Το YouTube έριξε ban στο κανάλι της influencer Belle Delphine 2 years ago

Ενεργοποιήθηκε εκ νέου μετά από υποστήριξη άλλων YouTubers.

H Belle Delphine, σταρ των social media και αυτοαποκαλούμενη gamer girl είδε μόλις πρόσφατα το YouTube να ρίχνει ban στο κανάλι της χωρίς προειδοποίηση.

Η γεννημένη στην Νότια Αφρική Belle Delphine, της οποίας το πραγματικό όνομα είναι Mary-Belle Kirschner, ζει πλέον στο Ηνωμένο Βασίλειο και έχει γίνει γνωστή μέσα από τα -πολλές φορές επικίνδυνα αλλά - χιουμοριστικά βίντεο στο YouTube.
H Delphine πρόσφατα τρόλαρε τους fans της δημιουργώντας σε site ενηλίκων την περσόνα GamerGirl Bathwater, κερδίζοντας μια περιουσία από αυτό. Πάντως το κανάλι της έχει πάνω από 1.8 εκατομμύρια subscribers και πριν λίγο καιρό απενεργοποιήθηκε από το YouTube. Βέβαια η influencer υποστηρίζει ότι αυτό συνέβη χωρίς πρότερη προειδοποίηση, πρωτόκολλο που χρησιμοποιεί το YouTube πριν από το ερχόμενο ban.

Η Delphine το ανέφερε στο Twitter για να δεχθεί την υποστήριξη του Keemstar.

 

 

Ο λόγος για το άμεσο ban ήταν λόγω ξεκάθαρου σεξουαλικού περιεχομένου. Ωστόσο η gamer girl θεωρεί ότι η πλατφόρμα κρίνει με δυο μέτρα και δυο σταθμά αφού το αμφιλεγόμενο βίντεο της Cardi B, “WAP” παραμένει στο YouTube και έχει φτάσει τα 300 εκατομμύρια views.

Πάντως οι κανόνες για το community του YouTube υποδεικνύουν ότι τα μόνιμα bans μπορούν να ισχύουν χωρίς προειδοποίηση όταν το περιεχόμενο είναι συνεχόμενα υβριστικό, το οποίο μάλλον ίσχυσε στην περίπτωση της Delphine. Βέβαια αν όντως ισχύει αυτό, αντίστοιχη αντιμετώπιση δεν είχαν άλλα κανάλια παρόμοιου περιεχομένου.

 

 

Οι fans της Belle Delphine μπορούν να είναι ήσυχοι πλέον, αφού μετά την εκστρατεία της στα κοινωνικά δίκτυα και την υποστήριξή της από γνωστούς YouTubers, η πλατφόρμα ενεργοποίησε το κανάλι της. Η Delphine ανακοίνωσε τα νέα μέσω Twitter.

 

 

Πάντως έχει ενδιαφέρον να δούμε αν το YouTube θα αντιδρούσε το ίδιο και θα ενεργοποιούσε το κανάλι ενός λιγότερο γνωστού YouTuber.

Διαβάστε για την απόφαση του YouTube να προβάλει διαφημίσεις σε όλα τα βίντεο και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

Notification