Ειδήσεις Action Assassin's Creed Valhalla: Κάποιοι developers της Ubisoft ήθελαν μόνο γυναίκα Eivor

Assassin's Creed Valhalla: Κάποιοι developers της Ubisoft ήθελαν μόνο γυναίκα Eivor

Wednesday, 05 Aug 2020  | in Action | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης  
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Το 1988 σε ηλικία 5 ετών ο πατέρας του έφερε σπίτι έναν Amstrad 6128. Το 1990 ακολούθησε η Amiga 500, ένα Atari 2600 και λίγα χρόνια μετά κατά σειρά η Amiga 1200, το NES και το πρώτο PC. Από εκείνη την χρονική περίοδο μέχρι σήμερα έχει στην κατοχή του πάνω από 35 κονσόλες προερχόμενες από σχεδόν όλες τις κατασκευάστριες εταιρείες και αρκετές εκ των οποίων ιδιαίτερα σπάνιες. Παίζει κυρίως Sports, RPG/MMORPG, Strategy, Fighting και Racing games, ενώ δεν λέει ποτέ όχι στα Platform (ειδικά αν είναι Super Mario) και σε σενάρια με συμπαθητικούς χαρακτήρες, στο στυλ των Nathan Drake, Lara Croft και John Shepard.
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/16/b1/5e/assassins-creed-valhalla-female-eivor-uhdpapercom-8K-72243-wpthumbnail-24-1596591645.jpg
 

Assassin's Creed Valhalla: Κάποιοι developers της Ubisoft ήθελαν μόνο γυναίκα Eivor

Όπως και σε άλλα τρία games της σειράς.

Μπορεί το 99% του κόσμου να σκέφτεται τους Βίκινγκς ως άνδρες πολεμιστές, ωστόσο στα video games, καμιά φορά η αποτύπωση μιας ιστορίας διαφέρει από την πραγματικότητα. 

Στην περίπτωση του Assassin's Creed Valhalla και καθότι η επιλογή άνδρα ή γυναίκας στη σειρά Assassin's Creed έχει καθιερωθεί πλέον ως δεδομένο, πλέον είναι λογικό να περιμένουμε την επιλογή άνδρα ή γυναίκας. Σίγουρα οι γυναίκες βίκινγκς που πολέμησαν ήταν απειροελάχιστες, αλλά ας πούμε ότι για χάρη του inclusivity ας εκπροσωπούνται και τα δύο φύλα.

Τι συνέβαινε όμως όλα αυτά τα χρόνια στα γραφεία της Ubisoft; Όσο κι αν σας φανεί περίεργο, ορισμένοι developers υποστήριζαν φανατικά ότι ο χαρακτήρας Eivor θα έπρεπε να είναι αποκλειστικά και μόνο γυναίκα και όχι άνδρας! Η είδηση αυτή διέρρευσε μέσω του Twitter, όπου ο “Seiiki” Dell’Aria, ένας γραφίστας, ο οποίος συνεργάστηκε παλιότερα με την Ubisoft έμαθε τις πληροφορίες αυτές από συνάδελφό του, ο οποίος ήταν ανάμεσα σε εκείνους που κατηγόρησαν τον Ashraf Ismail, creative director της σειράς Assassin's Creed, για "κακή συμπεριφορά".  

Το στέλεχος που "τα έχωσε" στον Ismail με αποτέλεσμα ο τελευταίος (Creative Director) να απολυθεί από την εταιρεία. Ο συνάδελφός του που αποκάλυψε τα παραπάνω, πρόσθεσε το εξής: "Όπως στα Assassin's Creed Syndicate, Origins και Odyssey, έτσι και στο Valhalla, οι developers επιθυμούσαν το παιχνίδι να έχει αποκλειστικά και μόνο γυναίκα ως κεντρικό ήρωα. Οι επικεφαλείς τους σταμάτησαν από το να το κάνουν και ανάγκασαν τους developers να συμπεριλάβουν την ανδρική έκδοχη του Eivor, γιατί αν υπήρχε μόνο η θηλυκή εκδοχή του ήρωα τότε το παιχνίδι δεν θα πουλούσε. Γι' αυτό και η καμπάνια marketing του Eivor βασίστηκε στον ανδρικό χαρακτήρα και ο θηλυκός εμφανίστηκε στην πορεία, μετά την αρχική ανακοίνωση."

Στις τελευταίες συζητήσεις που είχε ο γραφίστας με τον Ashraf Ismail, τον ρώτησε: "Τι έγινε  με τον Eivor που τον ηθελαν μόνο γυναίκα;" και εκεί το υψηλόβαθμο στέλεχος της Ubisoft του είπε τα πάντα. Μάλιστα ομολόγησε ότι το Eivor είναι θηλυκό όνομα και ότι ήταν canon χαρακτήρας, όπως η Kassandra.

Υπήρχε λοιπόν μία κόντρα ανάμεσα στους developers και τους προϊσταμένους τους για το φύλο του/της Eivor. Στη Ubisoft Paris, κάποιοι ήθελαν τον Eivor να εμφανίζεται ως alpha male. Βέβαια τα παραπάνω διαψεύστηκαν από τον Darby  McDevitt, Narrative Director του Assassin's Creed Vahalla, ο οποίος είπε ότι η ιστορία του παιχνιδιού επρόκειτο να έχει εξ αρχής ανδρικό και γυναικείο χαρακτήρα και αυτό θα το καταλάβουμε όταν θα παίξουμε το παιχνίδι. Βέβαια αυτό δεν αναιρεί ότι θα μπορούσε να υπάρχει μόνο γυναικείος χαρακτήρας στα αρχικά στάδια ανάπτυξης.

Διαβάστε για τις απολύσεις στελεχών της Ubisoft λόγω "κακής συμπεριφοράς και σεξουαλικής παρενόχλησης" και συζητήστε για το Assassin's Creed Valhalla στο παρακάτω forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification