Halo: Additional sub-story & intel

Σε παλαιότερο blog, αναδείξαμε την ιστορία του Halo όπως αυτή εμφανίζεται μέσα από το main story των παιχνιδιών. Εδώ θα ασχοληθούμε με όλο το story που μπορούμε να δούμε μέσω των υπόλοιπων πτυχών των παιχνιδιών. Συγκεκριμένα θα παρουσιαστεί το story του Halo 4: Spartan Ops το οποίο είναι αρκετά σημαντικό καθώς περιέχει σημαντικές πληροφορίες για την βασική ιστορία του  Halo 5. Επίσης θα παρουσιαστεί η αφήγηση των domain terminals, και τέλος το story του Halo 3: ODST, το οποίο επιλέχτηκε να είναι εδώ και όχι στο προηγούμενο blog, αφού δεν έχει κάποιο σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του Halo. Major spoiler alert!

Halo 4: Spartan Ops

Εικόνα: Μπροστά Dr. Halsey, πίσω της αριστερά Cpt. Lasky και δεξιά του Spartan Palmer.

Τα γεγονότα του Spartan Ops λαμβάνουν χώρα 6 μήνες μετά τα γεγονότα του Halo 4. Το Infinity επιστρέφει στον Requiem όπου «απόστρατοι» των Covenant, που έχουν ηγέτη τους τον Jul ‘Mdama, -ο οποίος αυτοπαρουσιάζεται ως «Το χέρι του Didact»- και Promethians δραστηριοποιούνται ακόμη. Η Sarah Palmer διοικητής όλων των μονάδων Spartan στο Infinity, στέλνει ομάδες Spartan για να καθαρίσουν Covenant και Promethians στο εσωτερικό του Requiem, έτσι ώστε να στήσουν εκεί βάσεις για μελέτη. Κατά τη διάρκεια μιας αποστολής, η ομάδα Spartan, Crimson, ανακαλύπτει ένα μυστηριώδες αντικείμενο των Forerunners, το οποίο όμως ανέσκαβαν οι Covenant. Το φέρνουν στο Infinity όπου το εξετάζει ο Doctor Glassman ο οποίος είναι ειδικός σε αυτή τη δουλειά. Ο Glassman, απορροφάται από το αντικείμενο αυτό και εξαφανίζεται.

Αμέσως, με εντολή του Cpt Lasky, έρχεται στο πλοίο η Catherine Halsey η οποία έχει τεράστιες γνώσεις περί του θέματος, έχοντας μελετήσει για πολλά χρόνια τους Forerunners. Έρχεται με συνοδεία από φρουρούς, φορώντας χειροπέδες, και με συνοδεία από Spartans, ένας εκ των οποίων είναι ο Gabriel Thorne, ο οποίος έχασε την οικογένειά του από την επίθεση του Didact στο New Phoenix. Η Halsey έχει χειροπέδες γιατί είναι προφυλακιστέα για το Spartan Project αφού θεωρήθηκε παράνομη η κίνηση της να στρατολογεί μικρά παιδιά.  Καθώς εξετάζει και αυτή το αντικείμενο, λαμβάνει μηνύματα στον υπολογιστή της από κάποιον άγνωστο αποστολέα, ο οποίος αποκαλύπτεται ότι είναι ο ‘Mdama, ο οποίος αιχμαλωτίζει τον Glassman, που βρέθηκε στα μέρη του μέσω του αντικειμένου των Forerunners. Ο ‘Mdama αναγκάζει τον Glassman να εργαστεί πάνω σε μια άλλη συσκευή των Forerunners η οποία εικάζεται, ότι περιέχει την Librarian (σ.σ. την έχει αιχμαλωτίσει ο Didact, αφού έμαθε πως βοήθησε τον John δίνοντάς του ανοσία στον Composer). Καταδιώκοντας τα στρατεύματα του ‘Mdama, η ομάδα Crimson εντοπίζει ένα άλλο αντικείμενο, το οποίο και μεταφέρει στο Infinity. Στην ανάλυση του, η Halsey βλέπει πως απεικονίζει εικόνες, τις οποίες ο Thorne αναγνωρίζει ότι απεικονίζουν το New Phoenix. Ο Lasky αποκαλύπτει στη Halsey και στους Spartans, πως το UNSC γνωρίζει, ή μάλλον, έχει βάσιμες υποψίες πως οι Promethians ήταν άνθρωποι. Πλησιάζοντας το πρώτο αρχικό αντικείμενο, ο Thorne απορροφάται όπως ακριβώς και ο Glassman και τηλεμεταφέρεται στον Requiem, όπου και αμέσως συλλαμβάνεται από τους Covenant. Η Palmer συλλαμβάνει εκ νέου τη Halsey με την κατηγορία ότι επικοινώνησε με τον ‘Mdama. Ο Thorne απελευθερώθηκε από τον ‘Mdama, και απέδρασε μαζί με τον Glassman. Περιπλανώμενοι στον Requiem θα διασωθούν από την ομάδα Spartan Majestic που είχαν σταλεί με σκοπό να τους σώσουν.

Η Halsey φυλάσσεται κλειδωμένη και προστατευόμενη σε δωμάτιο φυλασσόμενη από το AI του πλοίου Roland, το οποίο όμως παρακάμπτει μέσω override εντολής που μόνο αυτή ξέρει (τα ΑΙ ήταν δικά της δημιουργήματα άλλωστε). Αναγκάζει το ΑΙ σε υποταγή μέσω της εντολής και το διατάζει να τη βοηθήσει. Εκείνη τη στιγμή το ΑΙ «ενημερώνει» τους φρουρούς πως έπαυσαν οι κατηγορίες εναντίον της Halsey και οι φρουροί της βγάζουν τις χειροπέδες και την οδηγούν στην καμπίνα του Lasky. Εκεί παίζοντας με τους υπολογιστές, ανακαλύπτει πως ο Master Chief είναι ζωντανός, και μάλιστα πάνω στο πλοίο! Επικοινωνεί με τον ‘Mdama και προσπαθεί να επιτύχει συμφωνία αφού και οι δυο θέλουν το ίδιο πράγμα… τη Librarian. Ο Roland καταφέρνει να ξεπεράσει τα δεσμά της Halsey και αποκαλύπτει σε όλη τη φρουρά του πλοίου τι έκανε. Ο Lasky εισβάλλει αμέσως μέσα, τη συλλαμβάνει και σκοπεύει να την τοποθετήσει σε cryo-tube για να αποφύγει εκ νέου προβλήματα, αλλά εκείνη την ώρα, Promethians εισβάλλουν στο Infinity και προκαλείται χάος, πανικός και πιστολίδι. Μέσα στην αναταραχή η Halsey αιχμαλωτίζεται από τους Promethians παρά τις προσπάθειες του Thorne και της Palmer να την κρατήσουν. Οι Promethians τη μεταφέρουν απευθείας στον  ‘Mdama.  Η Serin Osman, γενικός γραμματέας του ONI (Office of Naval Intelligence) διατάσσει τον Lasky να σκοτώσει τη Halsey. Ο Lasky φανερά αποδέχεται τη διαταγή από την ανώτερή του, αλλά αρνείται να δώσει εντολή. Η Palmer, σπεύδει αυτοβούλως να εξολοθρεύσει τη Halsey, και ο Lasky δίνει εντολή στην ομάδα Majestic να διασώσει τη Halsey από τον ‘Mdama και την Palmer.

Η Halsey ξεκλειδώνει τη συσκευή του ‘Mdama και μπαίνει μέσα (μόνο άνθρωποι μπορούσαν να μπουν). Εκεί βρίσκει τη Librarian, που της δίνει δύο κομμάτια του “Janus Key” εργαλείο το οποίο παρέχει άμεση πρόσβαση στην τοποθεσία κάθε κομματιού Forerunner τεχνολογίας στον γαλαξία. Η Librarian συνιστά να χρησιμοποιηθεί το κλειδί για να προχωρήσει η ανθρωπότητα. Μόλις παίρνει το κλειδί, η Halsey βγαίνει από τη συσκευή και ο ‘Mdama της παίρνει από τα χέρια το ένα κομμάτι του κλειδιού. Η Halsey προλαβαίνει να πετάξει το δεύτερο κομμάτι στον Thorne καθώς εκείνη την ώρα μόλις είχε φτάσει η ομάδα Majestic. Αμέσως καταφθάνει και η Palmer η οποία προλαβαίνει να καταφέρει μια πιστολιά στον ώμο της Halsey πρωτού ένας Promethian κάνει teleport τη Halsey και τον ‘Mdama από το σημείο. Ο ‘Mdama στέλνει τον Requiem να συγκρουστεί με τον κοντινό Ήλιο και διατάσσει όλες τις δυνάμεις του να απομακρυνθούν με slip-space. Oι Crimson και Majestic καταστρέφουν κάποια αντικείμενα που δένουν το Infinity στον Requiem μέσω της βαρύτητας, και γυρίζοντας στη φρεγάτα ακολουθούν το slip-space των πλοίων του ‘Mdama και ο Requiem καταστρέφεται. Εν τω μεταξύ, η Halsey που έχασε το χέρι της λόγω του τραυματισμού της από την Palmer, λέει στον ‘Mdama πως προδόθηκε από το UNSC και πως δέχεται να συμμαχήσει μαζί του απλά και μόνο για εκδίκηση.

 

Halo 3: ODST

(2009/Χbox 360)

Εικόνα: Από αριστερά προς τα δεξιά: Rookie, Dutch, Mickey, Dare, Buck, Romeo.

To παιχνίδι αφορά την ιστορία μιας ομάδας ΟDST, και εξελίσσεται χρονικά ανάμεσα στα γεγονότα του Halo 2 και Halo 3. Ξεκινάει με τον Dutch, τον Romeo, τον Mickey να συζητούν για το πλοίο των Covenant πάνω από τη New Mombasa. Tότε καταφθάνει ο αρχηγός της ομάδας, Buck και συστήνει την Dare.  H oμάδα, θα έμπαινε σε ειδικά κουβούκλια για να προσγειωθεί από το πλοίο τους, πάνω στο πλοίο των Covenant. Η Dare, τελευταία στιγμή σκόπιμα αλλάζει την πορεία τους για να μη πέσουν πάνω στο πλοίο, το οποίο κάνει slip-space και το ενεργειακό κύμα που προκαλεί στέλνει τους στρατιώτες μας διάσπαρτους στη New Mombasa. Εμείς ελέγχουμε τον Rookie, ένα νεοφερμένο μέλος στην ομάδα, ο οποίος προσγειώνεται πάνω σε μια οροφή. Για έξι ώρες θα παραμείνει αναίσθητος, και όταν ξυπνήσει θα προσπαθήσει να δει τι γίνεται με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας.

Ο Buck είχε επίσης ένα άσχημο πέσιμο, και μόλις ξυπνάει βρίσκεται αντιμέτωπος με  Covenant τους οποίους και πολεμάει. Προσπαθεί να βρει την Dare, αλλά αντί αυτής βρίσκει τον Romeo, και ενώνονται για να βρουν τους υπόλοιπους. Ο Dutch πέφτει σε ένα θέρετρο όπου και βοηθάει κάποιους Marines που πολεμούν εκεί. Ο Mickey ανεβαίνει σε ένα tank και πολεμάει στην κεντρική οδό της New Mombasa. Οι τελευταίοι δύο συναντιώνται, και πολεμούν μαζί για να προστατεύσουν ένα κτήριο του ΟΝΙ, το οποίο και εν τέλει αναγκάζονται να ανατινάξουν για να μην καταληφθεί από Covenant. Φεύγουν με ένα Pelican, και μετά από τόση φασαρία εντοπίζονται από τον Buck με τον οποίο δίνουν ραντεβού στα κεντρικά κτήρια της αστυνομίας αλλά εκεί καταδιώκονται από Covenant. Buck και Romeo σώζουν Dutch και Mickey αλλά ο Romeo τραυματίζεται σοβαρά. Η ομάδα κλέβει ένα ιπτάμενο πλοίο των Covenant αλλά αντί να φύγουν από την πόλη, ο Dutch αποφασίζει να γυρίσει και να ψάξει την Dare.

