Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ έκανε αγωγή στη Microsoft για να αποτρέψει την εξαγορά της Activision Blizzard

lina-kahn-phil-spencer-85-1670530840.jpg


Η νέα ακαδημαϊκός και reviewer τεχνολογίας Lina Kahn ίσως έπαιξε ρόλο.

Η επερχόμενη εξαγορά της Activision Blizzard από την Microsoft, που πολύς κόσμος θεωρεί μια υπόθεση που θα καταλήξει σε συμφωνία, βρίσκει μπροστά της και επίσημα ένα μεγάλο εμπόδιο, καθώς η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου της Αμερικής μήνυσε και επίσημα την Microsoft, σε μια προσπάθεια να σταματήσει την εξαγορά της Activision Blizzard έναντι 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η μήνυση, η οποία κατατέθηκε σήμερα, υποστηρίζει ότι η συμφωνία θα έκανε την Microsoft πολύ ισχυρό ανταγωνιστή στη βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών και τελικά θα καταστείλει τον ανταγωνισμό. Παρότι υπήρχαν πληροφορίες ότι η τετραμελής επιτροπή που θα πάρει την απόφαση, από ψήφους 3 κατά και 1 υπέρ έγινε 2 υπέρ και 2 κατά, η κίνηση αυτή ανατρέπει όσα πιστεύαμε μέχρι τώρα. 

Όπως αναφέρει η Washington Post, η μήνυση αντιπροσωπεύει την «πιο σημαντική προσπάθεια της FTC να χαλιναγωγήσει την ενοποίηση στον κλάδο της τεχνολογίας». Η είδηση ακολουθεί τον διορισμό της εξέχουσας ακαδημαϊκού και κριτικού τεχνολογίας Lina Kahn στην προεδρία της Επιτροπής Εμπορίου και ανταποκρίνεται στην αποστολή της «να εγκαινιάσει μια νέα εποχή επιβολής της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας». Η Microsoft φέρεται να μην έχει δει μια τόσο «σοβαρή ρυθμιστική απειλή για την επιχείρησή της» εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια, όταν το Υπουργείο Δικαιοσύνης άσκησε αγωγή κατά κατά της εταιρείας για τις εξαγορές της. Να σημειώσουμε ότι η Microsoft είχε προηγουμένως κάνει μία πολύ μεγάλη εξαγορά (μικρότερης κλίμακας ωστόσο), καθώς είχε αποκτήσει την Zenimax για 7,5 δις δολάρια και μαζί εταιρείες όπως η Bethesda (Elder Scrolls, Fallout) και id Software (Doom, Wolfenstein).

Σύμφωνα με την Washington Post, αυτή η αγωγή θα μπορούσε να σταματήσει την αγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft. Η αγορά αναμενόταν να δώσει στη Microsoft τον έλεγχο παγκοσμίως γνωστών gaming σειρών, όπως τα Call of Duty, Diablo, Overwatch και Candy Crush.

Καθ' όλη τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, η Microsoft έχει επανειλημμένα προσπαθήσει να διαβεβαιώσει το κοινό ότι η αποκλειστικότητα δεν είναι ο στόχος της με αυτήν την εξαγορά. Η εταιρεία φέρεται να έχει εγγυηθεί ότι η σειρά Call of Duty θα παραμείνει στις πλατφόρμες PlayStation για μια δεκαετία και θα έρθει και στις κονσόλες της Nintendo εάν ολοκληρωθεί η συμφωνία. Ωστόσο, η FTC ισχυρίζεται ότι η εξαγορά εξακολουθεί να δίνει στη Microsoft ένα αθέμιτο πλεονέκτημα και θα μπορούσε να «μειώσει την καινοτομία σε αυτές τις πιο εκκολαπτόμενες gaming αγορές».

Δείτε την δήλωση του Phil Spencer ότι η Sony θέλει να μεγαλώσει το PlayStation μικραίνοντας το Xbox.

Read More...

Notification