Ο Elon Musk δεν είναι ο πραγματικός ιδρυτής της Tesla

Elon-Musk-is-not-the-original-founder-of-Tesla-39-1720187385.jpg


Ήταν δύο άτομα που γνώρισε το 2003, αλλά έφυγαν από την εταιρεία.

Ο Martin Eberhard και ο Marc Tarpenning, οι ιδρυτές της Tesla Inc. έδωσαν μερικές πληροφορίες για την εξέλιξη της εταιρείας σε μια συνέντευξη στο CNBC. Παρόλο που ο Elon Musk είναι το πρόσωπο της Tesla, δεν είναι ο πραγματικός ιδρυτής. Ο Emberhard και ο Taarpenning είχαν έναν σημαντικό ρόλο στην ίδρυση της Tesla το 2003 και την ανέπτυξαν.

Οι δύο άντρες αποκάλυψαν ότι η πρώτη τους συνάντηση με τον Elon Musk έγινε σε μια συγκέντρωση των μελών της Mars Society. Κανείς από τους τρεις δεν την περίμενε αυτή τη συνάντηση, η οποία δημιούργησε πολύ γρήγορα μια σχέση με το ίδιο πάθος για την εξερεύνηση του διαστήματος. Δεν περίμεναν ποτέ όμως ότι αυτή η σχέση θα άλλαζε το μέλλον των ηλεκτρικών οχημάτων.

Παρά την απαραίτητη συμβολή τους στις πρώτες μέρες της Tesla, ο Eberhard και ο Tarpenning δεν αποκόμισαν τα ίδια οικονομικά οφέλη με τον Musk. Ενώ η πρώιμη επένδυση του Musk και η επακόλουθη ηγεσία διαδραμάτισαν κεντρικό ρόλο στην προώθηση και ανάπτυξη της Tesla, τα μερίδια ιδιοκτησίας των αρχικών ιδρυτών μειώθηκαν σταδιακά με την πάροδο του χρόνου, με αποτέλεσμα την απόκλιση της οικονομικής τους περιουσίας από εκείνη του πρώην συνιδρυτή τους.

Ο Eberhard, ο αρχικός CEO της Tesla Eberhard, έφυγε από την εταιρεία το 2007, μετά από μια νομική μάχη με τον Musk. Αλλά η δέσμευσή του στον στόχο της Tesla παραμένει σταθερή. Οι τρέχουσες προσπάθειες του Eberhard επικεντρώνονται στο να καταστήσει τις μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων πιο προσιτές χωρίς συμβιβασμούς στην ασφάλεια, την ισχύ ή την ποιότητα, αντανακλώντας την ακλόνητη αφοσίωσή του στις βιώσιμες μεταφορές.

Ο Tarpenning, από την άλλη πλευρά, αποχώρησε από την Tesla κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης του Model S sedan. Ο ίδιος εξέφρασε μια αίσθηση πληρότητας και καμία λύπη. Αξιοποιώντας την εμπειρία του ως μέντορας και επενδυτής, ο Tarpenning αφιερώνει τώρα τις προσπάθειές του στην ανάπτυξη της επόμενης γενιάς νεοσύστατων επιχειρήσεων με περιβαλλοντική συνείδηση. Ο ρόλος του ως εταίρος στην Spero Ventures, που ιδρύθηκε από τον Pierre Omidyar, του επιτρέπει να συμβάλλει στην ανάπτυξη και την επιτυχία βιώσιμων επιχειρήσεων.

Η Tesla κάποτε δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια ιδέα και μια μικρή εταιρεία που ξεκίνησε και προσπαθούσε να αναπτυχθεί. Ακριβώς όπως ο Elon Musk είδε τις δυνατότητες στην Tesla όταν ήταν μικρή εταιρεία, οι επενδυτές μπορούσαν να περιηγηθούν σε εκατοντάδες νεοσύστατες επιχειρήσεις, σε πλατφόρμες όπως η StartEngine και η Wefunder για να βρουν την επόμενη μεγάλη εταιρεία.

Read More...

Notification