Ειδήσεις Action Η Apple αφαίρεσε το Fortnite από το App Store

Η Apple αφαίρεσε το Fortnite από το App Store

Saturday, 22 Aug 2020  | in Action | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης  
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Η ιστορία των video games (ongoing project) ➤ https://youtube.com/playlist?list=PLNdl_6QtiCXV-PCfwjAh0DWRqSAXNr5PZ
Hot
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/01/8b/d9/fortnite-app-store-47-1597350243.jpg
 

Η Apple αφαίρεσε το Fortnite από το App Store

Η Epic Games προσπαθεί να το επαναφέρει με νομικό τρόπο. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 13/8/20] Η Epic Games μείωσε το κόστος αγοράς των V-Bucks σε ποσοστό 20% αρκεί να τα αγοράσετε από PC, Mac, PlayStation, Xbox ή Switch.

Σε Android και iOS η Epic Games εισήγαγε το direct payment, το οποίο θα παρακάμψει το ποσοστό 30% που λαμβάνει η Apple και η Google. Δεν θα υπάρξει ασφάλεια αγοράς, αλλά η Epic Games δήλωσε οτι: "Αν σστο μέλλον η Apple και η Google μειώσουν την προμήθειά τους τότε η Epicc Games θα αναλάβει την ασφάλεια αγοράς για εσάς". Επιπλέον, αν αγοράσατε V-Bucks τις τελευταίες 30 ημέρες, τότε η Epic Games θα σας δώσει επιστροφή 20% ως V-Bucks bonus.

Η Apple αφαίρεσε το Fortnite από το App Store
Μετά από την παραπάνω ανακοίνωση, η Apple αφαίρεσε τελείως το Fortnite από το App Store, επειδή η Epic Games αποφάσισε να την παρακάμψει.

Η Apple δήλωσε τα εξής: "Σήμερα η Epic Games έκανε το ατυχές βήμα να παραβιάσει τους κανόνες του App Store που αφορούν όλους τους developers και υλοποιήθηκαν για να κάνουν το store ασφαλές για τους χρήστες μας. Έτσι, το Fortnite app αφαιρέθηκε από το store. Η Epic Games ενεργοποίησε ένα χαρακτηριστικό στο app της το οποίο δεν διερευνήθηκε από την Apple, ούτε εγκρίθηκε κι έτσι παραβίασε τον κανόνα του App Store για τις in-app πληρωμές που αφορούν όλους τους developers που πουλάνε ψηφιακά αγαθά ή υπηρεσίες.

Η Epic είχε apps στο App Store για μια δεκαετία και έχει ωφεληθεί από το οικοσύστημα του App Store, που περιλαμβάνει τα εργαλεία, το testing και την διανομή στους developers. Η Epic συμφώνησε με τους όρους χρήσης. Το ότι επιχειρηματικά θέλει έναν ειδικό διακανονισμό δεν αλλάζει το γεγονός ότι οι κανόνες δημιουργούν ένα κοινό πεδίο δράσης για όλους τους developers και κάνουν το store ασφαλές για όλους τους χρήστες. Θα κάνουμε κάθε προσπάθεια να δουλέψουμε με την Epic για να λύσουμε αυτή την παραβίαση ώστε το Fortnite να επιστρέψει στο App Store".

[UPDATE: 22/8/20 - Η Epic Games προσπαθεί να το επαναφέρει με νομικό τρόπο] Η Epic Games άσκησε προσωρινή περιοριστική εντολή προς την Apple, με σκοπό να επαναφέρει το Fortnite στο App Store.

Η Apple δήλωσε ότι η κίνηση αυτή δεν έχει νομική υπόσταση και συνεχίζει να έχει το Fortnite Mobile εκτός του store της, βάζοντας ως πρόφαση το τρολάρισμα της Epic Games με το διαφημιστικό του 1984 και την καμπάνια #FreeFortnite, λέγοντας ότι είναι κινήσεις που την θίγουν.

Διαβάστε γιατί η Epic Games έκανε μήνυση στην Apple.

Συζητήστε για την διαμάχη της Epic Games με την Apple και την Google στο παρακάτω forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification