• Ειδήσεις
  • Action
  • Hackers έκλεβαν λογαριασμούς Fortnite και ξέπλεναν χρήμα με κλεμμένες πιστωτικές

Hackers έκλεβαν λογαριασμούς Fortnite και ξέπλεναν χρήμα με κλεμμένες πιστωτικές

Hot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Hackers έκλεβαν λογαριασμούς Fortnite και ξέπλεναν χρήμα με κλεμμένες πιστωτικές

Hackers έκλεβαν λογαριασμούς Fortnite και ξέπλεναν χρήμα με κλεμμένες πιστωτικές

Το πρόβλημα λύθηκε μετά από 2 μήνες.

Ένα παλιό κενό ασφαλείας στο Fortnite επέτρεπε σε hackers να κλέβουν λογαριασμούς χρηστών και να ξεπλένουν χρήμα.

Η διαδικασία εισόδου ενός hacker αφορούσε την διαδικασία login καθώς ο κώδικας σε site της Epic Games παρουσίαζε αδυναμίες σε τρία σημεία. Η διαδικασία εισόδου κρατούσε ένα token από τον εκάστοτε χρήστη που σε συνδυασμό με το Single Sign-On (SSO), όπως π.χ. μέσω Facebook, Google, Xbox κτλ. επέτρεπε στον εκάστοτε hacker να κλέψει τον λογαριασμό του θύματός του.

Για να πέσει θύμα κλοπής, ο παίκτης χρειαζόταν απλά να κάνει κλικ σε ένα physhing link που έστηνε ο hacker σε sites και ήταν ειδικά σχεδιασμένο για να κλέβει λογαριασμούς Fortnite. Αρκούσε απλά ένα και μόνο κλικ και ο hacker λάμβανε το login token από εσάς, επομένως μετά χωρίς καν να πληκτρολογήσετε username και password, ο λογαριασμός σας είχε κλαπεί και ο hacker συνδεόταν έχοντας πλήρη πρόσβαση.

Ξέπλυμα χρήματος με κλεμμένες πιστωτικές
Συνδεόμενοι με λογαριασμούς χρηστών, οι hackers μπορούσαν ακόμα και να κάνουν αγορές στο Fortnite με την πιστωτική κάρτα των θυμάτων τους, αποκτώντας virtual in-game currency, σύμφωνα με την εταιρεία software τεχνολογιών Check Point. Μπορούσαν επίσης να ακούσουν in-game chat κανονικά εφόσον έμπαιναν σε ματς με το account του εκάστοτε χρήστη.

Οι hackers έκαναν ξέπλυμα χρήματος από κλεμμένες πιστωτικές κάρτες, καθώς γέμιζαν Fortnite accounts με skins και διάφορα άλλα καλούδια (αγοράζοντάς τα με κλεμμένες πιστωτικές) και στη συνέχεια πουλούσαν λογαριασμούς Fortnite στο eBay και σε άλλα sites δημοπρασιών.

Τα παραπάνω προβλήματα ήταν γνωστά από τον Νοέμβριο. Η Epic Games δήλωσε ότι τα διόρθωσε μέσα στον Ιανουάριο, ενώ ευχαρίστησε και την εταιρεία software τεχνολογιών Check Point που προέβαλε το παραπάνω ζήτημα. Επίσης ανακοίνωσε ότι θα πρέπει να χρησιμοποιούμε δύσκολους κωδικούς που δεν θα χρησιμοποιούνται αλλού, αν και στην προκειμένη περίπτωση το πρόβλημα αφορούσε ξεκάθαρα κενό ασφαλείας που παραβιαζόταν με οποιονδήποτε κωδικό.

Επίσης, η Epic Games έχει κλέψει χορευτικές κινήσεις για το Fortnite και βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με χορευτές, επαγγελματίες και μη.

 

Διαβάστε το review του Fortnite και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic. Θυμίζουμε ότι η Sony επιτρέπει πλέον το cross-platform μεταξύ PS4, Xbox One και Switch.

Θέλετε να παίξετε Fortnite και ψάχνετε συμπαίκτες; Γράψτε το ID σας εδώ.

 

 

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 akiszax (Level 21) 17/01/2019 15:55
Ωχ και Αχ βαχ. Θα λυσσαξουν τα media με αυτό - Ξέπλυμα χρήματος στο Fortnite, οδηγεί τα παιδιά στην Εγκληματικότητα .
#2 Parou (Level 20) 17/01/2019 15:55
Να ήταν μόνο στο fornite αυτό το πρόβλημα... :/
Notification