Θέμης Τζούλης replied to the topic 'Inscryption' in the forum. 5 months ago

Ξεκίνησα να παίζω Inscryption για review.

Πρόκειται για ένα Roguelike Card-Battler το οποίο ανέπτυξε η Daniel Mullins Games και το κυκλοφόρησε η Devolver Digital το 2021. Ακολουθεί την επιτυχία του Slay the Spire όπως πολλά άλλα Card-Battlers, όμως ταυτόχρονα διατηρεί την προσωπικότητα που έχουν τα προηγούμενα games του Daniel Mullins (The Hex, Pony Island), κυρίως τον ιδιαίτερο τρόπο αφήγησης της ιστορίας και την έμφαση στον meta χαρακτήρα του gameplay.

 Οι πρώτες ώρες του Inscryption με εντυπωσίασαν λόγω της αισθητικής του. Τόσο τα low-res γραφικά όσο και ο ήχος είναι προσεγμένα ώστε να σου θυμίζουν ένα κάπως retro game, παράλληλα διατηρώντας μία υπολογίσιμη δόση horror. Ήδη κατάφερε να με αφήσει με το στόμα ελαφρώς ανοιχτό μια φορά – πράγμα σπάνιο από games πλέον – όταν εκεί που καθόμουν και έπαιζα με τις καρτούλες μου, με ένα misclick σηκώθηκα από την καρέκλα και άρχισα να περιφέρομαι στην καμπίνα που εκτυλίσσεται το in-game επιτραπέζιο, κάτι που δίνει την εντύπωση ότι το Inscryption θα έχει και σημαντικά στοιχεία escape room! Για το balance του gameplay είμαι λίγο διχασμένος, κάποιες φορές μοιάζει παλούκι και άλλες σχετικά εύκολο να σπάσει, αλλά νομίζω ότι αυτό γίνεται επειδή είμαι στην αρχή και η δυσκολία σε αυτή τη φάση είναι και κομμάτι της αφήγησης. Time will tell.

To game τρέχει πολύ καλά (δεν ήταν απαιτητικό ούτε όταν κυκλοφόρησε) και δεν πρόσεξα bugs ή glitches. Γενικά άφησε πολύ καλή γεύση ως τώρα, ενώ ελπίζω ότι όσο προχωράει θα εισάγονται νέα στοιχεία στο gameplay για να διατηρηθεί η φρεσκάδα του. Είναι game που δίνει σημασία στην ιστορία του και συστήνω να το παίξετε πριν δείτε reviews ή videos, για αποφύγετε όσο γίνεται τα spoilers. Είναι διαθέσιμο πλέον για PC, PS5, Xbox Series X/S, PS4, Xbox One και Switch, οπότε αν το δοκιμάσετε αφήστε σχόλιο για συζήτηση!

Cheers!

Read More...

Notification