O Rookie, με τη βοήθεια του Virgil, ένα ζώο βαθμού Superintendent, μεταφορέα γνώσεων, οδηγείται στο σημείο που βρίσκεται η Dare, και κατόπιν προσπαθούν να φτάσουν και οι δύο στον χώρο του πυρήνα των δεδομένων του Virgil, για να μάθουν τι ψάχνουν οι Covenant πάνω στη New Mombasa ή για την ακρίβεια… κάτω από αυτή! Ψάχνοντας κάτω από την πόλη εντός του πυρήνα, βρίσκουν έναν Engineer των Covenant. Η Dare εξηγεί πως οι Engineers είναι βιολογικοί σούπερ-υπολογιστές, (όπως και ο Virgil άλλωστε) οι οποίοι σκλαβώθηκαν από τους Covenant και για αυτό λειτουργούσαν ελαττωματικά ως προς τους ανθρώπους. Με τη βοήθεια των Engineers και του Superintendent, η αποστολή της Dare είναι τώρα να διασώσει το τελευταίο! Ο Rookie, η Dare και το ζώο ενώνονται με τον Βuck πολεμούν για να βγουν από την πόλη. Καθώς φτάνουν στο κλεμμένο πλοίο και φεύγουν από την πόλη, βλέπουν τα πλοία των Covenant να καταστρέφουν την πόλη.

Ένα μήνα μετά, η ομάδα μας φροντίζει και προσέχει τον Superintendent. Τότε καταφθάνει ο Sgt Johnson, ο οποίος συνομιλεί μαζί του και ρωτάει τι είναι αυτό που ψάχνουν οι Brute και ο Prophet και εν γένει, τι σχεδιάζουν οι Covenant, προετοιμάζοντας το έδαφος για το Halo 3. O ίδιος ο Prophet of Truth φαίνεται εν τέλει να επιβλέπει μια ανασκαφή από ένα αντικείμενο των Forerunners στο χώρο του πυρήνα πληροφοριών του Superintendent.

Σημείωση: Η σειρά των γεγονότων (στα αρχικά στάδια) μπορεί να αλλάξει, καθώς στο Halo 3: ODST ο χρήστης έχει την ελευθερία να κινηθεί μέσα στην New Mombasa και να αναζητήσει τους squadmates του κατά πως νομίζει.

 

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Κάπου εδώ  τελειώνει το Story του Halo όπως αυτό εμφανίζεται μέσα από τα παιχνίδια της σειράς. Φυσικά, για όσους ενδιαφέρονται περισσότερο, υπάρχουν και βιβλία που πλαισιώνουν την ιστορία και την αναλύουν περισσότερο.  Οι τίτλοι των βιβλίων μπορούν να βρεθούν στο Halo Nation στην τοποθεσία halo.wikia.com και συγκεκριμένα εδώ. Τα βιβλία διατείθενται και για αγορά σε pdf μορφή. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως όποιος δεν είναι κάτοχος του Xbox 360, μπορεί να αποκτήσει το Halo 4: Spartan Ops και το Halo 3: ODST* με την Halo: The Master Chief Collection στο Xbox One.

*Δείτε εδώ.

ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ DSL
Fight for your father! Fight for your Legion! Figh...
 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Guest
Thursday, 28 March 2024

Captcha Image

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://gameworld.gr/

Notification