Η Intel παρουσίασε το λογισμικό που έχει σχεδιάσει για να φιλτράρει τις κακές εκφράσεις στα voice chats όταν παίζετε. Το λογισμικό Bleep χρησιμοποιεί επεξεργασία AI για να αφαιρέσει προσβολές και μισητή γλώσσα προτού χτυπήσουν το ακουστικό σας. Παρόλο που δεν υπάρχει κάποιο demo, φαίνεται ότι το λογισμικό θα καταγράφει την ομιλία ως κείμενο, φιλτράροντας οποιαδήποτε καταχρηστική γλώσσα και παρακολουθώντας την "ένταση" της συνομιλίας.

Τα είδη προσβλητικής γλώσσας κατηγοριοποιούνται επίσης, όπως η μισογυνία και η φυλετική ρητορική μίσους. Αυτά μπορούν να ενεργοποιηθούν και να απενεργοποιηθούν, καθώς και ένα ρυθμιστικό slider για την κλιμάκωση του επιπέδου τοξικότητας που θα αποκλείεται από τη φωνητική συνομιλία, με την Intel να θέλει να επιτρέψει στους παίκτες να "ελέγχουν τη συνομιλία τους".

Πολλά games, ακόμη και μερικές πλατφόρμες όπως το Steam, χρησιμοποιούν ήδη κάποια μορφή φίλτρου βωμολοχίας που μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε ή ακόμη και να αλλάζει το μήνυμά σας με ενοχλητικές εναλλακτικές λέξεις. Ωστόσο, αυτά συχνά απαντώνται μόνο σε συνομιλία μέσω κειμένου, κάνοντας τα voice chats ναρκοπέδιo. Η Intel είπε ότι σύμφωνα με το The Anti-Defamation League, περίπου το 22% των παικτών θα εγκαταλείψουν ένα παιχνίδι λόγω παρενόχλησης.

Το Bleep ανακοινώθηκε αρχικά στο GDC 2019, όταν ήταν σε πολύ πρώιμο στάδιο. Η Intel ανακοίνωσε στο πιο πρόσφατο GDC ότι σχεδιάζει να φέρει το Bleep σε beta κάποια στιγμή φέτος. "Αναγνωρίζουμε ότι η τεχνολογία δεν είναι η πλήρης απάντηση", δήλωσε ο Roger Chandler της Intel. "Πιστεύουμε όμως ότι μπορεί να συμβάλει στην μείωση του προβλήματος ενώ αναζητούμε βαθύτερες λύσεις".

 

Read More...

Notification