Γιώργος Δρίτσας

Γιώργος Δρίτσας (Afetus)
Experience: 1802 (226 points to next level)

 
600
Ο Blood Prince ευχαρίστησε Γιώργος Δρίτσας στο θέμα The Last of Us 2 yesterday
6 days ago
Στη φετινή Gamescom θα γίνουν αποκαλύψεις από μεγάλες εκδότριες εταιρείες 6 days ago

Κατά τη διάρκεια του Gamescom: Opening Night Live.

Η φετινή Gamescom θα ξεκινήσει με ένα livestream όπου θα γίνουν διάφορες αποκαλύψεις από μεγάλες εκδότριες εταιρείες της βιομηχανίας.

Η αναμετάδοση θα ονομάζεται "Gamescom: Opening Night Live" και παρουσιαστής θα είναι ο Geoff Keighley, παραγωγός και παρουσιαστής των The Game Awards. Θα μπορείτε να παρακολουθήσετε το livestream τη Δευτέρα 19 Αυγούστου στις 9 μ.μ. Η Gamescom περιλάμβανε μερικές μικρές ανακοινώσεις και στο παρελθόν, αλλά φαίνεται ότι αυτή τη φορά θα δοθεί έμφαση σε αυτό το κομμάτι της.

Δεδομένου ότι η EA και η Sony δεν θα κάνουν τις τυπικές τους συνεντεύξεις τύπου στην φετινή E3, ενδεχομένως να δούμε μερικές από τις ανακοινώσεις τους λίγο αργότερα, στην Gamescom.

6 days ago
Capcom Home Arcade 6 days ago

Αποκαλύφθηκε η mini-arcade κοσνσόλα της εταιρείας.

Μετά την επιτυχία των mini κονσολών της Nintendo, η Capcom φέρνει τη δική της εκδοχή στην αγορά με το Capcom Home Arcade.

To τεράστιο arcade stick έχει το σχήμα του logo της Capcom και σας επιτρέπει να απολαύσετε 16 κλασικά games των 90s, στην τιμή των 200 ευρώ. Η συλλογή των παιχνιδιών που του περιλαμβάνει μερικά από τα καλύτερα CPS1 και CPS2 games, αλλά δυστυχώς δεν επεκτείνεται και στα CPS3, όπως το Street Fighter 3: Third Strike. Η λίστα έχει ως εξής:

1) 1944: The Loop Master
2) Alien vs Predator
3) Armored Warriors
4) Capcom Sports Club
5) Captain Commando
6) Cyberbots: Fullmetal Madness
7) Darkstalkers: The Night Warriors
8) Eco Fighters
9) Final Fight
10) Ghouls ‘n Ghosts
11) Giga Wing
12) Street Fighter II: Hyper Fighting
13) Mega Man: The Power Battle
14) Progear
15) Strider
16) Super Puzzle Fighter II Turbo

Η mini arcade κονσόλα της Capcom έχει να επιδείξει αριστοτεχνικό emulation από την FBAlpha και υποστήριξη WiFi για να πάρετε μέρος στα παγκόσμια leaderboards. Συνδέεται κατευθείαν στην τηλεόρασή σας μέσω HDMI και τροφοδοτείται από ένα Micro USB.
Το Capcom Home Arcade κυκλοφορεί στις 25 Οκτωβρίου.

Διαβάστε τα reviews όλων των Devil May Cry και συζητήστε για το Devil May Cry 5 σε αυτό το forum topic.

6 days ago
Chris Avellone: Ποτέ ξανά δεν θα συνεργαζόμουν με το senior management της Obsidian 6 days ago

O σεναριογράφος του Fallout: New Vegas εκφράζει τη δυσαρέσκειά του.

O Chris Avellone συνιδρυτής και πρώην creative director στην Obsidian, εκφράζει τη δυσαρέσκειά του σχετικά με το τους επικεφαλής του management στην εταιρεία.

Σε συνέντευξή του για το VG247, ο δημιουργός μίλησε για τα προβλήματά του με την Obsidian, για την οποία, όπως ξεκαθάρισε, έχει ακόμη βαθιά εκτίμηση, ιδιαίτερα για τους developers της. "Υπάρχουν διάφορα ζητήματα," εξηγεί ο Avellone. "Νομίζω ότι το πιο σημαντικό από αυτά είναι απλά η επικοινωνία σε όλα τα επίπεδα, γιατί το περίεργο ήταν ότι – ακόμη και στον κύκλο των ιδιοκτητών – μπορεί δύο από τους ιδιοκτήτες να ξέρουν πραγματικά τι συμβαίνει με ένα συγκεκριμένο project, με κάποιο συγκεκριμένο ζήτημα, και οι άλλοι να μην έχουν ιδέα. Και αυτό συνέβαινε σε όλα τα επίπεδα."

"Όταν αυτή η πληροφορία δεν διασπείρεται, καμιά φορά κάνεις κακές επιλογές. Ας πούμε ότι αντιμετωπίζεις ένα πρόβλημα με το art για κάποιο παιχνίδι. Ίσως να πρέπει να καλέσεις τον art director και να τον συμπεριλάβεις στη συζήτηση, αντί ο art director να είναι το τελευταίο άτομο που μαθαίνει ότι θα αλλάξεις όλο το art στο παιχνίδι. Αλλά επειδή δεν έχεις μιλήσει στον art director, όχι μόνο βρίσκονται σε άγνοια, αλλά και δεν μπορούν να σε ενημερώσουν ως προς τον λόγο που μπορεί να έχουν γίνει αυτές οι αποφάσεις. Μπορεί να αλλάξει τελείως την άποψή σου, αντί του να έρχεσαι απλώς ξαφνικά και να κάνεις κάτι."

Ο Αvellone αναφέρει ότι ένα ακόμη θέμα είναι η απουσία τυποποιημένων μισθών στην εταιρεία, καθώς τα άτομα πληρώνονται πολύ διαφορετικά ποσά για ουσιαστικά τους ίδιους ρόλους. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι μισθοί εξαρτώνται από το ποιος ιδιοκτήτης εμπλεκόταν στην διαδικασία της πρόσληψης. Ο Avellone εργάζεται αυτή τη στιγμή ως freelance writer για παιχνίδια όπως το Dying Light 2 και το Star Wars Jedi: Fallen Order.

Αυτό προκαλούσε μεγάλη ανισορροπία ανάμεσα στους υπαλλήλους και επηρέαζε το ηθικό τους,» ανακαλεί ο Avellone. "Ένα άλλο ζήτημα είναι πως δε νομίζω ότι ο νεποτισμός λειτουργεί ποτέ στη βιομηχανία των video games. Ακόμη και αν ο φίλος σου ή κάποιο μέλος της οικογένειάς σου είναι οι καλύτεροι στη δουλειά τους, το να φέρεις κάποιο τέτοιο πρόσωπο προκαλεί προβλήματα. Οι άλλοι θα τους αντιμετωπίζουν διαφορετικά. Μπορεί να έχουν την καλύτερη συμπεριφορά στον κόσμο, αλλά θα υποθέσουν ότι επειδή αυτό το άτομο έχει διασυνδέσεις με τον CEO, ή τον executive producer, θα έχουν καλύτερη μεταχείριση από αυτούς, είτε την έχουν είτε όχι."

"Ένα παράπονο που εμφανιζόταν συνέχεια, συχνά όταν υπήρχαν απολύσεις – για τη Sega, την Armored Warfare, όποια κι αν ήταν – πάντα υπήρχαν κάποια άτομα τα οποία κρατούσαν και συνήθως βρίσκονταν τους κύκλους του νεποτισμού," εξηγεί ο Avellone. "Μπορεί και να έχεις έναν πραγμαιτκά καλό λόγο για να κρατήσεις αυτό το άτομο, αλλά αυτή η σύνδεση θα αποτελέσει τελικά εργασιακή ευνοιοκρατία, οπότε καλύτερα μα αφαιρέσεις τελείως αυτό το άτομο από την εξίσωση."

"Θα συνεργαζόμουν με τους developers ξανά, αλλά δεν θα συνεργαζόμουν με το senior management," αναφέρει. "Δεν έχω καμία κακή πρόθεση απέναντί τους, απλώς δε νομίζω ότι το στυλ του management που ασκούν είναι υγιές. Παρ’ όλα αυτά, με τους developers που έφυγαν από την Obsidian θα δούλευα ξανά, και σίγουρα θα ξανασυνεργαζόμουν με όσους έχουν παραμείνει εκεί, γιατί είναι άνθρωποι που εργάζονται πολύ σκληρά."

6 days ago
PlayStation 5: Επίσημες πληροφορίες 6 days ago

Επιβεβαιώθηκε ότι θα είναι backwards-compatible με το PS4.

Σύμφωνα με τις σημερινές δηλώσεις του Mark Cerny, το PS5 θα υποστηρίζει backwards compatibility, που σημαίνει ότι θα παίζει κανονικά τα παιχνίδια του PS4.

Η δήλωση προέρχεται από ένα αποκλειστικό άρθρο του Wired, όπου ο system architect και lead designer του PS4, επικεφαλής και για τη next-gen κονσόλα της Sony, αποκάλυψε τις πρώτες επίσημες πληροφορίες. Ως προς το backwards compatibility, συγκεκριμένα αναφέρει ότι, «επειδή [το PS4] είναι εν μέρει βασισμένο στην αρχιτεκτονική του PS4, θα είναι επίσης backward-compatible με τα παιχνίδι για αυτή την κονσόλα.»

Διαβάστε τις μέχρι τώρα φήμες για το PlayStation 5 και και συζητήστε για την επόμενη κονσόλα της Sony σε αυτό το forum topic.

