Ειδήσεις Action Fortnite cross-play μεταξύ PC, κονσολών και κινητών

Fortnite cross-play μεταξύ PC, κονσολών και κινητών

Thursday, 14 Mar 2019  | in Action | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης  
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/66/92/f0/Fortnite252FBattle-pass252Fseason3252FFNBR-BPS03-SocialShare-1200x628-7d7f12b72fe6b642b939063c6eae832562443007-75-1520773131.jpg
 

Fortnite cross-play μεταξύ PC, κονσολών και κινητών

Cross-play του Switch μόνο με τα κινητά. [UPDATE]

 [Αρχική δημοσίευση: 11/3/18] Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Fortnite για κινητά με υποστήριξη cross-play, η Epic Games προχώρησε σε μία ακόμη ενδιαφέρουσα δήλωση.

Το Fortnite Battle Royale θα υποστηρίζει cross-play, cross-progression και cross-purchase μεταξύ PC, Xbox One, Mac και iOS, ενώ αργότερα θα προστεθεί και υποστήριξη για Android συσκευές. Επίσης, θυμίζουμε ότι το παιχνίδι προσφέρει cross-play μεταξύ PC και PS4, ενώ αντίστοιχα θα υπάρξει cross-play και μεταξύ PC, PS4, Mac, iOS και σύντομα Android.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν θα υπάρξει cross-play μεταξύ PS4 και Xbox One, κάτι που λογικά είναι αίτημα της Sony, όπως έχουμε δει και σε άλλα παραδείγματα γνωστών games, όπως το Rocket League. Για ένα σαββατοκύριακο πάντως αυτό είχε συμβεί κατά λάθος, ώσπου όταν η Sony το εντόπισε ζήτησε αμέσως την διακοπή της σύνδεσης μεταξύ χρηστών.

Από αύριο 12 Μαρτίου θα μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στη beta του Fortnite για Android και iOS.

[UPDATE: 12/3/18 - Microsoft και Epic Games επιβεβαιώνουν ότι η Sony δεν θέλει το cross-play με το Xbox One] Σε σχετικές ερωτήσεις που έγιναν στο Twitter, τόσο η Microsoft μέσω του Phil Spencer, όσο και η Epic Games, δήλωσαν ότι επιθυμούν την ύπαρξη cross-play μεταξύ PS4 και Xbox One. Κατ' επέκταση, για άλλη μια φορά η Sony είναι αυτή που φέρεται να μην επιθυμεί το cross-play μεταξύ των δύο κονσολών.

fortnite cross play

[UPDATE 2: 26/3/18 - Αναπόφευκτο το Cross play PS4- Xbox One] Σύμφωνα με τονTim Sweeney, head developer του Fortnite, το cross-play μεταξύ PS4 και Xbox One είναι κάτι που αργά ή γρήγορα θα γίνει καθώς θα επιτρέψει σε gamers να παίζουν μαζί.

Ο Sweeney δηλώνει πως είναι κάτι που συμφέρει την βιομηχανία των games και το να παίζουν μαζί ή απέναντι παίκτες από διαφορετικές κονσόλες, αποτελεί το επόμενο λογικό βήμα. Επίσης ανέφερε πως αν η Sony και η Microsoft δεν επιτρέψουν το cross-play, θα ρισκάρουν να δημιουργήσουν "στρατόπεδα", κάτι που θα μπορούσε να αποδειχθεί κανό για την βιομηχανία.

[UPDATE 2: 14/3/19 - Cross-play του Switch μόνο με κινητά] Τέλος πάντων τα παράπονα των κατόχων του Nintendo Switch για το cross-play με τις άλλες κονσόλες. Η Nintendo αποφάσισε να τους βάλει να παίζουν μόνο με τους κατόχους Android και iOS συσκευών.

Σε μία προσπάθειά της για να προωθήσει το cross-play η Epic Games είχε δώσει την ευκαιρία να υπάρχουν σε κάθε session παίκτες και από τα τρία format. Όμως αυτό δεν δούλεψε καλά για εκείνους που παίζουν από το Switch καθώς υπάρχει framerate cap στα 30fps και είχε παρατηρηθεί πως οι παίκτες από PS4 και Xbox One είχαν μεγαλύτερο rate of fire στα όπλα τους, άρα και περισσότερες πιθανότητες για kill.

Πλέον το matchmaking θα βάζει μαζί παίκτες Switch και Mobile. Πάλι δεν είναι δίκαιο βέβαια για τους παίκτες από smartphones καθώς το Switch έχει περισσότερα κουμπιά. Μπορείτε να παίξετε ακόμα με παίκτες από Xbox One και PS4 εάν είστε από Switch, αρκεί να βρίσκεστε στο ίδιο party.

 

Διαβάστε το review του Fortnite και συζητήστε για αυτό στο παρακάτω forum topic.

Ελάτε να παίξουμε παρέα. Δηλώστε το ID σας.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification