Γιατι δε παίζω πια games

Γιατι δε παίζω πια games

Αν μου έλεγαν   να περιγράψω τον εαυτό μου ως gamer εγώ θα του απαντούσα πως είμαι ένας gamer ο οποίος δε παίζει παιχνίδια.  Ο λόγος δεν είναι ότι μεγάλωσα αλλά πιστεύω είναι πως τα παιχνίδια άλλαξαν νοοτροπία και φιλοσοφία με αποτέλεσμα να τα βαρεθώ και να μην ασχολούμαι άλλο με αυτά.

Παρακάτω θα αναλύσω τους λόγους που πιστεύω πως με οδήγησαν στο να μη παίζω games.

1) Τα παιχνίδια έχουν γίνει πανάκριβα, τόσο πανάκριβα που αποτρέπουν κάποιον να ασχοληθεί με αυτά. Παίρνω την κονσόλα μετά από αυτή πρέπει να δίνω μια περουσιία για το κάθε παιχνίδι, όταν παλιότερα με ένα gameboy και με μικρά ποσά για κάθε παιχνίδι ζούσες χρόνια ολόκληρα. Τo n64 έκανε μόλις 120 ευρώ

2) Δεν υπάρχει σχεδόν καμία πρωτοτυπία. Παλιά βλέπαμε πρωτότυπα παιχνίδια και κολλούσαμε (worms, lemmings). Σήμερα πολλά από αυτά τα παιχνίδια επανακυκλοφορούν σε νέες εκδόσεις χωρίς ουσιαστικα καμία εξέλιξη. Από την άλλη δε βγαίξνει τίποτα το πρωτότυπο αλλά επανακυκλοφορούν πάντα οι ίδιες συνταγές.

3) Τα παιχνίδια έχουν γίνει πολύ πολύπλοκα. Το πρώτο gameboy είχε μόλις δύο πλήκτρα και ασπόμαυρα γραφικά παρόλα πολλά παιχνίδια του αντέχανε στο χρόνο και δε τα τερματίζαμε μόνο μία αλλά πολλές φορές. Σε υπολογιση τo fifa 96-99 ειχαν μόλις 4 πλήκτρα (με εξαίρεση το 97 που είχε θέατροήταν το E), το μάθαινες αμέσως και έπαιζες με τις ώρες. Τα νεότερα fifa για να μάθεις να παίζεις καλά απαιτεί αρκετό χρόνο που πολλοί δε μπορούνε να διαθέσουμε.

4) Παλιά ειχαμε φοβερή εξέλιξη χρόνο με το χρόνο σε όλα τα παιχνίδια. Σε κάθε need for speed, fifa, test drive βλέπαμε κάτι εντελώς νέο. Πλέον η ποιότητα των γραφικών και του game play έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που δε βλέπουμε καμία ουσιαστική αλλάγη στα παιχνίδια sequel.

5) Πλέον να φτιάξεις παιχνίδια είναι κάτι πολύ εύκολο και μαθαίνεται σε σχολές αλλά και προσωπικά. Αυτό από την μία είναι καλό αφού δίνεται δυνατότητα σε απλό κόσμο να φτιάξει παιχνίδια αλλά από την άλλη παρουσιάζονται παιχνίδια σαβούρες που μεν υπήρχαν και παλιά αλλά η κατάσταση στις μέρες μας έχει παραγίνει. Το κακό είναι ότι αυτή την συνταγή του εύκολου κέρδους μεταξύ σαβούρων το ακολουθούν και εγάλες εταιρίες.

6) Έχει χαθεί η έννοια της παρέας. Παλιά μαζευόμασταν με παίζαμε διπλά, τριπλά, τετραπλά στην ίδια κονσόλα ή υπολογιστή πλέον η παρέα έγινε εικονική και όλα γίνονται δίκτυο αλλά δε έχει πλέον πλάκα όπως παλιά. Tο διπλό του nfs 2 είχε τόσο πλάκα που έπαιζες ξανά και ξανά με την παρέα και δε βαριόσουνα. Το bomberman, το Mircomachines και ένα σωρό παιχνίδια ήταν φτιαγμένα για να παίζεις με τους φίλους σου.7) Παλιά όταν κολλούσες σε ένα παιχνίδι adventure έψαχνες ώρες ολόκληρες να βρεις την λύση πλέον όταν κολλήσεις αρκεί να κοιτάξεις στο youtube και θα βρεις αμέσως την λύση. Το ξέρω πως αν δε θέλεις δε το κοιτάς αλλά αναγκάζεσαι. Παλιά όταν κολλούσες σε adventure η μοναδική λύση ήταν να στείλεις γραμμά σε στο Pc master και να σου δώσει την λύση ο Tσουρινάκης όμως μέχρι να κυκλοφορήσει το επόμενο τεύχος του περιοδικού είχες βρει την λύση.8) Τα γραφικά παλιά ήταν σχεδιασμενα με το χέρι. Μπορεί τα σημερινά να είναι σχεδόν αλληθοφανή αλλά τα παλιά ήτα πολύ πιο μαγικά.

9) Οι διάλογοι στα παλιά παιχνιδια ειχαν μεγαλύτερη πλάκα. π.χ. Μonkey Island


 

 

 

Όταν η μάχη Assassins VS Templars γίνεται προσωπικ...
Όταν τα βιντεοπαιχνίδια σε φέρνουν στα όρια σου
 

Comments 8

lucinos on Wednesday, 05 August 2015 23:57

δεν απέχω πολύ από αυτά που λες και σε καταλαβαίνω. Αλλά προσωπικά βλέπω μια αναγέννηση στα indie που αξίζει το ψάξιμο.

δεν απέχω πολύ από αυτά που λες και σε καταλαβαίνω. Αλλά προσωπικά βλέπω μια αναγέννηση στα indie που αξίζει το ψάξιμο.
tsakos on Thursday, 06 August 2015 10:58

Συμφωνώ με την ανάπτυξη των indie game. Θεωρώ ότι αυτό είναι αποτέλεσμα της διάθεσης μηχανών γραφικών/παιχνιδιών (π.χ. unity) στο ευρύ κοινό.

Συμφωνώ με την ανάπτυξη των indie game. Θεωρώ ότι αυτό είναι αποτέλεσμα της διάθεσης μηχανών γραφικών/παιχνιδιών (π.χ. unity) στο ευρύ κοινό.
lucinos on Friday, 07 August 2015 12:43

οι μηχανές όπως η unity που είναι πια διαθέσιμες στο ευρύ κοινό είναι μονάχα η κορυφή τού παγόβουνου. Είναι σημαντικό στοιχείο αλλά δεν αντιπροσωπεύει καν τον μεγαλύτερο όγκο από αυτά που έχουν συμβάλει. Πιο σημαντικά θεωρώ την ανάπτυξη τού ελεύθερου λογισμικού, την ανάπτυξη συστημάτων διάθεσης παιχνιδιών (πχ steam) και το γεγονός ότι τώρα φαίνεται αρχίζουν να αποδίδουν αυτοί που μεγάλωσαν με τα παλιά κλασσικά πλέον παιχνίδια.

οι μηχανές όπως η unity που είναι πια διαθέσιμες στο ευρύ κοινό είναι μονάχα η κορυφή τού παγόβουνου. Είναι σημαντικό στοιχείο αλλά δεν αντιπροσωπεύει καν τον μεγαλύτερο όγκο από αυτά που έχουν συμβάλει. Πιο σημαντικά θεωρώ την ανάπτυξη τού ελεύθερου λογισμικού, την ανάπτυξη συστημάτων διάθεσης παιχνιδιών (πχ steam) και το γεγονός ότι τώρα φαίνεται αρχίζουν να αποδίδουν αυτοί που μεγάλωσαν με τα παλιά κλασσικά πλέον παιχνίδια.
tonyler on Thursday, 06 August 2015 00:38

1)Σωστος μεν,αλλα αυτος που ειναι ξυπνιος και ψαχνεται θα μπορει πολλα παιχνιδια παμφτηνα.Κοιτα τα steam summer sales για παραδειγμα.Χαρη στα used μπορουμε να παιρνουμε παιχνιδια σε τιμη μπουγατσας.Βεβαια τα ΑΑΑ καινουρια games στην αρχη κανουν 60-70 ευρω.Ειναι αναγκη να τα παρεις day one,αντι να περιμενεις κανα χρονο???Προσωπικα θεωρω οτι το gaming ειναι ακριβο αθλημα για αυτους που δεν εχουν μαθει να ψαχνονται.
2)Ορισμενα ναι,αλλα η πλειοψηφια των καλων παιχνιδιων διαφερουν.Τι αντεγραψε το tlou,το uncharted,το halo,το BATMAN η το mirror`s edge??Περα απο το οτι ανηκουν σε καποιο genre(λογικο ειναι να εχουν ορισνενες γενικες ομοιοτητες),ειναι παιχνιδια που δεν εχουν αντιγραψει τιποτα και εχουν επιτυχια.Δωσε κι ενα παραδειγμα αν θες.
3)Αυτο εξαρταται απο το παιχνιδι.Προσωπικα λατρευω την πολυπλοκοτητα σε παιχνιδια,αφου σε βαζουν να ενδιαφερθεις και να ψαχτεις .(κυριως οι αριθμοι στα rpg)Δε περνας το game οπως να`ναι. Δλδ.Τωρα ως προς το χειρισμο δεν εχω βρει τιποτα πολυπλοκο μεχρι στιγμης.
4)Λογικο παλια να ειχαμε τετοιες εξελιξεις η τουλαχιστον να θεωρεις οτι υπηρχαν τετοιες εξελιξεις αφου δεν ειχε βγει κατι για να το συγκρινεις(τις περισσοτερες φορες).Βεβαια τωρα τι εξελιξεις να γινονται.Κοντευουμε να μπερδεψουμε το παιχνιδι με την πραγματικοτητα.Βεβαια φαινεται πως ολοι αγνονυν συσκευες οπως τα κινεκτ,τα oculus rift και holoLens(ερχεται).
5)Δεν ειναι ποτε κακο να ειναι διαθεσιμη μια μεγαλη βιβλιοθηκη.Στο κατω κατω κανεις δεν σε αναγκαζει να αγορασεις ολες αυτες τις σαβουρες που κυκλοφορουν.Αγοραζεις κατι που ξερεις απο πριν τι ειναι.Βεβαια απο αυτες τις σαβουρες αρκετες φορες ξεθαφονται και διαμαντια.
6)Συμφωνω απολυτα
7)-
8)Και σημερα υπαρχουν πολυ ομορφα/μαγικα παιχνιδια οπως το rayman legends,guacamelee,mark of the ninja,fez.Και επειδη ο,τι ανεφερα ειναι platform,τσεκαρε ενα πανεμορφο RPG ps exclusive που λεγεται ni no kuni wrath of the white witch.Μαγικο παιχνιδι!

1)Σωστος μεν,αλλα αυτος που ειναι ξυπνιος και ψαχνεται θα μπορει πολλα παιχνιδια παμφτηνα.Κοιτα τα steam summer sales για παραδειγμα.Χαρη στα used μπορουμε να παιρνουμε παιχνιδια σε τιμη μπουγατσας.Βεβαια τα ΑΑΑ καινουρια games στην αρχη κανουν 60-70 ευρω.Ειναι αναγκη να τα παρεις day one,αντι να περιμενεις κανα χρονο???Προσωπικα θεωρω οτι το gaming ειναι ακριβο αθλημα για αυτους που δεν εχουν μαθει να ψαχνονται. 2)Ορισμενα ναι,αλλα η πλειοψηφια των καλων παιχνιδιων διαφερουν.Τι αντεγραψε το tlou,το uncharted,το halo,το BATMAN η το mirror`s edge??Περα απο το οτι ανηκουν σε καποιο genre(λογικο ειναι να εχουν ορισνενες γενικες ομοιοτητες),ειναι παιχνιδια που δεν εχουν αντιγραψει τιποτα και εχουν επιτυχια.Δωσε κι ενα παραδειγμα αν θες. 3)Αυτο εξαρταται απο το παιχνιδι.Προσωπικα λατρευω την πολυπλοκοτητα σε παιχνιδια,αφου σε βαζουν να ενδιαφερθεις και να ψαχτεις .(κυριως οι αριθμοι στα rpg)Δε περνας το game οπως να`ναι. Δλδ.Τωρα ως προς το χειρισμο δεν εχω βρει τιποτα πολυπλοκο μεχρι στιγμης. 4)Λογικο παλια να ειχαμε τετοιες εξελιξεις η τουλαχιστον να θεωρεις οτι υπηρχαν τετοιες εξελιξεις αφου δεν ειχε βγει κατι για να το συγκρινεις(τις περισσοτερες φορες).Βεβαια τωρα τι εξελιξεις να γινονται.Κοντευουμε να μπερδεψουμε το παιχνιδι με την πραγματικοτητα.Βεβαια φαινεται πως ολοι αγνονυν συσκευες οπως τα κινεκτ,τα oculus rift και holoLens(ερχεται). 5)Δεν ειναι ποτε κακο να ειναι διαθεσιμη μια μεγαλη βιβλιοθηκη.Στο κατω κατω κανεις δεν σε αναγκαζει να αγορασεις ολες αυτες τις σαβουρες που κυκλοφορουν.Αγοραζεις κατι που ξερεις απο πριν τι ειναι.Βεβαια απο αυτες τις σαβουρες αρκετες φορες ξεθαφονται και διαμαντια. 6)Συμφωνω απολυτα 7)- 8)Και σημερα υπαρχουν πολυ ομορφα/μαγικα παιχνιδια οπως το rayman legends,guacamelee,mark of the ninja,fez.Και επειδη ο,τι ανεφερα ειναι platform,τσεκαρε ενα πανεμορφο RPG ps exclusive που λεγεται ni no kuni wrath of the white witch.Μαγικο παιχνιδι!
tsakos on Thursday, 06 August 2015 11:24

1) To batman στο youtube μπορεί να το δεις όλο...... δυστυχώς και να διέθετα τα 60-70 ευρώ για να το πάρω δε θα το έπαιζα με ανυπομονησία γιατι ξέρω τι θα συναντήσω. Το gaming δεν είναι ακριβό άθλημα συμφωνώ δεν είναι ανάγκη να παίζουμε τα τελευταία γενιάς παιχνίδια.
2) Πάνω σε αυτά τα παιχνίδια που αναφέρεις βγαίνουν ένα σωρό αντιγραφές και αυτό είναι που με ενοχλεί.

1) To batman στο youtube μπορεί να το δεις όλο...... δυστυχώς και να διέθετα τα 60-70 ευρώ για να το πάρω δε θα το έπαιζα με ανυπομονησία γιατι ξέρω τι θα συναντήσω. Το gaming δεν είναι ακριβό άθλημα συμφωνώ δεν είναι ανάγκη να παίζουμε τα τελευταία γενιάς παιχνίδια. 2) Πάνω σε αυτά τα παιχνίδια που αναφέρεις βγαίνουν ένα σωρό αντιγραφές και αυτό είναι που με ενοχλεί.
tonyler on Thursday, 06 August 2015 22:35

Ειμαι μεγαλος fan της σειρας.Αντεξα δυο μηνες χωρις να φαω ουτε spoiler βλεποντας μονο την αρχη του παιχνιδιου και λιγο το βασικο gameplay.Μπορεις να μην δεις video στο youtube.Αυτο εξαρταται απο το ποσο αγαπας ενα παιχνιδι ωστε να το απολαυσεις οπως πρεπει.
Εχεις δικιο οτι υπαρχουν αντιγραφες,αλλα οι αντιγραφες σπανια ανθιζουν.Βεβαια υπαρχουν αντιγραφες που εκαναν επιτυχια αλλα με τον καιρο απεκτησαν δικα τους στοιχεια.

Ειμαι μεγαλος fan της σειρας.Αντεξα δυο μηνες χωρις να φαω ουτε spoiler βλεποντας μονο την αρχη του παιχνιδιου και λιγο το βασικο gameplay.Μπορεις να μην δεις video στο youtube.Αυτο εξαρταται απο το ποσο αγαπας ενα παιχνιδι ωστε να το απολαυσεις οπως πρεπει. Εχεις δικιο οτι υπαρχουν αντιγραφες,αλλα οι αντιγραφες σπανια ανθιζουν.Βεβαια υπαρχουν αντιγραφες που εκαναν επιτυχια αλλα με τον καιρο απεκτησαν δικα τους στοιχεια.
Lordwinter on Thursday, 06 August 2015 01:07

1) Διαφωνώ κάθετα με αυτό που λες. Εγώ το 1991 αγόραζα games στο Master System που έκαναν 16.900 δρχ και λίγα χρόνια αργότερα αυτά που έπαιρνα στο Super NES είχαν 27.900 ή ακόμη και 29.900 δρχ ακόμη είναι οι τιμές πάνω στις ετικέτες τους. Τότε 30.000 ήταν το 1/3 περίπου του βασικού μισθού. Οι κονσόλες είναι στις ίδιες τιμές αφού τα 120.000 του N64 ήταν ένα μισθός τότε, όπως και τα 400 του PS4 είναι ένας μισθός τώρα. Τα video games είναι πλέον ένα από τα ελάχιστα φθηνά hobbies

1) Διαφωνώ κάθετα με αυτό που λες. Εγώ το 1991 αγόραζα games στο Master System που έκαναν 16.900 δρχ και λίγα χρόνια αργότερα αυτά που έπαιρνα στο Super NES είχαν 27.900 ή ακόμη και 29.900 δρχ ακόμη είναι οι τιμές πάνω στις ετικέτες τους. Τότε 30.000 ήταν το 1/3 περίπου του βασικού μισθού. Οι κονσόλες είναι στις ίδιες τιμές αφού τα 120.000 του N64 ήταν ένα μισθός τότε, όπως και τα 400 του PS4 είναι ένας μισθός τώρα. Τα video games είναι πλέον ένα από τα ελάχιστα φθηνά hobbies
tsakos on Thursday, 06 August 2015 11:17

Η διαφήμιση που παρέθεσα ότι το Ν64 ήταν 40.000 δρχ. και όχι 120.000. Τις κονσόλες τις πουλούσαν λίγο πιο ακριβά από τα παιχνίδια.

Κατά τα άλλα έχεις δίκαιο.

Η διαφήμιση που παρέθεσα ότι το Ν64 ήταν 40.000 δρχ. και όχι 120.000. Τις κονσόλες τις πουλούσαν λίγο πιο ακριβά από τα παιχνίδια. Κατά τα άλλα έχεις δίκαιο.
Already Registered? Login Here
Guest
Thursday, 06 October 2022

Captcha Image

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://gameworld.gr/

Notification