Καλύτερα Παιχνίδια 2016 κατά Zaratoth

Καλύτερα Παιχνίδια 2016 κατά Zaratoth

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά σε αυτό το blog θα υπάρξει η τοπ 10 λίστα της χρονιάς για μένα, καθώς και αναφορές διαφόρων φετινών παιχνιδιών που αξίζουν την προσοχή σας. Στην τοπ 10 λίστα συμπεριλήφθηκαν μόνο παιχνίδια που κατάφερα να παίξω. Υπάρχουν υπερβολικά πολλά εκεί έξω που είτε δεν μπόρεσα να τα παίξω (λίγος χρόνος ή χρήμα) ή απλά δεν θέλω να τα παίξω.

 

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ 2016

 

10) Grim Dawn (PC) 

Ένα hack n’ slash παιχνίδι στα πρότυπα του Titan Quest. Μεγάλο βάθος σε επιλογές και δυνατότητες. Αξίζει για τους φανς του είδους. Μπαίνει τελευταίο στη λίστα καθώς δεν έχω ασχοληθεί πάρα πολύ μαζί του.

 

9) Punch Club (PC)

Το πρώτο indie παιχνίδι της λίστας. Αφορά έναν τύπο που θέλει να γίνει πρωταθλητής του box. Γεμάτο με easter eggs από πληθώρα στοιχείων των δεκαετιών ‘80 και ‘90. Θα αφιερώσετε αρκετές ώρες μαζί του ώστε να ζήσετε τη δικιά σας Rocky εμπειρία, με πολλή προπόνηση και στερήσεις.

 

8) Stardew Valley (PC)

Ίσως το μεγαλύτερο indie hit της χρονιάς. Ένα παιχνίδι που μπορείς να κάνεις σχεδόν ότι θέλεις. Αγρότης; Ναι. Μεταλλουργός; Ναι. Οικογενειάρχης; Ναι. Ήρωας; Επίσης ναι. Αξίζει τρελά. Το παιχνίδι συνεχίζει να βελτιώνεται με δωρεάν updates γεγονός που το καθιστά αγορά που αξίζει σε βάθος χρόνου.

 

7) Stellaris (PC)

Το παιχνίδι που ίσως περίμενα περισσότερο αυτή τη χρονιά. Είχα την πρώτη θέση γυαλισμένη και έτοιμη για αυτό. Δυστυχώς, όμως, βγήκε λειψό. Πολύ ωραίες ιδέες και στοιχεία, αναμφισβήτητα και με τα updates έγινε ακόμα καλύτερο. Όμως στο launch δεν ήταν. Μπορείτε να διαβάσετε user review μου εδώ

 

6) Shadow Tactics: Blades of the Shogun (PC)

Ένα παιχνίδι που έσκασε από το πουθενά για μένα. Μια μέρα χάζευα και ανακάλυψα πως σε ένα μήνα θα έβγαινε. Κυκλοφόρησε μέσα στο Δεκέμβρη και είχα την τύχη να το τσιμπήσω σχετικά κοντά στην κυκλοφορία του. Ανανέωση του real-time tactics είδους, σε στυλ Commandos και Desperados, στημένο σε μεσαιωνικό ιαπωνικό setting. Αξίζει τα λεφτά του και ελπίζω να οδηγήσει σε αναγέννηση του είδους.

 

5) Battlefleet Gothic (PC)

Ένας ακόμα τίτλος που βγήκε στο franchise του Warhammer 40k και, ευτυχώς, αυτός είναι καλός. Είναι ένα real-time strategy παιχνίδι στο οποίο ο παίκτης χειρίζεται τα διαστημόπλοια του Battlefleet Gothic και προσπαθεί να προστατέψει το Gothic Sector από τις διάφορες απειλές. Αξίζει για φανς του σύμπαντος και όχι μόνο.

 

4) Overwatch (PC)

Το νέο hit της Blizzard που έσπειρε τον πανικό ανά τον κόσμο. Αξίζει 100% την προσοχή του κόσμου, αλλά δεν είναι με την καμία υπερπαιχνιδάρα του αιώνα, τουλάχιστον όχι στην αρχική του μορφή. Ευτυχώς, με κάθε update δείχνουν πως ακούν το κοινό και κάνουν το παιχνίδι καλύτερο. Μπορείτε να διαβάσετε user review μου εδώ

 

3) XCOM 2 (PC)

Το sequel ενός από τα πιο απρόσμενα αγαπημένα μου παιχνίδια της προηγούμενης γενιάς ήρθε για να ταράξει τα νερά. Πολλές βελτιώσεις σε σύγκριση με τον προκάτοχό του τόσο σε περιεχόμενο όσο και σε μηχανισμούς. Δυνατός παίκτης για το παιχνίδι της χρονιάς, που χάνει τον τίτλο λόγω του αισχρού lag στο loading. Αξίζει να παιχτεί παρόλα αυτά.

 

2) Civilization VI (PC)

Ένα ακόμα sequel μια λατρεμένης μου σειράς. Μετά το μέτριο launch του 5 είχα τις αμφιβολίες μου. Ευτυχώς, δεν ίσχυαν στην καμία. Οι μηχανισμοί του παιχνιδιού είναι σαν του 5 μετά από όλα τα expansions, καθώς και κάποιες καίριες αλλαγές στη συνταγή μετά από πολλά χρόνια. Όλοι οι φανς των turn-based strategy πρέπει να παίξουν αυτόν τον τίτλο. Μπορείτε να διαβάσετε user review μου εδώ

 

1) Darkest Dungeon (PC)

Και η ώρα του παιχνιδιού της χρονιάς από μένα. Ο τίτλος δίνεται σε ένα παιχνίδι πραγματική έκπληξη για μένα. Το έμαθα τυχαία μερικές μέρες μετά την κυκλοφορία του, το πήρα, το έλιωσα και ήξερα από τότε (αρχές Ιανουαρίου) ότι είναι ίσως ο πιο σοβαρός παίκτης για παιχνίδι της χρονιάς. Τόσο αισθητικά όσο και σε μηχανισμούς και γενικά σαν πακέτο είναι ένα αριστούργημα. Δεν πρέπει να το χάσετε. Μπορείτε να διαβάσετε user review μου εδώ

 

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ 2016

 

Hard West (PC)

Ένα καουμπόικο turn based παιχνίδι, σε στυλ XCOM. Δυστυχώς, το σενάριό του, με έντονο υπερφυσικό στοιχείο, και σημεία του gameplay του δεν με άφησαν ικανοποιημένο.

 

Space Hulk: Deathwing (PC)

Ένα ακόμα παιχνίδι Warhammer 40k. Αυτό είναι ένα team-based fps με Multiplayer στυλ Left 4 Dead και single player που θα μπορούσε να συγκριθεί κάπως με το Star Wars: Republic Commando. Δυστυχώς, παρόλο που έχει από τα καλύτερα οπτικά αποτελέσματα, έχει λειψούς μηχανισμούς και γιγάντιες καθυστερήσεις.

 

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΟΥΝ

 

Legend of Zelda: Twilight Princess HD (Wii U)

Remake του remake, το οποίο βγήκε στο Wii U. Το έπαιξα και είναι ωραίο. Δεν μπήκε στο top-10 γιατί είναι remake.

 

Fire Emblem Fates: Conquest (3DS)

Το νέο κεφάλαιο της σειράς Fire Emblem. Έπαιξα μόνο το ένα από τα 3 routes (με διαφορετικό στυλ εξέλιξης το καθένα). Δεν μπήκε στο top-10 γιατί ενώ παραμένει κλασικό Fire Emblem, το σενάριο δείχνει μια εξέλιξη πιο πολύ προς το “shipping” χαρακτήρων απ’ότι στο σενάριο.

 

Rise of the Tomb Raider (PC)

Ένα ακόμα sequel σειράς (από τα πολλά αυτής της λίστας). Ωραίο παιχνίδι, με θέματα σε κάποια σημεία και βελτιώσεις σε άλλα. Δεν μπήκε στο top-10 γιατί τυπικά κυκλοφόρησε το 2015.

 

Final Fantasy XV (PS4/XOne)

Το μοναδικό μέχρι στιγμής παιχνίδι των PS4/XOne που πραγματικά θέλω να παίξω. Δεν θα τσιμπήσω για χάρη του άλλη κονσόλα, αλλά υπάρχουν πιθανότητες να βγει σε PC κάποια στιγμή οπότε θα περιμένω.

 

Project X Zone 2 (3DS)

Το πρώτο παιχνίδι αυτού του turn-based RPG τίτλου το τσίμπησα σχεδόν την ίδια περίοδο με το 3DS, μιας και το βρήκα με μόλις 14 ευρώ και έπαθα πλάκα. Fun fact τη μέρα που το τερμάτισα ανακοινώθηκε το 2. Καινούργιοι χαρακτήρες, καινούργιες ομάδες και καταστάσεις.

 

Hearts of Iron IV (PC)

Μια χρονιά με δυο grand strategy της Paradox; Τελειότητα! Δυστυχώς αυτό δεν κατάφερα να το παίξω ακόμα. Έχει όμως εξελιγμένους μηχανισμούς και αναμένω πως και πως να το πιάσω στα χέρια μου.

 

Deus Ex: Mankind Divided (PC)

Η συνέχεια του καταπληκτικού Human Revolution. Δεν κατάφερα να το τσιμπήσω ακόμα και, εκ των υστέρων, άκουσα για διάφορα θέματα, κυρίως σεναριακά. Θα το τιμήσω παρόλα αυτά γιατί είναι Deus Ex γαμώτο.

 

Phoenix Wright: Ace Attorney - Spirit of Justice (3DS)

Το έκτο κεντρικό παιχνίδι της σειράς είναι εδώ με περισσότερες υποθέσεις και χαρακτήρες.

 

Tyranny (PC)

Ένας ακόμα τίτλος της Obsidian, με ένα twist. Σε αυτό τον τίτλο κέρδισαν οι κακοί στον πόλεμο και εσύ ήσουν ένας από αυτούς. No more Mr. Nice Guy.

 

Pokemon Moon (3DS)

Τα νέα Pokemon ήρθαν με περισσότερες αλλαγές και νέα στοιχεία από τα υπόλοιπα. Όχι στη βασική συνταγή προφανώς, αλλά στις γύρω δραστηριότητες και σε διάφορα εξτρά. Και αυτό είναι στη λίστα προς αγορά.

 

Tokyo Mirage Sessions #FE (Wii U)

Ένας τίτλος που συνδυάζει Fire Emblem με Shin Megami Tensei. Σε κάποιους άρεσε, κάποιοι το μίσησαν. Χωρίς να το έχω παίξει ακόμα, από gameplay που είδα, τείνω στους πρώτους. Θέλω πολύ να το τσιμπήσω κάποια στιγμή στο μέλλον.

 

Ενδιαφέροντα Indies του 2016

 

Virginia (PC)

Ένα παιχνίδι μυστηρίου σε πρώτο πρόσωπο, όπου ακολουθείτε μια αστυνομικό που προσπαθεί να λύσει μια υπόθεση.

 

Owlboy (PC)

Ένα platform παιχνίδι με καταπληκτικό pixel-art και ενδιαφέρουσα ιστορία.

 

The Banner Saga 2 (PC)

Συνέχεια του πολύ ωραίου The Banner Saga. Συνεχίζει την ιστορία από εκεί που την άφησε το πρώτο παιχνίδι και με τις επιλογές που είχαν γίνει.

 

Salt and Sanctuary (PC)

Ένα σκοτεινό 2D action RPG με ιδιαίτερο art-style.

 

Shadwen (PC)

Ένα third-person stealth παιχνίδι τοποθετημένο σε μια μεσαιωνική πόλη.

 

Beholder (PC)

Ένα ιδιαίτερο παιχνίδι στο οποίο είστε υπεύθυνος να κατασκοπεύεται τους ενοίκους μιας πολυκατοικίας για το κράτος.

 

Mother Russia Bleeds (PC)

Ένα 2D παιχνίδι σφαξίματος και ξύλου, με αρκετά extreme καταστάσεις και άφθονο αίμα και εντόσθια. Όχι για όλους.

 

Rimworld (PC)

Ένα παιχνίδι διαχείρισης βάσης σε έναν εχθρικό πλανήτη στο διάστημα. Ένα από τα στοιχεία που το διαφοροποιούν από άλλα είναι το σύστημα “προσωπικής ιστορίας” κάθε NPC ξεχωριστά.

 

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ 2016

 

Life is Strange (PC)

Θα πει κάποιος και με το δίκιο του, τι σχέση έχει αυτό το παιχνίδι το 2016. Τώρα κατάφερα να το τερματίσω. Και είναι ίσως το παιχνίδι που με επηρέασε ψυχολογικά περισσότερο από κάθε άλλο που έχω παίξει στη ζωή μου. Ένα masterpiece με τόνο. Το προτείνω χωρίς κανέναν ενδοιασμό σε όλους.

 

ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ 2017

 

Wasteland 3 (PC)

Μετά το λιώσιμο (αν και όχι τερματισμό) του 2, με το που ανακοινώθηκε το 3 έτρεξα και έκανα pledge. Αναμένεται πολύ.

 

Kingdom Come: Deliverance (PC)

Το ιστορικά σωστό μεσαιωνικό RPG λογικά θα βγει φέτος, επιτέλους. Έγινε pledge πριν 2 χρόνια και αναμένεται πολύ.

 

The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Wii U/Switch)

Τίτλος ναυαρχίδα του Wii U πριν και του Switch τώρα. Θα παιχτεί σίγουρα.

 

Fire Emblem titles (3DS/Switch)

Πολλοί Fire Emblem τίτλοι ανακοινώθηκαν πριν μερικές μέρες και με έκαναν υπερχαρούμενο. Όσο περισσότεροι τόσο καλύτερα.

 

A Place for the Unwilling (PC)

Ένα ακόμα indie από Kickstarter. Αυτό έχει σκοπό να φτιάξει μια Lovecraftική πόλη και να είσαι ελεύθερος να κάνεις ότι θέλεις μέσα σε αυτή.

 

Bloodstained: Ritual of the Night (PC)

Το νέο Castlevania στυλ παιχνίδι από τον δημιουργό του Symphony of the Night. Έγινε και αυτό pledge στο Kickstarterκαι το αναμένω.

 

Cyberpunk 2077 (PC)

Θα μπαίνει στη λίστα μέχρι να κυκλοφορήσει!

 

Και κάπως έτσι κλείνει η ανασκόπησή μου για φέτος. Πριν κλείσω, θα ήθελα να ανακοινώσω και έναν μικρό διαγωνισμό. Όποιος γράψει σχόλιο σε αυτό το blog σχετικά με τι περιμένει μέσα στο 2017, θα έχει τη δυνατότητα λάβει μέρος σε κλήρωση για ένα κλειδί για τον indie τίτλο Elegy for a Dead World. Μπορούν να λάβουν μέρος και συντάκτες κλπ, εφόσον το επιθυμούν. Θα ανακοινώσω το νικητή στις 27/1. Καλή χρονιά σε όλους και με περισσότερο gaming.

 

Προηγούμενες λίστες
2014
2015
 
 
G-Darius
Prepare to Die… again… and again… and again
 

Comments 5

Shikabane_Hime7 on Friday, 20 January 2017 14:07

Πολύ ενδιαφέρουσα η λίστα σε όλα. Shadow Tactics: Blades of the Shogun και Civilization VI εννοείται ότι θα τα πάρω στην πρώτη ευκαιρία. Ειδικά το πρώτο έχω ακούσει γενικά τα καλύτερα. Πρέπει να πάρω 3DS πάση θυσία μου φαίνεται για το Phoenix Wright: Ace Attorney - Spirit of Justice, είμαι γενικά τεράστιος fan της σειράς!

Το Deus Ex Mankind Divided από ότι άκουσα τελειώνει κάπως απότομα και είχε θέμα στο τεχνικό κομμάτι αλλά έβγαλαν και βγάζουν patchs. Ε όπως είπες Deus Ex είναι, δεν γίνεται να μην ασχοληθείς. Το Shadwen το πήρα αλλά δεν το έχω παίξει ακόμα, μου αρέσει το στυλ του πάντως από ότι έχω δει.
Το Darkest Dungeon το είχα σταμπάρει γενικά και θυμάμαι και το review σου. Δεν ξέρω τι με κρατάει και δεν το έχω πάρει ακόμα. Αν το ξανά βρω σε ευκαιρία θα το πάρω σίγουρα. Το Stellaris το ήθελα αλλά δεν νομίζω να το πάρω γιατί έχω διαβάσει πολλά σχόλια που δεν λένε καλά λόγια.
Το Cyberpunk 2077 δεν το βλέπω να βγαίνει σύντομα. Το περιμένω πως και πως γιατί λατρεύω οτιδήποτε με cyberpunk.

Συμφωνώ για Life is Strange, αξέχαστη εμπειρία αν και λίγο βιαστικό το ένα από τα δύο φινάλε.

Πολύ ενδιαφέρουσα η λίστα σε όλα. Shadow Tactics: Blades of the Shogun και Civilization VI εννοείται ότι θα τα πάρω στην πρώτη ευκαιρία. Ειδικά το πρώτο έχω ακούσει γενικά τα καλύτερα. Πρέπει να πάρω 3DS πάση θυσία μου φαίνεται για το Phoenix Wright: Ace Attorney - Spirit of Justice, είμαι γενικά τεράστιος fan της σειράς! Το Deus Ex Mankind Divided από ότι άκουσα τελειώνει κάπως απότομα και είχε θέμα στο τεχνικό κομμάτι αλλά έβγαλαν και βγάζουν patchs. Ε όπως είπες Deus Ex είναι, δεν γίνεται να μην ασχοληθείς. Το Shadwen το πήρα αλλά δεν το έχω παίξει ακόμα, μου αρέσει το στυλ του πάντως από ότι έχω δει. Το Darkest Dungeon το είχα σταμπάρει γενικά και θυμάμαι και το review σου. Δεν ξέρω τι με κρατάει και δεν το έχω πάρει ακόμα. Αν το ξανά βρω σε ευκαιρία θα το πάρω σίγουρα. Το Stellaris το ήθελα αλλά δεν νομίζω να το πάρω γιατί έχω διαβάσει πολλά σχόλια που δεν λένε καλά λόγια. Το Cyberpunk 2077 δεν το βλέπω να βγαίνει σύντομα. Το περιμένω πως και πως γιατί λατρεύω οτιδήποτε με cyberpunk. Συμφωνώ για Life is Strange, αξέχαστη εμπειρία αν και λίγο βιαστικό το ένα από τα δύο φινάλε.
Shikabane_Hime7 on Friday, 20 January 2017 14:09

Το Deus Ex Mankind Divided δεν το έχω παίξει, παρότι το έχω και είμαι die hard fanboy της σειράς, γιατί δεν το σηκώνει το PC(αυτό αλλά και γενικά αρκετά παιχνίδια που βγήκαν 2016.

Το Deus Ex Mankind Divided δεν το έχω παίξει, παρότι το έχω και είμαι die hard fanboy της σειράς, γιατί δεν το σηκώνει το PC(αυτό αλλά και γενικά αρκετά παιχνίδια που βγήκαν 2016.
geololj on Friday, 20 January 2017 18:35

Ένα και ένα τα games της λίστας σου για άλλη μια φορά

Το Life is Strange το έχω ξεκινήσει. Αν και είμαι ακόμα στην αρχή, με έχει ήδη συνεπάρει. Προτείνω κι εγώ το Grim Dawn με κλειστά τα μάτια.

Ένα και ένα τα games της λίστας σου για άλλη μια φορά :) Το Life is Strange το έχω ξεκινήσει. Αν και είμαι ακόμα στην αρχή, με έχει ήδη συνεπάρει. Προτείνω κι εγώ το Grim Dawn με κλειστά τα μάτια.
Professor_Severus_Snape on Friday, 20 January 2017 23:50

Έχουμε αρκετά κοινά γούστα. Το Grim Dawn το έχω σταμπάρει κι εγώ, απλώς προηγούνται -χρονικά- άλλα παιχνίδια στην κατηγορία του με τα οποία θέλω να ασχοληθώ (βασικά μόνο το Victor Vran μπορώ να θυμηθώ, αλλά Ο.Κ.). Το Shadow Tactics: Blades of the Shogun το θέλω οπωσδήποτε και μάλλον θα είναι μέσα στις φετινές μου επιλογές, ίσως και τις προσεχείς. Ξαναπαίζοντας το Robin Hood πριν από κάποιους μήνες, μου άνοιξε η όρεξη. Το Darkest Dungeon μου έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον και σκοπεύω να ασχοληθώ και μ' αυτό κάποια στιγμή. Rise of the Tomb Raider και Life is Strange είναι ήδη στην κατοχή μου και μέσα στα επόμενα games που θα παίξω, μάλλον μετά το GTA V. Αντί του Tyranny θα αναζητήσω πρώτα το Pillars of Eternity της ίδιας εταιρίας. Από τα indies που αναφέρεις θέλω σίγουρα τα Salt and Sanctuary και Shadwen, ενώ για backup κρατώ και το Owlboy (να δω πότε θα βρω τα Inside και Unravel).

Ωραίος για το δωράκι, ας μη μπω εγώ στο διαγωνισμό, για να πάρει το κλειδί κάποιος που θα παίξει τελικά το παιχνίδι. Btw, το ετήσιο αυτό blog χτίζει πλέον παράδοση.

Έχουμε αρκετά κοινά γούστα. Το Grim Dawn το έχω σταμπάρει κι εγώ, απλώς προηγούνται -χρονικά- άλλα παιχνίδια στην κατηγορία του με τα οποία θέλω να ασχοληθώ (βασικά μόνο το Victor Vran μπορώ να θυμηθώ, αλλά Ο.Κ.). Το Shadow Tactics: Blades of the Shogun το θέλω οπωσδήποτε και μάλλον θα είναι μέσα στις φετινές μου επιλογές, ίσως και τις προσεχείς. Ξαναπαίζοντας το Robin Hood πριν από κάποιους μήνες, μου άνοιξε η όρεξη. Το Darkest Dungeon μου έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον και σκοπεύω να ασχοληθώ και μ' αυτό κάποια στιγμή. Rise of the Tomb Raider και Life is Strange είναι ήδη στην κατοχή μου και μέσα στα επόμενα games που θα παίξω, μάλλον μετά το GTA V. Αντί του Tyranny θα αναζητήσω πρώτα το Pillars of Eternity της ίδιας εταιρίας. Από τα indies που αναφέρεις θέλω σίγουρα τα Salt and Sanctuary και Shadwen, ενώ για backup κρατώ και το Owlboy (να δω πότε θα βρω τα Inside και Unravel). Ωραίος για το δωράκι, ας μη μπω εγώ στο διαγωνισμό, για να πάρει το κλειδί κάποιος που θα παίξει τελικά το παιχνίδι. Btw, το ετήσιο αυτό blog χτίζει πλέον παράδοση.
Zaratoth on Saturday, 28 January 2017 11:54

Το παιχνίδι πάει στον Shikabane_Hime7. Συγχαρητήρια!

Το παιχνίδι πάει στον Shikabane_Hime7. Συγχαρητήρια!
Already Registered? Login Here
Guest
Friday, 29 March 2024

Captcha Image

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://gameworld.gr/

Notification