Ειδήσεις Action The Legend of Zelda: Breath of the Wild

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Friday, 27 Jan 2017  | in Action | Γράφτηκε από τον Γρηγόρης Βούλγαρης   | (10 σχόλια)
Γρηγόρης Βούλγαρης
Hot
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/thumbnail/320x180s/b8/05/15/zelda-princess-breath-of-the-wild-80-1484300905.jpg
 

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Βία και σεξουαλικό περιεχόμενο. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 10/6/14] H Nintendo φρόντισε να κερδίσει τις εντυπώσεις στο καθιερωμένο Direct της ρίχνοντας ένα δυνατό χαρτί στην μάχη. Το Zelda για το Wii U λοιπόν αποκαλύφθηκε με εντυπωσιακό τρόπο και πραγματικά το πρώτο δείγμα δείχνει υπέροχο.

Το βίντεο που είδαμε παρουσιάζει ένα cel-shaded γεμάτο χρώματα περιβάλλον σαν του Wind Waker, που ωστόσο πλέον δεν διαθέτει τόσο καρτουνίστικη αισθητική. Ο Link δείχνει πιο μεγάλος σε ηλικία, ενώ όπως φαίνεται υπάρχει ένα κράμα μαγείας με τεχνολογία αφού είδαμε κάτι σαν ρομπότ να κυνηγάει τον ήρωά μας αλλά και ένα περίεργο όπλο στα χέρια του.

Όπως μας εξήγησε ο δημιουργός Eiji Aonuma, ο κόσμος του παιχνιδιού θα είναι πιο μεγάλος και με περισσότερο έντονο το open world στοιχείο. Η γεωγραφία θα παίζει σημαντικό ρόλο στα puzzles και γενικώς μας δημιούργησε την εντύπωση πως θα δούμε έναν τίτλο κοντά στην ελευθερία κίνησης πχ. παιχνιδιών όπως το Skyrim.

Περισσότερα δεν γνωρίζουμε προς το παρόν για το εν λόγω game πέραν του ότι αναμένεται μέσα στο 2015.

[UPDATE: 6/12/14 - The Game Awards trailer] Δείτε το βίντεο που αποκαλύφθηκε στο The Game Awards και που δείχνει τον Shigeru Miyamoto (αριστερά) και τον Eiji Aonuma (δεξιά) να παρουσιάζουν το παιχνίδι. Ο Link καβαλάει το άλογό του (Epona) και χρησιμοποιεί πάνω σε αυτό σπαθί ή τόξο. Παρουσιάστηκε επίσης ένα ακόμη αντικείμενο, το Sailcloth.

Με την χρήση του Wii U Gamepad θα μπορείτε να δείξετε σε τοποθεσίες στο χάρτη, κάτι που θα σας βοηθήσει στην εξερεύνησή σας.

[UPDATE 3: 14/6/16] Το νέο κεφάλαιο της σειράς The Legend of Zelda θα φέρει τον τίτλο Breath of the Wild, όπως ανακοίνωσε η Nintendo κατά την διάρκεια του Nintendo Treehouse Live event στην E3.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Reggie Fils-Aime, ο πρόεδρος της Nintendo of America, επιβεβαίωσε και επίσημα τις φήμες που ήθελαν το νέο Zelda να κυκλοφορεί στο NX. Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο το The Legend of Zelda: Breath of the Wild δείχνει αρκετά εντυπωσιακό στο Wii U και αναμένεται φυσικά να είναι καλύτερο στη νέα κονσόλα της Nintendo:

Αυτό που προκαλεί αμέσως εντύπωση είναι ο τεράστιος open world κόσμος. Ο Reggie-Fils Aime τόνισε πως μόνο ένα μικρό μέρος του είναι playable στην E3, ακόμη και όσοι όμως παρευρεθούν στην έκθεση και θελήσουν να το δοκιμάσουν είναι πρακτικά αδύνατο να εξερευνήσουν όλη την έκτασή του. Με βάση το τρέιλερ ο Link θα μπορεί να κόψει δέντρα για να δημιουργήσει γέφυρες, να μαγειρέψει διάφορα φαγητά, αλλά και να χρησιμοποιήσει νέα gadgets για να σχηματίσει παγωμένες πλατφόρμες κ.ο.κ.

Σύμφωνα με φήμες, στο νέο The Legend Of Zelda θα μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε άντρα ή γυναίκα Link. Αν ευσταθούν οι φήμες, θα είναι η δεύτερη φορά που θα δούμε τον Link ως female, μετά την εισαγωγή της Linkle στο Hyrule Warriors spin-off, παρόλα αυτά, θα πρόκειται για την πρώτη φορά που θα δούμε τον Link ως γυναίκα σε βασικό game της σειράς.

Ταυτόχρονα, γίνεται για άλλη μια φορά λόγος για κυκλοφορία του νέου The Legend of Zelda σε αμφότερα τα Wii U και Nintendo NX, ενώ αναφέρεται επίσης ότι θα περιλαμβάνονται voice overs για τους περισσότερους χαρακτήρες του παιχνιδιού (πλην του Link). Θυμίζουμε ότι η Nintendo ανακοίνωσε ότι η κυκλοφορία του νέου The Legend of Zelda θα καθυστερήσει για το 2017.

[UPDATE 4: 23/6/16 - Θα περιλαμβάνει voice acting] Το The Legend of Zelda: Breath of the Wild θα περιλαμβάνει voice-overs.

Για πρώτη φορά στην πολυαγαπημένη RPG σειρά της Nintendo, οι χαρακτήρες του παιχνιδιού… αποκτούν φωνή και μιλάνε. Έως τώρα, όλες οι συνομιλίες πραγματοποιούνταν μέσω κειμένου, παρόλα αυτά, το Breath of the Wild εισάγει voice-overs για πολλούς από τους χαρακτήρες. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο Link θα παραμείνει… “βουβός”. Σύμφωνα με τον παραγωγό της σειράς Eiji Aonuma, αποφασίστηκε να μην περάσουν και τον πρωταγωνιστή από την διαδικασία του voice acting, ώστε να διασφαλιστεί η σχέση σας με τον Link που τόσα χρόνια χτίσατε μέσω των κειμένων.

Ο Aonuma αναφέρει χαρακτηριστικά: “Είναι πραγματικά δύσκολο να μεταφέρεις στους παίκτες όλα όσα θέλεις αποκλειστικά μέσω κειμένου. Βέβαια, δεν θα μιλάνε όλοι οι χαρακτήρες, αλλά σε όσα σημεία ήθελα να εντυπωσιάσω τους παίκτες, πρόσθεσα voice-overs”. Όσον αφορά τον Link πρόσθεσε: “Ο Link εξαιρείται από το voice acting. Εάν ο πρωταγωνιστής έλεγε κάτι με το οποίο δεν θα συμφωνούσατε, η σχέση σας με τον Link θα χανόταν”. Στο σημείο αυτό να προσθέσουμε ότι οι χαρακτήρες Midna και Fi από τα Twilight Princess και Skyward Sword μιλούσαν, αλλά σε μια γλώσσα που είχε φτιαχτεί για τις ανάγκες των games αυτών. Έτσι, στο Breath of the Wild θα είναι η πρώτη φορά που οι χαρακτήρες διαθέτουν ολοκληρωμένα voice-overs.

Η Monolith στην ομάδα ανάπτυξης του Breath of the Wild
Το The Legend of Zelda: Breath of the Wild αποτελεί ίσως το πιο μεγαλεπήβολο σχέδιο της Nintendo για την σειρά. Για αυτό τον λόγο, πάνω από 100 developers συνδράμουν στην ανάπτυξή του. Μεταξύ αυτών βρίσκεται και η Monolith, εταιρεία ανάπτυξης του Xenoblade Chronicles. Θυμίζουμε ότι η Monolith είχε εργαστεί και πάνω στο The Legend of Zelda: Skyward Sword.

[UPDATE 5: 18/9/16 - Διαρροή ημερομηνίας κυκλοφορίας] Σύμφωνα με καταχωρήσεις στο αγγλικό και το γαλλικό site της Nintendo (οι οποίες έχουν πλέον αφαιρεθεί), τα τρία amiibo του Breath of the Wild αναμένονται να κυκλοφορήσουν στις 4 Μαρτίου 2017. Τα συγκεκριμένα amiibo είναι τα Archer Link, Rider Link και Guardian.

Συνήθως, τα amiibo κυκλοφορούν είτε την ίδια ημέρα με το εκάστοτε game, είτε λίγες ημέρες αργότερα, οπότε δεν είναι απίθανο οι παραπάνω καταχωρήσεις να υποδεικνύουν ταυτόχρονα και την ημερομηνία κυκλοφορίας του The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

the-legend-of-zelda-breath-of-the-wild-amiibo

[UPDATE 6: Νέο υλικό από το Breath of the Wild] Η Nintendo έδειξε δύο νέα βίντεο για το The Legend of Zelda: Breath of the Wild κατά την διάρκεια του The Game Awards 2016. Συγκεκριμένα είδαμε ένα νέο τρέιλερ αλλά και gameplay video το οποίο αποτελεί και το πραγματικό "ζουμί" της υπόθεσης. Το gameplay video που θα δείτε παρακάτω, τρέχει σε WiiU.

[UPDATE 7: 13/1/17 - Τρέιλερ για το νέο Zelda στην παρουσίαση του Nintendo Switch] Κατά την διάρκεια της πρώτης livestream παρουσίασης του Nintendo Switch, η Ιαπωνική εταιρεία μας έδειξε ένα εκτενές τρέιλερ του νέου The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

Περιλαμβάνει διάφορες σκηνές από την δράση, το περιβάλλον, τον Link αλλά και την πριγκίπισσα Zelda. Απολαύστε το:

[UPDATE 8: 27/1/17 - Βία και σεξουαλικό περιεχόμενο] Τα περισσότερα games της Nintendo συνήθως παίζονται από μικρές ηλικίες.

Ωστόσο, στο forum του NeoGAF εντοπίστηκε η ηλικιακή αξιολόγηση του νέου Zelda στην Ιαπωνία, η οποία αναφέρει ότι το παιχνίδι θα έχει "σεξουαλικό περιεχόμενο, βία και εγκληματικές δραστηριότητες", στοιχεία δηλαδή που δεν μας έχει συνηθίσει η Nintendo στα games της.

Δείτε την σκηνή του τρέιλερ με την πριγκίπισσα Zelda να κάνει μπάνιο στο 2:27. Ασφαλώς δεν γνωρίζουμε την συνέχεια της σκηνής, απλά το αναφέρουμε ως στοιχείο.

zelda bathing

Το The Legend of Zelda: Breath of the Wild θα κυκλοφορήσει για Nintendo Switch και Wii U στις 3 Μαρτίου.

Δείτε όλα όσα συνέβησαν στο Nintendo Treehouse Live στην E3 2016 και συζητήστε για το Breath of the Wild στο σχετικό forum topic.

Photos

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 -1 StavrosDimou (Level 15) 10/06/2014 20:28
Το περιβάλλον είναι ΜΑΓΕΥΤΙΚΟ αλλά το μοντέλο του Λινκ φαίνεται πιο πλαστικό και λιγότερο λεπτομερές και από το Twilight Princes και το Wind Waker..
Απορώ πως είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοιο imbalance.
#2 +2 euris13 (Level 22) 10/06/2014 22:23
Τελειο φαινεται!
#3 izamaru (Level 14) 15/06/2014 14:38
Sigh... πως περνάει ένα έτος σε fast forward?? :eek:
#4 +1 Zaratoth (Level 28) 11/04/2016 16:50
Δεν με χαλά σαν επιλογή. Ας είναι καλό σαν παιχνίδι και τα υπόλοιπα είναι άσχετα.
#5 +1 BoBKiD (Level 15) 11/04/2016 17:30
Από το 1986 που κυκλοφόρησε το πρώτο Zelda στο NES, όλοι πίστευαν ότι ο Link είναι... η Zelda, οπότε δεν είναι περίεργο που ίσως τον δούμε ως γυναίκα.

Για εμένα ο Link θα πρέπει να παραμείνει αντρικός χαρακτήρας και εφόσον προστεθεί επιλογή φύλλου, ο θηλυκός χαρακτήρας να έχει άλλο όνομα, ρούχα κλπ.
#6 drakul (Level 16) 13/04/2016 12:25
τελειο οπως παντα το zelda αλλα που κολαει ο female χαρακτηρας θα δειξει.μακαρι να μη το χαλασουν με τις βλακειες της nintendo τα τελευταια χρονια.
#7 Zaratoth (Level 28) 27/05/2016 09:45
Αναμένουμε πως και πως για την παρουσίαση.
#8 Omnibot (Level 22) 27/05/2016 14:13
Ελπίζω να τηρεί τα standard της θρυλικής σειράς και να απολαύσουμε κάτι στο Wii U γιατί δυστυχώς, κάθεται.
#9 ashbringer (Level 25) 02/12/2016 16:48
Πολύ ωραίες εικόνες.Εθιστικ ότατο gameplay.
#10 seitar (Level 9) 28/01/2017 11:35
καπια στιγμη πρεπει να κανει μπανιο και αυτη
Notification