Οι παίκτες του World of Warcraft θα έχουν συμβούλιο που θα μιλάει απευθείας με τους developers

Η Blizzard ετοιμάζει ένα νέο συμβούλιο στο World of Warcraft με άτομα από το Community, μια πλατφόρμα που ελπίζει πως θα δώσει σε μια επιλεγμένη ομάδα παικτών μια απευθείας γραμμή επικοινωνίας με τους developers.

To συμβούλιο αυτό ανακοινώθηκε αυτή την εβδομάδα και περιγράφεται ως ένα εργαλείο που βοηθά τους developers να έρθουν σε επαφή με ανθρώπους του παιχνιδιού, είτε αυτοί συμμετέχουν σε raids, σε PVP, σε achievements ή σε οτιδήποτε άλλο. Στα άτομα αυτά θα παρέχονται αποκλειστικά forums, κάποια ορατά στο κοινό και κάποια ιδιωτικά και ζωντανές συνομιλίες μεταξύ μελών του συμβουλίου και των developers.

Η Blizzard γράφει στην ανακοίνωση: “Τα σχόλια των παικτών επηρεάζουν όλες τις πτυχές του παιχνιδιού και με τόσο μεγάλο εύρος απόψεων στο στυλ του παιχνιδιού η συλλογή και η κατανόηση σχολίων είναι πιο σημαντική από ποτέ. Για να βοηθήσουμε περαιτέρω τις προσπάθειές μας σε αυτόν τον τομέα, παρουσιάζουμε το WoW Community Council. Αυτό το πρόγραμμα θα δημιουργήσει έναν νέο τρόπο επικοινωνίας μεταξύ παικτών και developers του WoW. Στόχος μας είναι να συγκεντρώσουμε πιο λεπτομερή σχόλια για όλες τις πτυχές του World of Warcraft από τους παίκτες μας ανά τον κόσμο.

www.youtube.com/watch?v=3I2FftXcAWg

Αυτή τη στιγμή η Blizzard δέχεται αιτήσεις μέσω μιας φόρμας, ζητώντας από τους ενδιαφερόμενους να αναφέρουν με ποιους τομείς του παιχνιδιού ασχολούνται περισσότερο και πόσο καιρό παίζουν. Φαίνεται ότι θα πρέπει να αποδείξετε ότι έχετε αξιοπιστία, καθώς η φόρμα σας ζητά να υποβάλετε 3 παραδείγματα προηγούμενων συνεισφορών σας στην κοινότητα. Μετά από ένα χρόνο, τα μέλη του συμβουλίου θα αποσυρθούν και οι θέσει θα ανοίξουν ξανά για να εισέρθουν νέες φωνές.

Ενώ η ιδέα είναι καινούρια για το WoW, η ιδέα ενός συμβουλίου από παίκτες που επικοινωνούν με τους developers δεν είναι καθόλου νέα. Το EVE Online εδώ και καιρό προσκαλεί εκπροσώπους των παικτών να συμμετάσχουν στο Stellar Management Council, αν και ως παιχνίδι που βασίζεται περισσότερο στην κοινότητα, τα μέλη του συμβουλίου αυτού λαμβάνουν πολύ άμεση πληροφόρηση σχετικά με τα υπό ανάπτυξη features και προσκαλούνται σε μια ετήσια σύνοδο 5 ημερών στην Ισλανδία . Η Blizzard σημειώνει εύστοχα ότι το συμβούλιο του WoW δεν θα μαθαίνει για νέες εξελίξεις στο παιχνίδι πριν από τους κοινούς παίκτες.

Το συμβούλιο αυτό δημιουργείται εν μέσω των συνεχιζόμενων δικαστικών αγώνων που δίνει η Activision Blizzard και τις συνεχιζόμενες αλλαγές που κάνει στο ίδιο το παιχνίδι. Υπάρχει μια αίσθηση ότι το World of Warcraft πρέπει να επανεξετάσει τις θεμελιώδεις ιδέες σχετικά με το τι σημαίνει να είσαι ένα MMO δεκαετιών και αυτό σημαίνει μια στενότερη συζήτηση με τη βάση παικτών του παιχνιδιού.

Read More...

Notification