Ειδήσεις Action Το Piccled Ricc αφαιρέθηκε από το Steam

Το Piccled Ricc αφαιρέθηκε από το Steam

Tuesday, 07 Nov 2017  | in Action | Γράφτηκε από τον Νικηφόρος Μητράκος  
Νικηφόρος Μητράκος

Νικηφόρος Μητράκος  

Τα botakia του CSGO παίζουν καλύτερα από εμένα.
Hot
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/7c/06/e0/piccled-rick-game-98-1510046015.jpg
 

Το Piccled Ricc αφαιρέθηκε από το Steam

Η παρωδία του Rick and Morty κατηγορήθηκε για κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων.

Πρόσφατα ένας τίτλος για PC δημουργΙημένος από fans και με βάση την γνωστή σειρά Rick and Morty, το Piccled Ricc, αφαιρέθηκε από το Steam μετά από μήνυση του Αμερικάνικου δικτύου Adult Swim σχετικά με κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων.

Ο τίτλος έγινε γνωστός την περασμένη εβδομάδα από γνωστούς Youtubers όπως τους PewDiePie και Jim Sterling οι οποίοι ανέβασαν playthroughs. Στο Piccled Ricc στόχος σας είναι να ελέγξετε τον Pickle Rick, να πολεμήσετε γιγάντιους αρουραίους και να εξερευνήσετε διάφορα περιβάλλοντα. Ο developer του τίτλου, Ata Berdyev, δήλωσε πως το Steam του ζήτησε να αφαιρέσει το περιεχόμενο του Piccled Ricc καθώς υπήρξαν καταγγελίες σχετικά με κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων. Ο Berdyev διαφώνησε πως το ανέπτυξε σαν παρωδία, γεγονός που τον προστατεύει από τον σχετικό νόμο καθώς άλλαξε τα ονόματα και την εμφάνιση του χαρακτήρα.

Ο developer συμπλήρωσε επίσης πως η Valve τερμάτισε το συμβόλαιο που είχε με το Steam και τα υπόλοιπα games που είχε κυκλοφορήσει επίσης αφαιρέθηκαν. Αυτό δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει καθώς ο Ata Berdyev έχει κατηγορηθεί κι άλλες φορές στο παρελθόν για κλοπή στοιχείων από άλλα games όπως sprites, textures και άλλα. Με αυτό τον τρόπο μπορεί κανείς με ελάχιστη δουλειά και κόπο να δημιουργήσει γρήγορα φτηνά games και η Valve έχει ήδη ξεκινήσει να αφαιρεί εκατοντάδες τέτοιους τίτλους από το Steam. Αυτό το γεγονός παρατηρήθηκε και στο Piccled Ricc, καθώς αρκετοί που παρακολούθησαν τα playthroughs παραπονέθηκαν πως ένα συγκεκριμένο επίπεδο ήταν ξεκάθαρη αντιγραφή από ένα ήδη έτοιμο demo της μηχανής γραφικών Unity. Ο Berdyev απάντησε στις κατηγορίες πως γνωρίζει για την φήμη που έχει πλέον και προσπαθεί να αλλάξει.

Διαβάστε περισσότερα για τα games που αφαίρεσε η Valve από το Steam. Συζητήστε σχετικά με το Piccled Ricc σε αυτό το forum topic.

 

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification