Το Red Dead Redemption 2 στα PC

Hot
Γιώργος Λόλας
Γιώργος Λόλας

Γιώργος Λόλας  

Press Start: Η στήλη των αναγνωστών μαζί σας κάθε Δευτέρα. Ελάτε να συζητήσουμε μαζί ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν τα video games.
 
0.0 ()
8
Το Red Dead Redemption 2 στα PC

Το Red Dead Redemption 2 στα PC

Δημοσιεύθηκε το launch trailer. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 22/6/18] Το πολυαναμενόμενο sequel του Red Dead Redemption φημολογείται ότι θα κυκλοφορήσει και για PC.

Σύμφωνα με καταχώρηση ενός developer της Rockstar στο LinkedIn, το Red Dead Redemption θα κυκλοφορήσει και στα PC. Συγκεκριμένα, ένας από τους προγραμματιστές της εταιρείας έχει καταχωρήσει τα games στα οποία έχει εργαστεί και σε αυτά αναφέρεται και το Red Dead Redemption 2, με τις πλατφόρμες κυκλοφορίας να συμπεριλαμβάνουν και τα PC. Όπως μπορείτε να δείτε στην φωτογραφία, το VG247 έχει σβήσει τα στοιχεία του υπαλλήλου της Rockstar για να διασφαλίσει την ανωνυμία του.

Μένει να δούμε εάν η φήμη ισχύει, καθώς η Rockstar δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα την κυκλοφορία του sequel για PC.

Το Red Dead Redemption 2 θα κυκλοφορήσει στις 26 Οκτωβρίου για PS4 και Xbox One. Φημολογείται ότι θα το δούμε και στα PC.

[UPDATE: 20/10/18 - Κυκλοφορία στα PC, σύμφωνα με τα MediaMarkt] Τα MediaMarkt Γερμανίας ανήρτησαν το προφίλ του Red Dead Redemption 2 στα PC στο site τους.

Το προφίλ του παιχνιδιού έχει ημερομηνία κυκλοφορίας την 31η Δεκεμβρίου 2019. Τέτοιου είδους ημερομηνίες μπαίνουν απλά για placeholder χωρίς να ισχύουν. Το ερώτημα είναι αν η Rockstar σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μια έκδοση στα PC. Η πρώτη έκδοση της σειράς δεν είχε βγει ποτέ στα PC.

[UPDATE 2: 28/10/18 - Το companion app αποκαλύπτει κυκλοφορία στα PC] Σύμφωνα με το Rockstar Intel, το companion app του Red Dead Redemption 2, το οποίο κυκλοφορεί για smartphones, έχει στον κώδικά του πληροφορίες από κώδικα που παραπέμπει σε έκδοση για PC.

Συγκεκριμένα, το απόσπασμα του κώδικα έχει ως εξής:
PARAM_companionAutoConnectIpPC
PARAM_Oculus
CommandIsPcVersion(void) 000000000166A12C 

Τα αρχεία που έγιναν datamine έχουν αναφορές για τα γραφικά, προσωρινό anti-aliasing, ανάλυση για τις αντανακλάσεις νερού, την ποιότητα των shadows κ.α. Μπορεί ωστόσο κάποιες αναφορές να παραπέμπουν σε έκδοση για desktop του companion app και όχι για κανονική έκδοση για PC (υπάρχει για παράδειγμα ο κώδικας "SIGNIN_PC_APP_URL"). Αλλά η απουσία των επιλογών γραφικών, το Oculus Rift και η λέξη "PcVersion" παραπέμπουν αλλού.

[UPDATE 3: 12/5/19 - Νέα φήμη στο Linkedin] Το Red Dead Redemption 2 για PC εμφανίστηκε πέρυσι από προγραμματιστή της Rockstar στο προφίλ του στο Linkedin και αφαιρέθηκε μόλις έγινε αντιληπτό. Πλέον, το προφίλ ενός πρώην developer (του Nan Ma) που εργάστηκε για την Rockstar Toronto μέχρι το 2016 αναφέρει επίσης ότι δούλεψε για το Red Dead Redemption 2 για τα PC.

Ο Nan Ma εργάστηκε στο Rockstar για 6,5 χρόνια και έχει δουλέψει επίσης για τα Max Payne 3 και Grand Theft Auto 5. Πλέον είναι ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας VR Future Immersive.

[UPDATE 4: 7/6/19 - O CEO της Take-Two σχολιάζει] Σε πρόσφατη συγκέντρωση επενδυτών, ο CEO της Take-Two Strauss Zelnick δήλωσε πως δεν υπάρχει αρνητική πλευρά ή μειονέκτημα στο να κυκλοφορήσει το Red Dead Redemption 2 στα PC. Δήλωση που έδωσε ως απάντηση σε ισχυρισμούς πως η κυκλοφορία του παιχνιδιού στα PC θα είναι εύκολο εγχείρημα. Δεν υπήρξε κάποιο άλλο σχετικό σχόλιο, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που ο Strauss Zelnick σχολίασε σχετικά με το θέμα, καθώς μέχρι στιγμής όποτε ερχόταν αντιμέτωπος με αντίστοιχες ερωτήσεις άφηνε τον λόγο στην Rockstar.

H Rockstar δεν θα συμμετέχει στην φετινή E3, η Take-Two ωστόσο θα πραγματοποιήσει press conference, οπότε ίσως και να μάθουμε περισσότερα τότε. 

[UPDATE 5: 4/7/19 - Βρέθηκε το όνομα του στον πηγαίο κώδικα του επίσημου site] Οι φήμες για την κυκλοφορία του Red Dead Redemption 2 στα PC φουντώνουν ξανά.

Μια έκδοση του Red Dead Redemption 2 για τα PC είναι κάτι που η ιστοσελίδα του Rockstar Social Club αναγνωρίζει ήδη, παρόλο που δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα. Ο χρήστης του Twitter JakoMako51 εντόπισε μια αναφορά για την PC έκδοση στον πηγαίο κώδικα της ιστοσελίδας. Η γραμμή έλεγε “RDR2_PC_Accomplishments:’Accomplishments”. Accomplishments είναι πιθανό να είναι τα επιτεύγματα στην PC έκδοση. Η μόνη άλλη αναφορά για τα PC είναι για το GTA Online. Εκεί που αναφέρεται το Red Dead Online, συνοδεύεται μόνο από κώδικα για PS4 και Xbox One, όχι για PC.

 

Αυτό όμως δεν αποδεικνύει ότι το Red Dead Redemption 2 έρχεται στα PC. Η Rockstar ίσως έκανε κάποια επιπλέον δουλειά για να είναι έτοιμη η ιστοσελίδα της, σε περίπτωση που κυκλοφορήσει το Red Dead Redemption 2 για PC. Όμως με τόσες φήμες που έχουμε δει, μια κυκλοφορία στα PC δεν θα μας εκπλήξει. Ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα τίποτα μέχρι στιγμής.

[UPDATE 6: 23/9/19 - Καταχώρηση στην Αυστραλία] Η Rockstar φέρεται να κατοχύρωσε στην Αυστραλία το Red Dead Redemption 2 για ηλικιακή αξιολόγηση.

Η παρακάτω καταχώρηση έγινε προ μηνών και απορρίφθηκε στις 20 Αυγούστου. Φέρει τον τίτλο "Red Dead Redemption 2" και στο είδος της αναγράφεται το "Computer Games". Την αίτηση έχει συμπληρώσει η εταiρεία IARC.

Μετά από όλα αυτά η Rockstar Games δεν έχει ανακοινώσει ακόμη την κυκλοφορία του παιχνιδιού για PC, παρά τις μέχρι τώρα φήμες. Μένει να δούμε τι θα συμβεί σε περίπτωση έγκρισης του RDR2 για PC, αν και δεν αναμένεται να έχει ιδιαίτερες διαφορές από την έκδοση των κονσολών, επομένως  εδώ δημιουργούνται ερωτηματικά για το τι συμβαίνει με τους φίλους μας τους Αυστραλούς. 

[UPDATE 7: 24/9/19 - Ενημερώθηκε με ηλικιακή αξιολόγηση η καταχώρηση] Η μυστηριώδης καταχώρηση για την ηλικιακή αξιολόγηση του Red Dead Redemption 2 στην Αυστραλία φαίνεται πως ενημερώθηκε από χτες.

Αν και αρχικά η επιτροπή ηλικιακής αξιολόγησης της Αυστραλίας είχε αρνηθεί την αξιολόγηση της καταχώρηση, φαίνεται πως σήμερα ενημερώθηκε και το Red Dead Redemption 2 έλαβε αξιολόγηση MA 15+. Ωστόσο ακόμα δεν αναφέρετε κάπου αν πρόκειται για την έκδοση σε PC.

[UPDATE 8: 4/10/19 - Ανακοινώθηκε επίσημα] Η Rockstar Games επιβεβαίωσε πως το Red Dead Redemption II θα κυκλοφορήσει για PC στις 5 Νοεμβρίου.

