Yakuza 5: Έρχεται στην Ευρώπη

Hot
Παντελής Δασκαλέλος

Παντελής Δασκαλέλος  

Now playing Crysis 2, Gears of War 2 και Tom Clancy's H.A.W.X
 
0.0 ()
1
Yakuza 5: Έρχεται στην Ευρώπη

Yakuza 5: Έρχεται στην Ευρώπη

Θα διατεθεί ψηφιακά μέσω του PlayStation Store. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 21/10/12] Το Yakuza 5 είναι ο νεότερος τίτλος της δημοφιλούς σειράς της Sega που θα κυκλοφορήσει για το PS3 και αποτελεί συνέχεια του Yakuza 4, με το survival horror spin-off Yakuza: Dead Souls να έχει κυκλοφορήσει στο μεσοδιάστημα.

Δύο νέα βίντεο σχετικά με το gameplay προβλήθηκαν στην ιαπωνική τηλεόραση. Το πρώτο δείχνει τον Kazuma Kiryu στον νέο του ρόλο ως οδηγός ταξί. Τον βλέπουμε σε κάποια σημεία να ακολουθεί βασανιστικά τους κανόνες του κώδικα οδικής κυκλοφορίας κατά την διάρκεια μιας αποστολής όπου έχει το ρόλο συνοδού. Μια άλλη σκηνή μας παρουσιάζει το ολοκαίνουριο αγωνιστικό μοντέλο του παιχνιδιού.

Όσον αφορά στο σύστημα μάχης, στο Yakuza 5 η καλή απόδοση θα γεμίζει μία μπάρα από την οποία θα μπορείτε να εξαπολύσετε “heat moves” όπου παρακολουθείτε ένα cutscene με τον χαρακτήρα σας να κάνει κάτι εξεζητημένο -στην περίπτωσή μας να πλαγιάζει το αυτοκίνητο στις δύο ρόδες ώστε να περάσει ανάμεσα από δύο φορτηγά-.

Το δεύτερο βίντεο δείχνει τον Taiga Saejima να περιπλανιέται ανάμεσα σε χιονισμένα βουνά και να κυνηγάει ελάφια και αρκούδες. Η κάμερα μοιάζει λίγο παράξενη και το σημάδι -σκόπιμα ίσως- δεν είναι πολύ ακριβές, όμως η σειρά έγινε γνωστή για την διασκεδαστική εμπειρία που προσφέρει, παρά για το αψεγάδιαστο gameplay. Το σίγουρο είναι ότι τα βίντεο φαίνονται πολύ ενδιαφέροντα, οπότε θα αναμένουμε με ενδιαφέρον την κυκλοφορία για να δούμε στην πράξη όσα έχει να μας προσφέρει.

Το Yakuza 5 θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά για το PS3 με ημερομηνία κυκλοφορίας για την Ιαπωνία τις 6 Δεκεμβρίου. Η αντίστοιχη ευρωπαϊκή ημερομηνία δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

[UPDATE: 7/12/14] Το Yakuza 5 θα κυκλοφορήσει ψηφιακά για το PS3 κάποια στιγμή μέσα στο 2015, σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της Sega.

Εν τω μεταξύ, από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα διατίθενται στο PlayStation Store τα Yakuza 4 και Yakuza: Dead Souls. Τα τελευταία πάντως είχαν κυκλοφορήσει και σε retail μορφή τα προηγούμενα χρόνια για την κονσόλα της Sony.

To Yakuza 5 που κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία το 2012 ακολουθεί τα γεγονότα του προκατόχου του και συνεχίζει την ιστορία του Kazuma Kiryu. Πέρα από τον κεντρικό πρωταγωνιστή συναντάμε τέσσερις ακόμη κεντρικούς ήρωες, ενώ το σενάριο λαμβάνει χώρα σε πέντε πόλεις της Ιαπωνίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύστημα μάχης έχει υποστεί αρκετές βελτιώσεις σε σχέση με το τέταρτο κεφάλαιο της σειράς, ενώ συναντάμε αρκετά mini games και το Another Drama mode. To τελευταίο περιλαμβάνει μια σειρά προαιρετικών αποστολών, οι οποίες ρίχνουν φως στις άγνωστες πτυχές του χαρακτήρα των πέντε βασικών πρωταγωνιστών.

Δείτε το σχετικό βίντεο που δόθηκε χθες στην δημοσιότητα:

Ο John Cheng, ο πρόεδρος της αμερικανικής Sega, δήλωσε κατά την διάρκεια του PlayStation Experience event τα εξής: “O κόσμος της σειράς Yakuza ενθουσιάζει εδώ και πολλά χρόνια τους παίκτες στην Ιαπωνία και στην Δύση. Γνωρίζουμε ότι οι φίλοι της περίμεναν με ανυπομονησία την κυκλοφορία του Yakuza 5 σε Ευρώπη και Αμερική και πλέον είμαστε πανευτυχείς που μπορούμε να σας το προσφέρουμε.”

Δυστυχώς ο Cheng δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ευρωπαική διάθεση του Yakuza 0, το οποίο αναπτύσσεται για PS4 και PS3 και αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία μέσα στο 2015. Συν τις άλλοις, ακόμη δεν γνωρίζουμε αν θα δούμε στην Δύση το Ryu Ga Gotoku Ishin ή Yakuza Ishin αν προτιμάτε. Το τελευταίο αποτέλεσε έναν από τους launch τίτλους του PS4 στην Ιαπωνία και εκτυλίσσεται στην μεσαιωνική Ιαπωνία.

Εσείς θα ασχοληθείτε με το Yakuza 5 όταν κυκλοφορήσει από τα μέρη μας; Όπως και να έχει είναι ένα σημαντικό exclusive για το PS3, ακόμη κι αν έρχεται με τρία χρόνια καθυστέρηση. Πείτε μας τις απόψεις σας στο σχετικό topic τou forum μας.

To Yakuza 5 θα κυκλοφορήσει για PS3 μέσα στο 2015 και θα διατεθεί ψηφιακά μέσω του PlayStation Store.

Διαβάστε τα reviews των Yakuza 4 και Yakuza: Dead Souls από το GameWorld.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Karibito (Level 4) 22/10/2012 03:18
O Νagoshi έχει δηλώσει ότι αυτό θα είναι το 'San Andreas' της σειράς.
Μου αρέσει η έμφαση στα sandbox στοιχεία αλλά προσωπικά θα ήθελα και πιο προσεγμένη ιστορία γιατί το τρίτο μέρος κάπως με ξενέρωσε σε αυτόν τον τομέα και εξαιτίας του δεν έχω παίξει ακόμα το 4.
Notification