Πώς να φτιάξετε το δικό σας Arcade

Available Files

No files uploaded.

Related discussions

Γεια χαρά παιδιά.

Στην αρχή όλο αυτό φαντάζει δύσκολο. Η αλήθεια είναι οτι είναι πιο πολύ 'μπελαλίδικο' και 'χρονοβόρο' παρά δύσκολο. Και αυτό γιατί τα βήματα είναι ξεκάθαρα. Παίρνεις ξύλα, κόβεις, κολλάς, βάζεις μέσα ένα υπολογιστή και ένα joystick και όλα εντάξει.

Το πρόβλημα είναι οτι όταν δεν έχεις χρόνο και το project αρχίσει να κάνει 'κοιλιά' είναι εύκολο να παρασυρθείς και να το αφήσεις μισοτελειωμένο. Για αυτό, πρέπει η δουλειά να γίνεται άνοιξη προς καλοκαίρι, ούτε πολύ ζέστη, πιο πολύ όρεξη και ήλιος (βασικό) για να στεγνώνουν και τα βαψίματα.

Το δικό μου το έφτιαξα μέσα σε 2 Σ/Κ. 4 ημέρες δηλαδή, γνωρίζοντας απο πριν και έχοντας συγκεντρώσει όλα τα υλικά ένα προς ένα. Όταν ήμουν βέβαιος ότι δεν μου έλειπε τίποτα, το ξεκίνησα. Τα ξύλα (που είναι ένα σημαντικό κομμάτι της κατασκευής) μπορείτε να τα πάτε και σε κάποιο ξυλουργείο να σας τα κόψει ή εκεί όπου θα το αγοράσετε το ξύλο (leroy merlin, praktiker, ξυλουργείο κλπ). Είναι ευκολότερο έτσι. Εκτός αν θέλετε να πειραματιστείτε με το σχέδιο.

επίσης είναι σημαντικό το ξύλο να είναι απο 18 mm και πάνω πάχος, για να είναι σταθερή η κατασκευή.Και φυσικά, πρέπει να μονταριστεί εκεί όπου θα μείνει γιατί στο τέλος γίνεται βαριά η κατασκευή. Σίγουρα, του βάζουμε ροδάκια απο κάτω, άλλα αν δεν έχουμε φορτηγάκι δεν μπορούμε να το μεταφέρουμε πουθενά αλλού πέρα απο το σημείο μονταρίσματος.

Η κατασκευή πρέπει να έχει βίδες και κόλλα (όχι πρόκες γιατί ανοίγει το ξύλο με τον καιρό). Ξυλόβιδες βουτηγμένες σε κόλλα για ξύλο. Απλά πράγματα.

Το 2ο σημαντικό είναι το χειριστήριο. Είτε του εμπορίου σαν αυτό που έχει ο Μάνος ή εγώ που είναι usb διπλό με πολλά κουμπιά, είτε το φτιάχνουμε μόνοι μας (αν και εκεί απαιτούνται γνώσεις και παραπάνω έξοδα για αγορά πλακέτας και μεμονωμένων μοχλών και κουμπιών όσο και σχεδιασμός του όλου χειριστηρίου).

Το 3ο είναι ακόμη πιο απλό μέρος,άλλα μαζί και πιο χρονοβόρο. Στήνεις έναν υπολογιστή, εγκαθιστάς κάποιο 'frontend' όπως το 'Hyperspin', βρίσκεις όλους τους emulators και τα roms, και όλες τις εικόνες για κάθε παιχνίδι που θα βάλεις μέσα, ώστε να έχεις και μια προεπισκόπηση του παιχνιδιού που επιλέγεις.

Τέλος, σημαντικό είναι και το πλεξιγκλας. Τα κάνουμε λίγο δύσκολα εδώ στην Ελλάδα με τα πλεξιγκλας. Απο τη μια είναι αρκετά ακριβά, και απο την άλλη πρέπει να το βάψουμε και να το κόψουμε στις διαστάσεις μας. Υπάρχουν μαγαζιά που το κάνουν, άλλα ειλικρινά είναι τα πιο πεταμένα λεφτά που θα δώσετε. ζητάνε κάτι τρελά ποσά (50-60 ευρώ) για ένα κομμάτι στις διαστάσεις του arcade λες και είναι χρυσάφι. Καλύτερα πηγαίνετε σε ένα τζαμά, πάρτε ένα κομμάτι απο τα πεταμένα που έχει έξω που συνήθως είναι στις διαστάσεις που θέλουμε και κόψτε το μόνοι σας, ή πείτε του να σας το κόψει με 1-2 ευρώ. Μετά το βάφετε με σπρεϊ. Σημαντικό, το βαμμένο μέρος το γυρνάμε απο τη μέσα πλευρά του arcade.

Τώρα για να βάψετε το ξύλο, πρέπει να το περάσετε 3-4 χέρια. 1 χέρι ρεπουλίνη (αστάρι ξύλου λευκό), και 2-3 χέρια (με υπομονή να στεγνώνει το κάθε χέρι τουλάχιστον 10 ώρες) το χρώμα που θέλετε.

Ναι, είναι όσο μπελαλίδικο ακούγεται, άλλα δεν είναι και ακατόρθωτο.

Replies
Alexandros Sspitieriss
Alexandros Sspitieriss Σιγουρα ειναι μπελαλιδικο 9 years ago
loader
loader
Attachment
loader
loader
Attachment
Κυριάκος Οικονομίδης
Κυριάκος Οικονομίδης Υπάρχει κάποιος Έλληνας που να πουλάει έτοιμες Καμπίνες; 9 years ago
loader
loader
Attachment
Notification