Τάσος Κωνσταντινίδης απάντησε στο θέμα 'Bitcoin' στο φόρουμ. 6 years ago

Η Σουηδία ίσως γίνει η πρώτη χώρα με εθνικό ψηφιακό νόμισμα

Η Σουηδία ενδέχεται να γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο της οποίας η κεντρική τράπεζα, Riksbank, θα διαχειρίζεται ψηφιακό νόμισμα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Business Insider, αυτό θα ονομάζεται e-Crona. Ο οικονομολόγος της HSBC, James Pomeroy, παρουσιάζεται να έχει στείλει σχετικό σημείωμα σε πελάτες της γνωστής εταιρείας, με τίτλο "Η χρονιά της Σουηδίας: Μπορεί η οικονομία να ξεπεράσει μερικές προκλήσεις;". Πάντως, στο εσωτερικό αυτού του μηνύματος, ο Pomeroy καθιστά σαφές πως κάτι τέτοιο είναι δύσκολο να συμβεί άμεσα και ότι ίσως χρειαστεί να περάσουν λίγα χρόνια για την πλήρη υλοποίηση του οράματος.

Η Riksbank έχει πρωτοστατήσει ξανά με τις κινήσεις της στην οικονομική ανάπτυξη, όχι μόνο επί σουηδικού εδάφους, αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες να τη δούμε να καινοτομεί εκ νέου. Το Ισραήλ και η Ρωσία φέρονται επίσης να έχουν εξετάσει το ενδεχόμενο να εκδώσουν το δικό τους ψηφιακό νόμισμα, ωστόσο οι Σουηδοί φέρονται να έχουν μελετήσει την κατάσταση εκτενέστερα και να βρίσκονται σε ανώτερο βαθμό ετοιμότητας.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός της σκανδιναβικής χώρας, Stefan Lofven, έχει στηρίξει δημόσια το εν λόγω εγχείρημα, δίνοντάς του έτσι ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα.

Διαβάστε περισσότερα...

Notification