6 days ago
Το Assassin's Creed: Unity θα βοηθήσει στην αναστήλωση της Παναγίας των Παρισίων 6 days ago

Χάρη στην εξαιρετικά λεπτομερή αναπαράστασή της στο παιχνίδι.

Σύμφωνα με αναφορές, μία από τις ψηφιακές πηγές που θα αξιοποιηθούν για την ακριβή ανακατασκευή της αρχιτεκτονικής, είναι το Assassin’s Creed Unity.

Η ζημιά που προκάλεσε στην Παναγία των Παρισίων η χθεσινή πυρκαγιά, ράγισε την καρδιά εκατομμύρια ανθρώπων. Ήδη από σήμερα, γίνονται τα σχέδια για την ανάπλαση του κατεστραμμένου τμήματός της. Η Caroline Miousse, artist που εργάστηκε στο παιχνίδι, μίλησε στο The Verge πριν λίγα χρόνια για τη δημιουργία του καθεδρικού ναού στο Assassin’s Creed: Unity.

"Στην περίπτωση της Παναγίας των Παρισίων, εύκολα το μεγαλύτερο οικοδόμημα στο παιχνίδι, σήμαινε ότι θα έπρεπε να αναπαράγουν μία εκδοχή του καθεδρικού που δεν υπήρχε όντως εκείνη την εποχή," αναφέρει το The Verge. "Η level artist Miousse ξόδεψε κυριολεκτικά χρόνια ασχολούμενη με τις λεπτομέρειες του κτιρίου. Βυθίστηκε στη μελέτη εικόνων για να πετύχει με ακρίβεια την αρχιτεκτονική και συνεργάστηκε με texture artists για να βεβαιωθεί ότι κάθε τούβλο ήταν όπως έπρεπε να είναι."

https://www.youtube.com/watch?v=fLVWEkJA9Lw&t=10s

Σύμφωνα με άρθρο του GPSWorld, το 3D mapping αυτού του είδους είναι η πιο χρήσιμη πηγή για τους αρχιτέκτονες, προκειμένου να φέρουν εις πέρας την αναστήλωση αυτής της ανεκτίμητης πολιτιστικής κληρονομιάς.

Διαβάστε το review του Assassin's Creed Unity και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

2 weeks ago
Το Fortnite αφαιρεί map που φαίνεται να απεικονίζει αυτοκτονία 2 weeks ago

Το Mysterious Mansion αφαιρέθηκε από το The Block.

Πριν δύο μέρες, το The Block του Fortnite, όπου οι παίκτες έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν τις δημιουργίες τους με τον κόσμο, έδινε την ευκαιρία να επισκεφθείτε το Mysterious Mansion (user-generated). Πλέον όμως το map αντικαταστάθηκε από μια προηγούμενη υποβολή, το Tropical Treetops. Τελικά φαίνεται πως η αλλαγή έγινε λόγω ανησυχίας ότι το Mysterious Mansion απεικόνιζε μια σκηνή αυτοκτονίας.

Στο tour του map από τον δημιουργό του FuryLeaks, ένα από τα δωμάτια που επισκέπτεται παρουσιάζει έναν χαρακτήρα που κρέμεται από το ταβάνι, ενώ από κάτω του βρίσκεται μια καρέκλα που έχει γείρει στο έδαφος. Παρ’ όλα αυτά, όταν υπέβαλλε τελικά το map στην Epic Games, ο χαρακτήρας δεν ήταν όντως εκεί και έμενε μόνο η καρέκλα και το σκοινί, όπως επιβεβαιώνεται από το screenshot του χρήστη req-q στο Reddit.


Τελικά το Mysterious Mansion αφαιρέθηκε, παρά τους ισχυρισμούς του δημιουργού του ότι πρόκειται για μια παρεξήγηση, αφού ο ίδιος σκόπευε να απεικονίσει ένα σπίτι που είχε χτυπηθεί από σεισμό, με αποτέλεσμα την καταστροφή του εσωτερικού του. "Η καρέκλα υποτίθεται ότι κρεμόταν από το σκοινί, αλλά έπεσε," δήλωσε ο FuryLeaks. "Έκανα ένα αστείο σε ένα μικρό cinematic όπου κάποιος είχε κρεμαστεί, αλλά… ναι. Στην πραγματικότητα δεν θα ήταν έτσι."

Όποια κι αν ήταν η πρόθεση του FuryLeaks, η Epic Games θεώρησε ότι είχαν παραβιαστεί οι δεοντολογικοί κανόνες του Fortnite, ακόμη και με την υπόνοια της αυτοκτονίας και η απόφασή της εταιρείας φαίνεται να είναι τελική.

Διαβάστε επίσης το review του Fortnite και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

Ελάτε να παίξουμε μαζί Fortnite γράφοντας το ID σας σε αυτό το forum topic.

2 weeks ago
2 weeks ago
Notification