Ο director του Final Fantasy 15 ασχολείται με ένα metaverse project για λογαριασμό της Ιαπωνικής κυβέρνησης

hajime-tabata-metaverse-project-30-1679068021.jpg


Με σκοπό να εκσυγχρονίσει την Ιαπωνία.

Ο director του Final Fantasy 15 και πρώην εργαζόμενος της Square Enix, Hajime Tabata, εργάζεται σε ένα project του metaverse που ονομάζεται Ryugukoku.

Πλέον ο Tabata εργάζεται ως σύμβουλος Web 3.0 στην Ψηφιακή Υπηρεσία της Κυβέρνησης της Ιαπωνίας και δημιουργεί μία εκδοχή του metaverse με την μορφή ενός RPG για να εκσυγχρονίσει την Ιαπωνία μέσω των games. Το Ryugukoku είναι ουσιαστικά μία πλατφόρμα για μικρότερες πλατφόρμες του metaverse, οι οποίες θα ελέγχονται από εταιρείες και θα χρησιμεύουν στην ανταλλαγή πληροφοριών, στο marketing και άλλα.

Η διαφορά του με αντίστοιχες πλατφόρμες είναι ότι μοιάζει με online RPG, βασισμένο σε ένα κόσμο φαντασίας. Οι χρήστες θα μπορούν να βιώσουν μια RPG εμπειρία σε διάφορες περιοχές και θα συναντήσουν πλήθος περιεχομένου και υπηρεσιών. Η δομή του metaverse υπόσχεται ασφάλεια στις πληρωμές και στις πληροφορίες και ο Tabata έχει σκοπό να δώσει αυτή την ιδέα και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Tabata ήταν director του Final Fantasy 15 το 2016. Το 2018 ίδρυσε την Luminous Productions και αποχώρησε από την Square Enix την ίδια χρονιά. Η Luminous Productions κυκλοφόρησε το Forspoken το 2023, όμως λόγω τον χαμηλών πωλήσεών του, η εταιρεία συμπτήχθηκε ξανά από την Square Enix.

Read More...

Notification