Τα πιο disliked βίντεο του YouTube όλων των εποχών περιλαμβάνουν κάποια κλασικά όπως το Baby του Justin Bieber, το Friday της Rebecca Black και το Call of Duty: Infinite Warfare reveal trailer. Μια νέα ενημέρωση μπορεί να αφαιρέσει την ικανότητα των θεατών να δουν σε πόσους χρήστες δεν άρεσε κάποιο συγκεκριμένο βίντεο. Το YouTube λέει ότι αυτή τη στιγμή δοκιμάζει την αλλαγή, η οποία δεν θα αφαιρέσει το κουμπί του dislike, αλλά θα κάνει τη μέτρηση ορατή μόνο στους δημιουργούς.

Μόνο επιλεγμένοι χρήστες είναι μέρος του πειράματος, με το YouTube να μοιράζεται ένα στιγμιότυπο οθόνης για το πώς θα φαίνεται το νέο interface. Ο αριθμός των likes θα εξακολουθεί να εμφανίζονται κάτω από το αντίστοιχο κουμπί, ενώ το dislike δεν έχει πλέον συνημμένο αριθμό.


Οι gamers του YouTube δεν είναι ξένοι με τα στοχευμένα dislike campaigns που περιγράφονται στο tweet, με το τρέιλερ του Infinite Warfare ως παράδειγμα. Σε μια άλλη περίπτωση, οι gamers οργανώθηκαν για να κάνουν μαζικά dislike ένα βίντεο του Jimmy Kimmel στο οποίο είπε ότι το να παρακολουθείς κάποιον να παίζει games δεν έχει νόημα.

Η ανακοίνωση του YouTube για το πείραμα γενικά δεν άρεσε στη κοινότητα του, με πολλές απαντήσεις και retweet στο Twitter να επικρίνουν την κίνηση. Ακόμη και οι υψηλού προφίλ YouTubers όπως ο Jacksepticeye και ο RubberNinja έχουν εκφράσει αμφιβολίες σχετικά με την αλλαγή, ενώ άλλοι χρήστες έχουν επισημάνει πόσο εύκολα οι αφοσιωμένοι dislikers θα ξεπεράσουν τους περιορισμούς.

Read More...

Notification