαναφέραμε, τα σωστά βήματα για το 'lifehack', όπως οι ίδιοι το αποκαλούν.

Παρ’ όλα αυτά ενημέρωσαν τους χρηστές ότι η συγκεκριμένη προσφορά θα ισχύει λίγο περιορισμένο διάστημα και καλό θα ήταν όσοι θέλουν να την αποκτήσουν, θα πρέπει να βιαστούν.

Διαβάστε επίσης για την παρουσίαση της Microsoft στην Gamescom 2019.

3 days ago
Τα PC games ήταν η κύρια πηγή εσόδων της Ubisoft για το FY2019-20 3 days ago

Στην δεύτερη θέση ήρθε το PlayStation 4.

Σύμφωνα με την αναφορά της Ubisoft για το πρώτο τετράμηνο οικονομικών εσόδων του 2019-20, οι τίτλοι που πούλησε μέσω των PC’s ξεπέρασαν σε έσοδα τις πωλήσεις σε PlayStation 4 και αποτέλεσαν το κύριο έσοδο για την εταιρία αναπτυξης.

Οι βασικοί τίτλοι που έφεραν έσοδα στην εταιρία ήταν τα Assassin’s Creed Odyssey, Rainbow Six Siege και Player Recurring Investment. Οι συνολικές πωλήσεις μέσω PC για παιχνίδια της Ubisoft ανέρχονται σε ποσοστό 34% για το περασμένο τρίμηνο. Το συγκεκριμένο ποσοστό ξεπερνά κατά πολύ το 24% που είχε σημειώσει την ιδία εποχή πέρσι, ενώ φέτος ακουλουθούν τα PlayStation 4 με 31%, Xbox One με 18%, Nintendo Switch με 5% και τέλος πωλήσεις μέσω smartphones με ποσοστό 7%. Συνεπώς η επιτυχία της Ubisoft στα PC’s προκάλεσε μεγάλη εντύπωση, λόγο του ότι έδωσε τεράστιο βαρος στις κυκλοφορίες δυνατών τίτλων για κονσόλες. Ωστόσο αυτό που έκλεψε την παράσταση αλλά και κατ επέκταση την πρωτιά από το PlayStation 4 ήταν το Strategy game, Anno 1800 για PC.

Σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου της Ubisoft σε επενδυτές της εταιρίας, Yves Guillemot: " To ποσοστό για πωλήσεις σε PC games ανέρχεται στο 34% λόγο του Anno 1800, ενός Strategy game που κυκλοφόρησε αποκλειστικά για PC. Ωστόσο και χωρίς την συγκεκριμένη κυκλοφορία είχαμε πολύ καλές επιδόσεις".

Παρ' όλα αυτά το Anno 1800, είναι αποκλειστικά διαθέσιμο μέσω του Epic Games Store, όμως αυτό που έκανε την διάφορα ήταν οι πωλήσεις που σημείωσε μέσω του Ubisoft Uplay Store. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας συμπλήρωσε λέγοντας: " Τα καταφέραμε πολύ καλά με το ANNO 1800, αλλά το βασικότερο είναι ότι συνεχίζουμε μια επιτυχημένη πορεία με το Uplay Store".

Αντίθετα σε ερώτηση που αφορούσε την απόδοση του The Division 2 στο Epic Games Store, ο Yves Guillemot απάντησε: " Δεν έχουμε ακομα σαφή εικόνα για την απόδοση μας, καθώς η συνεργασία μας με το Epic Games Store, αφορά ακόμα ένα μικρό διάστημα. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι δουλεύουμε μέρα με την μέρα και χέρι –χέρι για την καταξίωση των απευθείας πωλήσεων μέσω του δικού μας καταστήματος (Uplay), το οποίο αναπτύσσεται βήμα- βήμα μαζί με το Epic Games Store. Οπότε, οποιαδήποτε πώληση γίνεται και στα δυο καταστήματα, μας ικανοποιεί".

Τέλος η οικονομική αναφορά της εταιρίας, αναφέρεται στην κυκλοφορία τριών expansions για το Anno 1800. Τα Botanica και Sunken Treasures που θα κυκλοφορήσουν μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου και το The Passage που δεν έχει επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας.

Διαβάστε επίσης για τα UK Charts: 7-13/7/2019.

3 days ago
Notification