Το Red Dead Redemption 2 έφτασε τα 26.5 εκατομμύρια αντίτυπα

Hot
Γιώργος Δρίτσας
Γιώργος Δρίτσας

Γιώργος Δρίτσας  

περιμένοντας το Death Stranding
 
0.0 ()
1
Το Red Dead Redemption 2 έφτασε τα 26.5 εκατομμύρια αντίτυπα

Το Red Dead Redemption 2 έφτασε τα 26.5 εκατομμύρια αντίτυπα

Ενώ το Borderlands 3 βρίσκεται στα 7 εκατομμύρια αντίτυπα. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 30/10/18] Σε αποκαλύψεις σχετικά με την επιτυχία του Red Dead Redemption 2 το πρώτο τριήμερο της κυκλοφορίας του προέβει η Rockstar. Παρότι η προσμονή του κοινού για το νέο western ήταν αισθητή και συνεπώς η επιτυχία του αναμενόμενη, φαίνεται ότι η δημιουργός της σειράς Grand Theft Auto κατάφερε για άλλη μια φορά να κάνει ρεκόρ πωλήσεων.

Σύμφωνα με τη Rockstar, το Red Dead Redemption 2 συγκέντρωσε κέρδος 725 εκατομμυρίων δολαρίων σε retail πωλήσεις μέσα στις τρεις πρώτες μέρες κυκλοφορίας το, δηλαδή από την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου ως και τη Δευτέρα. Κατακτά συνεπώς τη δεύτερη θέση στη λίστα των πιο κερδοφόρων κυκλοφοριών προϊόντων ψυχαγωγίας για το συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο, μετά το Grand Theft Auto V της ίδιας εταιρείας, το οποίο συγκέντρωσε περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο δολάρια στο ίδιο διάστημα.

Τα ρεκόρ μάλιστα δεν τελειώνουν εκεί, αφού σύμφωνα με τη Sony το Red Dead Redemption 2 σημείωσε τον μεγαλύτερο αριθμό pre-orders, πωλήσεων την ημέρα κυκλοφορίας αλλά και πωλήσεων για τις πρώτες τρεις μέρες , στην ιστορία του Playstation Store. Δυστυχώς τα νέα της συντριπτικής επιτυχίας του παιχνιδιού συνοδεύουν εκείνα των σκληρών συνθηκών εργασίας που απαίτησε η ανάπτυξή του.

Το νέο ρεκόρ του Red Dead Redemption 2 αφορά το διάστημα τριών ημερών, αφού συνολικά δεν κατάφερε να ξεπεράσει σε πωλήσεις την ημέρα κυκλοφορίας του το FIFA 19, το οποίο θα διατηρήσει φέτος την πρωτία του στον τομέα αυτό. Αναμένεται να δούμε πως θα κινηθούν οι πωλήσεις του παιχνιδιού μέχρι το νέο έτος και κατά πόσο το επίμαχο ζήτημα των συνθηκών εργασίας θα επηρεάσει την απόδοσή του.

[UPDATE: 7/11/18 - 17 εκατομμύρια αντίτυπα] Η Rockstar Games ανακοίνωσε ότι το Red Dead Redemption 2 έχει διανείμει 17 εκατομμύρια αντίτυπα προς τα καταστήματα.

Οι αριθμοί αυτοί προέρχονται από την ανακοίνωση της Take Two για τα οικονομικά της στοιχεία. Τα έσοδα της εταιρείας από το Red Dead Redemption 2 θυμίζουμε ότι ανέρχονται στα 725 εκατομμύρια δολάρια μόνο για το πρώτο σαββατοκύριακό του. Το Red Dead Redemption 2 κατάφερε να πουλήσει μέσα σε 8 ημέρες περισσότερα αντίτυπα από όσα πούλησε η πρώτη έκδοση μέσα σε 8 χρόνια.

Επίσης, σε συνέχεια της δημοσιοποίησης των οικονομικών στοιχείων της εταιρείας, το NBA 2K19 παρουσίασε αύξηση πωλήσεων κατά 10% και συνολικά η εταιρεία 493 εκατομμύρια δολάρια κέρδος, τουλάχιστον για το τρίμηνο που λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου (11% αύξηση σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό). Οι ψηφιακές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 18%.

[UPDATE 2: 8/2/19 - 23 εκατομμύρια αντίτυπα] Η Take-Two ανακοίνωσε ότι το Red Dead Redemption 2 έφτασε τα 23 εκατομμύρια αντίτυπα, ως προς τα retail κομμάτια που έχουν φτάσει στα καταστήματα.

Οι πωλήσεις αυτές μέσα σε κάτι λιγότερο από ένα εξάμηνο δείχνουν ότι ίσως έχουμε νέο ρεκόρ που θα ξεπεράσει ακόμα και το Grand Theft Auto V. Τουλάχιστον σε αυτό το χρονικό διάστημα το νέο Red Dead έχει σπάσει ήδη αρκετά ρεκόρ.

[UPDATE 3: 14/5/19 - 24 εκατομμύρια αντίτυπα]  Οι πωλήσεις του Red Dead Redemption 2 έφτασαν τα 24 εκατομμύρια αντίτυπα.

Η δεύτερη προσθήκη στην εξαιρετικά επιτυχημένη western σειρά της Rockstar Games κατάφερε να πουλήσει 1 εκατομμύριο αντίτυπα τους περασμένους τρεις μήνες, αφού οι πωλήσεις είχαν μόλις φτάσει τα 23 εκατομμύρια τον Φεβρουάριο. Παράλληλα, έξι χρόνια μετά την κυκλοφορία του το GTA V συνεχίζει με εντυπωσιακές πωλήσεις. Το περασμένο οικονομικό έτος, οι πωλήσεις του έφτασαν τα ασύλληπτα 110 εκατομμύρια αντίτυπα.

[UPDATE 4: 8/11/19 - 26.5 εκατομμύρια αντίτυπα] Η Take-Two δημοσίευσε μια ενημέρωση για τα Red Dead Redemption 2 και Borderlands 3.

Στο οικονομικό της δελτίο για το δεύτερο τρίμηνο του FY2020, η Take-Two, μητρική εταιρία της 2Κ και Rockstar Games, αποκάλυψε τις πωλήσεις των πιο δημοφιλών της παιχνιδιών. Το Red Dead Redemption συνεχίζει ακάθεκτο και πλέον έχει πουλήσει περισσότερα από 26.5 εκατομμύρια αντίτυπα από την κυκλοφορία του. Η εκδότρια εταιρία δεν σχολίασε τις πωλήσεις στα PC, μιας και βρίσκονται στο τρίτο τρίμηνο, ωστόσο είπε ότι έκαναν καλή αρχή.

Όσον αφορά το Borderlands 3 ξεπέρασε τις 7 εκατομμύρια πωλήσεις, με τα 5 εκατομμύρια να είχαν γίνει στο λανσάρισμα.

 

Διαβάστε το review του Red Dead Redemption 2 και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification