Ειδήσεις Action Μουσικός κατηγορεί την Naughty Dog ότι της έκλεψε τραγούδι για το The Last of Us: Part II

Μουσικός κατηγορεί την Naughty Dog ότι της έκλεψε τραγούδι για το The Last of Us: Part II

Wednesday, 10 Jun 2020  | in Action | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης  
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Το 1988 σε ηλικία 5 ετών ο πατέρας του έφερε σπίτι έναν Amstrad 6128. Το 1990 ακολούθησε η Amiga 500, ένα Atari 2600 και λίγα χρόνια μετά κατά σειρά η Amiga 1200, το NES και το πρώτο PC. Από εκείνη την χρονική περίοδο μέχρι σήμερα έχει στην κατοχή του πάνω από 35 κονσόλες προερχόμενες από σχεδόν όλες τις κατασκευάστριες εταιρείες και αρκετές εκ των οποίων ιδιαίτερα σπάνιες. Παίζει κυρίως Sports, RPG/MMORPG, Strategy, Fighting και Racing games, ενώ δεν λέει ποτέ όχι στα Platform (ειδικά αν είναι Super Mario) και σε σενάρια με συμπαθητικούς χαρακτήρες, στο στυλ των Nathan Drake, Lara Croft και John Shepard.
Hot
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/30/4a/f1/sony-naughty-dog-stolen-music-song-58-1591284342.jpg
 

Μουσικός κατηγορεί την Naughty Dog ότι της έκλεψε τραγούδι για το The Last of Us: Part II

Ο Druckmann ζήτησε συγγνώμη. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 4/6/20] Η τραγουδίστρια Lotte Kestner από το Seattle της Αμερικής, η οποία όχι μόνο τραγουδάει αλλά γράφει και τραγούδια, κατηγορεί την Naughty Dog ότι αντέγραψε την μουσική της στο νέο διαφημιστικό σποτ του The Last of Us: Part II.

Η Kestner είδε το βίντεο στο YouTube και έκανε Tweet προς την Naughty Dog και τον διευθυντή της neil Druckmann, λέγοντας: "Το ξέρετε ότι το τραγούδι που βάλατε στο τρέιλερ του The Last of Us: Part II είναι αντίγραφο του τραγουδιού που έφτιαξα 10 χρόνια πριν;" Πράγματι, αν προσέξετε τα δύο βίντεο τουλάχιστον δύο φορές διαδοχικά, θα παρατηρήσετε τις ομοιότητες.

Το διαφημιστικό σποτ πιθανόν να δημιουργήθηκε από το τμήμα marketing της Sony, άρα η Naughty Dog ίσως να μην έχει τόσο μεγάλη συμβολή σε αυτό.

[UPDATE] Όπως γράψαμε και στην αρχή του άρθρου, η Lotte Kestner κατηγορεί την Naughty Dog για κλοπή της μουσικής που σύνθεσε στο cover της. Να διευκρινίσουμε ότι το αρχικό τραγούδι από το οποίο προέρχονται οι στίχοι είναι το True Faith των New Order.

Έκτοτε, το tweet της Kestner έχει αφαιρεθεί. Το tweet ανέφερε τα παρακάτω:

lotte kestner

[UPDATE 2: 10/6/20 - Η Naughty Dog ζήτησε συγγνώμη] Ο Neil Druckmann, αντιπρόεδρος της Naughty Dog, ζήτησε δημόσια συγγνώμη για το ότι δεν έβαλε το όνομα της τραγουδίστριας Lotte Kestner στα credits του παιχνιδιού και παραδέχθηκε δημόσια ότι το μουσικό κομμάτι που δημιουργήθηκε για τις ανάγκες του τρέιλερ ήταν εμπνευσμένο από το cover της Kestner.

Η Kestner, η οποία είχε διαγράψει το αρχικό της tweet, μάλλον επειδή η Naughty Dog ήρθε σε επικοινωνία μαζί της, ανέβασε με την σειρά της ότι είναι περίφανη που η μουσική της "βρήκε στέγη σε ένα τόσο απίστευτο project". Λογικά οι δύο πλευρές μίλησαν μεταξύ τους και τα βρήκαν, εξού και η αλλαγή στάσης της μουσικού. Βέβαια η Naughty Dog θα μπορούσε να συμπεριλάβει την τραγουδίστρια στα credits του παιχνιδιού με patch. Ο Druckmann δεν διευκρίνισε κάτι τέτοιο στο tweet του.

Δείτε τα gameplay videos του The Last of Us: Part II και την Collector's Edition. Συζητήστε για το The Last of Us 2 σε αυτό το forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification