Δημήτρης Κάτσης

Δημήτρης Κάτσης (DimutriKs)
Experience: 693 (87 points to next level)

 
600

Ίδια ΑΙ έχουν σε αμφότερα τα παιχνίδια. Ίσως στο origins σε σημεία χειρότερη καθώς όταν μάθεις την λογική της ασπίδας δεν θα έχεις θέματα. Στο Odyssey με το σφύριγμα είναι που ουσιαστικά τσιτάρει περισσότερο και μειώνει την AI. Ta AC Origins και Odyssey είναι δομημένα με τέτοιο τρόπο ώστε να προχωράς μαζί με την κεντρική αποστολή και τα side quest και την αναβάθμιση του χαρακτήρα. Μπορεί τα main quest σε σύνολο να είναι μικρότερο αλλά αν κάνεις μόνο τα main εσύ θα είσαι πολύ αδύναμος και οι εχθροί δεν θα πεθαίνουν ούτε με 2-3 stealh kills, λόγω level χαρακτήρα και όπλων. Αν θέλεις μόνο main story θα σε ξενερώσει αυτό. Και στο normal αν είναι ισοδύναμοι οι αντίπαλοι σου είναι αρκετά casual, στο easy δεν υποφέρετε ακόμα και για το story. Επίσης στο Odyssey μεγαλώνει την διάρκεια το μέγεθος του χάρτη που είναι μεγαλύτερο και οι ναυμαχίες που είναι πολύ περισσότερες σε σχέση με το Origins. Το origins μου πήρε γύρω στις 45 ώρες με τους ρυθμούς ubisoft χωρίς τα dlcs ενώ στο Odyssey έχω κλείσει 18 ώρες και ούτε 10 ώρες εξ αυτών ήταν το story καθαρά. Όπως και να έχει είναι παιχνίδια τα οποία σε έχουν να ασχολείσαι για καιρό. Το the last of us βγήκε το 2011, και κυκλοφόρησε το 15 σε remaster έκδοση με αναβαθμισμένα textures και νομίζω πως στο ps4 pro έχει και την απαραίτητη αναβάθμιση για 4k. Τα γραφικά του παραμένουν σε ικανοποιητικό επίπεδο για τα σημερινά δεδομένα και αν παίξεις απεύθειας το 2 θα έχεις χάσει την σύνδεση με τους χαρακτήρες και είναι κρίμα καθώς η εμπειρία του 2 θα είναι ακόμα καλύτερη. Στο gameplay μιλάμε για ένα εξαιρετό survival horror με crafting και stealth στοιχεία και η εναλλαγή μεταξύ ζόμπι εχθρών και ανθρώπων το κρατάει με αμείωτο ενδιαφέρον και χωρίς επαναλύψεις μέχρι τέλους. Ίσως θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο άλλα δεν έχει απαραίτητα κακή διάρκεια για το είδος του.

Διαβάστε περισσότερα...

Έχει κάποια περισσότερα rpg στοιχεία όπως επιλογή διαλόγων και διαφορετικά endings. Έχει περισσότερο περιεχόμενο και διάρκεια με κάποιες αισθητές βελτιώσεις στο σύστημα μάχης. Από κει και πέρα η φιλοσοφία τους είναι πανομοιότυπη όπως και το ευρύτερο gameplay. Το The Last of Us είναι ένα παιχνίδι μαστ το οποίο πιστεύω πως οποιοσδήποτε έχει την δυνατότητα πρέπει να του δώσει μια ευκαιρία, ειδικά και τώρα που πλησιάζει η κυκλοφορία του sequel

Διαβάστε περισσότερα...

Αναλόγως πόσο σε επηρεάζουν αυτά, για παράδειγμα το evil within το 1ο το θεωρώ πιο ψυχοβγαλτικό, τρομαχτικό από το re7. Επίσης το RE7 έχει σίγουρα πετύχει την ατμόσφαιρα μυστηρίου σε ικανοποιητικό βαθμό. Από αυτά τα 2 το 2o evil within τα καταφέρνει καλύτερα και με αρκετό balance και πρόκληση για όλα τα γούστα. Στα horror τα οποία είναι ποιο εξερευνητικά σίγουρα πολύ καλή δουλεία με λιγότερο gore κάνει το amnesia collection. Κάποια θετικά στοιχεία έχει και το Call of Cthulu αλλά και πολλές αστοχίες γενικώς. Ακόμα 2 προτάσεις είναι το Observer και το Layers of Fears το οποίο παρεμπιπτόντως είναι και σε έκπτωση στο store στα 5€. Στο ds3 πιστεύω πως αργά η γρήγορα θα καταλήξεις καθώς τα περίσσοτερα από αυτά τα παιχνίδια αυτού του τύπου δεν έχουν ιδιαίτερα μεγάλη διάρκεια.

Διαβάστε περισσότερα...

To rise of the tomb raider βγήκε το 2016 για το ps4 με όλα τα περιεχόμενα μέσα καθώς ήταν έναν χρόνο exclusive στο xbox one όταν πρωτοβγήκε. Προσωπικά το θεωρώ το πιο ισορροπημένο της σειράς. Φυσικά για το sottr δεν ξέρω τι έχει προστεθεί από τα dlcs και κατά πόσο έχει βελτιωθεί το πακέτο του. Το Dark Souls 3 είναι πιο δύσκολο μεν αλλά είναι στην ίδια λογική των souls παιχνιδιών που σημαίνει πως αν είσαι εξοικειωμένος με το όλο souls thing δεν θα έχεις ιδιαίτερα προβλήματα. Εν πάση περιπτώσει το θέμα είναι καθαρά στο τι παιχνίδι θέλεις. Αν θέλεις κάτι ποιο χαλαρό και με εξευρεύνηση, κάτι στην λογική των souls παιχνιδιών η κάτι διαφορετικό. To RE7 έχει αρκετό gore, από βια προσωπικά θα το έλεγα νορμάλ. Φυσικά είναι ένα εντελώς διαφορετικό gerne από τα προαναφερθέντα.
Το The Evil Within 2 είναι μια δυνατή survival horror εμπειρία. Πολύ καλή δομή στον κόσμο, ενδιαφέρον στόρι, ωραία κάποια όπλα και ένα sandbox περιβάλλον που έχει και κάποια optional. Το ένα είναι επίσης καλό άλλα έχει ποιο γρήγορο ρυθμό και πολλά διαφορετικά στιλ που αλλάζουν κατά την διάρκεια του. Το prey είναι επίσης καλή επιλογή αν σου αρέσουν τα space theme με ιστορία και μυστήριο. Τέλος σε περίπτωση που δεν έχεις παίξει το original στο ps2 το Shadow of the colossus ίσως σου φανεί ενδιαφέρον καθώς βγήκε remake στο ps4 με ολοκαίνουργια γραφικά και πιο μοντέρνο χειρισμό.

Διαβάστε περισσότερα...

Δημήτρης Κάτσης απάντησε στο θέμα 'Resident Evil 2 HD Remake' στο φόρουμ. 2 weeks ago

Το remake μάλλον το αδικεί πρόκειται για reimaging. Εκτός από το γεγονός πως σχεδιάστηκε πλήρως από την αρχή, έγιναν οι απαραίτητες αλλαγές για να είναι ένα σύγχρονο παιχνίδι με κάμερα 3ου προσώπου, νέους γρίφους, περιοχές, σοβαρές ερμηνείες και πολύ καλύτερη επεξήγηση της ιστορίας σε σχέση με το παρελθόν. Είτε το έχεις παίξει το παλιό είτε όχι πρόκειται για καινούργιο παιχνίδι και είναι πραγματικά σε πολύ καλό επίπεδο με τα οποία μειονεκτήματα του. Το Sottr έχει υπερβολικά ευκόλο σύστημα μάχης, ακόμα και στο υψηλότερο επίπεδο δυσκολίας. Τα λέει πολύ σωστά και στο review στο site. Η εξερεύνηση είναι περισσότερη αλλά δεν έχει κάτι καλύτερο η διαφορετικό από όσα έχουμε δει. Ίσως μόνο τα dlc έχουν μόνο κάτι το ιντρικαδίρικο. Το 1ο όντως έχει αρκετή μάχη και για αυτό θεωρώ το καλύτερο της τριλογίας το rise καθώς έχει πολύ καλή ισορροπία δράσης - εξερεύνησης. Η σειρά tomb raider δεν έχει καμία σχέση με το survival horror gerne οπότε οποιαδήποτε σύγκριση είναι άτοπη.

Διαβάστε περισσότερα...

Ο Blood Prince ευχαρίστησε Δημήτρης Κάτσης στο θέμα Resident Evil 2 HD Remake 2 weeks ago
Δημήτρης Κάτσης απάντησε στο θέμα 'Resident Evil 2 HD Remake' στο φόρουμ. 2 weeks ago

60€ για οποιοδήποτε παιχνίδι είναι πολλά ασχέτως αν κάποιες φόρες έχω υποκύψει και τα έχω δώσει. Το Shadow of The Tomb Raider είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι. Είναι σαν να συγκρίνεις ντομάτα με σουβλάκι. Φαγώσιμα είναι και τα 2 αλλά εντελώς διαφορετικά αυτά τα οποία προσφέρουν. Το RE2 είναι ένα εξαίρετο survival horror για όλα τα γούστα και τα επίπεδα δυσκολίας που συνδυάζει με πολύ όμορφο τρόπο την διαχείριση αντικειμένων, την επιβίωση, την επίλυση γρίφων και το πιστολίδι με τα ζόμπι. Και φυσικά έχει μια πάρα πολύ καλή ατμόσφαιρα που είναι τρομαχτική με αληθινό και όχι τεχνικό και φθηνό τρόπο. Τα survival horror τέτοιου τύπου είναι πραγματικά ελάχιστα και μετρημένα στα δάχτυλα των χεριών. Το Sottr είναι ένα παιχνίδι με πολύ εντυπωσιακά γραφικά, με καλούς γρίφους και tomps για εξερεύνηση αλλά πάσχει σημαντικά στο σύστημα μάχης και δεν προσφέρει κάτι καλύτερο η πιο εξελιγμένο από τα 2 προηγούμενα μέρη της σειράς όταν έγινε reboot το 13. Το rise of the tomb raider είχε καλύτερη ισορροπία σε μάχες και εξερεύνηση και είχε εξελίξει σημαντικά το reboot του 13. Αντιθέτως το sottr δεν βελτιώνει τίποτα πέρα από τον οπτικό τομέα, έχει χειρότερες μάχες και πιο ανούσιες προσθήκες που δεν κολλάνε στην όλη εμπειρία.

Διαβάστε περισσότερα...

Δημήτρης Κάτσης απάντησε στο θέμα 'Devil May Cry V' στο φόρουμ. 2 weeks ago

Έπαιξα το demo στο ps4. Αυτό που είδα ήταν ένα dmc 4 με καλύτερα γραφικά και εφέ αλλά μέχρι εκεί. Τα υπόλοιπα δεν έχουν εξελιχθεί ιδιαίτερα. Ένα απαρχαιωμένο και ανασυχρόνιστο σύστημα μάχης, κάμερα που όποτε θέλει είναι ελεύθερη και όποτε θέλει και ότι έχουμε δει γενικά από το 4. To boss fight είχε ένα ενδιαφέρον αλλά κατά τα άλλα το demo μου έκανε αρνητική εντύπωση. Κρίμα καθώς μετά το εξαιρετικό remake για το RE2 περίμενα κάτι πιο φρέσκο και όμορφο για το dmc. Είναι μεγάλη ειρωνεία το dmc του 13 να είναι πιο εξιχρονισμένο φρέσκο και με πολύ ανώτερο σύστημα μάχης από το dmc 5 του 19.

Διαβάστε περισσότερα...

Δημήτρης Κάτσης απάντησε στο θέμα 'Greek Game of the Year 2018' στο φόρουμ. 2 months ago

Η ψήφος μου πάει στο Crying is not Enough. Ένα ταλαιπωρημένο πρότζεκτ που έβγαλαν εις πέρας μόνο 2 άτομα. Ένα παιχνίδι σε μια περίοδο που τα αξιόλογα 3rd person horror games τα κυνηγάμε με το τουφέκι. Το παιχνίδι έχει πάρα πολλά bugs, αρκετά gamebreaking bugs αλλά η όλη ιδέα είναι πολύ ενδιαφέρουσα και σίγουρα με καλύτερες συνθήκες και μπάτζετ θα ήταν ακόμα πιο αξιόλογο. Ελπίζω τα παιδιά με την εμπειρία που απέκτησαν να μας δώσουν κάτι ακόμα καλύτερο καθώς έχουν δυνατότητες.

Διαβάστε περισσότερα...

Notification