Death Stranding: Το νέο video game του Hideo Kojima

Hot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
16
Death Stranding: Το νέο video game του Hideo Kojima

Death Stranding: Το νέο video game του Hideo Kojima

Κυκλοφόρησε το launch τρέιλερ. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 10/5/16] Ο Hideo Kojima δήλωσε ότι το νέο του παιχνίδι που ετοιμάζει σε συνεργασία με την Sony "Θα το ευχαριστηθούν ιδιαίτερα όσοι αρέσκονται στο να παίζουν games όπως τα The Division και Uncharted". Ο Kojima πάντως διευκρινίζει "Δεν δηλώνω ότι θα είναι open world. Κάποιοι τομείς του θα είναι καινοτόμοι, επομένως πειραματίζομαι διαρκώς για τα όσα θα δείτε. Κάποιοι μπορεί να νομίζουν ότι το παιχνίδι δεν είναι αυτό που περίμεναν αλλά θα καταλάβουν περισσότερα όταν το παίξουν". Ο Kojima ακόμη εξετάζει τον πρωταγωνιστή. Θυμίζουμε ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει ήρωα του Metal Gear Solid καθώς τα δικαιώματα είναι στα χέρια της Konami.

[UPDATE: 17/5/16 - Αποκαλύφθηκε η μασκότ] Ο Hideo Kojima αποκάλυψε μέσω του Twitter ότι το όνομα της μασκότ της Kojima Productions θα ονομάζεται Ludens. Ο Ludens φοράει ένα extra vehicular activity (EVA) creative suit και είναι ένας εξερευνητής νέων κόσμων από το μέλλον. Μιας και το νέο game του Kojima φέρεται να είναι μια μείξη των Uncharted και The Division, δεν αποκλείεται ο Ludens να έχει και πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό. Μπορείτε να δείτε την μασκότ της Kojima Productions στην gallery στο τέλος του άρθρου.

[UPDATE 2: 14/6/16 - Death Stranding: Το νέο video game του Hideo Kojima] O Hideo Kojima εμφανίστηκε στο stage, μίλησε για πρώτη φορά σε press conference σερί αγγλικά και παρουσίασε το Death Stranding. Το νέο του video game στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Norman Reedus.

Στο τρέιλερ που παρουσιάστηκε είδαμε τον δημοφιλή ηθοποιό να βρίσκεται γυμνός σε μια ερημική τοποθεσία και να μαζεύει από το έδαφος κάτι που...έμοιαζε με το παιδί του, με το οποίο συνδεόταν με έναν περίεργο τρόπο (ενδεχομένως με ομφάλιο λόρο).

[UPDATE 3: 16/6/16 - E3 2016] Είναι γεγονός ότι η επίσημη ανακοίνωση του Death Stranding δια στόματος Hideo Kojima κατά την διάρκεια της press conference της Sony ήταν ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της E3.

Βέβαια είναι πολύ φυσικό να υπάρχουν κάποια αναπάντητα ερωτήματα όσον αφορά το gameplay του Death Stranding. Πολύ κόσμος άλλωστε έχει εναποθέσει σε αυτό τις ελπίδες του ύστερα από την ακύρωση του Silent Hills. Εάν περιμένατε πάντως ένα νέο Survival Horror μάλλον θα απογοητευτείτε, καθώς το Death Stranding θα είναι Action game σύμφωνα με τις πρόσφατες δηλώσεις του Kojima, στο οποίο βέβαια θα πρωταγωνιστεί ο δημοφιλής ηθοποιός Norman Reedus (The Walking Dead). Θυμίζουμε ότι η τελευταία και η μόνα φορά που είχαμε δει τον Norman Reedus πρωταγωνιστή σε video game ήταν στο The Walking Dead: Survival Instinct της Terminal Reality.

Τα όσα είπε ο Hideo Kojima σε πρόσφατη συνέντευξη του Digital Spy δεν καταφέρνουν να ξεκαθαρίσουν το τοπίο, όσον αφορά του gameplay του Death Stranding. Συγκεκριμένα ο δαιμόνιος game designer επικαλέστηκε το έργο του Ιάπωνα συγγραφέα Kobo Abe και τη νουβέλα του Rope. “Το πρώτο εργαλείο που έφτιαξε η ανθρωπότητα ήταν το μπαστούνι, για να κρατήσει τα κακά πράγματα μακριά. Ένα όπλο δηλαδή.” δήλωσε ο Kojima στο Digital Spy και πρόσθεσε “το επόμενο εργαλείο ήταν το σκοινί. Το σκοινί δεν φτιάχτηκε για να κρατήσει τα κακά πράγματα μακριά, αλλά για να κρατήσει τα καλά πράγματα κοντά μας. Στα περισσότερα games η επικοινωνία γίνεται με μπαστούνια. Στο Death Stranding θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάτι που ισοδυναμεί με τα μπαστούνια, θέλω όμως οι παίκτες να χρησιμοποιήσουν και το ισοδύναμο των σκοινιών.”

Σαφώς και ο Hideo Kojima μιλάει με συμβολισμούς, παρόλα αυτά μπορούμε εύλογα να υποθέσουμε ότι στο Death Stranding θα υπάρχουν κάποια όπλα για να πολεμήσετε. Από το τρέιλερ που παρουσιάστηκε στην Ε3 έγινε φανερό ότι ο δαιμόνιος developer έχει ένα συγκεκριμένο όραμα για το Death Stranding. Κάθε προσπάθεια αποκωδικοποίησης του τρέιλερ πάντως αποδεικνύεται άκαρπη και οι νέες δηλώσεις του Kojima δεν καταφέρνουν σε καμία περίπτωση να ρίξουν φως σε αυτό το μυστηριώδες, αλλά και πολυαναμενόμενο game.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Hideo Kojima έχει πολύ μεγαλύτερη ελευθερία να εκφραστεί από ότι ενδεχομένως είχε όταν λογοδοτούσε στην Konami. Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο VG247 o Jim Ryan, ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής Sony, τόνισε ότι δεν είναι σοφό να επιβάλεις περιορισμούς σε ένα τόσο ανήσυχο δημιουργικό πνεύμα. Βέβαια το στέλεχος της Sony επισήμανε ότι η συνεργασία τους με τον Kojima στηρίζεται σε κάποιες λεπτές ισορροπίες, καθώς από την μια πλευρά επιθυμούν να του δώσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη δημιουργική ελευθερία, από την άλλη όμως έχουν επενδύσει αρκετά χρήματα σε αυτό το project και καλούνται να τηρήσουν την εμπιστοσύνη των μετόχων της Sony.

[UPDATE 4: 13/9/16 - Open world σύμφωνα με τον Hideo Kojima] Σύμφωνα με τον Hideo Kojima, το Death Stranding θα είναι Action game με open world gameplay, ενώ θα υποστηρίζει και Co-op. Οι χαρακτήρες στον κόσμο του Death Stranding θα ενώνονται μεταξύ τους με κάποιο τρόπο και συγκεκριμένα με κάτι σαν συνδετικό σκοινί, όπως έχουμε δει και από το σχετικό τρέιλερ.

Το Death Stranding θα σας δίνει ελευθερία κινήσεων, έως έναν βαθμό, ενώ παράλληλα θα μπορείτε να απολαύσετε την εξέλιξη του σεναρίου. Επίσης, θα υπάρχει και online multiplayer mode.

Δείτε όλα όσα συνέβησαν στην press conference της Sony στην E3.

[UPDATE 5: 4/12/16 - Συνεργασία με Guerilla Games] Η Kojima Productions θα συνεργαστεί με την Guerilla Games για την ανάπτυξη του Death Stranding.

Πιο συγκεκριμένα, οι Ιάπωνες θα αξιοποιήσον την Decima game engine του Horizon: Zero Dawn για τις ανάγκες του Death Stranding. Θυμίζουμε ότι η Fox Engine που αναπτύχθηκε παλαιότερα από την ομάδα του Hideo Kojima, ανήκει στην ιδιοκτησία της Konami, όπως δήλωσε ο ίδιος ο Kojima. Η Decima χρησιμοποιείται σε όλα τα σύγχρονα παιχνίδια της Guerilla και μπορεί να υποστηρίξει open world περιβάλλον, αν και δεν διευκρινίστηκε για το αν το Death Stranding θα είναι τελικά open world.

Τέλος, ο Kojima πρόσθεσε ότι στους βασικούς ήρωες του σεναρίου θα υπάρχουν και γυναίκες πρωταγωνίστριες.

[UPDATE 6: 11/12/16 - Δηλώσεις Kojima για την συνεργασία του με την Guerilla] Ο Kojima δήλωσε μέσω Twitter για την συνεργασία του με την Guerilla και την χρήση της Decina engine: "Μετά την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου, ο ανταγωνισμός για την ανάπτυξη στο διάστημα έμεινε στάσιμος. Λόγω της αύξησης κόστους για την ανάπτυξη διαστημικού εξοπλισμού, δόθηκε περισσότερο βάση στην επένδυση για την Γη. Εν τω μεταξύ εγώ που θα ήθελα να πάω στο φεγγάρι, συναντήθηκα με την Guerilla που ήθελε να πάει στον Άρη. Αποφασίσαμε να φτιάξουμε μια ρουκέτα αναδιαμορφώνοντας την μηχανή της. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να πάμε τόσο στον Άρη, όσο και στο Δία.

[UPDATE 7: 24/2/17 - Το παιχνίδι θα είναι open world] Το Death Stranding θα είναι open world σύμφωνα με δήλωση του Hideo Kojima και θα σας δίνει μεγάλη ελευθερία κινήσεων.

Θα μπορείτε για παράδειγμα να μπείτε σε οχήματα ή να επιλέξετε το στυλ μάχης που σας ταιριάζει. Αν είστε παίκτες που σας αρέσει η μάχη θα χρησιμοποιήσετε όπλα, αλλά σε αυτό το παιχνίδι μπορεί να υπάρχουν κι άλλοι δρόμοι που δεν εστιάζουν στη χρήση όπλων αλλά έχουν να κάνουν με το θέμα του παιχνιδιού.

Επίσης, ο Kojima δήλωσε ότι θα υπάρχει και online mode, αλλά δεν θα μας ωθήσουν οι developers στο να παίξουμε online.

[UPDATE 8: 25/3/17 - Δηλώσεις στο Tribeca Games Festival] Κατά την διάρκεια του Tribeca Games Festival, ο Hideo Kojima δήλωσε ότι το Death Stranding βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης, καθώς η ομάδα του δουλεύει με την Decima engine και πραγματοποιεί διάφορα τεστ στο σύστημα του παιχνιδιού που αφορά χαρακτήρες, περιβάλλον κτλ. 

Ένα περιβάλλον στο οποίο πειραματίζονται οι developers με τους μηχανισμούς μάχης, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, παρότι το σενάριο δεν θα διαδραματίζεται εκεί. Οι developers έφτιαξαν το σκηνικό ενός εστιατορίου και πειραματίζονταν τόσο με τον Normal Reedus ως χαρακτήρα, όσο και με άλλους χαρακτήρες που θα συναντούσε, τους διαλόγους μεταξύ τους, το πως θα προβάλλεται το μενού του εστιατορίου κτλ.

Όσο για τον λόγο που είδαμε τον Reedus γυμνό στο τρέιλερ, ο Kojima είπε "Θα ήθελα ο κόσμος να δει πρώτος έναν γυμνό Norman και από εκεί και πέρα να τον δείτε με διαφορετικές εμφανίσεις, στυλ μαλλιών, εξοπλισμών κτλ. Αυτά μπορώ να πω για σήμερα". Προφανώς αυτό μαρτυρά ίσως κάποιου είδους customization.

[UPDATE 9: 29/5/17 - Developer diary] Ο Hideo Kojima δημιούργησε ένα developer diary βίντεο σε συνεργασία με την Lenovo, όπου εξηγεί το πως μπήκε στη βιομηχανία, μιας και θεωρεί ότι άξιζε να προωθηθεί περισσότερο το σενάριο μέσα στα games, ενώ παράλληλα εξηγεί ότι χρειάστηκε να προσλάβει τα κατάλληλα άτομα και να δημιουργήσει σύγχρονη τεχνολογία, όπως για παράδειγμα το motion capturing.

Δείτε το βίντεο, το οποίο απλά θα αναφέρουμε ότι είναι πλήρως sponsored, ωστόσο μας δίνει κάποια πλάνα από τις εγκαταστάσεις της Kojima Productions σήμερα.

[UPDATE 10: 19/6/17 - Το Death Stranding είναι playable, σύντομα gameplay video] Ο Shawn Layden, πρόεδρος της Sony Computer Entertainment of America, δήλωσε ότι το Death Stranding του Hideo Kojima είναι playable.

Το παιχνίδι που ανακοινώθηκε στην E3 2016 χρησιμοποιεί την Decima Engine της Guerilla Games. Προς το παρόν υπάρχει μία prototype έκδοση με κάποια levels. Ωστόσο, επειδή βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή, μπορεί να χρειαστεί μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για την ολοκλήρωσή του.

Τέλος, ο Layden δήλωσε ότι σύντομα θα παρουσιαστεί το πρώτο gameplay video. Ελπίζουμε μέσα στο έτος, στο PlayStation Experience 2017 (διαφορετικά το αργότερο στην E3 2018). Το Death Stranding θα κυκλοφορήσει πριν το 2019, όπως είχε δηλώσει πέρυσι τον Σεπτέμβριο ο Hideo Kojima. Ωστόσο, ο περισσότερος κόσμος έχει τις αμφιβολίες του, ειδικά με βάση την μέχρι τώρα εμπειρία μας με τον Ιάπωνα game designer.

[UPDATE 11: 8/12/17 - Νέο τρέιλερ στα The Game Awards] Κατά την διάρκεια των The Game Awards παρουσιάστηκε ένα νέο τρέιλερ του Death Stranding, του νέου τίτλου της Kojima Productions. 

Η Kojima Productions σε συνεργασία με την Sony κυκλοφόρησαν ένα νέο τρέιλερ για το πολυαναμενόμενο Death Stranding. Στο τρέιλερ αυτό οι πρωταγωνιστές μας βρίσκονται σε μια παράξενη τοποθεσία ιδιαίτερα…αφιλόξενη.Το έδαφος απορροφά τους χαρακτήρες, ενώ μυστήρια πλάσματα εμφανίζονται από το πουθενά και σκοτώνουν τους ανθρώπους έναν προς έναν. Οι εξερευνητές φάνηκε σαν να συλλέγουν έμβρυα για κάποιο λόγο, ενώ το post-apocalyptic σκηνικό σε συνδυασμό με τις στολές αστροναυτών προμηνύει ότι η ανθρωπότητα θα βρίσκεται σε κίνδυνο σε έναν ξένο πλανήτη. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά βλέπουμε και ένα γιγαντιαίο κτήνος να προκαλεί τον τρόμο στο βλέμμα του πρωταγωνιστικού χαρακτήρα που ως γνωστόν υποδύεται ο Norman Reedus. Στο τέλος βλέπουμε μια τεράστια περιοχή και ο αφηγητής κάνει λόγο για “μια μεγάλη έκρηξη που άλλαξε τον κόσμο όπως τον γνωρίζαμε”. Τι έχει άραγε στο μυαλό του ο Kojima;

[UPDATE 12: 18/5/18 - Ετοιμάζει το τρέιλερ της E3 ο Kojima] Ο Hideo Kojima επιβεβαίωσε πως ετοιμάζει νέο τρέιλερ για το Death Stranding.

Η Sony αποκάλυψε τις προηγούμενες ημέρες τα games που θα την συνοδεύσουν στην φετινή E3. Ανάμεσά τους υπήρξε και το πολυαναμενόμενο Death Stranding του Hideo Kojima. Ο ίδιος επιβεβαίωσε την παρουσία του νέου του video game αλλά και το ότι θα υπάρξει ένα νέο τρέιλερ για αυτό μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. Σε αυτό βλέπουμε τον ίδιο να ετοιμάζει το τρέιλερ, την μουσική του και να το επεξεργάζεται.

 

Λίγο αργότερα ανέβασε ένα ακόμα post στο οποίο ισχυρίζεται πως αντιμετωπίζει προβλήματα με το μοντάζ του τρέιλερ. Μία από τις παρακάτω εικόνες αποτελεί ένα screenshot της οθόνης του στο οποίο όμως φαίνεται ξεκάθαρα το εικονίδιο του “E3 2018 trailer”. Σίγουρα κάτι καλό θα ετοιμάζει ο Kojima, ενώ δεν αποκλείεται να μάθουμε την ημερομηνία κυκλοφορίας του παιχνιδιού κατά την διάρκεια της έκθεσης.

 

 

[UPDATE 13: 23/9/18 - Νέο τρέιλερ με μυστηριώδη εχθρό] Ένα νέο τρέιλερ παρουσιάστηκε από τον Hideo Kojima για το Death Stranding.

Σε αυτό μπορείτε να δείτε έναν μυστηριώδη εχθρό, τον A Man in the Golden Mask, τον οποίο και θα υποδυθεί ο Troy Baker. Το περιβάλλον γύρω είναι γνώριμο σε σχέση με τα μέχρι τώρα βίντεο:

[UPDATE 14: 16/1/19 - Ολοκληρώθηκαν οι πρώτες δύο ώρες του παιχνιδιού] Η Kojima Productions ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η ανάπτυξη των πρώτων δύο ωρών του Death Stranding.

[UPDATE 15: 26/4/19 - Νέες δηλώσεις στο Tribeca Film Festival] Κατά την διάρκεια του Tribeca Film Festival, ο Hideo Kojima δήλωσε ορισμένα πράγματα σχετικά με το Death Stranding.

Χαρακτηριστικά ο Ιάπωνας game designer δήλωσε: "Το παιχνίδι θα είναι Action Open world (σ.σ. δήλωση που έχει επαναλάβει στο παρελθόν) αλλά θα εισάγει μια νέα προσέγγιση. Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που γίνονται στον πραγματικό κόσμο -όπως στην Αμερική και την Ευρώπη- όλα συνδέονται βασικά μέσω Internet, αλλά με έναν τρόπο με τον οποίο δεν έχουμε συνδεθεί στον πραγματικό κόσμο αυτές τις ημέρες.

Ο Kojima δήλωσε ότι το concept αυτό είναι παρόν στο παιχνίδι μεταφορικά και ότι ο εκάστοτε παίκτης θα προσπαθεί να επανασυνδέσει τον κόσμο στο Death Stranding. Κατέληξε λέγοντας: "Θα είστε πολύ μόνος, θα υπάρχει μοναξιά, αλλά θα προσπαθείτε να συνδεθείτε. Η ιστορία και το gameplay έχουν ως λέξη-κλειδί την "σύνδεση". Υπάρχουν τόσα πράγματα ενδιάμεσα φυσικά, αλλά η λέξη κλειδί είναι η "σύνδεση". Συνδέεσαι σε ένα παιχνίδι και όλοι παίζουν μαζί. Όλοι θα συνδεθούν επίσης μαζί. Δεν μπορώ να πω κάτι γιατί η Sony θα είναι δυσαρεστημένη. Δεν θέλω να αποσυνδεθώ από την Sony".

Ο Kojima ως συνήθως μιλάει με γρίφους οπότε μένει να μάθουμε τι είδους σύνδεση θα είναι αυτή που θα πρέπει να πετύχουμε στο παιχνίδι και πως συνδέονται τα έμβρυα που κουβαλάει ο Norman Reedus με αυτή.

[UPDATE 16: 22/8/19 - Το νέο Mama trailer της Gamescom] Στα πλαίσια της Gamescom παρουσιάστηκε ένα νέο τρέιλερ με τίτλο Mama ("όχι δεν είναι μαμά").

Στη συνάντηση με την...Mama, ο Sam Bridges (σ.σ. ο ήρωάς μας), μαθαίνει την σύνδεσή της με το BT.

[UPDATE 17: 26/8/19 - Διέρρευσε αποκλειστικό τρέιλερ από την Gamescom] Το Death Stranding είναι ένα game το οποίο ακόμα δεν μπορούμε να καταλάβουμε, για αυτό θέλουμε να δούμε ότι footage υπάρχει, ακόμα και χαμηλής ποιότητας, κλειστό στο κοινό footage από την Gamescom.

Το footage που θα δείτε, δημοσιεύθηκε στο κανάλι RePorter Bridges και δείχνει σκηνές από το briefing που έγινε στην Gamescom. To βίντεο περιλαμβάνει cutscenes από την αρχή του game, τα οποία προετοιμάζουν το έδαφος για την ιστορία. Είναι χαμηλής ποιότητας footage, όμως μπορείτε να καταλάβετε τι λένε οι Sam, Amelie (το ολόγραμμά της) και ο Die-Hardman.

Οι δύο ζητάνε από τον Sam να πάει ”δυτικά” και να θέσει online μια σειρά από τερματικά ώστε να “επανασυνδέσει τους ανθρώπους με το ένδοξο έθνος” – και ακόμα πρέπει να βρει το σώμα της Amelie και να το επιστρέψει σπίτι. O Sam αρνείται, όμως ξέρουμε ότι θα το κάνει, αλλιώς δεν θα υπήρχε game.

Αυτό το cutscene μας δίνει μια γεύση από αυτό που έλεγε ο Kojima, ότι όλα συνδέονται και ότι θα χρειαστεί να συνεργαστείτε για να λύσετε προβλήματα.

[UPDATE 18: 12/9/19 - Νέo τρέιλερ για το Death Stranding με αρκετά spoilers] Μετά από το "briefing" τρέιλερ στην φετινή Gamescom, ήρθε η σειρά του Tokyo Game Show, μέσω του οποίου αποκαλύφθηκε ένα νέο briefing τρέιλερ για το Death Stranding, αυτή την φορά διαθέσιμο προς όλο τον κόσμο.

Το βίντεο που ακολουθεί αποκαλύπτει νέα δεδομένα για το παιχνίδι, όπως τα main missions του βασικού χαρακτήρα αλλά και πολλά άλλα κομμάτια της ιστορίας. Επιπλέον θα παρατηρήσετε μερικές αλλαγές στις φωνές των χαρακτήρων, σε σχέση με τα προηγούμενα τρέιλερ.

Ωστόσο σύμφωνα με τον Hideo Kojima, καλό θα ήταν να μην παρακολουθήσετε το συγκεκριμένο τρέιλερ του Death Stranding καθώς περιέχει αρκετά spoilers για το βασικό story του παιχνιδιού.

[UPDATE 19: 18/9/19 - Στην αρχή το σενάριο θα κινείται σε αργούς ρυθμούς] Ο Hideo Kojima δήλωσε ότι στην αρχή του Death Stranding το σενάριο θα κινείται σε αργούς ρυθμούς.

Δεν θα υπάρχει εξήγηση για το τι θα πρέπει να κάνετε "όπως στις ταινίες Terminator και Star Wars. Θα είστε χαμένοι, αλλά μην ανησυχείτε, θα βρείτε τον δρόμο σας γιατί εν κατακλείδι θα καταλάβετε τον κόσμο. Κάποιοι μου είπαν ότι το σενάριο έχει τον τόνο των ταινιών Alien, δηλαδή σταδιακά ανακαλύπτετε όλο τον κόσμο και τι μπορείτε ή δεν μπορείτε να κάνετε" δήλωσε χαρακτηριστικά.

Βέβαια πρόσθεσε ότι θα αρχίσουμε να το διασκεδάζουμε όταν ολοκληρώσουμε το 50% του παιχνιδιού, καθώς όλα στην αρχή ξεκινούν από το μηδέν. Όλα εξαρτώνται από εσάς, όπως για παράδειγμα, ακόμα και το πως θα σκαρφαλώσετε ένα βουνό και ποιον δρόμο θα διαλέξετε να ακολουθήσετε. Αν πεθάνετε, η ψυχή σας θα πρέπει να βρει το σώμα σας για να επανέλθει.

[UPDATE 20: 3/10/19 - Τρέιλερ διάρκειας ενός λεπτού] Η Kojima Productions παρουσίασε ένα promotional trailer για το Death Stranding. Διαρκεί μόλις ένα λεπτό. Δείτε το παρακάτω:

Ανακοινώθηκε επίσης ότι οι Special και collector's Editions του παιχνιδιού θα συνοδευτούν από ένα μουσικό άλμπουμ των παρακάτω οκτώ κομματιών, το οποίο θα φέρει την ονομασία Timefall.
Θα περιλαμβάνει τα κομμάτια:
Trigger από Major Lazer & Khalid
Ghost από Au/Ra & Alan Walker
Death Stranding από Chvrches
Yellow Box από The Neighbourhood
Meanwhile…In Genova από The S.L.P.
Ludens από Bring Me the Horizon
Born in The Slumber από Flora Cash
Sing to Me από MISSIO

[UPDATE 21: 18/10/19 - Δημοσιεύθηκε φρέσκο τρέιλερ] Σίγουρα έχουμε δει πάρα πολλά τρέιλερ από το επερχόμενο Death Stranding, όμως η αλήθεια είναι ότι δεν τα χορταίνουμε.

Το Ιαπωνικό κανάλι του PlayStation στο YouTube δημοσίευσε ακόμα ένα καινούργιο τρέιλερ για το game, αναδεικνύοντας την φαντασία του Hideo Kojima. Παρόλο που το μεγαλύτερο μέρος του τρέιλερ αποτελείτε από παλιό footage, υπάρχουν και στιγμιότυπα από καινούργιο.

Εκεί που πάμε να ηρεμήσουμε, έρχεται ο Kojima και μας hype-άρει. Το Death Stranding κυκλοφορεί αρκετά σύντομα και μέχρι στιγμής έχει τα μυστικά του σφραγισμένα. Το κουτί θα ανοίξει σύντομα όταν τελειώσει το embargo και δημοσιευθεί το review μας.

[UPDATE 21: 29/10/19 - Μέσα στην εβδομάδα το launch τρέιλερ] Με ανακοίνωση στο Twitter, ενημέρωσε τους ακόλουθους του ο Hideo Kojima, ότι το trailer του Death Stranding θα κυκλοφορήσει μέσα στην εβδομάδα, εν όψει του Paris Games Week event. Επιβεβαιώνοντας επίσης πως την επεξεργασία του trailer την επιμελήθηκε ο ίδιος. Μια εικόνα του trailer απεικονίζει νεκρές φάλαινες, ενώ μια άλλη μας προϊδεάζει για τρέιλερ μεγάλης διάρκειας.

Ένα ακόμη tweet, αυτή την φορά από τον λογαριασμό του PlayStation France, αναφέρει πως ο Hideo Kojima θα κάνει μια έκπληξη στο Paris Games Week, το οποίο διαρκεί από 30 Οκτωβρίου έως 3 Νοεμβρίου.

Κάποια ακόμη ενδιαφέροντα νέα για το Death Stranding , είναι πως ανακοινώθηκε η κυκλοφορία του τίτλου και σε PC. Θα κυκλοφορήσει από την  505 Games, την Ιταλική εταιρία που είχε επίσης αναλάβει τα Control  και Payday 2. Η κυκλοφορία του PC version του Death Stranding αναμένεται μέσα στο καλοκαίρι του 2020.

Το εμπάργκο για τα review του Death Stranding λήγει τη 1η Νοεμβρίου, οπότε και θα μάθουμε περισσότερες σκέψεις πάνω στον τελευταίο τίτλο του Hideo Kojima. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι υπάρχουν πολλές συμμετοχές επωνύμων, με τελευταία αποκάλυψη προς το παρόν την συμμετοχή του κωμικού Conan O’Brien.

[UPDATE 22: 30/10/19 - Κυκλοφόρησε το launch τρέιλερ] Το επίσημο launch τρέιλερ του Death Stranding κυκλοφόρησε σήμερα με συνολική διάρκεια οκτώ λεπτών. Παρακολουθείστε το τρέιλερ του παιχνιδιού των Sony και Kojima Productions στο παρακάτω βίντεο.

Το Death Stranding θα κυκλοφορήσει για PS4 στις 8 Νοεμβρίου.

Δείτε τα gameplay videos του Death Stranding και συζητήστε για αυτό στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +5 Blood King (Level 25) 10/05/2016 22:02
Ότι και να μαγειρέψει ο Kojima το περιμένω πως και πως, ήταν αναμενόμενο να έχει 3rd person προοπτική, αναρωτιέμαι πόσο έντονο θα είναι το stealth στοιχείο.
#2 +1 BigBoss (Level 24) 10/05/2016 23:55
Σενάριο με μεταλαγμένους, stealth, co-op και γαμάτο main character. Μέσα στον χορό λογικά θα μπούνε μπηχτές για την Konami :P
#3 +1 ashbringer (Level 25) 11/05/2016 07:32
3d person shooter με αρκετά στοιχεία τρόμου θα ήθελα.Κάτι σαν το the Thing απο τα χέρια του Kojima όμως.
#4 +3 Zaratoth (Level 28) 11/05/2016 09:38
Για να δούμε τι ετοιμάζει ο τρελός Ιάπωνας. Ελπίζω να μην κάνει πίσω στη δήλωσή του ότι θα βγάζει και σε pc.
#5 +1 TheRedWood (Level 17) 11/05/2016 10:41
Multiplayer να μην έχει και δεν το φοβάμαι!
#6 GamerPs3maniac (Level 16) 12/05/2016 12:38
Πιστεύω ότι ο Hideo Kojima μπορεί να τα καταφέρει και να ενθουσιάσει το κοινό του. Στο παρελθόν δεν απογοήτευσε, οπότε δεν υπάρχει λόγος να αμφιβάλουμε. Μπορεί να ξεπεράσει τις προσδοκίες των gamers.
Μακάρι να τα καταφέρει.
#7 Professor_Severus_Snape (Level 28) 12/05/2016 18:43
Το μόνο σίγουρο είναι ότι το τελικό προϊόν θα είναι άκρως ποιοτικό. Η πρωτοτυπία του θα κριθεί εκ του αποτελέσματος.
#8 RODIFIRE (Level 9) 22/05/2016 14:46
για να δουμε ο κλαψιάρης θα κανει τιποτα καλο?
η θα γινει σαν τον Molyneux που δεν ειδα τιποτα της προκοπής απο αυτον

οπως και να εχει οταν θα βγει το παιχνιδι του εννοειται πως περιμενω να δω με τι τροπο θα κλαιγεται παλι :P :P :P

νομιζω απο το metal gear 2 "κλεγοταν" οτι ηθελε να σταματησει και εγινε το "ονειρο" του πραγματικότητα ;) αντε καλη τυχη σε οτι κανει περιμενουμε με αγωνία!
#9 +1 the_prophet1987 (Level 22) 07/06/2016 12:37
"I'll keep coming"!Έχω την εντύπωση οτι το λέει για τον εαυτό του.Οτι και καλά θα επιστρέφει συνέχεια στη gaming σκηνή ειδικά μετά απο αυτό που έγινε με τη Konami....Ά ρε ανθρωπόμορφο τρόλ!Ρε easter egg με πόδια!Με αγάπη πάντα! :P
#10 Myrmidon (Level 21) 07/06/2016 14:37
Με τις λίγες πληροφορίες που έχουμε αλλά με την εγγύηση του ταλέντου του Kojima, δείχνει πολύ υποσχόμενο. Ελπίζω να μην καταλήξει "luben" .
#11 drakul (Level 16) 07/06/2016 16:54
τρομερος ο kojima αλλα αλλο το metal gear αλλο αυτο.ελπιζω να μην ειναι καποια κοπια του προηγουμενου.
#12 TerminaTorr (Level 6) 07/06/2016 16:58
Εχει την επιμελεια ο Kojima!
Δεν βρίσκω λόγο για να ανησυχούμε! :P :lol:
#13 δημπαν (Level 6) 12/06/2016 14:27
Για να δούμε ,τι θα δούμε απο τον kojima ωραίο logo παντως :)
#14 ashbringer (Level 25) 14/06/2016 07:25
Εκπληκτικό τρέιλερ.Πραγματ ικά ο άνθρωπος δεν παίζεται.Πάλι δημιούργησε χαχαχαχα.
#15 Professor_Severus_Snape (Level 28) 14/06/2016 11:44
Ωραίος ο Norman Reedus. Να δούμε πού το πάει ακριβώς ο Kojima μ' αυτό το παιχνίδι, καθώς λίγα πράγματα μπορεί να συμπεράνει κάποιος από το trailer.
#16 +1 the_prophet1987 (Level 22) 14/06/2016 13:26
Πόσα μυνήματα μόνο απο ένα trailer.Το πιο ξεκάθαρο νομίζω ήταν με τα νεκρά ψάρια,πιθανόν για την καταστροφή της φύσης απο τον άνθρωπο.Θα τρελλάνει κόσμο πάλι ο θεούλης!
#17 Marston (Level 12) 14/06/2016 16:58
Νομίζω δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα με το τι είδος θα είναι το παιχνίδι. Αλλά εφόσον ξέρουμε ότι υπογράφει ο Kojima νομίζω μπορούμε να μείνουμε ήσυχοι ;-)
#18 CutieKiller (Level 10) 23/08/2016 13:08
φαινεται ενδιαφερον game!ανυπομονω να παιξω death stranding *_*
#19 Shikabane_Hime7 (Level 29) 23/08/2016 13:27
Μπαίνει δυνατά ο Kojima με μεγάλα ονόματα, μπράβο του, μακάρι να γίνει καλή δουλειά.
#20 Professor_Severus_Snape (Level 28) 23/08/2016 21:05
Επικός ηθοποιός ο Mads Mikkelsen. Αν ήταν Αμερικανός θα ήταν πρώτο όνομα. Το δίδυμο που χτίζει ο Kojima με τον Norman Reedus είναι πάρα πολύ δυνατό. Και είναι σίγουρο ότι θα τους αξιοποιήσει όπως πρέπει.
#21 ashbringer (Level 25) 24/08/2016 12:38
O Mads Mikkelsen είναι πολύ σημαντική προσθήκη καθότι είναι απο τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς μας και το αποδεικνύει σε κάθε ταινία που παίζει.Στην σειρά χάνιμπαλ έπαιξε τον καλύτερό του ρόλο με τέτοιο πάθος που πίστευες πραγματικά πως ο χάνιμπαλ ήταν αυτός.
#22 +1 ashbringer (Level 25) 02/12/2016 16:53
Άρρωστο βίντεο τελείως μιλάμε.Ο άνθρωπος δεν είναι καλά; Χαχαχαχαχα Έπος!
#23 KostasGo (Level 3) 03/12/2016 01:59
Quoting ashbringer:
Άρρωστο βίντεο τελείως μιλάμε.Ο άνθρωπος δεν είναι καλά; Χαχαχαχαχα Έπος!

Τι γινετε μεσα στου μυαλο του..
#24 drpaneas (Level 8) 03/12/2016 15:06
Τι fanboyσμός είναι αυτός ρε σεις. Θα περιμένω gameplay trailer, γιατί μέχρι στιγμής κάνει show off, οπότε κρατάω μικρό καλάθι :)
#25 Professor_Severus_Snape (Level 28) 05/12/2016 22:57
Τα γραφικά έχουν ξεφύγει. Πάμε για κάτι πολύ μεγάλο, πιστέω.
#26 Dovahkiin (Level 22) 24/01/2017 20:27
Αν το παιχνίδι είναι τόσο καλό όσο μας προϊδεάζει το "αρρωστημένο", γεμάτο μυστήριο αυτό περίεργο trailer, τότε σίγουρα μιλάμε για την επόμενη παιχνιδάρα του Kojima.
#27 ashbringer (Level 25) 25/01/2017 15:19
Σίγουρα ο Del Toro με τον Kojima θα είχαν αρκετές συζητήσεις και ανταλλαγή απόψεων για τον νέο αυτό τίτλο οπότε πιστεύω ότι και να μην εμπλακεί ο Del Toro σίγουρα έχει επηρεάσει τον Κοjima ως προς την ανάπτυξη του τίτλου.Όλα δείχνουν πάντως μέχρι στιγμής ότι θα είναι παιχνιδάρα.
#28 RipAndTear (Level 7) 23/02/2017 02:21
Εικαζω ότι θα πάρουμε κάτι παραπάνω από παιχνίδι... Από την άλλη πολλοί gamers είναι ώριμοι άνθρωποι.
#29 ashbringer (Level 25) 23/02/2017 08:33
O Mads Mikkelsen είναι κορυφαίος ηθοποιός και μου αρέσει που θα είναι πολυδιάστατος σαν χαρακτήρας στο παιχνίδι.
#30 Divine Raiden (Level 26) 23/02/2017 12:24
This is going to kick some serious ass!
#31 Dovahkiin (Level 22) 23/02/2017 16:59
Επικροτώ το γεγονός δημιουργίας χαρακτήρων, που μπορεί με μια πρώτη ματιά να φαίνονται οι κακοί της υπόθεσης, αλλά ουσιαστικά να είναι υποκειμενικό το εάν θεωρούνται άσχημες οι πράξεις τους ή αν κρύβεται κάτι βαθύτερο πίσω απ' αυτές. Κι όχι μόνο σε παιχνίδια αλλά και σε ταινίες. Μ' αρέσει που και με τον Mikkelsen θα γίνει το ίδιο. Γενικά περιμένω πολλά απ' το Death Stranding, το αποτέλεσμα του οποίου ευελπιστώ πως θα μας ικανοποιήσει.
#32 Professor_Severus_Snape (Level 28) 24/02/2017 03:22
Από Kojima δεν περίμενα τίποτα διαφορετικό από ένα open world game. Σε ένα linear περιβάλλον θα ένιωθε πολύ περιορισμένος.
#33 RipAndTear (Level 7) 24/02/2017 17:09
αφού δεν θα μας ωθήσουν να το παίξουμε online τότε ελπίζω ακόμη!
#34 Divine Raiden (Level 26) 03/03/2017 20:37
Open world...I like this more and more.Άντε να δούμε και κανένα gameplay video και να μάθουμε περισσότερα!
#35 ashbringer (Level 25) 26/03/2017 15:45
Μακάρι να μπούν και άλλα αξιόλογα ονόματα σε αυτήν την παραγωγή.
#36 Divine Raiden (Level 26) 30/03/2017 12:18
Κριμα που δεν αληθεύει η είδηση για την Emma Stone.Θα ήταν μια ωραία προσθήκη στο cast.
#37 ashbringer (Level 25) 30/03/2017 14:49
Έτσι είναι με τις φήμες.Άλλες επιβεβαιώνονται και άλλες όχι.Αναμένουμε περισσότερα για την παιχνιδάρα αυτή.
#38 Divine Raiden (Level 26) 02/05/2017 01:11
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση μάλλον θα περιμένουμε πολύ μέχρι να δούμε το παιχνίδι.Αν είναι σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης τότε θα έλεγα οτι έχουμε μπροστά μας 2 χρονάκια...
#39 TonyBoy (Level 8) 20/06/2017 11:55
Hideo Kojima .-
πιο πολυ την υπογραφη του δεν μπορουσε να την ειχε...
υπομονη στην αναμονη
#40 Dovahkiin (Level 22) 20/06/2017 16:02
Θα γεννήσουμε μου φαίνεται μέχρι να δούμε το πρώτο gameplay video, πόσο μάλλον να παίξουμε το παιχνίδι.
#41 the_prophet1987 (Level 22) 08/12/2017 09:35
Και πάλι δεν είδαμε gameplay,αλλά τι είναι αυτό που είδαμε ρε παιδιά...Απο τα λίγα παιχνίδια που περιμένω πως και πως!
#42 ashbringer (Level 25) 08/12/2017 11:39
Μακάρι να κυκλοφορήσει μέσα στο 2018.Ο Hideo έχει πολλά να μας δείξει ακόμα.
#43 Divine Raiden (Level 26) 08/12/2017 12:24
Holy crap....Πρέπει να πάρω PS4!
#44 Astro (Level 19) 19/05/2018 23:59
Μόνο εγώ δεν παθαίνω τρέλα με τον Kojima ρε παιδια; δεν λέω καλός σε αυτο που κάνει αλλά οκ.