Μάνος Γρυπάρης απάντησε στο θέμα 'Captain Tsubasa: Rise of New Champions' στο φόρουμ. 3 days ago

Captain Tsubasa: Rise of New Champions review

captain-tsubasa-rise-of-new-champions-review.jpg

Το Captain Tsubasa είναι μια anime σειρά που δημιουργήθηκε στην Ιαπωνία με αφορμή τον Diego Maradona. Ο ομώνυμος πρωταγωνιστής είναι ένα κλασικό 10άρι που διακρίνεται με την ομάδα του και την Εθνική ομάδα της χώρας του. 

Το παιχνίδι δεν είναι το κλασικό ποδοσφαιράκι που θα περιμένατε, αφού παντρεύει ποδόσφαιρο με RPG στοιχεία. Έχουμε δύο modes. Το Episode Tsubasa, το οποίο επικεντρώνεται φυσικά στον Tsubasa Oozora και το άλλο sub-mode ονομάζεται “Episode New Hero” όπου φτιάχνετε τον δικό σας παίκτη. Εκεί ξεκινάτε με χαμηλά στατιστικά τα οποία ανεβάζετε. Ξοδεύετε πόντους σε Technique, Offense, Power, Speed και Defense, ανάλογα με την θέση σας, ενώ διαλέγετε και συμπαίκτες-φίλους. Τα σούπερ skills με τα οποία εξαπολύετε σουτ-κεραυνούς έχουν την φάση τους. Κάποιοι παίκτες έχουν μάλιστα ειδικό skill στο δυνατό σουτ τους κι έτσι θα δείτε ένα εκπληκτικό animation που συνοδεύεται από ένα ξεχωριστό κάθε φορά ζώο, όπως τίγρη, πάνθηρα, πουλί κτλ. Αλλά στην τελική υπάρχει το κλασικό chance του αν θα μπει γκολ ή όχι, όπως και στα RPG.

Όσον για τον χειρισμό...άστα να πάνε. Οι συρτές οι πάσες είναι αδύναμες. Οι σέντρες είναι πιο δυνατές, το ίδιο και οι προωθημένες πάσες. Στις ντρίμπλες αν ένας παίκτης ξεφύγει από τον αντίπαλό του τότε αποκτάει πλεονέκτημα και μπορεί να ξεφύγει και από άλλους (ανεβάζει το V-Zone) τότε γίνεται πιο αποτελεσματικός στα σουτ.

Το story έχει λίγο χαβαλέ, υπάρχει online multiplayer όπου οι συμπαίκτες σας έχουν πολύ καλό επίπεδο. Δυστυχώς το μεγάλο αρνητικό, πέρα απ' το ότι δεν απευθύνεται καθαρά σε ποδοσφαιρόφιλους αλλά περισσότερο σε λάτρεις των anime και RPG (και ταυτόχρονα του ποδοσφαίρου) είναι τα ελάχιστα modes. Δύο single-player modes και τεράστια έλλειψη φαντασίας στο online multiplayer. Γιατί; Βάλτε μωρέ ένα μανατζεριλίκι, κανένα τουρνουά, κάτι. Τι να τα κάνουμε τα φιλικά;
 

Διαβάστε περισσότερα...

Notification