Η ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει: “Σήμερα σας ανακοινώνουμε με περηφάνεια πως το Red Dead Redemption II έρχεται στα PC στις 5 Νοεμβρίου, με ειδικά bonuses διαθέσιμα για όσους προ-παραγγείλουν το παιχνίδι μέσα από τον Rockstar Games Launcher, ξεκινώντας από τις 9 Οκτωβρίου. Πρόκειται για τον πρώτο τίτλο της σειράς Red Dead Redemption που θα εμφανιστεί στην πλατφόρμα των PC και θα περιλαμβάνει τεράστιο εύρος γραφικών και τεχνικών βελτιώσεων για αυξημένο immersion μαζί με νέα Bounty Hunting missions, Gang Hideouts, όπλα και πολλά ακόμα.

[UPDATE 9: 9/10/19 - Το νέο περιεχόμενο] Η Rockstar Games ανακοίνωσε το επιπλέον περιεχόμενο της έκδοσης του Red Dead Redemption 2 για PC.

Το νέο περιεχόμενο περιλαμβάνει αποστολές bountry hunter, περισσότερα gang hideouts και νέους χάρτες. Η Rockstar Games θα προσθέσει επίσης περισσότερα όπλα.

Δείτε αναλυτικά τα νέα updates:

Three new Bounty Hunter Missions
Herman Zizendorf has been stealing tools from tradesmen – track him down in Blackwater.
Ex-Confederate Cavalry Officer Camille de Millemont is wanted dead or alive out by Catfish Jacksons, but his loyal men are never far behind.
Bart Cavanaugh and his men are camping out in Big Valley. Take Bart dead or alive without alerting the others if you want to avoid a whole mess of trouble.
Two new Gang Hideouts
Take on the deadly Del Lobos gang in new hideouts at Gaptooth Breach and Solomon’s Folly
Two new Treasure Maps
Search for treasures across the new Landmarks of Riches and The Elemental Trail maps for gold bars and other rewards

Νέα όπλα στο Story mode:
M1899 Pistol all-new Semi-automatic handgun with clip loaded ammunition
Evans Repeater high capacity repeater (previously available in Red Dead Online only)
High Roller Revolver ornate double-action revolver (previously available in Red Dead Online only)
Le Mat Revolver powerful revolver with the ability to shoot shotgun shells (previously available in Red Dead Online only)

Νέα άλογα στο Story Mode:
Warped Brindle Arabian – a fast and agile mount
Few Spot Appaloosa – beautiful and hardy, ideal for cross-country journeys
Perlino Andalusian – a healthy, sturdy animal, ideal for hunting (previously available in Red Dead Online only)
Red Chestnut Arabian – a fleet-footed beast with a distinctive coat (previously available in Red Dead Online only)
Plus 3 new wild horse variations – keep an eye out for wild herds featuring the Buttermilk Buckskin Kentucky Saddler, Liver Chestnut Morgan and Gold Palomino Tennessee Walker
New Mission “To The Ends of The Earth” – collect requested herbs for a range of rewards

Five new trinkets to collect with new effects:
Hawk Talon - permanently decreases Stamina bar drain speed by 30% when drawing a bow
Cat Eye - permanently increases the length of Fortifying tonic effects by 20%
Shark Tooth - permanently increases horse bonding experience bonus by 10%
Turtle Shell - permanently increases health bar refill speed by 10%
Crow Beak - permanently increases looted ammo by 10%

[UPDATE 10: 17/10/19 - Το πρώτο τρέιλερ] Η Rockstar παρουσίασε το πρώτο τρέιλερ του Red Dead Redemption 2 στα PC.

Έχει 4K ανάλυση και μας δίνει μια γερή δόση των γραφικών που θα δούμε, αν και θα προτιμούσαμε ένα εκτενές καθαρό gameplay video.

[UPDATE 11: 31/10/19 - Launch trailer] Η Rockstar Games έδωσε στη δημοσιότητα το launch trailer του Red Dead Redemption 2.

Tο Red Dead Redemption 2 θα κυκλοφορήσει στα PC στις 5 Νοεμβρίου.

Διαβάστε το review του Red Dead Redemption II και δείτε την Collector’s Edition. Συζητήστε για το sequel στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 akiszax (Level 21) 29/10/2018 10:00
Αντε ντε να δουμε και εμεις καμια ασπρη μερα :lol:
#2 Efane (Level 24) 05/10/2019 14:39
Το έπαιξα στο Xbox one και είναι πανέμορφο, φαντάζομαι πως θα τρέχει σε τούμπανο pc.
#3 Blood Prince (Level 30) 23/10/2019 21:23
Quote:
Το νέο περιεχόμενο περιλαμβάνει αποστολές bountry hunter, περισσότερα gang hideouts και νέους χάρτες. Η Rockstar Games θα προσθέσει επίσης περισσότερα όπλα.
Περισσότερες δευτερεύουσες αποστολές το κάνουν περισσότερο βαρετό κατ'εμέ.Εγώ ασχολούμαι με το ζουμί του παιχνιδιού που είναι τα main quests.
Notification