Ειδήσεις Action Ινδία: Απαγορεύτηκε το PUBG, συνελλήφθησαν 10 gamers

Ινδία: Απαγορεύτηκε το PUBG, συνελλήφθησαν 10 gamers

Thursday, 14 Mar 2019  | in Action | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης  
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/5c/89/a0/pubg-mobile-banned-in-india-94-1552593832.jpg
 

Ινδία: Απαγορεύτηκε το PUBG, συνελλήφθησαν 10 gamers

Η αστυνομία ζητάει από τους πολίτες να ρουφιανεύουν.

Μετά την Κίνα τώρα και η Ινδία επιβάλει για πρώτη φορά βαρύτατες κυρώσεις σε όσους παίζουν games. Στο στόχαστρο της χώρας μπήκε το PlayerUnknown's Battlegrounds.

Η κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε να απαγορεύσει την χρήση του PUBG, με την αιτιολογία ότι "τα παιδιά δεν γράφουν καλά στα διαγωνίσματά τους και έχουν βίαιη συμπεριφορά". Βουλευτής του Ινδικού Κοινοβουλίου (που θα έχει τέτοια σχέση με τα games όσο εμείς με το πόλο πάνω σε άλογα) είπε δηλώσει τον Φεβρουάριο ότι το PUBG Mobile αποτελεί "Έναν δαίμονα σε κάθε σπίτι". Λίγες μέρες μετά ένα 11χρονο αγόρι έγραψε επιστολή στην κυβέρνηση και στο Ανώτατο δικαστήριο της χώρας ζητώντας την απαγόρευση του παιχνιδιού, κάτι που έστρεψε την προσοχή των social media της Ινδίας

Συνέλλαβαν μικρά παιδιά επειδή...έπαιζαν!
Βέβαια με την λογική αυτή θα έπρεπε να απαγορευτούν...όλα τα games από την χώρα. Το τραγικό όμως είναι ότι 10 gamers που έπαιζαν PUBG Mobile συνελλήφθησαν χθες το βράδυ από την Rajkot Special Operations Group, λες και έκαναν...κάποιο έγκλημα. 

Θα ακολουθήσει δίκη για τους νεαρούς, με την αιτιολογία ότι "δεν συμβιβάστηκαν με τον νέο νόμο". Η αστυνομία έχει κατασχέσει τα κινητά τους "με την αιτιολογία της διερεύνησης και επειδή ήταν τόσο απορροφημένοι από το παιχνίδι που δεν είδαν καν το σήμα της αστυνομίας".

Η απαγόρευση του PUBG και ενός διαδικτυακού παιχνιδιού με τίτλο "Momo challenge" που παίζει στα social media και αποτελεί φάρσα που κάνουν οι νέοι μεταξύ τους, θα ισχύσει για το διάστημα 9-30 Μαρτίου. Το τραγελαφικό είναι ότι οποιοσδήποτε μπορεί να καταγγείλει περιστατικά χρήσης PUBG Mobile στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα της γειτονιάς του και τα παιδιά να συλληφθούν...απλά επειδή έπαιζαν. Κοινώς, η αστυνομία ζητάει από τους πολίτες να κάνουν τους ρουφιάνους για το ποιοι παίζουν games.

Το άρθρο 188 του Ινδικού Ποινικού Κώδικα αναφέρει ότι "όσοι δεν ακούνε τον νόμο και εμποδίζουν, ενοχλούν ή τραυματίζουν μπορούν να δεχτούν ποινή φυλάκισης μέχρι και ένα μήνα καθώς και χρηματικό πρόστιμο. Ευτυχώς στις περιπτώσεις αυτές γίνονται απλά προσαγωγές νεαρών στην αστυνομία, περνάνε κρατητήριο και μετά γίνεται η δίκη ώστε να εξαγοράσουν την ποινή τους. Συνολικά τέσσερις πόλεις έχουν απαγορεύσει το PUBG Mobile, ενώ παλιότερα το παιχνίδι είχε απαγορευτεί μόνο στα δημοτικά σχολεία.

Η Bluehole αρκέστηκε απλά στο να ανακοινώσει ότι αναπτύσσει διάφορα νέα χαρακτηριστικά και αλλαγές "που θα βοηθήσουν την εταιρεία να παρέχει ένα σωστό περιβάλλον για τους παίκτες. Χαιρόμαστε που το community μας στην Ινδία και παγκοσμίως έχει τέτοιο πάθος και τους ευχαριστούμε για τα σχόλιά τους που μας βοηθούν να κάνουμε το PUBG Mobile το καλύτερο παιχνίδι που έχει υπάρξει".

Στην Ασία το PUBG Mobile είναι ιδιαίτερα δημοφιλές ενώ προσφάτως μοιράζεται σχεδόν τον ίδιο αριθμό χρηστών (200 εκατομμύρια).

Δείτε τι συνέβη με τον Brendan Greene, ο οποίος δεν είναι πλέον game designer στο PUBG.

 

Διαβάστε το review του PUBG και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

Ελάτε να παίξουμε PUBG γράφοντας το ID σας σε αυτό το forum topic.

 

 

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification