Οι εφηβοι Έλληνες youtubers βλάπτουν σοβαρά τους νέους ή μήπως όχι ;

Το τελευταίο χρόνο άρχισα να βλέπω αρκετά βιντεάκια gaming στο youtube αλλά και στο twitch μπορώ να πω πως είναι ένας ωραίος τρόπος για τις εταιρίες να διαφημίζουν τα παιχνίδια τους αλλά και τα προιόντα και πιστεύω πως το άμεσο μέλλον ο youtuber θα είναι ένα επάγγελμα όπως όλα τα άλλα.

 

Σε αυτή την ανάρτηση δε θα ήθελα να σχολιάσω την διαδικασία του youtube αλλά τους youtubers και ειδικά μια κατηγορία από αυτούς, τους Έλληνες εφήβους που πάνε Λυκείο και αντί να διαβάσουν τα μαθήματα τους κάθονται και ασχολούνται με το youtube. Επειδή γράφω στο gameworld και δε ξέρω αν οι administrator θα ήθελαν να αναφερθώ με ονόματα (για λόγους διαφήμισης) δε θα αναφερθώ σε ονόματα αλλά θα περιγράψω την κατάσταση.

Θα αναφερθώ σε δύο περιπτώσεις, έχουμε μία περίπτωση διάσημου Έλληνα εφήβου youtuber που φέτος έδινε πανελλαδικές. Το παιδί μείωσε τα βίντεο του αλλά εμφανιζόταν στο twitch σε βίντεο άλλων φίλων του youtubers. Mάλιστα στις παραμονές των εξετάσεων έπαιζε με τις ώρες παιχνιδια. Το παιδί όπως ήταν φυσικό δεν έγραψε καλά στις πανελλήνιες δεν ανακοίνωσε την βαθμολογία του γιατί όπως λέει δεν τον αντιπροσωπεύει και θα συνεχίσει τις σπουδές του σε μια ιδιωτική σχολή μαζί με έναν άλλο φίλο του youtuber.

H δεύτερη περίπτωση είναι ένα άλλο παίδι το οποίο τώρα θα πάει Γ Λυκείου και ανακοίνωσε πως θα πάει κατευθείαν σε ιδιωτική σχολή και θα δώσει πανελλήνιες με δίμηνο διάβαμα.μήπως καταφέρει κάτι Μάλιστα το καλοκαίρι ξοδεψε το χρονο σε διάφορα events.... , μάλιστα οπως φαίνεται το παιδί δεν ασχολείτια καθόλου με το διαβασμα. Καλώς ή κακώς αυτά τα παιδιά λειτουργούν ως πρότυπα για τα παιδιά του Γυμνασίου και του Δημοτικού. Τα συγκεκριμένα παιδιά εξαιτίας του youtube έχουν αναπτύξει ενα σωρό δεξιότητες (έχουν επίσης ψωνιστεί σε υπέρτατο βαθμό) παρόλα αυτά δε προσπαθούν να περάσουν σε μια σχολή ΑΕΙ ή ΤΕΙ αλλά προτιμούν την εύκολη λύση και να μπουν  σε μια ιδιωτική σχολή (που προσωπικά πιστεύω ότι στις περισσότερες απλά κοροιδεύουν τα παιδιά που φοιτούν εκεί).

Στις πανεπιστημιακές σχολές πληροφορικής, ΜΜΕ ... θα περάσουν πολλές φορές παιδιά που το μόνο που ξέρουν από pc είναι να μπαίνουν στο facebook και μένουν απέξω παιδιά όπως οι δύο προηγούμενες περιπτώσεις που απλά βαριόντουσαν να αφήσουν το gaming για 1 χρόνο να κάτσουν να διαβάσουν. Κακά τα ψέματα το να περάσεις στις μέρες μας σε μια πανεπιτημιακή σχολή ΑΕΙ ή ΤΕΙ είναι πολύ εύκολο ακόμα και για μαθητή που δεν είχε σωστές βάσεις τα προηγούμενα χρόνια (αυτό δεν ίσχυε παλιότερα). Παρόλα αυτά τα παιδιά στις μέρες μας βαριούνται να προσπαθήσουν και αντι για αυτού είτε παίζουν games (όλη την ημέρα) είτε βγαίνουν στα club και στα cafe.

Game Corp DX Early Access Review
Ταξιδεύοντας στο μαγευτικό κόσμο του Limbo
 

Comments 4

tonyler on Tuesday, 08 September 2015 01:27

Δε νομιζω να βλαπτουν κανεναν....Αν κανεις ειναι τοσο αφελης ωστε να εχει προτυπο καποιον που απλα παιζει παιχνιδια,τοτε λογικο ειναι να μην προκοψει στη ζωη του,αφου ειναι βλακας.

Βεβαια οι ελληνες εφηβοι gamers χωριζομαστε σε 2 κατηγοριες :
1)η πλειοψηφια που παιζει lol,cod κι ολα τα mainstrean games και παραμελουν το διαβασμα
2)Και αυτους οι οποιοι ειναι γενικα μεσα σ'ολα(αθληματα,σχολειο,gaming).Λιγοι βεβεια,αλλα υπαρχουμε(ψωνιστηκα).

Αυτα που εγραψες δεν τα γνωριζα,αφου με ελληνικο youtube δεν πολυασχολουμαι(μονο videos απο ελληνικα gaming sites).Παντως κανει μπαμ οτι τα παιδια αυτα δεν εχουν σκοπο να διαβασουν και να προσφερουν κατι στην κοινωνια...αρκει να περνανε αυτοι καλα.

Υ.Γ τα μονα ελληνικα καναλια που παρακολουθω ειναι:
Gameworld.gr(αυτονοητο πιστευω)
Superetroid(ενας και μοναδικος)
Sxedio B(πολυ λιγο πλεον,αλλα ο zok ειναι πολυ μπροστα)
Rantinggreekgamer(κι αυτον πολυ λιγο πλεον,αλλα ο ηλιας ειναι πολυ αστειος)
Βλεπω κι αλλο ενα που μαλλον δεν πρεπει να αναφερω για ευνοητους λογους.Μερικα στοιχεια :λατρευω τα webcasts τoυ 2ου καλυτερου gaming site στην Ελλαδα

Δε νομιζω να βλαπτουν κανεναν....Αν κανεις ειναι τοσο αφελης ωστε να εχει προτυπο καποιον που απλα παιζει παιχνιδια,τοτε λογικο ειναι να μην προκοψει στη ζωη του,αφου ειναι βλακας. Βεβαια οι ελληνες εφηβοι gamers χωριζομαστε σε 2 κατηγοριες : 1)η πλειοψηφια που παιζει lol,cod κι ολα τα mainstrean games και παραμελουν το διαβασμα 2)Και αυτους οι οποιοι ειναι γενικα μεσα σ'ολα(αθληματα,σχολειο,gaming).Λιγοι βεβεια,αλλα υπαρχουμε(ψωνιστηκα). Αυτα που εγραψες δεν τα γνωριζα,αφου με ελληνικο youtube δεν πολυασχολουμαι(μονο videos απο ελληνικα gaming sites).Παντως κανει μπαμ οτι τα παιδια αυτα δεν εχουν σκοπο να διαβασουν και να προσφερουν κατι στην κοινωνια...αρκει να περνανε αυτοι καλα. Υ.Γ τα μονα ελληνικα καναλια που παρακολουθω ειναι: Gameworld.gr(αυτονοητο πιστευω) Superetroid(ενας και μοναδικος) Sxedio B(πολυ λιγο πλεον,αλλα ο zok ειναι πολυ μπροστα) Rantinggreekgamer(κι αυτον πολυ λιγο πλεον,αλλα ο ηλιας ειναι πολυ αστειος) Βλεπω κι αλλο ενα που μαλλον δεν πρεπει να αναφερω για ευνοητους λογους.Μερικα στοιχεια :λατρευω τα webcasts τoυ 2ου καλυτερου gaming site στην Ελλαδα
tsakos on Tuesday, 08 September 2015 13:54

Τα παιδιά αυτά είναι ανώριμα και ξαφνικά μέσα σε 2 χρόνια αποκτούν μεγάλη αναγνωρισιμότητα. Αυτό σίγουρα ανεβάζει την αυτοπεποίθηση τους. Το πρόβλημα είναι ότι επαναπαύονται σε αυτό και παραμελούν το σχολείο. Δεν είναι κάτι που καταδικάζω αφού είναι αρκετά δημιουργική δουλειά και σε βοηθάει σε κάποιες δεξιότητες π.χ. επικοινωνια, όταν κάποιος είναι ώριμος πάνω από τα 19-20 ίσως μπροεί να διαχειριστεί προς όφελος του αυτή την κατάσταση αλλά σε ένα παιδί που είναι καταπιεσμένο με το αυταρχικό διαβασμα του σχολείου μάλλον κακό κάνει παρά καλό.

Και εγώ αν ήμουν ένα τέτοιους yotuutber σε αυτή την ηλικία μάλλον τα ίδια θα κανα και ακόμα χειρότερα ίσως από αυτούς που αναφέρω στο παράδειγμα.

Απλά πραγματικά λυπάμαι αυτά τα παιδιά που δε προσπαθούν και επαναπαύονται στις δόξες του youtube. Τελικά πιστεύω πως στα πανεπσιτήμια δε περνάει ο πιο έξυπνος ή ο πιο ικανός αλλά ο πιο πειθαρχημένος.

Τα παιδιά αυτά είναι ανώριμα και ξαφνικά μέσα σε 2 χρόνια αποκτούν μεγάλη αναγνωρισιμότητα. Αυτό σίγουρα ανεβάζει την αυτοπεποίθηση τους. Το πρόβλημα είναι ότι επαναπαύονται σε αυτό και παραμελούν το σχολείο. Δεν είναι κάτι που καταδικάζω αφού είναι αρκετά δημιουργική δουλειά και σε βοηθάει σε κάποιες δεξιότητες π.χ. επικοινωνια, όταν κάποιος είναι ώριμος πάνω από τα 19-20 ίσως μπροεί να διαχειριστεί προς όφελος του αυτή την κατάσταση αλλά σε ένα παιδί που είναι καταπιεσμένο με το αυταρχικό διαβασμα του σχολείου μάλλον κακό κάνει παρά καλό. Και εγώ αν ήμουν ένα τέτοιους yotuutber σε αυτή την ηλικία μάλλον τα ίδια θα κανα και ακόμα χειρότερα ίσως από αυτούς που αναφέρω στο παράδειγμα. Απλά πραγματικά λυπάμαι αυτά τα παιδιά που δε προσπαθούν και επαναπαύονται στις δόξες του youtube. Τελικά πιστεύω πως στα πανεπσιτήμια δε περνάει ο πιο έξυπνος ή ο πιο ικανός αλλά ο πιο πειθαρχημένος.
TheRedWood on Monday, 21 September 2015 20:21

Δε νομίζω ότι φταίει το youtube ή το gaming στη συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά τα ίδια τα παιδιά. Αν δεν ήταν το youtube/gamign θα ήταν κάτι άλλο, όταν δε θέλει να διαβάσει θα βρει τρόπους. Το πτυχίο πάντως δε σου δίνει δουλειά, πάνε αυτές οι μέρες(αν και δε μιλάω από εμπειρία, αφού πάω 1η λυκείου). Επίσης αν κάποιος έχει έναν έφηβο youtuber για πρότυπο τότε φταίει ο ίδιος και όχι ο youtuber, η κατ'επέκταση και οι γονείς του. Επίσης θέλω να πιστεύω ότι δεν είναι ανάγκη να παρατάς τα πάντα για έναν χρόνο μόνο και μόνο για να διαβάσεις, ούτε να πηγαίνεις σε 10 διαφορετικά φροντηστήρια(θάνατος στην ιδιωτική παιδεία ) για να περάσεις.

Δε νομίζω ότι φταίει το youtube ή το gaming στη συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά τα ίδια τα παιδιά. Αν δεν ήταν το youtube/gamign θα ήταν κάτι άλλο, όταν δε θέλει να διαβάσει θα βρει τρόπους. Το πτυχίο πάντως δε σου δίνει δουλειά, πάνε αυτές οι μέρες(αν και δε μιλάω από εμπειρία, αφού πάω 1η λυκείου). Επίσης αν κάποιος έχει έναν έφηβο youtuber για πρότυπο τότε φταίει ο ίδιος και όχι ο youtuber, η κατ'επέκταση και οι γονείς του. Επίσης θέλω να πιστεύω ότι δεν είναι ανάγκη να παρατάς τα πάντα για έναν χρόνο μόνο και μόνο για να διαβάσεις, ούτε να πηγαίνεις σε 10 διαφορετικά φροντηστήρια(θάνατος στην ιδιωτική παιδεία :p ) για να περάσεις.
Frank16Gr on Sunday, 27 September 2015 14:55

Γεια σ φιλε, τωρα ειδα το blog σου και ειναι ενα θεμα που με ενδιαφερει αρκετα. Προσωπικα παρακολουθω gamers youtubers τα τελευταια 5-6 χρονια σχεδον καθημερινα, πιο παλια και Ελληνες πλεον κυριως ξενους.

Το Ελληνικο community ειναι τραγικο κατα την γνωμη μου, περα απο καποια παιδια που κανουν σοβαρη προσπαθεια. Εμενα αυτο που με "ενοχλει" δεν ειναι το τι κανει ο καθενας στην ζωη του, διαβαζει δεν διαβαζει ειναι δικο του θεμα, αλλα οταν θελεις να λεγεσαι youtuber να εχεις τοσους subs/viewers και να τους αξιζεις, πρεπει να αφιερωνεις χρονο σ αυτο που κανεις, να το κανεις οσο καλυτερα μπορεις, να εχεις ενα προγραμμα για το τι και ποτε το ανεβαζεις και να το τηρεις χειμωνα-καλοκαιρι.

Οχι να ανεβαζεις ενα βιντεο το 3μηνο ουτε να ανεβαζεις οτι να ναι γιατι "δεν εχεις χρονο" ή γιατι "οτι και να ανεβασω θα το δουν" γιατι ο χρονος και αφωσιωση του viewer ειναι πολυ σημαντικοι παραγοντες κατα την γνωμη μου. Το κακο με τους Ελληνες (πιτσιρικια) youtubers για μενα ειναι οτι κανουν πολλα λαθη, ανεβαζουν οποτε γουσταρουν, οτι content γουσταρουν (εννοω το στιλ ανοιγω το game και γραφω, δεν εχω σκεφτει απο πριν τι θα πω, δεν κοβω τα ακυρα/βαρετα parts κλπ), βριζουν συνεχεια ή εχουν content για μεγαλυτερες ηλικιες απο το κοινο τους και δεν τους νοιαζει και παρολα αυτα εχουν τα 10χρονια παιδακια που τους βλεπουν σαν θεους και θελουν να τους μοιασουν, τους μιμουνται κλπ. Δεν τους λεει κανεις, "ξερεις κατι, ωραια ολα αυτα αλλα μπορεις και καλυτερα", "το content σου ειναι βαρετο, προσπαθησε να κοβεις στο editing", "προσεξε τι λες/σκεψου πριν ανοιξεις την καμερα τι θα πεις/θα κανεις στο βιντεο ωστε να αξιζει τον χρονο μου" ή να βρουν καποιον αλλο εκει εξω που κανει αυτο που κανει καλυτερα/πιο επαγγελματικα και με κοπο/αφοσιωση για αυτο που κανει.

Το καλο με ολα αυτα τα πιτσιρικια ομως ειναι οτι μαθαινουν απο editing, μετατροπες αρχειων, επεξεργασια ηχου/εικονας, effects κλπ κατι που θα τους ειναι χρησιμο για το μελλον, οπως και οτι χτιζουν κοινο τοσα χρονια ασχετα με το επιπεδο του κοινου τους ή του content τους και φυσικα συνεργασιες με εταιριες/δωρεαν games/εξοπλισμο, λεφτα στην ακρη απο donations/servers/susb στο twitch etc. Και πραγματικα τους ζηλευω γιατι το youtubing ειναι κατι που αγαπω, εχω ασχοληθει στο παρελθον (ειχα καναλι με 2M views σε 130 videos ολα κ ολα το 2011-12 που το Ελληνικο youtube community ηταν αφαντο/ελαχιστο και σημερα εχει φτασει στα 4Μ χωρις να κανω τιποτα τοσα χρονια) και θελω εδω και χρονια οταν και αν επιτελους τελειωσω με την σχολη μου να μαθω απο editing/recording και να δοκιμασω κ εγω την τυχη μου στο gaming youtube.

Το κακο ομως ξερεις ποιο ειναι, οτι σε σχεση με ολα αυτα τα πιτσιρικια θα ειμαι πολυ πισω σε 1)γνωσεις editing/rec/ηχου και εικονας 2)ευχερεια λογου/να μιλαω οσο παιζω 3)κοινο/λεφτα ωστε να βελτιωσω το σαπιο pc/εξοπλισμο μου κλπ Αυτο που πιστευω ομως οτι με εχει βοηθησει ειναι οι γνωσεις που εχω απο το ξενο gaming community που παρακολουθω τοσα χρονια στο τι αρεσει στον κοσμο, ποσο συχνα πρεπει να ανεβαζω για να κρατησω το κοινο μου και στο πως να κανω content που ειναι ενδιαφερον και οχι uncut minecraft περα δωθε σε εναν server κατι που πιστευω οτι τα παιδια υστερουν σε αυτον τον τομεα. Και οπως ειπα δεν με ενδιαφερει τι κανουν στην ζωη τους/ σχολη τους, εδω ξενοι youtubers/streamers εγιναν ονοματα/εκαναν τρελη δουλεια ενω δουλευαν/δουλευουν 8ωρο+ καθε μερα, σημασια οπως ειπα εχει οι γνωσεις που περνουν απο αυτο που κανουν στο τεχνικο κομματι και το κοινο που χτιζουν μερα με την μερα ενω ανεβαζουν οποτε να ναι, οτι να ναι.

Λιγο τεραστειο comment αλλα οπως ειπα ειναι ενα θεμα που παρακολουθω εδω και χρονια, και επισης σταθηκα πολυ στα κατα/υπερ του τι κανουν και πως το κανουν για να καταλαβεις οτι στον κοσμο του Ελληνικου youtube δεν εχει σημασια το αν αυτο που κανουν ειναι σωστο ή λαθος, σημασια εχει το τι κοινο εχεις/κερδιζεις καθημερινα ενω καθεσαι. Οπως και το αν προσπαθησεις να το κανεις σωστα (ειμαι αιωνιος φοιτητης ενω θα μπορουσα να ειμαι "Ελληνας youtuber") παλι εχεις μεινει πισω σε σχεση με αυτα τα παιδια. Οποτε καταληγω στο respect που το πιτσιρικι που λες δεν ασχοληθηκε με τις πανελλαδικες και μπηκε εκει που "ηθελε" κανοντας αυτο που γουσταρε ενω εγω αν/οταν τελειωσω την σχολη μου πολυ πιθανο να μην ασχοληθω καν με αυτο που τοσα χρονια ηθελα γιατι ειτε θα ψαχνω για δουλεια για να φτιαξω το pc μου, ειτε γιατι δεν θα εχω χρονο να μαθω ολα τα τεχνικα που απαιτουνται. Το τι θα φερει το μελλον δεν το ξερει κανεις, ουτε αν ο κοσμος θα γουσταρει να βλεπει youtube σε 5 χρονια, το μονο σιγουρο ειναι οτι με το να καθεται και να μην ανεβαζει βιντεο και λεφτα επαιρνε καθε μηνα, και το κοινο του εχει/συνεργασιες με εταιριες/αναβαθμιση pc-εξοπλισμου και οι γνωσεις στο τεχνικο κομματι θα του ειναι χρησιμες/πολυτιμες για το μελλον του.

Γεια σ φιλε, τωρα ειδα το blog σου και ειναι ενα θεμα που με ενδιαφερει αρκετα. Προσωπικα παρακολουθω gamers youtubers τα τελευταια 5-6 χρονια σχεδον καθημερινα, πιο παλια και Ελληνες πλεον κυριως ξενους. Το Ελληνικο community ειναι τραγικο κατα την γνωμη μου, περα απο καποια παιδια που κανουν σοβαρη προσπαθεια. Εμενα αυτο που με "ενοχλει" δεν ειναι το τι κανει ο καθενας στην ζωη του, διαβαζει δεν διαβαζει ειναι δικο του θεμα, αλλα οταν θελεις να λεγεσαι youtuber να εχεις τοσους subs/viewers και να τους αξιζεις, πρεπει να αφιερωνεις χρονο σ αυτο που κανεις, να το κανεις οσο καλυτερα μπορεις, να εχεις ενα προγραμμα για το τι και ποτε το ανεβαζεις και να το τηρεις χειμωνα-καλοκαιρι. Οχι να ανεβαζεις ενα βιντεο το 3μηνο ουτε να ανεβαζεις οτι να ναι γιατι "δεν εχεις χρονο" ή γιατι "οτι και να ανεβασω θα το δουν" γιατι ο χρονος και αφωσιωση του viewer ειναι πολυ σημαντικοι παραγοντες κατα την γνωμη μου. Το κακο με τους Ελληνες (πιτσιρικια) youtubers για μενα ειναι οτι κανουν πολλα λαθη, ανεβαζουν οποτε γουσταρουν, οτι content γουσταρουν (εννοω το στιλ ανοιγω το game και γραφω, δεν εχω σκεφτει απο πριν τι θα πω, δεν κοβω τα ακυρα/βαρετα parts κλπ), βριζουν συνεχεια ή εχουν content για μεγαλυτερες ηλικιες απο το κοινο τους και δεν τους νοιαζει και παρολα αυτα εχουν τα 10χρονια παιδακια που τους βλεπουν σαν θεους και θελουν να τους μοιασουν, τους μιμουνται κλπ. Δεν τους λεει κανεις, "ξερεις κατι, ωραια ολα αυτα αλλα μπορεις και καλυτερα", "το content σου ειναι βαρετο, προσπαθησε να κοβεις στο editing", "προσεξε τι λες/σκεψου πριν ανοιξεις την καμερα τι θα πεις/θα κανεις στο βιντεο ωστε να αξιζει τον χρονο μου" ή να βρουν καποιον αλλο εκει εξω που κανει αυτο που κανει καλυτερα/πιο επαγγελματικα και με κοπο/αφοσιωση για αυτο που κανει. Το καλο με ολα αυτα τα πιτσιρικια ομως ειναι οτι μαθαινουν απο editing, μετατροπες αρχειων, επεξεργασια ηχου/εικονας, effects κλπ κατι που θα τους ειναι χρησιμο για το μελλον, οπως και οτι χτιζουν κοινο τοσα χρονια ασχετα με το επιπεδο του κοινου τους ή του content τους και φυσικα συνεργασιες με εταιριες/δωρεαν games/εξοπλισμο, λεφτα στην ακρη απο donations/servers/susb στο twitch etc. Και πραγματικα τους ζηλευω γιατι το youtubing ειναι κατι που αγαπω, εχω ασχοληθει στο παρελθον (ειχα καναλι με 2M views σε 130 videos ολα κ ολα το 2011-12 που το Ελληνικο youtube community ηταν αφαντο/ελαχιστο και σημερα εχει φτασει στα 4Μ χωρις να κανω τιποτα τοσα χρονια) και θελω εδω και χρονια οταν και αν επιτελους τελειωσω με την σχολη μου να μαθω απο editing/recording και να δοκιμασω κ εγω την τυχη μου στο gaming youtube. Το κακο ομως ξερεις ποιο ειναι, οτι σε σχεση με ολα αυτα τα πιτσιρικια θα ειμαι πολυ πισω σε 1)γνωσεις editing/rec/ηχου και εικονας 2)ευχερεια λογου/να μιλαω οσο παιζω 3)κοινο/λεφτα ωστε να βελτιωσω το σαπιο pc/εξοπλισμο μου κλπ Αυτο που πιστευω ομως οτι με εχει βοηθησει ειναι οι γνωσεις που εχω απο το ξενο gaming community που παρακολουθω τοσα χρονια στο τι αρεσει στον κοσμο, ποσο συχνα πρεπει να ανεβαζω για να κρατησω το κοινο μου και στο πως να κανω content που ειναι ενδιαφερον και οχι uncut minecraft περα δωθε σε εναν server κατι που πιστευω οτι τα παιδια υστερουν σε αυτον τον τομεα. Και οπως ειπα δεν με ενδιαφερει τι κανουν στην ζωη τους/ σχολη τους, εδω ξενοι youtubers/streamers εγιναν ονοματα/εκαναν τρελη δουλεια ενω δουλευαν/δουλευουν 8ωρο+ καθε μερα, σημασια οπως ειπα εχει οι γνωσεις που περνουν απο αυτο που κανουν στο τεχνικο κομματι και το κοινο που χτιζουν μερα με την μερα ενω ανεβαζουν οποτε να ναι, οτι να ναι. Λιγο τεραστειο comment αλλα οπως ειπα ειναι ενα θεμα που παρακολουθω εδω και χρονια, και επισης σταθηκα πολυ στα κατα/υπερ του τι κανουν και πως το κανουν για να καταλαβεις οτι στον κοσμο του Ελληνικου youtube δεν εχει σημασια το αν αυτο που κανουν ειναι σωστο ή λαθος, σημασια εχει το τι κοινο εχεις/κερδιζεις καθημερινα ενω καθεσαι. Οπως και το αν προσπαθησεις να το κανεις σωστα (ειμαι αιωνιος φοιτητης ενω θα μπορουσα να ειμαι "Ελληνας youtuber") παλι εχεις μεινει πισω σε σχεση με αυτα τα παιδια. Οποτε καταληγω στο respect που το πιτσιρικι που λες δεν ασχοληθηκε με τις πανελλαδικες και μπηκε εκει που "ηθελε" κανοντας αυτο που γουσταρε ενω εγω αν/οταν τελειωσω την σχολη μου πολυ πιθανο να μην ασχοληθω καν με αυτο που τοσα χρονια ηθελα γιατι ειτε θα ψαχνω για δουλεια για να φτιαξω το pc μου, ειτε γιατι δεν θα εχω χρονο να μαθω ολα τα τεχνικα που απαιτουνται. Το τι θα φερει το μελλον δεν το ξερει κανεις, ουτε αν ο κοσμος θα γουσταρει να βλεπει youtube σε 5 χρονια, το μονο σιγουρο ειναι οτι με το να καθεται και να μην ανεβαζει βιντεο και λεφτα επαιρνε καθε μηνα, και το κοινο του εχει/συνεργασιες με εταιριες/αναβαθμιση pc-εξοπλισμου και οι γνωσεις στο τεχνικο κομματι θα του ειναι χρησιμες/πολυτιμες για το μελλον του.
Already Registered? Login Here
Guest
Friday, 29 March 2024

Captcha Image

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://gameworld.gr/

Notification