Μάνος Γρυπάρης απάντησε στο θέμα 'Turrican Collection' στο φόρουμ. 3 days ago

Συμπαθητική συλλογή αλλά μόνο για νοσταλγούς του retro gaming. Επίσης τα Turrican games έχουν υψηλό βαθμό δυσκολίας και οριακά δεν μπήκαν στο Best of των δυσκολότερων games μας.

Ο emulator που τρέχει τα games αυτά, σας επιτρέπει να παραμετροποιήσετε πλήρως τα controls στο χειριστήριό σας και μάλιστα ξεχωριστά σε κάθε παιχνίδι. Βέβαια όση παραμετροποίηση κι αν κάνετε, τίποτα δεν συγκρίνεται με την απλότητα της original έκδοσης, ειδικά στην Amiga, όπου με ένα μεταλλικό χειριστήριο Tomahawk ή Pac-Man που καθόριζε την κατεύθυνση του Turrican στην οθόνη και ένα κουμπί (απλό πάτημα ή το κρατούσατε πατημένο), είχαμε ακρίβεια και απλότητα μαζί. Με το DualShock, δεν θα αποδίδετε εξίσου καλά στο να κινείτε τον Turrican καθώς θα έχετε από την μία το analog stick που προτείνεται περισσότερο για 3D games και από την άλλη πολλά κουμπιά να διαχειριστείτε, τα οποία ας πούμε ότι βολεύουν στη χρήση πολλών ειδικών δυνάμεων μαζί, περισσότερο δε στο πρώτο Turrican (σ.σ. γλιτώνουμε και το πάτημα του Space στο οποίο πεταγόμασταν και το πατούσαμε.).

Υπάρχει επίσης δυνατότητα για Save ή Load state, ώστε να αποθηκεύσετε ή να φορτώσετε την πρόοδό σας, αλλά και δυνατότητα για Replay, ώστε να επιστρέψετε πίσω ορισμένα δεύτερα στην προηγούμενη κίνησή σας. Αν θέλετε όμως να πάρετε trophies στο PS4, τότε θα πρέπει να απενεργοποιήσετε κάθε βοήθεια και να αρκεστείτε στις αρχικές ζωές σας και στα 3 Continue που έχετε!

Θα είμαι ειλικρινής. Τα είχα τερματίσει στην Amiga. Είναι ακριβώς τα ίδια games με emulator (κοροϊδία). Δεν άντεχα μετά από τόσους ψόφους στο PS4 και δεν τα τερμάτισα. Θα χρειαζόμουν κανένα 15ήμερο στην καλύτερη.

Διαβάστε περισσότερα...

Notification