Featured
Γιάννης Μοσχονάς

Γιάννης Μοσχονάς (Blood King)
Experience: 5316 (1064 points to next level)

 
600
Γιώργος Αναστασίου and 59 others have joined the group Cyberpunk 2077 3 days ago
Γιάννης Μοσχονάς replied to the topic 'The Pandora Directive' in the forum. 4 days ago

the-pandora-directive-14.png
Το The Pandora Directive είναι αντάξιο του μυθολογικού ονόματος που φέρει. Είναι ένα ψηφιακό κουτί της Πανδώρας από το οποίο ξεχύνονται ένα σωρό ευεργετήματα για τους Adventure gamers σαν και του λόγου σας αντί για τα δεινά που περιγράφονταν στον μύθο. Η μόνη παραφωνία στην εξαιρετική συμφωνία της νέας περιπέτειας του Tex Murphy είναι το σύστημα χειρισμού, το οποίο θα παραβλέψετε μπροστά σε τόσες ομορφιές που σας περιμένουν.

Το The Pandora Directive είναι ένα αξιόλογο video game γιατί πυροδοτεί ευχάριστα συναισθήματα σε κάθε στροφή της ιστορίας του, συναισθήματα που δημιουργούνται από το μοναδικό θέαμα των FMV cutscenes, τους δημοφιλείς πρωταγωνιστές που ερμηνεύουν ιδιαίτερους χαρακτήρες και τις αποφάσεις που λαμβάνετε.

Διαβάστε εδώ το Review του The Pandora Directive

Read More...

Γιάννης Μοσχονάς created a new topic ' Pac-Man Championship Edition DX+' in the forum. 4 days ago

pac_man_championship_edition_dx__win.jpg
Επιστροφή στο πρόσφατο παρελθόν και σε μια από τις συναρπαστικότερες εξορμήσεις του λατρευτού Pac-Man. Ο αχόρταγος θηρευτής χαπιών, φρούτων και φαντασμάτων έδωσε τα ρέστα του στο πρώτο sequel του Pac-Man Championship Edition και το αποτέλεσμα για εμένα υπήρξαν αρκετές ώρες τρεχαλητού και εθιστικής αλληλεπίδρασης.

Λατρεύω και τα δεκατέσσερα levels που παρέχουν ξεχωριστές καταδιωκτικές εμπειρίες και εκτίμησα ιδιαίτερα τα modes του, με το Score Attack να κερδίζει την προτίμησή μου. Το στράγγισμα των λαβυρίνθων από πόντους αξιοποιώντας τα πρωτοποριακά mechanics του χαρακτήρα θα σας ενθουσιάσει σίγουρα. Μια γρήγορη ματιά στο ακόλουθο βίντεο θα σας βάλει στο κλίμα:
[video]

Read More...

Γιάννης Μοσχονάς created a new topic ' The Pandora Directive' in the forum. 6 days ago

DRcu7bN.jpg
Ο πρόωρος χαμός της πανέμορφης Tanya Roberts υπήρξε το έναυσμα για να ασχοληθώ ξανά με το αριστουργηματικό Adventure The Pandora Directive που την φιλοξένησε ως μια από τους NPCs. Η σειρά των Adventures με πρωταγωνιστή τον Tex Murphy έγραψε ιστορία με τα Full Motion Videos και την ενεργή συμμετοχή χολιγουντιανών σταρ αλλά αυτή είναι μόνο η πρόσοψή τους.

Η πραγματική αξία των περιπετειών του Tex Murphy, αξία που διακρίνεται σε όλη την διάρκεια του The Pandora Directive, είναι οι δυνατοί γρίφοι και οι κρίσιμες αποφάσεις του παίκτη οι οποίες μεταβάλουν την μορφή του σεναρίου. Έχουν περάσει 24 ολόκληρα χρόνια από την κυκλοφορία του και όμως οι γρίφοι είναι εξίσου δύσκολοι με την πρώτη φορά που τους αντιμετώπισα, και άκρως ενδιαφέροντες φυσικά. Δείτε το παρακάτω βίντεο για μια μικρή γεύση από το αξέχαστο παιχνίδι:
[video]

Read More...

Γιώργος Αναστασίου and 59 others have joined the group Cyberpunk 2077 7 days ago
Γιάννης Μοσχονάς replied to the topic 'Perfect Dark' in the forum. 3 weeks ago

N64_PerfectDark_05.png
Ο σιδερένιος κανόνας των FPS “φάτους πριν σε φάνε” θα σας καθοδηγήσει για τουλάχιστον δέκα ώρες, σε περίπτωση που ξεκινήσετε την πορεία σας στο Perfect Dark από τα χαμηλά (επίπεδα δυσκολίας). Στην συνέχεια θα πολλαπλασιάσετε τις ώρες της δράσης και της διασκέδασης ανεβάζοντας τον δείκτη δυσκολίας και συμμετέχοντας με τους φίλους σας σε ένα σωρό multiplayer αγώνες.

Το συμπέρασμα που βγαίνει αβίαστα από το Perfect Dark είναι ότι πρόκειται για ένα από τα καλύτερα FPS όλων των εποχών σε επίπεδο mechanics και αισθητικής, θυσιάζοντας ελάχιστη από την αίγλη του σε ένα φλύαρο συνομωσιολογικό σενάριο με χαρακτήρες-καρικατούρες.

Διαβάστε εδώ το Review του Perfect Dark

Read More...

Γιάννης Μοσχονάς created a new topic ' CastleStorm' in the forum. 3 weeks ago

ss_091d27dbf359e20360732c2342bfa851f1c1e7b4.jpg
Η διαχρονικότητα ενός video game είναι και η καλύτερη απόδειξη της αξίας τους όπως αποδεικνύει το εξαιρετικό CastleStorm με το οποίο καταπιάστηκα για το επόμενο άρθρο μου στην στήλη Retro. Τα game mechanics του με ενθουσίασαν με την εθιστικότητά τους, αναγκάζοντας με να το κατατάξω στα κορυφαία Tower Defence που έχω παίξει, δίπλα ακριβώς στο Defense Grid: The Awakening, αν και το τελευταίο είναι καθαρόαιμο και όχι υβριδικό.

Η Co-Op εμπειρία στα multiplayer modes σκίζει αν έχετε και τον κατάλληλο συμπολεμιστή ενώ το εκτενές grinding που λαμβάνει χώρα στα Survival modes μόνο απεχθές δεν είναι. Τουναντίον, Survival και single player campaign είναι δύο συγκοινωνούντα δοχεία που αυξάνουν κατακόρυφα την πώρωση και την ανάγκη για περισσότερες μάχες. Ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω βίντεο για να "ψηθείτε":
[video]

Read More...

Γιάννης Μοσχονάς created a new topic ' Perfect Dark' in the forum. 3 weeks ago

file_32598_perfect_dark_002-1280x720.jpg
Η μεγάλη επιστροφή μου στα λημέρια του Perfect Dark για τις ανάγκες του σχετικού άρθρου της στήλης Retro, έπρεπε να συνοδεύεται από τυμπανοκρουσίες. Ένα από τα καλύτερα FPS όλων των εποχών που άφησε εποχή στο Nintendo 64 δεν μπορεί παρά να καταλαμβάνει περίοπτη θέση στα αγαπημένα μου κομμάτια του είδους.

Σέξι πρωταγωνίστρια, άφθονα όπλα και πυρομαχικά, χιλιάδες εχθροί για να τα σφηνώσω, τι άραγε δεν θα λάτρευα σε αυτόν τον κορυφαίο τίτλο; Μάλλον το φαιδρό συνομωσιολογικό υπόβαθρο του σεναρίου και έναν εξωγήινο που τον λένε Elvis λες και μεγάλωσε στον αμερικάνικο νότο βλέποντας καθημερινά μπόλικη τηλεόραση. Ας είναι, το gore που ρέει άφθονο από level σε level μου επέτρεψε να συγχωρήσω τις αφηγηματικές ασυναρτησίες και να χαρώ το φανταστικό gameplay.
[video]

Read More...

Γιάννης Μοσχονάς replied to the topic 'Empire of Sin' in the forum. 4 weeks ago

Empire-of-Sin-Elvira-Fight-1024x576.jpg
Το Empire of Sin χαρακτηρίζεται από την αφθονία. Άφθονοι playable χαρακτήρες και factions διατίθενται για να ενισχύσουν σημαντικά το replayability του. Άφθονες ώρες θα σας πάρει να κατακτήσετε την πόλη και να ολοκληρώσετε την πληθώρα των missions. Άφθονα ευρώ θα πετάξουν από το πορτοφόλι σας και θα προσγειωθούν στα ταμεία των developers προκειμένου να αποκτήσετε την καλύτερη έκδοση και τα επερχόμενα expansions. Μιλάμε για ένα εξαιρετικό Strategy με φανταστικές μάχες που θα σας καθηλώσει αβίαστα στον ρόλο του αρχιμαφιόζου.

Διαβάστε το Review του Empire of Sin εδώ.

Read More...

Γιάννης Μοσχονάς replied to the topic 'Empire of Sin' in the forum. 4 weeks ago

50622552651_a2cd96fa9e_k.jpg

Έχω γράψει ήδη κάμποσες ώρες σκληρών μαχών στο Empire of Sin, χτίζοντας μαφιόζικες αυτοκρατορίες με διαφορετικούς αυτοκράτορες και μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι είναι ένα από τα απολαυστικότερα Tactical Strategy που έχω ασχοληθεί εδώ και καιρό. Λατρεύω το σύστημα μάχης του που διαθέτει τα καλύτερα στοιχεία των XCOM, γαρνιρισμένα με την μαφιόζικη αισθητική της δεκαετίας του 1920. Η διαχείριση πόρων έρχεται δεύτερη και καταϊδρωμένη στο πακέτο, αποτυγχάνοντας να ικανοποιήσει την δίψα για στατιστικούς πίνακες με αστρονομικά ποσά. Περισσότερα θα αναφέρω στο επερχόμενο review μου.

Read More...

Γιάννης Μοσχονάς replied to the topic 'Yakuza 7' in the forum. 2 months ago

Διαβάστε το Review του Yakuza: Like A Dragon

Το Yakuza: Like A Dragon συγκεντρώνει ένα σωρό πρωτιές, οι οποίες σχηματίζουν τελικά την μοναδική του εικόνα που το ξεχωρίζει από τα αριστουργήματα που προηγήθηκαν. Ο πρωταγωνιστικός χαρακτήρας δεν είναι πλέον ο θρυλικός Dragon of Dojima, ο Kiryu Kazuma. Το φόντο της περιπέτειας έπαψε να είναι το Tokyo και η περιοχή του Kamurocho, πασίγνωστο σκηνικό για οποιονδήποτε ασχολήθηκε έστω και με ένα από τα περασμένα Yakuza.

Το ίδιο το είδος του παιχνιδιού άλλαξε, μετακινούμενο δυναμικά από τα Action Adventure, Beat ‘Em Up νερά του σε εκείνα των JRPG. Παρά τις πολλαπλές μεταβολές και τα μαστορέματα στο gameplay, το Yakuza: Like A Dragon διατηρεί την ποιοτική του στάμπα γιατί διαθέτει ασυναγώνιστο gameplay. Αν ανήκετε στους οπαδούς της σειράς σαν τον γράφοντα, θα απολαύσετε κάθε δευτερόλεπτο των δεκάδων ωρών του. Αν είναι το πρώτο Yakuza που παίζετε, θα μετατραπείτε σε φανατικοί ακόλουθοι του franchise.

Read More...

Διαβάστε το Review του Assasssin's Creed: Valhalla

Το Assassin’s Creed: Valhalla είναι ένα ακόμα υπέρ-φιλόδοξο project της Ubisoft που κατορθώνει να σταθεί στο ύψος του παρά τα προγραμματιστικά προβλήματα. Τα bugs διορθώνονται εύκολα με δωρεάν updates ενώ η έλλειψη ουσίας και το κακό gameplay δεν θα το έσωζαν με τίποτα αν αποτελούσαν δομικά χαρακτηριστικά του. Ευτυχώς, το Assassin’s Creed: Valhalla έχει εξαιρετικό gameplay, αψεγάδιαστο χειρισμό, συναρπαστικά game mechanics και μια επική ιστορία που θα ζήλευαν άνετα οι τηλεοπτικές σειρές και οι ταινίες με Βίκινγκς.

Η επανάληψη απουσιάζει από την αφήγηση και τα objectives των missions, η εκμάθηση των κανόνων διεπίδρασης με το περιβάλλον γίνεται γρήγορα και με το πάσο του παίκτη. Το A.I. έχει προσεχτεί και τα επίπεδα δυσκολίας καλύπτουν τις ανάγκες έμπειρων και άπειρων users. Σαν σύνολο εξετάζει σφαιρικά την ζωή των Βίκινγκς και σας εισάγει ανεμπόδιστα στον ρόλο τους. Αν αποφασίσετε να “σκάσετε” τα 50 ευρώ του κόστους του, θα σας κρατήσει συντροφιά σε όλη την διάρκεια της τρέχουσας καραντίνας, γεμίζοντας τις μέρες σας με ψηφιακή απόλαυση.

Read More...

Γιάννης Μοσχονάς created a new topic ' Company of Crime' in the forum. 3 months ago

Screenshots_00010.jpg
To Company of Crime ξεχειλίζει από έμπνευση δανεισμένη από την πραγματική ζωή αλλά και την τέχνη. Σας μεταφέρει με μαγικό τρόπο σε παρελθούσα ιστορική πραγματικότητα, μετατρέποντας δυσάρεστες καταστάσεις ανομίας και βίας σε ένα στιλιστικό πανδαιμόνιο. Δεν ασχολείται με ηθικά διλήμματα και σας τοποθετεί στην θέση αμφότερων των δυνάμεων της τάξης και της αταξίας, επιδιώκοντας να σας διασκεδάσει με το gameplay του.

Το Tactical κομμάτι υπερτερεί κατά πολύ της διαχείρισης πόρων αφού έχει δανειστεί τα καλύτερα συστατικά των Tactical Strategy και τα έχει εστιάσει στις μάχες σώμα με σώμα. Τα θετικά του στοιχεία αμαυρώνονται από κάποια αρνητικά που εστιάζονται κυρίως στο τεχνικό μέρος όμως το gameplay είναι αρκετά εμπνευσμένο για να δικαιολογήσει την αγορά του. Πάρτε μια γεύση της δράσης στο ακόλουθο βίντεο:
[video]

Read More...

Notification